Microsoft Partner Network

Tranziția către competența Microsoft Small Business*

Evoluția comunității Microsoft Small Business Specialist - SBSC - către competența Microsoft Small Business

În luna iunie 2012, Microsoft a lansat noua competență Small Business, pentru a ajuta partenerii să se diferențieze în piață și să dezvolte relații de lung durată cu clienții lor, prin soluții și servicii din zona de Cloud. Microsoft își reconfirmă angajamentul față de piața firmelor mici și mijlocii și planifică integrarea comunității Small Business Partner (SBSC) în modelul noii competențe.

Cum afectează lansarea competenței de Small Business comunitatea Small Business Partner (SBSC)?

Actuala comunitate Small Business Partner va continua să existe pentru a susține partenerii pe o perioadă de 12 luni de la lansarea competenței. De-a lungul acestei perioade de grație, ambele programe vor coexista și partenerii SBSC vor beneficia în continuare de resursele din program și branding-ul aferent. După această perioadă de grație, SBSC se va transforma într-o comunitate Microsoft Partner Network. Nu vor exista cerințe pentru a intra în comunitate, dar și beneficiile aferente vor fi reduse în comparație cu cele actuale.

Cum va afecta competența Small Business utilizarea brandului Small Business Partner (SBSC)?

De-a lungul perioadei de grație de 12 luni, brandul dedicat competenței Small Business se va alătura celui Small Business Partner (SBSC). După această perioadă, va exista doar brandul asociat competenței Small Business. Partenerii care doresc în continuare să beneficieze e un logo specific zonei de Small and Medium Business sunt încurajați să obțină competența Small Business acum, pentru a face un pas înainte în relația de parteneriat cu Microsoft, cu beneficii îmbogațite și credibilitate sporită, inclusiv prin logo-ul dedicat în zona de clienți mici și mijlocii.

De ce ar migra un partener Small Business Partner (SBSC) către competența de Small Business?

Competența de Small Business ajută partenerii să se diferențieze prin expertiza deținută pe piață și să fructifice cererea tot mai ridicată pentru soluțiile în Cloud. În plus, recunoașterea partenerilor cu această competență, inclusiv prin brandingul aferent, va aduce o experiență relevantă clienților și o referențiere îmbogățită pe piață.

Se vor modifica beneficiile Small Business Partner (SBSC)?

Pentru partenerii care aleg să rămână în SBSC, beneficiile aferente nu se vor schimba timp de 12 luni, în cadrul perioadei de grație de după lansarea competenței Small Business. Beneficiile SBSC includ dreptul de utilizare a logo-ului SBSC, listarea în Microsoft Pinpoint și acces la forumurile tehnice (cu un SLA special de 4 ore). După perioada de grație, cerințele și beneficiile SBSC vor fi înlăturate odată ce comunitatea va deveni una tipică de tipul partner-to-partner în cadrul programului de parteneriat.

Partenerii se pot înrola în continuare în Small Business Partner (SBSC)?

Da. Totuși, încurajăm partenerii să aleagă competența Small Business în locul programului SBSC, întrucât, în viitor, aceasta va reprezenta principala categorie de parteneri cu adresabilitate în zona de clienți mici și mijlocii.

Ce beneficii adiționale vor primi partenerii cu competența Small Business?

Partenerii Small Business vor primi beneficii exclusiviste, printre care:

  • Acces la suport pre-sales din partea experților Microsoft și ghidare tehnică prin Advisory Hours.
  • Licențe de uz intern pentru îmbogățirea expertizei și a cunoștiințelor în materie de tehnologie. Drepturi extinse de utilizare a produselor Microsoft din zona de Cloud.
  • Materiale de marketing și cercetări de piață disponibile prin Small and Medium Business Resource Center.
  • Vizibilitate sporită prin Microsoft Pinpoint și Office 365 Marketplace.

Lista completă de benficii Small Business

Care sunt cerințele adiționale pentru un partener care dorește să obțină competența Small Business?

Obținerea competenței Small Business aduce partenerilor beneficii extinse. Pașii necesari pentru a îndeplini condițiile sunt simpli:

SILVER Small Business GOLD Small Business
1 angajat MCP - Microsoft Certified Professional
(lista examenelor eligibile)
2 angajați MCP - Microsoft Certified Professional
(lista examenelor eligibile)
1 testare expertiză de licențiere 1 testare expertiză de licențiere
1 testare competențe de Small Business 2 testări competențe de Small Business
Înregistrare și semnare MOSPA Înregistrare și semnare MOSPA
3 referințe de la clienți 5 referințe de la clienți
Participare în Customer Satisfaction (CSAT) Index
Revenue commitment

Lista completă de cerințe pentru Gold și Silver Small Business →

De ce trebuie să îndeplinească partenerii cerințe adiționale pentru obținerea competenței Small Business?

Training-ul și certificarea pe cele mai noi tehnologii și produse – dintr-o dublă perspectivă, tehnică dar și de sales și marketing – oferă un avantaj competitiv care ajută partenerii în ofertarea clienților cu cele mai relevante soluții în piață. Microsoft Partner Network asigură căi de învățare partenerilor, ca aceștia să se pregătească pentru examenele de competență. Iar din momentul în care partenerii obțin competența Small Business, vor avea acces la resurse de training adiționale pentru a fi la curent cu cele mai noi tehnologii și produse din zona de Cloud.

De ce susține Microsoft partenerii care deservesc clienții mici și mijlocii?

Segmentul de întreprinderi mici și mijlocii reprezintă 98% din business-ul global și, în același timp, motorul de creștere economică și a forței de muncă din fiecare țară. O oportunitate de 94 miliarde dolari pentru parteneri, întrucât clienții vor beneficia de calitatea și economiile pe care serviciile în Cloud le aduc afacerilor lor.

Care este primul pas pentru un partener spre competența Small Business?

Partenerii interesați sunt încurajați să afle cât mai multe detalii despre competență și să obțină certificările prin examenele dedicate.


Informații actualizate sunt disponibile aici, pe Microsoft Partner Portal →


*Excepție: competența de Small Business!

  • Prima competență în MPN: Silver Small Business la doar 843 Euro!
  • Prima competență în MPN: Gold Small Business la taxă de 3300 Euro