10 motive pentru a implementa SAM în organizația dvs.

Principiul din spatele conceptului de Software Asset Management

De ce ar trebui să luați în considerare un plan de administrare a resurselor software (SAM) pentru afacerea dvs.?

Aveți în vedere următoarele motive pe măsură ce evaluați nevoile dvs. și determinați cum ar putea un program SAM să vă ajute organizația să evolueze.

Securitatea financiară

Complexitatea presupusă de administrarea software-ului existent într-o organizație conduce la un control limitat asupra costurilor fapt ce vă induce un sentiment de vulnerabilitate financiară. Implementarea corectă a unui plan SAM conduce în mod automat la un control sporit asupra costurilor prin standardizarea software-ului pe durata întregului său ciclu de viață. În concluzie puteți să securizați informațiile necesare să alegeți cel mai eficient și rentabil program de licențiere, puteți prognostica și bugeta mai bine resursele IT și de asemenea puteți accesa beneficii fiscale asociate cu deprecierea software-ului.

Discount de volum, prețuri mai mici.

SAM vă poate ajuta să economisiți bani atunci când achiziționați licențe software, vă susține în îmbunătățirea relațiilor cu reselerii software și vă conferă un avantaj în negocierile viitoare. Aceste beneficii, precum și multe altele, sunt posibile datorită implementării planului SAM, care vă oferă o mai bună înțelegere asupra tipurilor și numărului de licențe existente în organizația dvs. și de asemenea vă spune care dintre ele au fost utilizate și care nu. Doriți să cumpărați licențe pentru fiecare PC în parte sau mai bine încheiați un contract de licențiere în volum și astfel economisiți bani? Planul SAM vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a lua decizii efective și eficiente adaptate nevoilor specifice organizației dvs.

Siguranță de exploatare și control sporit

Un plan SAM bine pus la punct vă ajută să evitați penalități financiare și costuri legale prin asigurarea conformității la standarde a licențelor dvs. și de asemenea elimină posibilitatea eventualelor probleme de imagine cauzate de un proces în instanță. SAM vă susține în atingerea unui standard de conformitate cu cadrul, normele și reglementările legale în vigoare referitoare la IT.

Buna administrare a companiei

Acest aspect poate fi obținut în doi pași simpli: identificarea riscurilor la adresa afacerii dvs. și controlarea și eliminarea lor înainte de a avea un impact asupra companiei. SAM vă ajută în identificarea riscurilor care vizează afacerea dvs. și conformitatea ei cu standaradele de software management și stabilește astfel un set bine conturat de acțiuni proactive care vă ajută să asigurați un management unitar al acestor resurse în întreaga dvs. organizație.

Creșterea gradului de satisfacție profesională al angajaților dvs.

Un plan SAM bine definit va oferi angajaților dvs. instrumentele de care au nevoie pentru a-și îndeplini cu succes sarcinile de serviciu. Software-ul care funcționează din prima și sistemele IT operaționale nu doar vor crește eficiența dvs. ca și afacere, dar vor avea un impact pozitiv asupra moralului angajaților dvs.

Derularea operațiunilor într-o manieră fluentă

Întreaga dvs. organizație funcționează mai bine prin adoptarea unui program SAM. Prin automatizarea și standardizarea proceselor, în scopul reducerii complexității, SAM optimizează software-ul și resursele IT existente și vă permite dvs. să alocați mai mult timp concentrându-vă asupra afacerii în sine. Optimizarea infrastructurii va transforma afacerea dvs. dintr-una greu administrabilă și reactivă într-o afacere optimizată, proactivă și dinamică. Veți avea de asemenea confortul moral conferit de utilizarea de software original, nu piratat. Toate aceste aspecte însumate oferă un plus de securitate și eficiență pe care nu l-ați putea obține utilizând software piratat.

Reduceți/eliminați redundanța

Aplicații de sine stătătoare, ne-integrate și care se suprapun sunt extrem de dificil de administrat. SAM vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a utiliza la maxim potențialul resurselor software pe care le dețineți și vă oferă capacitatea de a plăti strict pentru software pe care chiar îl folosiți. Chestionarea frecventă și completă a sistemului dvs. IT poate evidenția aplicații care se suprapun sau chiar aplicații pe care ar trebui să le retrageți pentru că nu le mai utilizați. SAM vine în sprijinul dvs. ajutându-vă să reduceți/eliminați planurile de mentenanță și taxele adiționale aferente software-ului pe care nu-l mai utilizați. *Întotdeauna verificați contractul de licențiere înainte de a transfera software-ul. Anumite contracte pot limita dreptul de transfer sau de re-implementare a software-ului.

Poziție consolidată în piață

SAM poate ajuta afacerea dvs. să obțină avantajul competitiv de care are nevoie pentru a-și consolida poziția în piață. Licențierea la zi precum și existența unei colecții media de documente comprehensive în acest sens, conduc la automatizarea, accelerarea și facilitarea funcționalităților software în întreaga organizație.

Sporiți valoarea afacerii dvs. pe termen lung

Implementarea SAM poate spori agilitatea organizației dvs. și poate crește valorea afacerii prin utilizarea strategică a resurselor de care dispune, chiar și într-un climat economic nefavorabil. Utilizând metode unitare și eficiente SAM, afacerea dvs. devine mai eficientă și poate răspunde rapid noilor condiții și oportunități din piață. Respectând aceste metode din planul SAM vă asigurați un proces decizional mai bine informat și astfel obțineți un grad sporit de operativitate; finalmente creșteți valoarea afacerii dvs. pe termen lung.

Flexibilitate pentru viitor

SAM vă oferă o privire în interiorul nevoilor dvs. software și vă furnizează o fundație scalabilă pe care să dezvoltați afacerea. În loc să cumpărați cele mai noi produse software și update-uri disponibile, veți avea posibilitatea să decideți exact de ce software aveți nevoie și când veți avea nevoie de el. SAM vă ajută să vă conturați viitorul, în prezent.


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2017 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate