Microsoft SAM - Software Asset Management
SAM - Software Asset Management - Administrarea resurselor software

Prin implementarea System Center Configuration Manager, am reușit să obținem o economie importantă în ce privește costurile de licențiere. Este vorba de aproximativ 9.000 EUR pe fiecare stație de lucru, ceea ce înseamnă aproximativ 1,5 milioane EUR pentru întreg institutul. Licențele specifice domeniului proiectării sunt foarte costisitoare, iar utilizarea optimă a acestora prin intermediul SCCM a condus la această economie impresionantă,

Adrian Tudor, IT Manager, ISPH

Citiți întreg studiul de caz →

Ce este SAM

Software Asset Management (SAM) reprezintă cea mai bună soluție de administrare și optimizare a bunurilor IT existente în organizația dvs., soluție ce înglobează un set de procese și proceduri ce și-au dovedit eficiența în acest sens. Implementând SAM vă protejați investițiile făcute în software și totodată puteți cu usurință inventaria și optimiza felul în care organizația dvs. își folosește resursele.

SAM vă poate ajuta să:

  • Controlați costurile și riscurile afacerii pentru o mai solidă și mai bună poziție financiară.
  • Optimizați investițiile existente astfel încât să realizați mai mult cu resursele pe care le dețineți deja.
  • Creșteți capacitatea și maturitatea afacerii dvs. pe măsura ce și cerințele ei cresc, prin flexibilitate și agilitate.

Aflați mai mult despre SAM

SAM pe scurt

Am strâns pentru dumneavoastră informațiile esențiale despre SAM, într-o prezentare PowerPoint ușor de parcurs. Aici găsiți și recomandarea Microsoft România despre modul cel mai facil în care puteți implementa SAM, beneficiind și de suportul nostru.

Implementarea SAM

Puteți implementa SAM în organizația dvs. în doar 4 pași simpli:

  1. Realizați un inventar astfel veți știi cu exactitate de ce resurse dispuneți.
  2. Organizați-vă organizați toată documentația și licențele aferente software-ului pe care îl dețineți.
  3. Creați politici și proceduri stabiliți noi standarde și definiți noi criterii pentru toate fazele din ciclul de viață al produselor software.
  4. Mențineți acuratețea datelor din planul SAM realizați acest lucru prin verificări regulate, inventare și cursuri profesionale pentru angajați.

Aflați mai mult despre cum puteți implementa SAM

Cum să începeți

Un plan SAM bun este esențial în mediul de business cotidian. Implementarea SAM este un proces facil și noi suntem aici pentru a vă oferi tot suportul de care aveți nevoie.

Folosiți instrumentele și materialele disponibile în acest site pentru a descoperi beneficiile SAM și pentru a afla cum puteți începe să dezvoltați propriul dvs. program SAM.