Avantajele implementării unui plan SAM

Managementul resurselor software (SAM) poate ajuta întreaga dvs. organizație.

SAM vă oferă avantaje maxime

  • Imaginați-vă un departament IT complet automatizat cu o întreagă librărie media respectând întocmai reglementările legale în vigoare.
  • Gândiți-vă la un departament de achiziții care știe de unde să cumpere software-ul la prețul cel mai bun.
  • Beneficiați de un timp de livrare a produsului final mult redus și de idei din partea angajaților care cunosc software-ul cu care lucrează.

Toate aceste lucruri sunt posibile printr-un program SAM, care vă ajută să vă degrevați resursele și să vă concentrați asupra afacerii.

Capacitate de negociere sporită

Folosiți datele furnizate de SAM pentru a fi în avantaj atunci când achiziționați software. Cunoașteți exact nevoile software ale afacerii, ce update-uri sunt disponibile și câte licențe vă trebuie. Optimizați-vă resursele software și câștigați un avantaj competițional prin achiziționarea de software printr-un program de licențiere adecvat organizației dvs.; evitați să cumpărați licențe de care nu aveți nevoie

Câștigați încrederea clienților dvs.

Implementând doar produse software originale, pentru care dețineți licență limitați riscurile unui audit sau a unui proces în instanță. Totodată eliminați riscurile compromiterii datelor confidențiale, ale dvs. sau ale clienților dvs., prin eliminarea virușilor și a software-ului de tip spion care se regăsesc adesea în produsele software nelegitime. În timp ce concurența dvs. se luptă cu problemele presupuse de alinierea la reglementări, dvs. vă puteți concetra pe afacerea dvs. fiind sigur că sunteți în siguranță din acest punct de vedere – totul datorită SAM.

Sporiți interesul partenerilor și al investitorilor

O librărie actualizată și completă de resurse și licențe software va face compania dvs. mult mai atractivă pentru potențialii parteneri și investitori. Deși software-ul reprezintă o resursă intangibilă, deținerea de software nelicențiat va reprezenta un punct negativ în relațiile dvs. cu partenerii și investitorii. Un program SAM bine gândit elimină acest risc și sporește interesul partenerilor și investitorilor pentru compania dvs.

Furnizați serviciile și produsele mai rapid

Când software-ul dvs. funcționează la parametri normali și licențele dvs. sunt pe mâini bune, vă puteți livra, produsul, serviciul sau ideea dvs. mult mai rapid. Un departament IT automatizat și utilizatori care nu se plâng niciodată de probleme cu computerul și software-ul vă vor conferi avantajul de care aveți nevoie.

Protecție sporită în caz de urgențe

Beneficind de un plan de forță majoră în cadrul programului SAM, compania dvs. va fi mai pregătită în fața unor evenimente de forță majoră, precum incendiile, inundațiile sau alte dezastre. Ritmul în care afacerea dvs. își poate reveni după un asemenea eveniment reprezintă un factor cheie în existența și evoluția companiei.

Sporiți performanța afacerii și potențialul de creștere

SAM furnizează informații pe care le puteți utiliza pentru a monitoriza și proviziona resursele astfel încât acestea să răspundă cerințelor viitoare ale afacerii. Cunoașterea exactă a resurselor software pe care le dețineți acum, unde pot fi ele folosite și ce veți avea nevoie în viitor, vă permite să luați decizii strategice temeinic informate ce vor sta la baza creștereii companiei dvs.


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2017 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate