Beneficiile SAM

Aflați care sunt avantajele de business oferite de administrarea eficientă a software-ului.

Cum vă poate ajuta SAM

SAM elimină pierderile, suprapunerile și achizițile duplicat de software din organizația dvs. Prin optimizarea resurselor software și prin accelerarea proceselor interne, SAM vă poate ajuta să economisiți timp și bani, să îmbunătățiți fluxul de lucru și să creșteți competivitatea pe măsură ce compania dvs. se dezvoltă.

Unele beneficii SAM sunt evidente: control sporit asupra prețului software-ului și o evidență mai bună. Alt gen de beneficii sunt cele pe termen lung, care nu vor fi vizibile imediat dar se vor manifesta în timp. În această a doua categorie de beneficii regăsim:

Beneficii SAM
  • Economii financiare - costuri mai mici asociate achiziționării și menținerii resurselor software și sistemelor IT. Prin capitalizarea puterii de cumpărare și prin achiziționarea de software printr-un singur contract de licențiere majoritatea clienților pot reduce costurile. De asemenea, costurile per ansamblu pot scădea pe măsura ce procesele din organizația dvs. devin accelerate și standardizate.
  • Managementul riscurilor - Controlați riscurile legale și de business presupuse de implementarea incorectă a software-ului. Prin utilizarea SAM pentru a implementa software original reduceți și riscurile malware.
  • Avantajul SAM - Poziționați-vă în fața competitorilor prin operațiuni accelerate și printr-un timp de furnizare a produselor/serviciilor mult mai mic.
  • Administrare corectă - Aliniați-vă la normele și reglementările în vigoare și fiți în concordanță cu legislația actuală (vezi Sarbanes-Oxley).
  • Protecție în caz de forță majoră - Protejați-vă resursele software în fața imprevizibilului.

Cum poate SAM să ajute departamentele din cadrul companiei dvs.?

Departamentul IT

SAM vă susține în optimizarea resurselor IT și sporește vizibilitatea și controlul asupra mediului IT.

Departamentul de achiziții

SAM crește gradul de informare asupra nevoilor de achiziții software și vă ajută să colaborați mai bine cu vendorii software pentru a satisface aceste nevoi.

Management

SAM vă oferă o privire din interior asupra felului în care vă administrați resursele, ajutându-vă astfel să beneficiați de un proces decizional bine informat, să reduceți riscurile și să planificați cu mai multă acuratețe.

SAM pe scurt

Am strâns pentru dumneavoastră informațiile esențiale despre SAM, într-o prezentare PowerPoint ușor de parcurs. Aici găsiți și recomandarea Microsoft România despre modul cel mai facil în care puteți implementa SAM, beneficiind și de suportul nostru.

Șablon inventar software Microsoft

Vă recomandăm să folosiți unul din aceste 2 modele de inventar software, pentru a completa datele rezultate din inventarierea automată (cu un instrument software) sau manuală. Apoi puteți contacta account managerul dvs. Microsoft sau ne puteți scrie la samro@microsoft.com pentru a primi suportul necesar în vederea soluționării eventualelor probleme descoperite.


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2017 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate