Implementare SAM

De la idee la realitate – implementarea unui plan SAM

Începeți crearea și implementarea unui program SAM acum și beneficiați de avantaje de business excepționale pe o fundație solidă

Puteți implementa un plan SAM ghidându-vă după acești 4 pași de bază:

Pașii de implementare

1. Realizați un inventar→

În primul rând trebuie să aflați de ce resurse dispuneți deja. Așadar, primul pas în implementarea unui program SAM este să efectuați un inventar al produselor software implementate. Dacă afacerea dvs. este una relativ mică veți putea realiza acest lucru manual. Dacă sunteți la conducerea unei companii mai mari vă puteți folosi de instrumente de scanare automate care vă vor inventaria întreaga rețea sau puteți chiar apela la un partener certificat SAM.

2. Organizați-vă→

Următorul pas este să realizați un inventar al licențelor pe care le-ați achiziționat. Pentru a optimiza și administra resursele dvs. software veți avea nevoie să găsiți, înregistrați și organizați toate licențele și documentația pentru fiecare produs și versiune software. Puteți realiza acest lucru în mai multe feluri; începeți prin a știi exact ce tipuri de documente trebuie să păstrați, cum să le organizați și cum vă poate ajuta furnizorul dvs. în tot acest proces.

3. Creați politici și proceduri→

Începând cu achiziționarea software-ului continuând cu utilizarea lui și terminând cu retragerea și stocarea acestuia, puteți să vă asigurați resursele software și hardware prin stabilirea de noi standarde și proceduri privitoare la toate etapele din ciclul de viață al unui produs software. Din păcate nu puteți realiza toate aceste lucruri singur, așa că este recomandat să aveți în vedere aceste sugestii necesare pentru crearea unei culturi SAM în organizația dvs.

4. Întrețineți planul SAM→

Mențineți planul SAM actualizat prin verificări și inventare regulate precum și prin cursuri frecvente pentru angajați. Explorați Modelul de Optimizare SAM pentru a afla care sunt punctele în care planul dvs. trebuie îmbunătățit și pentru a afla cum vă puteți îmbunătăți indicele ROI (Return on Investment) cu ajutorul SAM.


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2018 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate