Microsoft Assesment and Planning ToolKit

Setul de instrumente MAP (Microsoft Assesment and Planning) facilitează evaluarea infrastructurii IT curente și poate determina ce tehnologii vor fi necesare pe viitor pentru afacerea dvs.

Țineți evidența mediului dvs. IT

Microsoft Assesment and Planning (MAP) este un instrument oferit gratuit de Microsoft menit să simplifice și să optimizeze procesul de planificare a infrastructurii IT pe o gamă largă de scenarii. Acest lucru se realizează în întreaga rețea prin operațiuni de descoperire și evaluarea automată.

Noua capabilitate de monitorizare a utilizării disponibilă în MAP 5.0 oferă rapoarte centralizate de utilizare pentru serverele Microsoft, inclusiv pentru Windows Server, Sharepoint Server și System Center Configuration Manager. Rapoartele de inventar software și cel de utilizare a software-ului vă permit să țineți evidența licențelor resurselor software. Raportul de utilizare furnizează informații detaliate pe care le puteți analiza pentru a determina obicieuri de utilizare; având aceste date puteți planifica evoluția companiei și nevoile ei viitoare.

Beneficii cheie:

  • Inventar rapid și scalabil.
  • Un set de instrumente integrate și automatizate pentru planificarea migrării de la desktop-uri la servere.
  • Instrumentele necesare planificării și evaluării precum și tehnologia necesară procesului de migrație și de evaluare a stării de pregătire.
  • Rapoarte de disponibilitate pentru sistemul de operare Windows 7 și Windows Server 2008 R2 precum și pentru suita Microsoft Office 2010.
  • Evaluarea gradului de consolidare și virtualizare a serverelor pentru a facilita descoperirea resurselor puțin utilizate și pentru a sugera viitoarele aplicații virtualizabile.
  • Inventar și baze de date SQL Server.
  • Reduce timpul și costurile administrative pentru administrarea resurselor software, a serverelor și a resurselor CAL.

Capabilități

MAP oferă o soluție de inventar securizată, pentru întreaga rețea de computere, ușor scalabilă de la organizații mici până la companii medii și mari.

Inventarul complet al mediilor server

Cunoașteți-vă mediul IT. Setul de instrumente MAP vă oferă un inventar al tuturor resurselor din rețeaua IT; identifică mediile servere neomogene compuse din sisteme Windows și Linux, inclusiv cele care rulează în mediu virutal. MAP 5.0 automatizează de asemenea descoperirea stivelor LAMP sub Linux.

Monitorizarea utilizării aplicațiilor software

Noua facilitate de monitorizare disponibilă în MAP 5.0 furnizează rapoarte consolidate despre utilizarea produselor server Microsoft: Windows Server, SharePoint Server, Exchange Server, SQL Server și System Center Configuration Manager. Puteți interoga aplicația pentru a primi rapoate actualizate de fiecare dată când doriți să evaluați gradul de utilizare software și istoricul de acces în mediul dvs. Această facilitate reduce timpul de administrare și totodată costurile administrative impuse de administrarea serverelor și a CAL-urilor, ajutându-vă astfel să accelerați managementul resurselor dvs. software.

Raportarea gradului de disponibilitate

Setul de instrumente MAP identifică sistemele de operare din mediul dvs. IT. MAP oferă analize detaliate asupra compatibilităților hardware și poate face recomandări referitoare la migrarea la alte produse Microsoft, inclusiv Windows 7, Windows Server 2008 R2 și Microsoft Office 2010. MAP poate identifica și bazele de date SQL precum și instanțele de SQL pentru o raportare completă.

Raportarea referitoare la servere

Setul de instrumente MAP furnizează un inventar detaliat al serverelor din rețeaua dvs. și potențialele avantaje ale consolidării lor într-un număr mai mic de servere fizice și al virtualizării celorlalte funcționalități.

Puteți utiliza funcțiile de interogare specifice pentru a obține metrici de performanță referitoare la procesor, memorie, discurile de stocare și utilizarea computerelor din rețea.

Limitările de raportare

Rapoartele cu privire la gradul de utilizare software ar trebui să fie utilizate doar ca niște informații de bază referitoare la utilizarea CAL și nu ca pe niște informații pe baza cărora puteți lua decizii exacte. Datorită multitudinii de feluri în care aplicațiile software pot fi implementate și inventariate în mediul dvs., monitorizarea utilizării lor nu poate întotdeauna produce rezultate perfect acurate a aplicațiilor software server și al accesului acestora. Aceste rapoarte sunt realizate doar în scopuri informaționale și nu ar trebui utilizate ca singura sursă de informații pentru determinarea procesului de licențiere sau pentru a se asigura conformitatea.

Prețuri și licențiere

Setul de instrumente MAP este disponibil gratuit spre a fi descărcat de pe site-ul MAP Toolkit

Resurse

Suport tehnic

Suportul tehnic pentru MAP este furnizat prin Microsoft Product Support Services (PSS). Clienții Premier trebuie să contacteze Premier Support pentru asistență. Pentru mai multe informații despre support accesați site-ul Solution Accelerators Support.

Trimiteți-ne părerea sau sugestile dvs. pentru îmbunătățirea MAP aici.

Descărcați ghidul evaluarea licențierii Windows Server.


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2016 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate