Modelul de optimizare SAM

Adminstrați ciclul de viață al resurselor dvs. software prin politici și proceduri și cu ajutorul instrumentelor speciale.

Evaluarea programlui dvs.

Modelul de optimizare SAM (SOM) reprezintă o platformă dezvoltată de Microsoft, platformă ce se aliniază standardelor și principiilor de optimizare a infrastructurii (IO). Această platformă permite partenerilor și clienților să evalueze un program SAM într-o manieră eficientă și obiectivă. Utilizând acest model în organizația dvs. puteți determina gradul de eficiență al administrării resurselor dvs. software; totodată, partenerii certificați SAM pot creea o “hartă” a implementării SAM pentru ca dvs. să aflați care sunt beneficiile și economiile realizate în fiecare stadiu al implementării.

Trecerea la o infrastructura IT dinamică

Modelul de optimizare SAM furnizeză un set de criterii bine stabilite ce vă vor permite să realizați evaluări și recomandări SAM corecte. Această analiză se bazează pe 10 competențe cheie și fiecare competență este analizată la unul din cele 4 niveluri de maturitate. Nivelurile de maturitate SAM sunt aceleași ca și în cazul platformei de optimizare a infrastructurii:

SOM - SAM Optimization Model - Modelul de optimizare SAM

Când cunoașteți nivelul de optimizare la care va aflați puteți depune eforturi pentru a avansa la următorul nivel. Acest model oferă o platformă pentru a facilita înțelegerea aspectelor care trebuiesc îmbunătățite în administrarea resurselor software.

Utilizați modelul de optimizare SAM ca pe o hartă și ghidați-vă după ea pentru a susține afacerea dvs. să obțină maximum de beneficii în urma resurselor IT hardware și software, pentru a controla costurile și pentru a facilita inovația și evoluția afacerii dvs.


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2016 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate