Prezentare generală

Administrarea resurselor software

Licențele software sunt bunuri și investiții care trebuiesc administrate în consecință. SAM vă ajută să controlați costurile și să optimizați aceste investiții pe măsură ce organizația dvs. evoluează.

Software Asset Management (SAM) reprezintă cea mai bună soluție atunci când vine vorba despre controlul costurilor și optimizarea investiței software în întreaga dvs. organizație și pe parcursul întreg ciclului de viață al software-ului. Administrat în permanență printr-un plan specific, SAM facilitează identificarea resurselor existente, locația acestora și expune posibilele redundanțe din sistem. Un plan SAM complet implementat vă poate ajuta să reduceți costurile, să sporiți gradul de securitate și conformitate și de asemenea, vă oferă posibilitatea de a anticipa eventuale nevoi software ce vor apărea pe viitor.

Dacă afacerea dvs. se bazează pe operațiuni IT pentru a funcționa corect, este foarte posibil să cunoașteți deja complexitatea administrării software-ului în întreaga organizație. Care este cea mai bună modalitate de a controla costurile și de înțelege pe deplin riscurile afacerii și riscurile legale la care vă expuneți? Puteți realiza mai mult cu software-ul pe care îl aveți deja? Va fi infrastructura dvs. IT capabilă să se extindă odată cu evoluția companiei dvs. și să preia această evoluție?

SAM reprezintă soluția ideală de procese și proceduri de business și IT, combinate cu tehnologie astfel încât dvs. să puteți să:

Controlați costurile și riscurile afacerii

Controlați costurile și riscurile afacerii pentru a obține o poziție financiară mai bună, mai solidă.

Optimizați investițiile software

Optimizați investițiile software deja existente, pentru a realiza mai mult cu resursele de care deja dispuneți.

Creșteți odată cu cerințele în continuă creștere ale companei dvs.

Creșteți odată cu cerințele în continuă creștere ale companei dvs. într-o manieră bazată pe flexibilitate și agilitate.

Obțineți o poziție financiară mai solidă

SAM vă poate ajuta să controlați atât latura vizibilă cât și fața nevăzută a costurilor presupuse de administrarea IT. SAM se asigură că beneficiați de cel mai bun program de licențiere și mai ales programul cel mai potrivit nevoilor organizației dvs., pentru o previziune și o bugetare eficientă și corectă a resurselor IT. Soluția noastră vă ajută să centralizați monitorizarea resurselor dvs. IT și software, să automatizați procesele pentru a spori eficiența, vă pregătește pentru upgrade-uri tehnologice și reduce costurile de suport.

De asmenea SAM controlează riscurile afacerii și riscurile legale care sunt adesea relaționate cu implementarea incorectă de software. Utilizați SAM pentru a identifica vulnerabilități în securitatea dvs., pentru a fi la curent cu ultimele update-uri software precum și pentru a fi în conformitate cu standardele și cadrul legal în vigoare.

Realizați mai mult cu resursele pe care le aveți deja

SAM vă poate ajuta să obțineți maximul de eficiență în utilizarea resurselor deja disponibile prin reducerea redundanței, standardizarea proceselor și prin oferirea de instrumente adecvate angajaților dvs.. SAM vă susține în alegerea cele mai bune soluții IT pentru afacerea dvs., în optimizarea resurselor software, permițându-vă astfel să plătiți strict pentru software-ul pe care îl utilizați. SAM contribuie la optimizarea bunurilor IT prin standardizarea proceselor, automatizare și prin definirea de proceduri care sporesc eficiența și agilitatea personalului dvs. specializat în IT.

Construiți o fundație scalabilă pentru a putea evolua

Pe măsură ce nevoile organizației dvs. cresc, necesitatea unei infrastructuri IT scalabile, devine evidentă. Modelul de optimizare SAM furnizează o fundație scalabilă pe care afacerea dvs. poate crește. Un plan SAM complet implementat crează eficiența necesară pentru ca dvs. să vă adaptați rapid la oportunitățile pieței, să vă planificați din timp necesitățile software și să beneficiați de cele mai bune practici atât de business cât și IT. La cel mai înal nivel al său, SAM ajută organizațiile să devină mai agile prin utilizarea mai corectă a resurselor, chiar și într-un cilmat economic dificil.

Optimizarea infrastructurii și modelul de optimizare SAM

Scopul optimizării infrastructurii (IO) este acela de a construi o infrastructură IT, eficientă, securizată și optimizată. IO poate ajuta organizația dvs. să perceapă mai bine și să sporească nivelul de securitate și administrare al unei infrastructuri IT dinamice, fapt ce va rezulta în reducerea costurilor și utilizarea mai eficientă a resurselor, contribuind în final la transformarea infrastructurii IT într-un bun strategic al afacerii dvs. IO este un proces compus din 4 pași care vă poate ajuta să transformați organizația dvs. dintr-un stadiu ne-administrat reactiv, într-unul proactiv, optimizat și dinamic. SAM reprezintă componenta cheie din IO, care vă poate ajuta să obțineți controlul total asupra resurselor IT din organizația dvs.

Vizitați site-ul Microsoft de Optimizare a Infrastructurii pentru a afla mai mult →
Știați că?

SAM pe scurt

Am strâns pentru dumneavoastră informațiile esențiale despre SAM, într-o prezentare PowerPoint ușor de parcurs. Aici găsiți și recomandarea Microsoft România despre modul cel mai facil în care puteți implementa SAM, beneficiind și de suportul nostru.

Modelul de optimizare SAM

Modelul de optimizare SAM (SOM) este soluția lansată de Microsoft care permite partenerilor și clienților să evalueze SAM eficient și obiectiv. Microsoft a creat acest model pentru a oferi o platformă care să sprijine înțelegerea și îmbunătățirea administrării resurselor software din organizația dvs., ținând cont chiar de nevoile ei specifice. Modelul de optimizare SAM reprezintă un set de criterii care vă ajută să evaluatți SAM corespunzător și să luați decizii corect informate. Microsoft oferă instrumentele și a creat un ecosistem de parteneri certificați SAM care vă pot oferi serviciile lor pentru a vă ajuta să identificați ce software utilizați în mod eficient în organizația dvs, de care software vă puteți lipsi și care poate fi retras sau transferat.

Aflați mai mult despre SOM →


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2017 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate