Protecție în caz de forță majoră

SAM vă conferă încredere indiferent de condiții

Fiți pregătit pentru ce poate fi mai rău.

Software-ul reprezintă pentru compania dvs. o resursă indispensabilă și în consecință trebuie protejat ca atare. Imaginați-vă că resursele dvs. software vor rămâne intacte chiar și în cazul unui incendiu, al unei inundații sau a oricărui alt tip de dezastru. Planul de protecție în cazuri de forță majoră reprezintă o parte integrantă a programului SAM, ce se asigură că afacerea dvs. va continua să funcționeze la parametrii normali chiar după producerea unui astfel de eveniment.

Pentru a fi eficient 100% planul dvs. trebuie să includă informații despre protejarea și refacerea sistemelor hardware și software.

Aflați cum SAM a ajutat alte companii să-și revină după un asemenea eveniment →

Actualizarea inventarului vă oferă o imagine corectă asupra resurselor deținute

Un program SAM vă poate ajuta să vă reveniți rapid în urma oricărui tip de pierdere suferită, inclusiv pierderea registrelor de inventar, a suporturilor de instalare și a actelor de achiziții. Beneficind de un plan SAM bine implementat, veți avea la dispoziție un inventar complet, centralizat cu toate resursele software și licențele deținute de compania dvs. inclusiv metode de back-up.

Back-up-ul în altă locație asigură o restaurare rapidă a sistemului

SAM vă ajută să aflați pașii necesari refacerii rapide a datelor și sistemelor la starea în care erau înainte de producerea evenimentului. Un plan SAM eficient trebuie să includă stocarea în altă locație a suporturilor de date originale (CD-uri de instalare, manuale de utilizare ș.a.m.d) pentru toate resursele software. Accesarea facilă și rapidă a acestor materiale după producerea evenimentului va ajuta afacerea dvs. să-și revină rapid.

Dovada dreptului de proprietate asigură continuitatea conformității

Protejarea documentelor ce atestă dreptul dvs. de proprietate asupra resurselor (contracte de licențiere, facturi ș.a.m.d.) reprezintă o componentă cheie a planului dvs. în cazuri de forță majoră. Un plan SAM bine conceput va garanta stocarea acestor documente într-o locație diferită de cea în care vă desfășurați activitatea, asigurând totodată disponibilitatea copiilor în cazul controalelor de audit.

Știați că?

Documentația ce atestă dreptul la proprietate

În general, atunci când achiziționați produse software este bine să păstrați următoarele docuemnte:

  • Software License Terms – Termenii de licențiere (cunoscut și sub numele de End User License Agreement sau EULA)
  • Certificate of Authenticity – Certificatul de autenticitate(COA)
  • Discurile și manualele originale(dacă există)
  • Factura și chitanța
Aflați mai mult

Opțiuni de licențiere →

Clienții Microsoft ce achiziționează software pe baza unui contract de licențiere în volum au acces la Microsoft Volume Licensing Center (VLSC), de unde pot descărca produse licențiate, chei de acces și de unde pot administra toate contractele de licențiere, online.


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2017 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate