Realizați un inventar

Începeți prin a afla de ce resurse dispuneți și cum le utilizați.

Pentru a optimiza investițiile dvs. software și pentru a dezvolta afacerea pe o fundație solidă, trebuie mai întâi să aflați ce resurse software ați implementat și cum sunt acestea utilizate. Aveți suficiente resurse software, sau aveți prea multe? Sunt aceste resurse folosite eficient din punct de vedere al costurilor? Pentru a începe să creați un plan SAM trebuie să realizați un inventar complet al tuturor resurselor software. Acest inventar vă va furniza de asemenea și o privire de ansamblu asupra stării efective a companiei dvs.

Odată realizat acest inventar veți știi exact de ce resurse software dispuneți și ce aplicații rulează pe fiecare computer în parte. Analizând această informație puteți determina care programe sunt folosite cu eficiență maximă și unde puteți reduce costurile. Pe parcursul acestui proces este foarte posibil să descoperiți și să eliminați aplicații software neautorizate care au fost instalate fără permisiunea dvs.

Instruire profesională pas cu pas: Realizarea unui inventar software

Cum să realizați un inventar software

Pasul 1: Aflați despre primul pas în administrarea resurselor software – obținerea unei evidențe corecte a resurselor software existente în compania dvs. prin realizarea unui inventar.

Începeți demonstrația→

Există două modalități de bază de a realiza acest inventar:

Metoda manuală

Dacă organizația dvs. are doar câteva computere, puteți realiza acest inventar manual verificând hard disk-ul fiecărui computer și înregistrând datele acestei verificări într-un raport. Puteți de asemenea să vedeți lista de programe instalate pe fiecare computer prin utilizarea instrumentului Add or Remove Programs disponibil pe fiecare computer.

Pentru a deschide acest instrument pe un computer care rulează Windows 7 sau Windows Vista ca sistem de operare faceți clic pe Start, Control Panel și apoi clic pe Programs. În Windows XP faceți clic pe Start, Control Panel și apoi faceți clic pe Add/Remove Programs.

Inventar manual

Șablon inventar software Microsoft

Vă recomandăm să folosiți unul din aceste 2 modele de inventar software, pentru a completa datele rezultate din inventarierea automată (cu un instrument software) sau manuală. Apoi puteți contacta account managerul dvs. Microsoft sau ne puteți scrie la samro@microsoft.com pentru a primi suportul necesar în vederea soluționării eventualelor probleme descoperite.

Metoda automată

Dacă organizația dvs. dispune de un număr mare de computere puteți încerca să utilizați o aplicație software de inventariere precum Microsoft Software Inventory Analyzer (MSIA) pentru a realiza un inventar automatizat al tuturor computerelor și servelelor (vă rugăm să țineți cont de faptul că MSIA a fost conceput pentru organizații cu maxim 250 de computere).

Există deja un număr mare de aplicații de inventariere software și de administrare a resurselor, fie produse de Microsoft fie produse de vendori software independenți care sunt interesați de SAM. Utilizați SAM Tools Provider Directory pentru a găsi instrumentul care se pliază cel mai bine nevoilor și mărimii organizației dvs.

În plus față de utilizarea acestor instrumente puteți cere asistența externă pentru acest pas din programul SAM.

Majoritatea instrumentelor SAM generează automat rapoarte de inventar software. Prin utilizarea MSIA sau a altor instrumente SAM puteți scana fiecare computer în parte sau puteți scana întreaga rețea și astfel generați rezultatele inventarului automat.

După ce ați inventariat toate computerele din compania dvs. este recomandat să consolidați toate informațiile într-un singur raport. Acest raport va fi util în următorul pas al implementării SAM.

Ce urmează

Acum, odată ce ați finalizat inventarierea produselor software sunteți pregătit să le atribuiți licențele aferente și astfel să vă organizați →

Aflați mai mult

Șabloane de raport

Sunt disponibile câteva șabloane pentru inventarul software:


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2017 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate