Windows Intune

Windows Intune oferă servicii cloud Microsoft pentru administrarea computerelor și protecție malware prin intermediul unei subscripții Windows 7 Enterprise.

Serviciul cloud Windows Intune vă ajută să administrați și să securizați centralizat computerele din compania dvs. printr-o simplă interfață web; acest lucru poate fi realizat indiferent dacă sunteți la birou, la o filială sau pe teren. Windows Intune vă ajută să protejați, actualizați, monitorizați, inventariați și să depanați computerele din organizația dvs.

Beneficii cheie

Administrați și securizați computerele de oriunde

  • Monitorizați inventarul resurselor hardware și software pentru a le administra eficient. Totodată țineți evidența licențelor disponibile și asigurați-vă conformitatea.
  • Administrați update-urile. Administrați implementarea actualizărilor Microsoft și a service pack-urilor într-o manieră centralizată și selectați computerele eligibile prin intermediului interfeței Windows Intune degrevând astfel personalul IT.
  • Protejați-vă computerele de malware. Securizați computerele și întăriți-le sistemul de securitate împotriva celor mai noi amenințări malware prin intermediul unei soluții de securitate centralizată. Beneficiați de Microsoft Malware Protection și utilizați tehnologia Microsoft Forefront Endpoint Protection și Microsoft Security Essentials pentru a vă securiza computerele.
  • Monitorizați computerele proactiv. Primiți alerte cu privire la actualizările disponibile și amenințările curente pentru a putea identifica și rezolva problemele într-o manieră proactivă, înainte ca să afacerea sau utilizatorii să aibă de suferit.
  • Beneficiați de asistență externă. Rezolvați problemele cu PC-urile dvs. de oriunde v-ați afla prin intermediul facilităților de asistență la distanță.
  • Setați politici de securitate. Administrați protecția firewall și anti-malware precum și actualizările pentru toate computerele dvs. și pentru cele aflate în afara sediului companiei.

Cea mai bună experiență Windows

  • Actualizați-vă computerele cu Windows 7 Enterprise. Oferiți astfel utilizatorilor o interfață intuitivă îmbunătățită, capabilități de căutare avansate și encripția datelor cu BitLocker pentru a spori securitatea datelor confidențiale.
  • Standardizați sistemul de operare. Obțineți flexibilitatea standardizării sistemului de operare pe toate computerele din organizație alegând o singură platformă – Windows 7 Enterprise, Windows Vista sau chiar Windows XP – și beneficiați automat de dreptul de upgrade gratuit; astfel nu veți mai fi nevoit să cumpărați alte licențe pe viitor.

Capabilități

Capabilitățile disponibile în această versiune de Windows Intune vor aduce un plus valoare afacerii dvs. Veți beneficia de o soluție de administrare pentru rezolvarea anumitor probleme de bază.

Monitorizarea inventarului hardware și software

Pentru a beneficia de acest serviciu, aveți nevoie doar de o conexiune la internet și de clientul aplicației Windows Intune instalat pe computerul pe care doriți să-l administrați. Aplicația client instalată pe fiecare computer, comunică aplicației server Windows Intune datele de inventar de pe respectivul PC astfel încât dvs. puteți inventaria eficient resursele hardware și software ale organizației dvs., centralizat, prin intermediul unei singure console.

În doar câțiva pași simpli puteți crea rapoarte complete pentru a indentifica aplicațiile software instalate și specificațiile hardware ale computerelor, pentru a putea menține conformitatea, pentru a dobândi o mai bună înțelegere a nevoilor pe care le aveți în prezent și pentru o bugetare viitoare corectă. Aceste date pot fi exportate și în alte instrumente de raportare precum Microsoft Office Excel, în scopul unei analize mai detaliate prin intermediul unei aplicații familiare dvs.

Aplicațiile software de scanare a inventarului vă pot ajuta prin găsirea de produse software instalate neautorizat sau nelicențiate, produse ce pot conduce la nerespectarea conformității. Aceste date pot fi obținute într-o singură interogare care durează doar câteva secunde pentru fiecare sistem și nu întrerupe fluxul normal de lucrul.

Windows Intune
Fig. A: Țineți evidența resurselor software pentru toate computerele din rețeaua dvs pentru a administra eficient licențele și pentru a respecta conformitatea.

Administrarea licențelor

Windows Intune vă poate ajuta de asemenea în administrarea contractelor de licențiere cu Microsoft. Este suficient să introduceți datele din contractul de licențiere în volum și Windows Intune va sincroniza aceste date cu Microsoft Volume License Service (MVLS) pentru a determina acuratețea lor (FIG B.)

După ce au fost introduse toate contractele de licențiere în Windows Intune, puteți compara numărul de licențe achiziționate cu numărul de produse software instalate pe fiecare computer. Puteți astfel crea rapoarte de licențiere care relevă numărul de instalări pentru fiecare produs software Microsoft. Puteți genera aceste rapoarte pentru a le utiliza în evaluarea completă a stării licențelor aferente produselor Microsoft. Aceste rapoarte sunt disponibile numai dvs. Microsoft nu poate accesa sau vizualiza aceste rapoarte.

Windows Intune
Fig B: Adăugați contractele de licențiere prin adăugarea numărului contractului manual.

Prețuri și licențiere

Windows Intune este disponibil ca orice alt serviciu Cloud de la Microsoft – prin partenerii Microsoft și prin Microsoft Online Services.

Windows Intune costă 11 USD per computer pe lună. Windows Intune trebuie achiziționat pentru fiecare computer pe care doriți să-l administrați. O singură licență include atât serviciul Cloud cât și licența de upgrade Windows.

Windows Intune va fi disponibil în 2011.


Microsoft SAM - Software Asset Management
România Global | Hartă site
Microsoft Profilul dumneavoastră | Contactați-ne | Sediul filialei | Abonare la buletine

© 2017 Microsoft Corporation. Toate drepturile rezervate.     Condiții de utilizare | Mărci comerciale | Declarație de confidențialitate