-

Microsoft Safety Scanner - erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger

Opdateret: 5. januar 2011

Hos Microsoft arbejder vi hårdt på at beskytte dine personlige oplysninger, samtidig med at vi leverer produkter, der giver dig den ydeevne, effektivitet og lette tilgængelighed, du har brug for på en pc. Denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger indeholder en forklaring på mange af metoderne til indsamling og brug af data i Microsoft Safety Scanner ("MSS"). Den fokuserer på funktioner, der kommunikerer med internettet, og skal ikke opfattes som en udtømmende liste. Den gælder ikke for andre Microsoft-websteder, -produkter eller -tjenester - hverken online eller offline.

MSS kontrollerer computere for infektioner forårsaget af skadelig software ("malware") og hjælper med at fjerne eventuelle infektioner.

Indsamlede, behandlede eller overførte oplysninger

Hvis MSS registrerer malware, eller hvis der opstår en fejl, når MSS kører, sendes der en rapport til Microsoft, som indeholder grundlæggende oplysninger om malwaren eller fejlen. De rapporter, der sendes til Microsoft, indeholder tekniske oplysninger om MSS, registreret malware og din computer, som f.eks.:

 • MSS-versionsnummeret
 • Filnavne, kryptografisk hash, størrelse, datostempel og andre karakteristika for eventuel malware, der er blevet fjernet fra denne computer
 • Hvorvidt malware er blevet fjernet eller ej
 • Computerens producent, model og processorarkitektur
 • Computerens operativsystemversion, land og IP-adresse
 • En GUID (Globally Unique Identifier), som gør det muligt for os at tælle de unikke computere, der bruger MSS. GUID er et tilfældigt genereret nummer. Det indeholder ikke nogen personlige oplysninger, og det anvendes ikke til at identificere dig.

  Rapporterne kan utilsigtet indeholde personlige oplysninger. For eksempel kan nogle former for malware oprette poster i din computers registreringsdatabase, som indeholder oplysninger som f.eks. dit brugernavn. I det omfang at der findes personlige oplysninger i en rapport, anvender Microsoft ikke oplysningerne til at identificere eller kontakte dig.

  MSS beder dig om at sende yderligere oplysninger til Microsoft, hvis der er mistanke om, at der findes malware på din computer. Disse yderligere oplysninger sendes kun med din accept, og de omfatter:
 • De filer, der mistænkes for at være malware. MSS vælger filerne for dig.
 • En unik identifikator, der er knyttet til de filer, der mistænkes for at være malware. Denne identifikator gør det muligt for os at bekræfte, at filerne blev overført.

Brug af oplysninger

De indsamlede oplysninger bliver brugt til statistisk analyse (f.eks. til at bestemme, hvor mange maskiner, der er inficeret med en særlig form for malware) og til at forbedre MSS og andre produkter og tjenester fra Microsoft. Microsoft udgiver muligvis indsamlede data om brugen af MSS og den malware, programmet registrerer. Vi hyrer jævnligt andre virksomheder til at udføre begrænsede tjenester på vores vegne, f.eks. besvarelse af kundespørgsmål om produkter og tjenester og udførelse af statistisk analyse på vores tjenester. Disse virksomheder får kun de personlige oplysninger, de har brug for til at levere tjenesten, og de har forbud imod at bruge oplysningerne til andre formål. Derudover opgiver vi muligvis oplysninger til tredjeparter for at hjælpe dem med at forbedre funktioner til anti-malware i deres produkter og tjenester.

De oplysninger, Microsoft indsamler, eller som sendes til Microsoft, gemmes og behandles i USA eller i et hvilket som helst andet land, som Microsoft eller Microsofts søsterselskaber, datterselskaber eller tjenesteudbydere optræder i, og ved at anvende dette værktøj indvilliger du i en sådan overførsel af oplysninger uden for dit eget land. Microsoft overholder safe harbor-principperne, som de fremlægges af U.S. Department of Commerce med hensyn til indsamling, anvendelse og opbevaring af data fra EU. Microsoft kan videregive dine personlige oplysninger, hvis vi bliver det pålagt under lov, eller hvis vi i god tro mener, det er nødvendigt for at: (a) overholde lovgivningen eller opfylde retslige skridt mod Microsoft, (b) beskytte og forsvare Microsofts rettigheder (herunder tvangsfuldbyrdelse af vores aftaler), eller (c) under presserende omstændigheder at beskytte Microsoft-medarbejdere, brugere af Microsofts produkter eller tjenester eller offentligheden.

Valg og kontrol

Hvis du ikke ønsker, at MSS sender oplysninger til Microsoft, kan du deaktivere MSS's rapporteringskomponent ved at foretage følgende ændring i registreringsdatabasen.

Subkey: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MSERT
Entry name: \DontReportInfectionInformation
Type: REG_DWORD
Value data: 1

Dine oplysningers sikkerhed

Microsoft beskytter dine oplysninger. Vi anvender en lang række forskellige sikkerhedsteknologier og -procedurer for at beskytte dine oplysninger mod uautoriseret adgang, brug og offentliggørelse. For at beskytte dine personlige oplysninger krypteres de oplysninger, som MSS sender til Microsoft, ved hjælp af SSL (Secure Sockets Layer).

Ændringer til erklæringen om beskyttelse af personlige oplysninger

Vi opdaterer muligvis denne erklæring om personlige oplysninger af og til. Når vi gør dette, vil vi ændre datoen for den seneste opdatering øverst i erklæringen om beskyttelse af personlige oplysninger. Vi opfordrer dig til jævnligt at se denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger, så du er informeret om, hvordan vi hjælper med at beskytte de oplysninger, vi indsamler.

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål til denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger, kan du kontakte os via e-mail på msertpriv@microsoft.com.

MSS Privacy
Microsoft Corporation
One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052