-

Microsoft Safety Scanner adatvédelmi nyilatkozat

Frissítve: 2011. január 5.

A Microsoftnál kiemelten figyelünk az adatvédelemre, emellett törekszünk hatékony, tartós és kényelmes termékekkel segíteni a számítógépes élményt. Az adatvédelmi nyilatkozat ismerteti a Microsoft Safety Scanner („MSS”) adatgyűjtésre és -használatra alkalmazott módszereit. A nyilatkozat az internettel kapcsolatot tartó funkciókra összpontosít; nem kimerítő felsorolás. Nem érvényes a Microsoft többi online és offline webhelyére, termékére vagy szolgáltatására.

Az MSS ellenőrzi a számítógépeket, nem fertőződtek-e meg rosszindulatú szoftverekkel („kártevő”), és segítséget nyújt ezek eltávolításában.

Összegyűjtött, feldolgozott, illetve továbbított adatok

Ha az MSS kártevőt észlel, vagy hiba történik az MSS futtatása során, a rendszer a kártevőről vagy a hibáról alapvető információkat tartalmazó jelentést küld a Microsoft részére. A Microsoft részére küldött jelentések többek között a következő technikai információkat tartalmazzák az MSS eszközről, a talált kártevőről és a számítógépről:

 • Az MSS verziószáma
 • A számítógépről eltávolított kártevő fájlneve, titkosítási kivonata, mérete, dátumbélyegzője és egyéb jellemzői
 • A kártevő eltávolításának sikeressége vagy sikertelensége
 • A számítógépgyártó, -típus és a processzorarchitektúra
 • A számítógép operációs rendszerének verziója, területi beállítása és az IP-cím
 • Az MSS eszközt futtató számítógépek számbavételét lehetővé tévő globálisan egyedi azonosító (GUID). A GUID a rendszer által véletlenszerűen létrehozott szám, amely nem tartalmaz személyes adatokat, és nem alkalmas a felhasználó azonosítására.

  Előfordulhat, hogy a jelentések véletlenül személyes adatokat tartalmaznak. Például egyes kártevők létrehozhatnak olyan bejegyzéseket a számítógép beállításjegyzékében, amelyek tartalmazhatnak személyes adatokat, például a felhasználónevet. A jelentésben fellelhető adatokat a Microsoft semmilyen formában nem használja fel a személyazonosság azonosítása céljából.

  Ha az MSS gyaníthatóan kártevő szoftvert talál a számítógépen, felkéri, hogy küldjön további információt a Microsoft részére. A további információt a rendszer csak a beleegyezésével küldi el, és a következőket tartalmazza:
 • A kártevőgyanús fájlok. Az MSS kijelöli a megfelelő fájlokat.
 • A kártevőgyanús fájlokhoz társított egyedi azonosító. Az azonosító lehetővé teszi a fájlok sikeres átvitelének ellenőrzését.

Az adatok felhasználása

Az összegyűjtött adatokat statisztikai elemzésre (pl. az adott kártevővel megfertőzött számítógépek számának meghatározásához), valamint az MSS és más Microsoft-termékek és -szolgáltatások fejlesztésére használjuk. Előfordulhat, hogy a Microsoft közzéteszi az MSS használatára és az általa azonosított kártevőkre vonatkozó összesített adatokat. Kivételes esetekben más cégeket is megbízunk azzal, hogy korlátozott szolgáltatásokat nyújtsanak a nevünkben, például tájékoztassák a felhasználókat a termékekről és szolgáltatásokról, vagy statisztikai elemzést végezzenek. Ilyenkor csak az adott szolgáltatáshoz szükséges adatokat adjuk át nekik, és tilos bármilyen más célra felhasználniuk a kapott adatokat. Ezenkívül előfordulhat, hogy harmadik félnek is kiadunk adatokat a termékeik vagy szolgáltatásaik rosszindulatú szoftverek elleni funkcióinak javításához.

A Microsoft által begyűjtött vagy annak elküldött adatok az Amerikai Egyesült Államokban, valamint bármely olyan országban tárolhatók és felhasználhatók, ahol a Microsoft és annak leányvállalatai, fiókvállalatai vagy szolgáltatói tevékenykednek. Az eszköz használatával a felhasználó beleegyezését adja az adatok fentebb említett országokba történő továbbításához. A Microsoft betartja az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által kiadott, az Európai Unióból származó adatok gyűjtésére, használatára és őrzésére vonatkozó irányelveket. A Microsoft kiadhatja az összegyűjtött adatokat, ha arra a törvény kötelezi, valamint ha jóhiszeműen feltételezi, hogy az adatok kiadása a következő okokból szükségszerű: (a) törvényes előírások betartása, illetve a Microsofttal kapcsolatos jogi eljárás követelményeinek való megfelelés; (b) a Microsoft jogainak védelme (beleértve a megállapodások végrehajtását); illetve (c) sürgős helyzetben a Microsoft alkalmazottai, a Microsoft termékeinek és szolgáltatásainak felhasználói, illetve a nagyközönség személyes biztonságának megóvása.

Választási lehetőség és felügyelet

Ha nem szeretné, hogy az MSS adatokat küldjön a Microsoft részére, a következő rendszerleírókulcs-beállítással letilthatja az MSS jelentéskészítő összetevőjét.

Alkulcs: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MSERT
Bejegyzés neve: \DontReportInfectionInformation
Típus: REG_DWORD
Azonosító értéke: 1

A felhasználó adatainak biztonsága

A Microsoft elkötelezett az adatbiztonság védelme mellett. Több biztonsági megoldást és technológiát is annak szolgálatába állítottunk, hogy megóvjuk személyes adatait a jogosulatlan hozzáféréstől, felhasználástól vagy nyilvánosságra hozástól. Az adatok védelme érdekében az MSS a Microsoftnak elküldött adatokat a Secure Sockets Layer (SSL) - biztonságos szoftvercsatorna - módszerrel titkosítja.

Az adatvédelmi nyilatkozat módosítása

Elképzelhető, hogy alkalmanként frissítjük az adatvédelmi nyilatkozat tartalmát. Ha változtatásokat hajtunk végre a nyilatkozatban, a nyilatkozat elején olvasható legutolsó frissítés dátumát megfelelően módosítjuk. Érdemes rendszeresen áttekinteni az adatvédelmi nyilatkozatot, hogy a felhasználó megértse, hogyan törekszik cégünk a begyűjtött adatok védelmére.

További tájékoztatás

Ha kérdései vannak az adatvédelmi nyilatkozattal kapcsolatban, írjon e-mailt az msertpriv@microsoft.com címre.

MSS Privacy
Microsoft Corporation
One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052