-

Declaraţie de confidenţialitate pentru Microsoft Safety Scanner

Actualizat la: 5 ianuarie 2011

La Microsoft, depunem toate eforturile pentru a vă proteja confidenţialitatea şi pentru a vă oferi în acelaşi timp produse care să furnizeze performanţele, puterea şi confortul pe care le doriţi în utilizarea computerului. Această declaraţie de confidenţialitate explică multe din practicile de colectare şi utilizare a datelor pentru Microsoft Safety Scanner (“MSS”). Declaraţia se concentrează pe funcţiile ce comunică cu Internetul şi nu se doreşte a fi o listă exhaustivă. Declaraţia nu este aplicabilă altor site-uri, produse sau servicii Microsoft, online sau offline.

MSS efectuează verificări asupra computerelor pentru a detecta infecţiile provocate de software-ul rău intenţionat ("Malware") şi ajută la eliminarea oricăror infectări găsite.

Informaţiile colectate, procesate sau transmise

Dacă MSS detectează software rău intenţionat sau dacă apare o eroare în timpul rulării MSS, este trimis un raport către Microsoft ce conţine informaţii elementare despre software-ul rău intenţionat sau despre eroare. Rapoartele trimise către Microsoft includ informaţii tehnice despre MSS, despre software-urile rău intenţionat detectate şi despre computerul dvs., precum:

 • Numărul de versiune MSS
 • Nume de fişiere, tabele criptografice, timbru de dată şi alte caracteristici ale oricărui software rău intenţionat eliminat din computer
 • Succesul sau eşecul eliminării software-ului rău intenţionat
 • Producătorul computerului, modelul şi arhitectura procesorului
 • Versiunea de sistem de operare instalat pe computer, setările regionale şi adresa IP
 • Un identificator unic global (GUID) care ne permite să numărăm computerele unice care folosesc MSS. GUID este nu număr generat aleatoriu, nu conţine informaţii personale şi nu este utilizat pentru identificarea dvs.

  Rapoartele pot conţine în mod neintenţionat informaţii personale. De exemplu, anumite software-uri rău intenţionat pot crea intrări în registry-ul computerului dvs., ce includ informaţii precum numele dvs. de utilizator. În măsura în care sunt incluse informaţii personale într-un raport, Microsoft nu va utiliza informaţiile pentru a vă identifica sau contacta.

  MSS vă va solicita, de asemenea, să trimiteţi informaţii suplimentare către Microsoft dacă se detectează software suspectat de a fi rău intenţionat pe computerul dvs. Aceste informaţii suplimentare sunt trimise numai cu acordul dvs. şi includ:
 • Fişierele suspectate de a fi software rău intenţionat. MSS va selecta fişierele pentru dvs.
 • Un identificator unic asociat fişierelor suspectate de a fi software rău intenţionat. Acest identificator ne permite să verificăm dacă fişierele au fost transferate cu succes.

Utilizarea informaţiilor

Informaţiile colectate vor fi utilizate pentru analiză statistică (de exemplu, pentru a stabili numărul de computere infectate cu un anumit software rău intenţionat), precum şi pentru îmbunătăţirea MSS şi a altor produse şi servicii Microsoft. Microsoft poate publica date agregate despre utilizarea MSS și a software-urilor rău intenţionate identificate. Angajăm ocazional alte companii pentru a furniza servicii limitate în numele nostru, precum a răspunde la întrebările clienţilor despre produse şi servicii sau a efectua analize statistice ale serviciilor noastre. Oferim acestor companii numai informaţiile necesare pentru oferirea serviciului şi utilizarea acestor informaţii în alt scop este interzisă. În plus, putem dezvălui informaţii terţelor părţi pentru a le ajuta să-şi îmbunătăţească capacităţile de protecţie împotriva software-urilor rău intenţionate în produsele sau serviciile proprii.

Informaţiile ce sunt conectate de sau trimise către Microsoft pot fi stocate şi procesate în Statele Unite sau în orice altă ţară în care Microsoft, afiliaţii săi, subsidiarele sale sau furnizorii săi de servicii posedă facilităţi şi, prin utilizarea acestui instrument, sunteţi de acord cu oricare astfel de transfer de informaţii în afara ţării dvs. Microsoft respectă cadrul pentru păstrare în siguranţă stipulat de Departamentul de Comerţ al S.U.A. referitor la colectarea, utilizare şi păstrarea datelor provenind din Uniunea Europeană. Microsoft poate dezvălui informaţii colectate dacă i se solicită acest lucru de către organele în drept sau în cazul în care, de bună credinţă, consideră că acest lucru este necesar pentru: (a) respectarea legii sau a cadrului legal deservit de Microsoft; (b) protejarea sau apărarea drepturilor Microsoft (inclusiv impunerea acordurilor noastre) sau (c) acţionarea în circumstanţe de urgenţă pentru protejarea siguranţei personale a angajaţilor Microsoft, a utilizatorilor produselor sau serviciilor Microsoft sau a membrilor publicului.

Opţiuni şi control

Dacă nu doriţi ca MSS să trimită niciun fel de informaţii către Microsoft, puteţi dezactiva componenta de raportare a MSS folosind următoarea setare de cheie de registry.

Subcheie: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\MSERT
Nume înregistrare: \DontReportInfectionInformation
Tip: REG_DWORD
Date valoare: 1

Securitatea informaţiilor

Microsoft se angajează să protejeze securitatea informațiilor dvs. Utilizăm numeroase tehnologii și proceduri de securitate pentru a vă ajuta să vă protejați informațiile împotriva accesului, utilizării sau dezvăluirii neautorizate. Pentru a ajuta la protejarea confidenţialităţii dvs., informaţiile trimise de MSS către Microsoft sunt criptate utilizând protocolul Secure Sockets Layer (SSL).

Modificările prezentei declaraţii de confidenţialitate

În mod ocazional, putem actualiza această declaraţie de confidenţialitate. Când vom face acest lucru, vom revizui data "ultimei actualizări" din partea superioară a declaraţiei de confidenţialitate. Vă recomandăm să revizuiţi periodic această declaraţie de confidenţialitate pentru a rămâne informat în privinţa modului în care ajutăm la protejarea informaţiilor colectate.

Pentru informaţii suplimentare

Dacă aveţi întrebări despre această declaraţie de confidenţialitate, contactaţi-ne prin e-mail la adresa msertpriv@microsoft.com.

Confidenţialitate MSS
Microsoft Corporation
One Microsoft Way, Redmond, Washington 98052