Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
d
Arhiva saopštenja za 2010. godinu

Januar

Beograd, 11. januar 2010.

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Microsoft su potpisali novi ugovor o nastavku projekta „Kreativna škola", sa ciljem da se promovišu inovacije u nastavi.


Beograd, 21. januar 2010.

Poreska uprava u 2010. godini počinje pojačanu kontrolu legalnosti softvera. Do sada su poreski inspektori kontrolisali da li firme poseduju legalni softver u 15 odsto poseta, a u 2010. godini to će činiti u 50 odsto poseta. Poreska uprava je od januara do oktobra 2009. godine izvršila 2011 kontrola.

Februar

Beograd, 9. februar 2010.

Telenor je predstavio novi servis za poslovne korisnike – Mail pro, osnovni deo paketa Telenor E Office, čime je prvi u Srbiji malim i srednjim preduzećima učinio dostupnim profesionalno i-mejl rešenje zasnovano na Microsoft Exchange tehnologiji, bez potrebe za značajnim ulaganjima.


Beograd, 12. februar 2010.

Kompanija Microsoft Srbija donirala je Svratištu za decu ulice 340 hiljada dinara. Prikupljena sredstva obezbediće ručak deci Svratišta u narednih dva i po meseca.

Maj

Beograd, 12. maj 2010.

Beogradska kancelarija Microsofta objavila je da su Microsoft Office 2010 i Microsoft SharePoint 2010 od 12. maja dostupni za poslovne korisnike u Srbiji, kao i širom sveta. Od juče su našim korisnicima dostupni i paketi Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010.

Jun

Beograd, 23. jun 2010.

Deseta jubilarna IT konferencija "Sinergija 10" održaće se od 15. do 19. novembra u Centru Sava u Beogradu. Svi zainteresovani već od 24. juna mogu da se prijave za učešće na konferenciji i iskoriste 50 odsto popusta za registraciju koja važi tokom letnjeg promotivnog perioda.

Jul

Beograd, 15. jul 2010.

Studenti Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina (Univerzitet u Novom Sadu) vicešampioni su sveta u dizajnu softvera! TFZR tim u sastavu Zlatibor Veljković, Milan Kojadinović, Goran Nikolić i Vanja Zavišin, sa mentorom Dejanom Lacmanovićem, uspeo je da na svom takmičarskom putu na svetskom finalu Imagine Cup takmičenja u Varšavi preskoči čak 66 timova iz isto toliko zemalja, i da se plasira na drugo mesto na svetu u svojoj kategoriji.

Avgust

Beograd, 26. avgust 2010.

Istraživanja kompanije Microsoft pokazuju da je neinformisanost korisnika glavni faktor prilikom donošenja odluke o nabavci piratskog softvera umesto legalnog. Viša cena, kao drugi relevantni faktor, usko je povezana sa prvim - manjkom znanja o svim troškovima koje instaliranje piratskog softvera, neophodnih antivirusnih programa i svaka naknadna popravka podrazumeva.

Septembar

Beograd, 15. septembar 2010.

Beta verzija najnovijeg internet pretraživača Internet Explorer 9 od danas je dostupna u celom svetu! Kompanija Microsoft, na svečanosti pod sloganom „Beauty of the Web“, održanoj 15. septembra u San Francisku, predstavila je javnosti sve novine i benefite nove verzije najrasprostranjenijeg internet pretraživača na svetu.

Oktobar

Beograd, 1. oktobar 2010.

Za uspešno poslovanje malih i srednjih preduzeća, od velike važnosti je briga o partnerima, klijentima ili kupcima. Za privatne lekare, stomatologe i apotekare važno je da lako i brzo pronađu izveštaj sa svim podacima o pacijentu ili da ih blagovremene obaveste o poseti ili rezultatima.


Beograd, 14. oktobar 2010.

Microsoft-ov paket besplatnih aplikacija - Windows Live Essentials 2011, postao je dostupan korisnicima samo tri meseca nakon lansiranja beta verzije. Svi koji poseduju bilo koju verziju Windows 7 operativnog sistema ili Windows Vista Gold, Windows Vista x64 Gold, Windows Server 2008, mogu koristiti ovaj paket i preuzeti ga potpuno besplatno.


Beograd, 20. oktobar 2010.

Od 20. oktobra Microsoftov program Office 2010 dostupan je i na srpskom jeziku, na latinici i ćirilici. Samo pet meseci posle zvaničnog pojavljivanja programa Office 2010, lokalizovana verzija pojavila se i na tržištu Srbije.


Beograd, 22. oktobar 2010.

Dugo očekivani Microsoft operativni sistem za mobilne telefone, Windows® Phone 7 zvanično stiže na srpsko tržište.


Beograd, 25. oktobar 2010.

Ministarstvo omladine i sporta – Fond za mlade talente i vodeća svetska kompanija u oblasti informacionih tehnologija, Majkrosoft, potpisali su danas Protokol o poslovnoj saradnji, koji odražava zajedničko usmerenje da se najboljim studentima Srbije pruži mogućnost prakse u jednoj od vodećih svetskih kompanija.

Novembar

London, 4. novembar 2010.

U okviru Foruma lidera evropskih zemalja, koji je danas održan u Londonu, izvršni direktor Microsoft korporacije Stiven Balmer sastao se sa Jasnom Matić, Ministarkom za telekomunikacije i informatičko društvo Vlade Republike Srbije, kako bi razgovarali o unapređenju saradnje izmedju kompanije Microsoft i Republike Srbije. Ministarka Matić je prvi predstavnik Srbije koji se sastao izvršnim direktorom Microsofta, Stivom Balmerom.


Beograd, 15. novembar 2010.

Deseta jubilarna konferencija Microsoft Sinergija održava se od 15. do 19. novembra u Sava Centru u Beogradu pod sloganom “We are all in”. Ovo je najveća i najuticajnija konferencija posvećena informaciono komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope.


Beograd, 16. novembar 2010.

Deseta jubilarna Sinergija pod sloganom „We are all in“ svečano je otvorena sinoć u Narodnom pozorištu. Najveću IT konferenciju u Jugoistočnoj Evropi otvorili su potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, ambasadorka SAD u Srbiji NJ.E. Meri Vorlik i predstavnici Microsofta.


Beograd, 25. novembar 2010.

Cilj portala jeste uspostavljanje veze između krajnjih korisnika i kompanija koje svoja rešenja kreiraju koristeći Microsoft tehnologije i platforme. Korišćenje portala je potpuno besplatno.

Decembar

Beograd, 15. decembar 2010.

Kompanija Microsoft Srbija objavila je danas dostupnost Microsoft Dynamics NAV 2009 za tržište Srbije, nove verzije Microsoft Dynamics NAV informacionog sistema. Ovo softversko rešenje preduzećima omogućava fleksibilnost u prilagodjavanju tržišnim promenama, a na taj način i veću mogućnost za rast i razvoj.


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti