Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
London, 4. novembar 2010.
Sastanak Stiva Balmera i Jasne Matić u Londonu
Cloud computing kao tema Foruma lidera evropskih zemalja

U okviru Foruma lidera evropskih zemalja, koji je danas održan u Londonu, izvršni direktor Microsoft korporacije Stiven Balmer sastao se sa Jasnom Matić, Ministarkom za telekomunikacije i informatičko društvo Vlade Republike Srbije, kako bi razgovarali o unapređenju saradnje izmedju kompanije Microsoft i Republike Srbije. Ministarka Matić je prvi predstavnik Srbije koji se sastao izvršnim direktorom Microsofta, Stivom Balmerom.

Tokom razgovora sa Ministarkom Matić, Stiv Balmer je pružio punu podršku projektu “Digitalna škola” i izrazio spremnost kompanije da uspostavi Centar kompetencije u Srbiji, koji bi bio mesto razmene iskustava zemalja u regionu u primeni ICT u obrazovanju. Posebno interesovanje posvetio je povećanju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Srbiji i mogućnosti da postanu dobavljači na globalnom tržištu.

Sastanak Stiva Balmera i Jasne Matić u LondonuSastanak Stiva Balmera i Jasne Matić u Londonu

Forum lidera evropskih zemalja pod nazivom “ Izgradnja održive i inkluzivne Evrope – EU 2020 u akciji“ istakao je načine i neophodnost svih evropskih zemalja da ojačaju svoju konkurentnost i izgrade održivu budućnost Evrope. Cilj foruma je da se poboljša saradnja izmedju država i podstaknu rešenja koja imaju pozitivan uticaj na vlade članica EU i njihovu međusobnu saradnju, i time pruži podrška primeni ovih rešenja kako bi bila od koristi građanima i privredi.

Fokus foruma bio je na 5 ključnih tačaka: konkurentnost, uticaj tehnologija na ekonomiju država i Evropu u celini, zdravstvo, digitalna tržišta - reforme u regulativi i e-uprava.

U pozdravnom govoru pred predstavnicima evropskih država i industrija, Stiven Balmer pozvao je na podizanje nivoa saradnje izmedju Vlada država u Evropi i predstavnika IT industrije, kako bi se obezbedio napredak u rešavanju ključnih ekonomskih i socijalnih pitanja današnjice.
Balmer se fokusirao na ulogu tehnologije u ovom procesu i istakao: „Verujem da smo tek počeli da otkrivamo vrednost koju inovacije u tehnologiju mogu doneti Evropi. Cloud computing ima mogućnost da promeni usluge koje koristimo, organizacije u kojima radimo i zemlje u kojima živimo. Cloud je stigao u Evropu, ali je potrebna podrška država i regulatorne promene kako bi se iskoristile mogućnosti koje cloud nudi“.

Balmer je istakao posvećenost Microsoft korporacije zajedničkom rešavanju ključnih pitanja i problema evropskih zemalja.


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti