Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 25. oktobar 2010.
Ministarstvo omladine i sporta – Fond za mlade talente i vodeća svetska kompanija u oblasti informacionih tehnologija, Majkrosoft, potpisali su danas Protokol o poslovnoj saradnji

Ministarstvo omladine i sporta – Fond za mlade talente i vodeća svetska kompanija u oblasti informacionih tehnologija, Majkrosoft, potpisali su danas Protokol o poslovnoj saradnji, koji odražava zajedničko usmerenje da se najboljim studentima Srbije pruži mogućnost prakse u jednoj od vodećih svetskih kompanija.

Majkrosoft i Ministarstvo omladine i sporta već sarađuju kada su mladi talenti u pitanju. Saradnja je počela pre četiri godine, podrškom Ministarstva studentskom takmičenju Imedžin kap, a nastavila se podrškom Majkrosofta komunikaciji Fonda za mlade talente sa svojim stipendistima pomoću LIVE@edu naloga. Ovaj sistem za on lajn saradnju svake godine koristi više od 1000 stipendista Fonda za mlade talente.

„Sporazum koji se potpisuje danas ozvaničava ono što smo već radili sa Majkrosoftom, pravo na besplatno korišćenje servisa ove kompanije za naše mlade talente i jednu lepu praksu, da se najbolji mladi kadrovi zapošljavaju u najboljim kompanijama. Svake godine stipendisti Fonda moći će da idu na praksu u Majkrosoft i da sebi time otvaraju vrata do radnog mesta u ovoj ili možda nekoj drugoj softverskoj firmi. Kao ministar omladine, želim da odam priznanje Majkrosoftu na tome što pruža podršku onim mladim ljudima bez kojih naša zemlja ne može postati bolja, srećnija i uspešnija“, istakla je ministarka omladine i sporta, Snežana Samardžić Marković.

Vladan Živanović, generalni direktor kompanije Majkrosoft u Srbiji, izjavio je: „Kao najveća IT kompanija koja posluje na tržištu Srbije, Majkrosoft nastoji da podrži razvoj mladih ljudi u Srbiji. Višegodišnja dobra saradnja sa Ministarstvom ѕa omladinu i sport rezultirala je danas potpisivanjem Protokola o saradnji, na osnovu koga će svake godine određeni broj stipendista Fonda za mlade talente imati priliku da svoje prvo iskustvo u praksi stekne baš u Majkrosoftu. Nekoliko studenata već je prošlo ovu praksu, a istakao bih primer Milice Pejović, koja je, nakon završene prakse, nastavila rad u našoj kompaniji“.


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti