Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 15. septembar 2010.
Internet Explorer 9 Beta verzija dostupna u celom svetu

Beta verzija najnovijeg internet pretraživača Internet Explorer 9 od danas je dostupna u celom svetu! Kompanija Microsoft, na svečanosti pod sloganom „Beauty of the Web“, održanoj 15. septembra u San Francisku, predstavila je javnosti sve novine i benefite nove verzije najrasprostranjenijeg internet pretraživača na svetu.

„Internet Explorer 9 koristi snagu Windows operativnog sistema I kompletnog PC-ja kako bi korisnicima obezbedio bolje pretraživanje Interneta“ rekao je Steven Sinofsky, predsednik za Windows i Windows Live. „Ponosni smo što, zajedno sa našim partnerima, lansiramo Beta verziju IE9, stvarajući lepšu stranu pretraživanja za sve Windows korisnike širom sveta“.

Preko 70 globalnih partnera, čiji sajtovi dostižu preko 800 miliona poseta i čine dve trećine svih pretraživanja, prisustvovalo je ovom događaju. Među njima su bili Facebook, Red Bull, Quiksilver, Rough Guides, eHow, LiveStrong, Twitter, Daily Motion, the Wall Street Journal, CNN and Orbitz.

„Kao lider u on line turističkoj industriji, Orbitz kontinuirano ulaže u inovaciju svoje mreže, kako bi korisnicima pretraga hotela bila brža i jednostavnija. Veoma smo uzbuđeni što ćemo koristiti sve mogućnosti prednosti novog Microsoft pretraživača IE9 u daljem unapređenju svog poslovanja i zadovoljstva naših klijenata” izjavio je Sam Fulton, potpredsednik sektora maloprodaje u kompaniji Orbitz Worldwide.

Windows Internet Explorer 9 je brži, sigurniji i pouzdaniji od prethodnih verzija i prilagođen Windows 7 operativnom sistemu, tako da u potpunosti koristi sve njegove potencijale.

„Suština Internet Explorera 9 je u tome da omogući da internet mreža koja funkcioniše na Windowsu bude što bogatija i bolja. Beta verzija već sadrži znatna poboljšanja u odnosu na prethodne verzije Internet Explorera. Microsoft će, kao i uvek, prikupljati povratne informacije od korisnika Beta verzije IE9 i nastojati da te informacije unese u komercijalnu verziju. Ono u šta smo sigurni jeste da sa IE 9, pretraživanje Interneta nikada nije bilo jednostavnije i sigurnije“ - izjavila je Ivana Neman Janković, Menadžer za klijentske programe kompanije Microsoft.

Zahvaljujući Internet Exploreru, koji je nedavno proslavio svoj 15. rođendan, Microsoft partneri dostižu na svojim sajtovima preko 800 miliona poseta dnevno.

Nova verzija Internet Explorera brža je 11 puta u odnosu na prethodnu verziju IE8, čime povećava produktivnost rada svih koji ga koriste. IE 9 je pregledniji, lakši za korišćenje, ali i bezbedniji. Jedna od prednosti je i to što IE9 podržava najsavremenije web standarde, što programerima omogućava da više vremena posvete inovacijama, bez bojazni da li će pretraživač moći da podrži njihova rešenja.

Beta verzija Internet Explorer 9 može se besplatno preuzeti sa linka www.BeautyoftheWeb.com.


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti