Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
d
Arhiva saopštenja za 2011. godinu

Januar

Beograd, 19. januar 2011.

Programski paket Microsoft Mathematics 4.0, koji je skoro u potpunosti razvijen u Microsoft Razvojnom centru u Beogradu, postao je dostupan za besplatno preuzimanje samo dan nakon predstavljanja na BETT samitu u Londonu u sredu, 12. januara.


Beograd, 20. januar 2011.

U ponedeljak, 17. januara u Vašingtonu, korporacija Microsoft objavila je dostupnost Microsoft Dynamics CRM Online, Cloud verzije novog Microsoft Dynamics CRM 2011, koja omogućava podizanje nivoa produktivnosti prodaje, usluga i marketinga organizacije.


Beograd, 21. januar 2011.

Microsoftov online servis za pružanje tehničke podrške - FIX IT SOLUTION od sada funkcioniše i na srpskom jeziku. Ovaj servis omogućava korisnicima Microsoft tehnologija u Srbiji da prijave problem i automatski dobiju rešenje.

Februar

Beograd, 2. februar 2011.

Microsoft Office Web aplikacija, bazirana na Windows Live SkyDrive i Hotmail-u, od danas je dostupna i kod nas, na srpskom jeziku, kao i u još 149 zemalja sveta.


Beograd, 7. februar 2011.

Podrška za Servisni paket 1 za operativni sistem Microsoft Windows Vista doživeće svoj kraj u nekoliko narednih meseci. Iako će najnoviji servisni paket imati tehničku podršku (Vista Servisni paket 2) do 2012, ona će za Servisni paket 1 prestati da važi 12. jula 2011. godine.


Beograd, 10. februar 2011.

Povodom Evropskog dana bezbednosti dece na Internetu, predstavnici kompanije Microsoft održali su kratki javni čas učenicima osnovne škole „Drinka Pavlović“ na temu bezbednosti na Internetu i tako označili početak kampanje „Čuvaj leđa - net je stvaran svet, kao što si ti”. U tome su ih podržali glumci filma „Montevideo, Bog te video“ koji su đacima delili savete kako da se zaštite od rizika koji vrebaju na Internetu.


Beograd, 11. februar 2011.

RC verzija pretraživača Internet Explorer 9 dostupna je od četvrtka 10. februara, objavila je kompanija Microsoft.

Mart

Beograd, 17. mart 2011.

Srbija će se na Majkrosoftovom Evropskom forumu „Partner u učenju“, koje se ove godine održava u Moskvi od 22. do 24. marta, predstaviti sa dva nastavnička rada u kojima su primenjene savremene informacione tehnologije u nastavi.


Beograd, 19. mart 2011.

Najnovija verzija web pretraživača Internet Explorer 9 od sada je dostupna za besplatno preuzimanje širom sveta i to na 40 jezika. Akcijom „Al’ je lep ovaj svet” održanom u TC „Ušće“ i puštanjem 99 balona u vazduh, građani i predstavnici Microsofta Srbija simbolično su označili početak života IE9 u Srbiji.


Beograd, 22. mart 2011.

Kompanija Microsoft Srbija predstavila je danas Microsoft Dynamics NAV 2009 i Microsoft Dynamics CRM 2011, najnovija rešenja iz Microsoft Dynamics radionice.

April

Beograd, 29. april 2011.

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu danas je održano osmo po redu studentsko takmičenje Imagine Cup, koje organizuje kompanija Microsoft uz podršku kompanije Telekom Srbija i Ministarstva omladine i sporta.

Maj

Beograd, 25. maj 2011.

Microsoft Srbija, u saradnji sa nevladinom nevladina organizacija Međunarodna mreža pomoći (IAN) organizovalo je u Beogradu, 24. i 25. Maja, dvodnevnu međunarodnu konferenciju „Uključenost u informaciono društvo – nova prilika ili novi jaz“.

Jun

Beograd, 29. jun 2011.

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić i potpredsednik korporacije Microsoft Alan Krozier potpisali su danas Ugovor o saradnji na osnovu koga će naučnoj zajednici u Srbiji, koja broji 11 hiljada naučnika, biti obezbeđeno da radi na legalnom softveru.

Jul

Beograd, 25. jul 2011.

Kompanija NPS iz Beograda, koja se bavi implementacijom, modifikacijom i nadogradnjom poslovnih rešenja zasnovanih na Microsoft platformi, prva je srpska firma koja je uspela da postane član elitnog Microsoft Dynamics President kluba.

Avgust

Beograd, 5. avgust 2011.

Više od 80 predavanja biće održano na ovogodišnjoj Microsoft konferenciji Sinergija 11, koja će se održati od 18-19. oktobra u Centru „Sava“ u Beogradu. Cloud computing, odnosno, „računarstvo u oblaku“, kao globalni trend, biće tema ovogodišnje Sinergije i ono je simbolički predstavljeno i kroz slogan Sinergije 11: New energy.

Septembar

Beograd, 4. septembar 2011.

Tim Suit Up! u sastavu Ivica Kičić, Ivan Katanić i Gustav Matula iz Hrvatske pobednik je ovogodišnjeg, četvrtog po redu, Bubble Cup takmičenja u rešavanju algoritamskih problema. Drugo mesto pripalo je timu wehmuma iz Bugarske, dok se na treće mesto plasirao tim ex1t, takođe iz Bugarske.


Beograd, 6. septembar 2011.

Film „Istorija filma“ delo kreativnog tima učenika „Dobar, loš, zao“ osnovne škole „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice, po odluci žirija, a i po mišljenju publike, osvojio je prvu nagradu na reviji đačkog filma „FILMić 2011“. U kategoriji srednjoškolaca prvu nagradu je odnela ekipa „Suva klasika“ Tehničke škole „Deveti maj“ iz Bačke Palanke za film „Boje sivila“.

Oktobar

Beograd, 13. oktobar 2011.

Najveća IT konferencija u jugoistočnoj Evropi sa novom energijom i novim tehnologijama ponovo je u Beogradu! Sinergija 11 biće održana od 18. do 20. oktobra 2011. godine u Centru „Sava” u Beogradu, pod sloganom „New energy“ (Nova energija).


Beograd, 18. oktobar 2011.

Microsoft konferencija Sinergija 11, pod sloganom „New energy“, svečano je otvorena večeras u Sava Centru u prisustvu velikog broja ljubitelja informaciono komunikacinih tehnologija.


Beograd, 19. oktobar 2011.

Danas su na Sinergiji 11, u okviru Office 365 sesije za novinare, Daniel Queva, CEE Office 365 Lead, i Danijela Zečević, Microsoft Business Group Lead, predstavljene prednosti korišćenja Microsoft Office 365 rešenja.

Novembar

Beograd, 29. novembar 2011.

Probna verzija Microsoft Office 365, programa nove generacije zasnovane na principu cloud computing-a, od danas je dostupna i na srpskom tržištu. Pored Srbije, trial verzija Office 365 postala je dostupna u još 20-tak zemalja, šest meseci nakon svetskog predstavljanja.

Decembar

Beograd, 7. decembar 2011.

Microsoft korporacija objavila je dostupnost paketa SQL Server 2012 (ranije poznatog pod imenom “Denali”) u RC (Release Candidate) verziji. Na razvijanju ovog proizvoda radio je tim od ukupno 2500 ljudi, među kojima je bilo i 35 ljudi iz Microsoft Razvojnog centra u Beogradu.


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti