Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 10. februar 2011.
Čuvaj leđa - net je stvaran svet, kao što si ti!

Povodom Evropskog dana bezbednosti dece na Internetu, predstavnici kompanije Microsoft održali su kratki javni čas učenicima osnovne škole „Drinka Pavlović“ na temu bezbednosti na Internetu i tako označili početak kampanje „Čuvaj leđa - net je stvaran svet, kao što si ti”. U tome su ih podržali glumci filma „Montevideo, Bog te video“ koji su đacima delili savete kako da se zaštite od rizika koji vrebaju na Internetu.

Cilj ovog Microsoft projekta je da podigne svest dece o opasnostima koje vrebaju na Internetu, preduslovima bezbednog ponašanja i načinima zaštite, ali i da skrene pažnju roditeljima o važnosti njihovog uključivanja u život svoje dece na internet socijalnim mrežama, kao što je Fejsbuk.

Prema podacima Microsoftovog globalnog istraživanja, 87 odsto roditelja razgovara sa svojom decom o mogućim Internet opasnostima, 65 procenta veruje da njihova deca preduzimaju sve mere predostrožnosti kada dele lične podatke online, dok trećina roditelja priznaje da ne kontroliše šta njihova deca rade kada su na Internetu. Međutim, 67 odsto tinejdžera briše listing sajtova koje posećuju kako bi tu informaciju sakrili od roditelja, 39 odsto posećuje sajtove ili igra online igrice koje njihovi roditelji ne bi odobrili, 15 odsto ne skriva svoje lične podatke na društvenim mrežama, a čak 44 procenta daje lažnu informaciju o svojim godinama. Ipak 85 odsto tinejdžera ograničilo je pristup svom profilu ne nekoj od društvenih mreža i sajtova.

„Danas je druženje preko interneta sve češći način za komunikaciju, pa pitanje bezbednog ponašanja na internetu dobija sve veći značaj. U Microsoftu ozbiljno shvatamo ovaj problem, pa stalno unapređujemo naše proizvode, ali i dodatno ulažemo značajna sredstva i energiju u unapređenje bezbednosti svih naših korisnika, organizacijom aktivnosti kroz koje podižemo svest dece o pretnjama koje sa interneta vrebaju njih, njihovu porodicu i drugove. Sve ove aktivnosti sprovodimo uz pomoć nastavnika i roditelja, koji imaju sve teži zadatak - da vaspitavaju decu za život u digitalnom dobu, koje otvara nove mogućnosti i krije nove opasnosti.” izjavila je Katarina Milanović, menadžer programa „Partner u učenju“ kompanije Microsoft.

Zanimljivosti:

KAKO OBJASNITI DECI ŠTA JE NAJBOLJA ZAŠTITA PRI KORIŠĆENJU SOCIJALNIH MREŽA

KAKO DA UMANJITE RIZIK U INSTANT MESSAGING-u

Microsoft i glumci filma „MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO” edukuju decu o bezbednosti na Internetu  Microsoft i glumci filma „MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO” edukuju decu o bezbednosti na Internetu


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti