Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 19. januar 2011.
Microsoft Mathematics 4: Dostupan milionima, razvijen u Beogradu

Programski paket Microsoft Mathematics 4.0, koji je skoro u potpunosti razvijen u Microsoft Razvojnom centru u Beogradu, postao je dostupan za besplatno preuzimanje samo dan nakon predstavljanja na BETT samitu u Londonu u sredu, 12. januara. Ovaj programski paket pomaže u rešavanju matematičkih problema, a namenjen je učenicima i studentima.

Nakon što je letos predstavljen Mathematics Add-In za Microsoft Word 2010 i OneNote 2010 razvijen od strane istog tima (u proteklih 5 meseci, ovaj dodatak postao je jedan od najčešće preuzimanih add-in proširenja za MS Office!), konačno je svetlost dana ugledala i standalone aplikacija, sa čitavim nizom mogućnosti - razvijana u Makedonskoj 30, u Beogradu.

Uz pomoć ove aplikacije na vrlo jednostavan način dolazi se do prilično kompleksnih rešenja iz različitih oblasti matematike (algebre, trigonometrije, integralnog računa...), ali se rešavaju i matematički problemi koji su u vezi sa drugim prirodnim naukama, poput fizike ili hemije. Posebno je značajno što sistem predstavlja sve korake u pronalaženju rešenja, i na taj način olakšava razumevanje logike rešavanja problema učenicima i studentima.

Unos podataka u aplikaciju moguć je kako preko klasične tastature, tako i koristeći alat za prepoznavanje rukopisa i matematičkih formula, koji je takođe razvijen u Beogradu.

Aplikacija se može besplatno preuzeti na:
www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9caca722-5235-401c-8d3f-9e242b794c3a

Microsoft MathematicsMicrosoft Development Center Serbia


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti