Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 29. jun 2011.
Naučnici u Srbiji radiće na legalnom softveru

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić i potpredsednik korporacije Microsoft Alan Krozier potpisali su danas Ugovor o saradnji na osnovu koga će naučnoj zajednici u Srbiji, koja broji 11 hiljada naučnika, biti obezbeđeno da radi na legalnom softveru. Ovaj ugovor, vredan 755 hiljada dolara, potvrđuje spremnost obe strane da ojačaju saradnju u domenu razvoja nauke i tehnologije.

Sporazum koji smo potpisali dana suštinski se odnosi na dva zajednička  projekta. S jedne strane, sporazumom potvrđujemo da će svi naučnici u Srbiji u naredne 4 godine raditi na legalnom softveru. Sa druge strane, na bazi postojeće saradnje idemo i korak dalje i razgovaramo o mogućnosti otvaranja Microsoft Inovacionog centra u Srbiji na jesen. Na taj način, dodatno ćemo raditi na unapređenju IT infrastrukture i razvoju IT tržišta u zemlji. Republika Srbija će uložiti značajna sredstva u razvoj IT industrije, čime će Srbija napredovati i u oblasti zaštite intelektualne svojine, što je važan signal i za strane investitore“ izjavio je potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić.

Potpredsednik korporacije Microsoft Alan Krozier i potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić

Nakon potpisivanja ugovora u zgradi Vlade Republike Srbije, potpredsednik kompanije Microsoft Alan Krozier naglasio je da se naučnicima na ovaj način pruža mogućnost da iskoriste sve prednosti i snagu legalnog softvera.

„Microsoft postoji da bi ljudi maksimalno iskoristili inovacije, to je suština našeg rada. Očekujemo da ovaj sporazum dovede do jačanja odnosa Majkrosofta i Vlade Republike Srbije, jer postoji puno toga što možemo zajedno da uradimo i pomognemo razvoju države, naročito u domenu zaštite intelektualne svojine“ naglasio je potpredsednik kompanije Microsoft Alan Krozier.

Sredstva za sporazum obezbeđena su iz kredita Evropske investicione banke.


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti