Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 19. mart 2011.
Internet Explorer 9 lansiran u Beogradu

Najnovija verzija web pretraživača Internet Explorer 9 od sada je dostupna za besplatno preuzimanje širom sveta i to na 40 jezika. Akcijom „Al’ je lep ovaj svet” održanom u TC „Ušće“ i puštanjem 99 balona u vazduh, građani i predstavnici Microsofta Srbija simbolično su označili početak života IE9 u Srbiji.

Online istraživanje kompanije Microsoft, sprovedeno u 21 zemlji u Evropi (između ostalih i u Srbiji), Africi i Bliskom Istoku, na uzorku od 11.551 ispitanika, pokazalo je da čak 92 odsto korisnika nije zadovoljno funkcionisanjem pretraživanja sajtova. Osnovne zamerke odnose se na brzini pretraživača, bezbednosti i privatnost koju pružaju.

„Na osnovu povratnih informacija dobijenih od korisnika, u finalnoj verziji pretraživača Internet Explorer 9 akcenat smo stavili na brzinu, sigurnost i privatnost. IE9 u potpunosti koristi kapacitete računara, što omogućava da korisnik preuzme video sadržaje u visokoj rezoluciji, a u najkraćem mogućem roku muziku ili igrice. IE9 je uspešan u čak 99 odsto zaštite od napada virusa, a opcija InPrivate garantuje zaštitu podataka o sajtovima koje korisnici posećuju. Ponosni smo na činjenicu da smo, pomoću Internet Explorera 9, omogućili bolje i lepše iskustvo pretraživanja za sve Windows korisnike širom sveta“ – izjavila je Sanja Timotijević, menadžer za klijentske programe kompanije Microsoft Srbija.

Velika pažnja poklonjena je sigurnosti i privatnosti korisnika. Internet Explorer 9 omogućava kontrolu dodataka koji usporavaju pretraživač, upozorava korisnike ukoliko preuzimaju potencijalno štetan sadržaj, istovremeno štiteći i računar sistemom pametnog filtriranja koji otkriva i blokira Internet stranice preko kojih se distribuira štetan softver kroz socijalni inženjering. Firma NSS Labs je IE9 pozicionirala kao trenutno najsigurniji pretraživač na tržištu.

IE9 je veoma brz, jer maksimalno koristi centralni procesor i grafičke kartice. To je jedini pretraživač na tržištu koji nudi potpuno hardversko ubrzanje za HTML5. IE9 ima redizajniran interfejs, kao i poboljšani download manager, odnosno bolje upravljanje datotekama koje se mogu skinuti sa Interneta. Internet Explorer 9 će, pri otvaranju novog tab-a, prikazati i najčešće posećivane stranice. Izbačen je tzv. search bar kojem se sada pristupa direktnim upisivanjem traženog pojma u mesto za web adresu.

Sa 40 miliona preuzimanja tokom probne faze IE9 je postao najpopularnija beta verzija nekog internet pretraživača u istoriji. IE9 prilagođen je u potpunosti Windows 7 operativnom sistemu, tako da maksimalno koristi sve njegove potencijale. Internet Explorer ove godine slavi 16. rođendan i, sa udelom od 56% na tržištu, zadržava poziciju najpopularnijeg web pretraživača na svetu.

Internet Explorer 9 besplatno preuzmite sa sajta www.microsoft.com/serbia/ie9.

Internet Explorer 9 lansiran u BeograduInternet Explorer 9 lansiran u Beogradu


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti