Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 18. oktobar 2011.
Svečano otvorena 11 Microsoft Sinergija pod sloganom „Nova energija“

Microsoft konferencija Sinergija 11, pod sloganom „New energy“, svečano je otvorena večeras u Sava Centru u prisustvu velikog broja ljubitelja informaciono komunikacinih tehnologija. Najveću IT konferenciju u Jugoistočnoj Evropi otvorio je Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, a prisutnima se obratila i Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik. 

Od svog početka pa do danas, Sinergija je uvek nastojala da ide u korak sa svetom i da domaćoj javnosti predstavi sve ono što je novo i aktuelno u oblasti informacionih tehnologija. Sloganom „Nova energija”, Sinergija na simboličan način predstavlja globalni trend Cloud Computing, tj. „računarstvo u oblaku“, koji predstavlja i centralnu temu konferencije.

„Danas je lakše nego ikad biti povezan sa svima, jer je tehnologija dostupna na svakom koraku. Naša vizija je da omogućimo ljudima, kompanijama i državama da napreduju i ostvare svoj pun potencijal. Cloud computing to omogućava. To novo poglavlje u oblasti informacionih tehnologija je ne samo budućnost Microsofta, već i budućnost Evrope i svakako, Srbije. Cloud u Srbiji je u ranoj fazi prihvatanja, ali su domaće kompanije veoma zainteresovane za naša cloud rešenja i u njima vide dobru mogućnost za unapređenje poslovanja i veću fleksibilnost u vremenima krize. I to je ono što cloud pruža. I šire, to je mogućnost koju pruža ulaganje u informacione tehnologije. Takođe, napravili smo i strateški plan za podršku aktivnostima države u smeru podsticanja nacionalne konkurentnosti” naglasio je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft Srbija.

Mirko Cvetković, Predsednik Vlade Republike SrbijeJugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft SrbijaSvečano otvorena 11 Microsoft Sinergija

Prisutnima su se još obratili Don Grantham, predsednik kompanije Microsoft za region centralne i istočne Evrope, Srećko Atanasković, generalni direktor kompanije E-Smart Systems, koja je jedna od prvih kompanija u regionu koja je počela s primenom koncepta Cloud Computinga, a putem video linka i Stiv Balmer, izvršni direktor korporacije Microsoft.

Svojvrsni scenski performans počeo je nastupom legendarnog Lea Martina a upotpunjen je nastupom benda Darkwood Dub i pevačke dive Bisere Veletanlić.

Tokom dva dana tehničkog dela konferencije eminentni strani i domaći IT stručnjaci održaće preko 80 predavanja, edukativnih radionica i seminara podeljenih u 8 tematskih celina tokom kojih će biti predstavljeni novi proizvodi i usluge poput Office 365, Azure platforme, Windows phone Mango i mnogih drugih.

Tokom prethodnih deset godina, Sinergiju je na dnevnom nivou pratilo i po nekoliko hiljada učesnika, među kojima su bili i istaknuti predavači, izlagači, vrsni IT stručnjaci i predstavnici mnogobrojnih medijskih kuća. Od 2001. godine do danas, Sinergija je okupila 28.000 učesnika, 780 predavača i prerasla u pravu IT zajednicu. Srbija je time postala nezaobilazna tačka na tehnološkoj mapi jugoistočne Evrope.

Sinergija


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti