Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
d
Arhiva saopštenja za 2012. godinu

Februar

Beograd, 28. februar 2012.

Povodom Dana bezbednosti dece na internetu, predstavnici kompanije Microsoft, u saradnji sa Treehouse Storytelling Centrom, izveli su edukativnu predstavu na temu “Kako se bezbedno ponašati na internetu”. Pred više od 500 učenika beogradskih osnovnih škola koji su prisustvovali događaju u dvorani Dečjeg kulturnog centra, najmlađim korisnicima interneta predstavljeni su svi rizici i opasnosti koje vrebaju dok su “na netu”.

Mart

Beograd, 7. mart 2012.

Nova verzija SQL servera 2012 od danas se nalazi u proizvodnji i biće dostupna na tržištu od prvog aprila. U saradnji sa sedištem korporacije u Redmondu, SQL server 2012 razvijan je od strane 30 inženjera zaposlenih u Majkrosoft razvojnom centru koji se nalazi u Beogradu i predstavlja jedan od svega četiri takva centra na teritoriji čitave Evrope.

April

Beograd, 25. april 2012.

U velikoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, danas je održano deseto po redu studentsko takmičenje Imagine Cup, koje organizuje kompanija Microsoft uz podršku Ministarstva omladine i sporta i kompanije Telekom Srbija. Pobednici kategorije "Dizajn softvera" predstavljaće Srbiju na svetskom finalu u julu u Sidneju.

Maj

Beograd, 23. maj 2012.

Predstavnici kompanije Microsoft Softwarte d.o.o. i Fonda B92 posetili su danas Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije i tom prilikom uručili novi inkubator marke Caleo koji je Microsoft donirao za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana u sklopu velike humanitarne akcije Bitka za bebe.


Beograd, 25. maj 2012.

Tim volontera kompanije Microsoft je u subotu, 19. maja 2012. godine učestvovao u akciji simboličkog naziva “Naš Beograd” koja je organizovana na Kalemegdanu. Nakon okupljanja kod paviljona “Cvijeta Zuzorić” naši volonteri su podeljeni u timove, za nekoliko časova ofarbali sve klupe duž omiljenog šetališta posetilaca beogradske tvrđave.

Jun

Beograd, 19. jun 2012.

Od kako je 2004. godine nastao program “Kreativna škola” koji sprovode Zavod za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja i kompanija Majkrosoft, uz podršku Ministarstva prosvete i nauke, veliki broj nastavnika dobio je pomoć za primenu informacionih tehnologija u nastavi.


Beograd, 28. jun 2012.

Majkrosoft Srbija predstavila je Office 365 i Windows Azure, rešenja koja su u potpunosti bazirana na Cloud tehnologiji. Office 365 komercijalno je dostupan na srpskom tržištu od 27. juna.

Jul

Beograd, 6. jul 2012.

Svetsko finale takmičenja Microsoft Imagine Cup 2012 počinje 6. jula u Sidneju. Pobednici ovog takmičenja biće proglašeni u utorak, 10 jula.

Septembar

REDMOND, Vašington, 5. septembar 2012.

Novi server je razvijen na Cloud platformi za sve moderne data centre.


Beograd, 9. septembar 2012.

U organizaciji Informacionog društva Srbije i Majkrosoft razvojnog centra Srbija, održano je peto finale ovog prestižnog takmičenja u programiranju za studente i srednjoškolce. Pobedu odneli mladi programeri iz Poljske.


REDMOND, Vašington, 20. septembar 2012.

“Microsoft Youth Spark” je nova inicijativa ove kompanije, nastala u cilju stvaranja mogućnosti za više od 300 miliona mladih kroz različite globalne programe u saradnji sa vladama, drugim kompanija i nevladinim sektorom.

Oktobar

Beograd, 1. oktobar 2012.

Najveća IT konferencija u regionu Jugoistočne Evrope, Majkrosoft Sinergija 12 koja se pod sloganom „MOVING UP“ održava 23. i 24. oktobra u beogradskom Centru „Sava“, obilovaće mnoštvom interesantnih predavanja koja će otkriti nove tendencije u svetu informacionih tehnologija.


Beograd, 1. oktobar 2012.

Ambasador SAD u Beogradu, gospodin Majkl Kirbi, predsednik kompanije Majkrosoft za region centralne i istočne Evrope, gospodin Don Grantam, generalni direktor kompanije Majkrosoft u Srbiji, gospodin Jugoslav Pirić, kao i visoki predstavnici Vlade Republike Srbije, govoriće na svečanoj ceremoniji otvaranja konferencije Sinergije 12, najveće IT konferencije u jugoistočnoj Evropi.


Beograd, 1. oktobar 2012.

Najveća IT konferencija u regionu jugoistočne Evrope, Majkrosoft Sinergija 12 koja će se pod sloganom „MOVING UP“ odžati u beogradskom Centru „Sava“ počinje u utorak, kada su u jutarnjim časovima na programu prva predavanja.


Beograd, 10. oktobar 2012.

U prostorijama kompanije Majkrosoft u Beogradu, potpisan je memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Sjedinjenih Američkih Država kojim je definisana platforma buduće saradnje na polju informacionih tehnologija i telekomunikacija.


Beograd, 26. oktobar 2012.

Više od 50% poslova na tržištu zahteva barem osnovno poznavanje rada na računaru, dok se do 2015 godine može očekivati da se taj broj uveća na 90% - rečeno je danas u hotelu Hajat tokom veoma zanimljive diskusije na temu informatizacije obrazovanja.


Beograd, 26. oktobar 2012.

Kompanija Majkrosoft, predstavila je novi operativni sistem, Windows 8 koji je od danas dostupan na globalnom i na srpskom tržištu.


Beograd, 31. oktobar 2012.

Kompanije Majkrosoft i HTC, predstavile su danas nove Windows Phone 8X by HTC i Windows Phone 8S by HTC mobilne telefone koje je na ovoj platformi razvila kompanija HTC, spojivši tom prilikom posvećenost Windows platforme individualnim potrebama korisnika sa upečatljivim dizajnom HTC telefona, odličnim performansama, studijskim kvalitetom zvuka uz BeatsAudio™ i neverovatnim mogućnostima ugrađene kamere.

Novembar

Beograd, 20. novembar 2012.

Zaposleni u Majkrosoft razvojnom centru Srbija, aktivno su uključeni u rad Istraživačke stanice Petnica. Inženjeri ove kompanije posećuju gimnazije širom Srbije i animiraju talentovanu decu da na njihovim predavanjima u Petnici razvijaju i unapređuju svoje prirodne talente.

Decembar

Beograd, 11. decembar 2012.

U saradnji sa svojim partnerima, kompanija Majkrosoft je danas održala prezentaciju novih uređaja koje pokreće Windows 8 operativni sistem kao i prve aplikacije koje su u Srbiji nastale upravo za ovaj softver.


Beograd, 20. decembar 2012.

Velikim delom kreirana u Majkrosoftovom Razvojnom centru u Srbiji, Windows Phone aplikacija za prevođenje do sada je preuzeta više od million i petsto hiljada puta. Ova aplikacija se na svetskom tržištu nalazi od 15. aprila 2012. godine i već mesecima pomaže ljudima da prevaziđu jezičku barijeru prilikom boravka u inostranstvu bez bojazni od visokih računa.


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti