Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 27.jun 2012.
Microsoft Cloud za unapređenje poslovanja

Majkrosoft Srbija predstavila je Office 365 i Windows Azure, rešenja koja su u potpunosti bazirana na Cloud tehnologiji. Office 365 komercijalno je dostupan na srpskom tržištu od 27. juna.

Kompanija Majkrosoft Srbija objavila je danas komercijalnu dostupnost Office 365 i na srpskom tržištu. Na dogadjaju održanom u novom poslovnom prostoru, generalni direktor Majkrosofta u Srbiji Jugoslav Pirić istakao je strateško opredeljenje kompanije ka Cloud-u za koju čvrsto veruje da će unaprediti poslovanje kompanija u Srbiji i dodao da Office 365, zajedno sa novom Windows Azure platformom predstavlja prvi korak u ostvarivanju svih potencijala koje sa sobom nosi Cloud.

“Od danas je kompletna Microsoft cloud ponuda komercijalno dostupna u Srbiji. Verujemo da je Cloud budućnost IT industrije, ali i razvoja Srbije kao države i društva. Kompanije u Srbiji su veoma zaniteresovane za korišćenje nekog oblika cloud servisa, a važna vest je i da će obrazovni sektor imati posebne mogućnosti za primenu Office 365” – rekao je Pirić.

Office 365 predstavlja on line verziju Majkrosoft najznačajnijih proizvoda za komunikaciju i kolaboraciju i čine ga: Office 2010 Profesional Plus i cloud verzija proizvoda za kolaboraciju: Exchange online, Sharepoint online and Lync online. Namenjen je preduzećima svih veličina, jednostavan je za korišćenje i administraciju i omogućava znatne uštede u poslovanju, uz povećanu produktivnost, efikasnost i fleksibilnost.

Prva kompanija u Srbiji koja se odlučila da testira Office 365 u poslovanju je Delta sport. Bojan Jovičić, IT menadžer kompanije Delta Sport, predstavio je Office 365 Pilot projekat uradjen u ovoj kompaniji: “Naša ideja je da upotrebom Office 365 rešenja smanjimo troškove električne energije potrebne za rad naših servera i rashlađivanje server sale. Biće smanjeno i angažovanje našeg IT odeljenja, a uvek aktivne najnovije verzije anti-virus i anti-malware rešenja podići će nivo bezbednosti. Verujemo da ćemo biti u mogućnosti da primenom Office 365 kapitalne troškove ulaganja u IT infrastrukturu prevedemo u niže, operativne troškove, što je osnovna svrha ovog pilot projekta.“

U Beogradu je 7.juna zvanično lansiran i Windows Azure, jedina cloud platforma koja omogućava da se kombinuju platformske i infrastrukturne mogućnosti, kao i da se aplikacije razvijaju on premise, u cloudu ili kao nekakav hibridni model. Azure platformu već koristi nekoliko institucija u Srbiji, medju kojima je i Filološki fakultet u Beogradu.

Ovaj fakultet iskoristio je Azure platformu da digitalizuje svoju biblioteku i sadržaje potrebne za učenje, u digitalnom formatu učini dostupnim svim studentima. Rešenje koje je razvila firma MFC podržava transparentnost, otvorenost, integraciju sa postojećom tehnologijom i sigurnost uz puno poštovanje i zaštitu privatnosti podataka. Digitalizacijom biblioteke Fililoškog fakulteta, studenti su dobili mogućnost da sadržajima koji su im potrebni za učenje pristupaju u svako doba, sa bilo kog mesta i uredjaja.

Širom sveta, Majkrosoft ima preko 40 miliona klijenata koji koriste online servise, preko 9000 poslovnih korisnika i 16.000 partnera koji promovišu cloud usluge i servise.

Za više informacija o Majkrosoft Cloud platformi posetite:
http://www.microsoft.com/sr-latn-rs/office365/online-software.aspx
www.windowsazure.com
http://www.microsoft.com/en-us/news/presskits/cloud/


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti