Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 23. maj, 2012
Microsoft za bebe

Beograd, 23. maj, 2012 – Predstavnici kompanije Microsoft Softwarte d.o.o. i Fonda B92 posetili su danas Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije i tom prilikom uručili novi inkubator marke Caleo koji je Microsoft donirao za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana u sklopu velike humanitarne akcije Bitka za bebe.

Dr Tatjana Nikolić, načelnica odeljenja neonatologije srdačno se zahvalila predstavnicima Fonda B92 i Microsofta na pokretanju čitave akcije odnosno donaciji, da bi potom povela prisutne u kratak obilazak odeljenja na kojima svoje prve dane provode najmlađi borci rođeni u ovoj ustanovi.

Generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji, gospodin Jugoslav Pirić je prilikom uručenja nove opreme istakao značaj Bitke za bebe za celokupno društvo i dodao da je za njega lično velika čast i privilegija što je imao priliku da bude deo borbe za živote i normalno odrastanje prevremeno rođenih beba.

„Iako je danas pomoću modernih tehnologija moguće napraviti mnogo toga velikog, u središtu svega se nalazi čovek. Mi kao kompanija ćemo uvek biti tu da pomognemo u borbi ne samo za živote naših najmlađih boraca koje smo maločas posetili na odeljenju već i u njihovom kasnijem obrazovanju i ovladavanju modernim tehnologijama pomoću kojih će kada stasaju biti u prilici da pomognu novim mališanima.“ – zaključio je Pirić.

Predsednik UO Fonda B92, gospodin Veran Matić ovom prilikom je najavio početak nove bitke.

„Nakon više od 200 obezbeđenih inkubatora već smo počeli sa prikupljanjem sredstava za nabavku i druge opreme kojom naša porodilišta, na žalost, oskudevaju. Neke instrumente kao što je neonatalni ventilator smo već i isporučili. Sve te aktivnosti ćemo uklopiti u novu akciju koja će uskoro krenuti pod nazivom Bitka za porodilišta.“ – istakao je Matić zahvalivši se još jednom kompaniji Microsoft i na učešću u ovoj akciji.

Serbia PressSerbia Press


©2018 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti