Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Redmond/Beograd, 10. decembar, 2013.
Program donacija Microsoft Office 365 paketa nevladinom sektoru od 10. decembra dostupan i u Srbiji

Primena inovativnih Cloud tehnologija povećava produktivnost i saradnju neprofitnih organizacija

Redmond/Beograd, 10. decembar, 2013. godine — Kompanija Microsoft nedavno je objavila globalnu dostupnost Office 365 paketa za neprofitna udruženja, kao i kvalifikovane nevladine organizacije (NVO) u okviru svog programa za donaciju softvera. Ovaj program donacija do jula 2014. godina će biti dostupan u ukupno 90 zemalja širom sveta, a od danas, 10. decembra, postaje dostupan za nevladine organizacije u Srbiji.

Microsoft Office 365 za neprofitne i nevladine organizacije omogućava brži i jednostavniji rad ovih udruženja pružajući im pristup najsavremenijim servisima, skrojenim upravo po njihovim potrebama koje uključuju:

“Neprofitnim i nevladinim organizacijama doniramo pristup najboljim Microsoft alatima baziranim na Cloud tehnologiji koji podstiču produktivnost i saradnju. Na taj način, zahvaljujući ovim rešenjima, omogućena je optimalna organizacija i potrošnja resursa, što zauzvrat omogućava više vremena za borbu usmerenu ka boljem obrazovanju, održivom razvoju životne sredine, povećavanju pismenosti, kao i iskorenjivanju bolesti“, rekao je Žan-Filip Kurtoa, predsednik međunarodnog sektora Microsofta. “Iako neprofitne organizacije posluju na isti način kao i ostala udruženja i kompanije, one se često suočavaju sa manjkom sredstava za uvođenje novih tehnologija. Na taj način, donacija Office 365 paketa im pruža mogućnost da budu efektivniji i efikasniji u poslu koji obavljaju.”

„Doniranjem softvera imamo za cilj da pomognemo društveno angažovane neprofitne organizacije u Srbiji, kao i širom sveta, da ostvare svoju misiju, tako što ćemo im obezbediti pristup najnovijoj tehnologiji, znanjima i drugim resursima koji im mogu biti od pomoći.“ – dodala je Tanja Tatomirović, zadužena za odnose s javnošću i programe društvene odgovornosti u Microsoftu u Srbiji i Crnoj Gori.

Tokom prošlogodišnje donacije u Srbiji, kompanija Microsoft donirala je softver u vrednosti od 47.132 američkih dolara Fondu B92. Predstavnici ovog Fonda izjavili su da je Microsoft pruživši podršku realizaciji projekta „Re:generacija“ čiji je glavni cilj povezivanje mladih u regionu u borbi za poboljšanje njihovog položaja u društvu doprineo razvoju međuetničke tolerancije među mladima u regionu Zapadnog Balkana, kao i ohrabrivanju mladih da se energičnije uključe u rešavanje pitanja od značaja za njihov položaj u društvu.

Program donacija Office 365 paketa nastavlja tridesetogodišnju tradiciju kompanije Microsoft u pomaganju nevladinom sektoru. Microsoft je samo u toku fiskalne 2013. godine donirao više od 795 miliona američkih dolara u vidu novca, softvera i usluga 70.286 neprofitnim udruženjima u više od 15 zemalja širom sveta. Ukupna vrednost softverskih donacija nevladinim organizacijama u Srbiji bila je oko 250.000 američkih dolara za godinu dana, dok je samo tokom oktobra i novembra ove godine donirani softver dostigao vrednost od oko 100.000 američkih dolara.

Sve neprofitne i nevladine organizacije zainteresovane da se uključe u programu donacije Microsoft Office 365 paketa mogu proveriti mogućnost učešća na sajtu: www.microsoft.com/office365nonprofits. Sve informacije vezane za migraciju resursa se mogu pronaći ovde: http://fasttrack.office.com.

Domaće nevladine organizacije mogu se javiti kompaniji Microsoft u Srbiji za više informacija o realizaciji programa softverskih donacija.

U istraživanju koje je sprovela nevladina organizacija TechSoup Global, partner Microsofta na globalnom nivou, neprofitna udruženja su istakla da su četiri najveće prednosti poslovanja u oblaku lakša IT administracija (79%), ušteda novca (62%), poboljšana saradnja (61%), kao i sigurnost podataka (54%). S obzirom na sve veće izazove sa kojima se susreću neprofitne organizacije širom sveta, potrebno je omogućiti da ova udruženja u potpunosti iskoriste sve prednosti naprednih Cloud tehnologija koje omogućavaju sprovođenje bitnih društvenih promena i napretka u svetu.


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti