Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Mondo aplikacija za Windows uređaje!
Beograd, Beograd, 27.decembar 2013
Mondo aplikacija za Windows uređaje!

Beograd, Beograd, 27.decembar 2013. – Kompanija Microsoft u saradnji sa jednim od najposećenijih web stranica u Srbiji, portalom Mondo, razvila je aplikaciju za Windows i Windows Phone. Zahvaljujući tome, od sada će svi korisnici Windows uređaja imati mogućnost da pristupe različitim sadržajima koji uključuju Internet vesti, kolumne, foto galerije, uslugu pretraživanja sadržaja, blog, kao i online platformu za igrice.

Telekom Srbija pustio je portal Mondo u rad u jesen 2004. godine. Mondo trenutno broji preko 200.000 poseta dnevno, dok je mobilni sajt danas jedan od najpopularnijih i najposećenijih u Srbiji. Upravo kao jedan od pionira i inovatora srpskog interneta, Mondo je u saradnji sa svojim osnivačem - kompanijom Telekom Srbija od samog početka poslovanja stremio da pruži što kvalitetnije i jednostavnije korisničko iskustvo. Na taj način nastala je i ideja o razvoju Mondo Windows aplikacije.

„U današnje vreme, kada su tehnološke inovacije prisutne na svakom polju, od izuzetnog je značaja da jedan portal kao što je Mondo ima aplikaciju prilagođenu touch uređajima. Korisnici su ti koji žele da budu informisani u pokretu, na svakom mestu, i zato je lansiranje ove aplikacije veoma značajno za naše poslovanje i pružanje usluga”, izjavio je Daniel Bukumirović, direktor i glavni i odgovorni urednik Portal Mondo.

Imajući u vidu da je Mondo namenjen pretežno mladoj publici, kompanija Telekom Srbija se, zajedno sa menadžmentom portala Mondo, opredelila za Windows platformu upravo zbog njene inovativnosti i širokih mogućnosti.

„Razvoj ovakve aplikacije omogućava pristup interesantnom sadržaju, zanimljivostima, kao i najnovijim lokalnim vestima. Ovome doprinosi isve veća popularnost Windows telefona.”, dodao je Zoran Janković iz Microsofta Srbija.

U cilju daljeg razvoja svoje ponude TV sadržaja, Telekom Srbija će u saradnji sa kompanijom Microsoft u skorijoj budućnosti takođe razvijati i aplikacije namenjene gledanju televizije putem Windows 8 uređaja. “Na taj način ova fleksibilna platforma omogućiće razvoj aplikacija za različite uređaje koji će istovremeno obuhvatati desktop i tablet računare, kao i smart telefone.” zaključio je Veljko Odobašić, zadužen za digitalne komunikacije u Telekomu.

MONDO Windows Phone aplikacija se od 25. Decembra može besplatno skinuti sa Windows Store-a:

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/mondo/f24ddcd9-e56a-46bd-85c7-a7182b8da583

Windows aplikacije na Store-u premašile su broj od 200.000, a Windows Phone je u nekim zemljama zapadne Evrope premašio iPhone po broju prodatih uređaja. U Srbiji, sve većoj popularnosti Windows telefona doprinosi kvalitet izrade uređaja, širok cenovni rang, ali i sve veći broj domaćih aplikacija na čijem razvoju Microsoft u Srbiji aktivno radi.


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti