Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
d
Arhiva saopštenja za 2013. godinu

Januar

Beograd, 28. januar 2013.

Ogranak kompanije Microsoft za centralnu i istočnu Evropunastavlja uspešnu saradnju sa IT stručnjacima u Srbiji i regionu,organizacijom IT Camp događaja. IT kampovi imaju za ciljstručno usavršavanje pojedinaca i njihovo upoznavanje sa najaktuelnijom Microsoft Cloud tehnologijom.


Njujork, 29. januar 2013.

Kompanija Microsoft, objavila je danas globalnu dostupnost nove verzije najpoznatijeg softvera za kancelarijsko poslovanje, Office 365 Home Premium. Novi Office, kreiran je na Cloud platformi sa ciljem da odgovori na potrebe rastućih obaveza bilo na poslu ili u domaćinstvu.

Februar

Novi Sad, 1. februar 2013.

Tokom jučerašnjeg otvaranja izložbe Nadežda Petrović: s obe strane objektiva autorke dr Jasne Jovanov u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, ova institucija je uručila prigodne zahvalnice svim partnerima i prijateljima koji su pružili podršku i pomogli realzaciju njenih programa tokom protekle godine.


Redmond/Beograd, 27. februar 2013.

Korporacija Microsoft danas je najavila globalnu dostupnost nove nadogradnje za Microsoft Office 365 za poslovanje.

Mart

Beograd, 9. mart 2013.

Kompanija Microsoft u Srbiji podsetila je studente iz Srbije da je rok za prijave ekipa na veliko svetsko takmičenje “Imagine Cup”sve bliži.


Redmond – Beograd, 18. mart 2013.

Prvim donatorskim skupom za podršku projektu „Bitka za porodilišta“ u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji i Fonda B92 prikupljena su sredstva u iznosu od 65.000 evra za nabavku 35 CTG aparata za 15 porodilišta u Srbiji.


Beograd, 24. mart 2013.

Komercijalna banka lansirala je verziju svoje besplatne aplikacije „Meni najbliža” i za Windows Phone operativni sistem. Uz pomoć ove aplikacije brzo i jednostavno pristupa se informacijama o tome gde su najbliža ekspozitura i bankomat Komercijalne banke i kako do njih doći.


Beograd, 26. mart 2013.

Timovi mladih programera iz Srbije i šireg regiona odmeriće svoj talenat i poznavanje veština kodiranja tokom aprila i maja za kada su zakazane dve runde nakon kojih će najuspešniji izboriti mesto u septembarskom finalu.

April

Redmond, 1. april 2013.

MS Vord u sklopu novog Ofis paketa sa sobom donosi i jednu veliku novinu koja je u potpunosti razvijena od strane mladih srpskih inženjera zaposlenih u Majkrosoftovom razvojnom centru u Beogradu.


Beograd, 2. april 2013.

Javno preduzeće Železnice Srbije i kompanija Microsoft, postigli su dogovor o zajedničkom delovanju na unapređenju poslovanja ovog saobraćajnog sistema u oblasti informatičkih i telekomunikacionih tehnologija. Na sastanku koji je održan prošlog petka, direktori dveju kompanija javno su potvrdili planove o budućoj saradnji koja će imati cilj da podigne kvalitet usluga železničkog saobraćaja u našoj zemlji.


Beograd, 3. april 2013.

Novo partnerstvo između Microsofta i Adacte omogući će brz i efikasan pristup potrebnim znanjima za implementaciju poslovnih rešenja Microsoft Dynamics NAV


Beograd, 5. april 2013.

Na skupu pod nazivom “CRM u bankarstvu”, održanom 4. aprila 2013. u organizaciji kompanije Microsoft, razgovaralo se o upravljačkoj filozofiji koja nastoji da izgradi dugoročne odnose sa klijentima. Efektivan odnos zavisi od razumevanja različitih potreba klijenata u različitim fazama. Sposobnost banaka da daju prave odgovore na potrebe svojih klijenata čini da se korisnici osećaju kao vredni pojedinaci, a ne samo kao deo velikog broja korisnika.


Beograd, 10. april 2013.

“Još uvek koristimo Windows XP?” - ključno je pitanje za sve kompanije i preduzetnike u procesu planiranja svog poslovanja i njegovog unapređenja u skladu sa potrebama današnjice.


Beograd/Redmond, 17. april 2013.

Windows Azure Infrastructure Services , postali su generalno dostupni kasno sinoć, objavila je kompanija Microsoft. Ovaj novi servis omogućuje klijentima da svoje postojeće aplikacije prenesu na Cloud platformu. U novu ponudu, uključeno je i smanjenje tržišne cene ovog proizvoda.


Beograd, 22. april 2013.

Nova verzija najpoznatijeg softvera za kancelarijsko poslovanje, prilagođena je potrebama klijenata bilo kod kuće ili na poslu. Novi program, koji je predstavljen srpskoj javnosti u opuštenoj atmosferi Golf kluba Beograd, ima jednako dobre performanse bez obzira na uređaj sa kojeg se koristi.


Beograd, 26. april 2013.

Zaposleni u kompaniji Microsoft su u opuštenom i prijateljskom razgovoru sa beogradskim učenicama preneli svoje utiske ali i motive za rad u okviru Microsofta i Microsoft razvojnog centra u Srbiji.


Beograd, 30. april 2013.

Nova aplikacija koju su korisnici Windows 8 operativnog sistema u prilici da isprobaju, omogućuje korisnicima da se sistematično upoznaju sa pravilnim akcentovanjem reči u engleskom ( američkom ) jeziku.

Maj

Beograd, 10. maj 2013.

Od ove nedelje, Windows Phone Store omogućuje programerima iz Srbije da postavljaju i naplaćuju aplikacije za telefone koje pokreće operativni sistem Windows.


Beograd, 15. maj 2013.

Tokom jučerašnjeg izlaganja Tami Reler, direktorke marketinga i finansija u Windows diviziji na J.P. Morgan konferenciji posvećenoj telekomunikacijama, medijima i novim tehnologijama, zvanično je objavljeno da će nova unapređenja za Windows 8 uskoro naći na Windows Store-u.


Beograd, 20. maj 2013.

Besplatna Windows Phone aplikacija za skeniranje kože i mladeža, može se preuzeti sa Windows Store-a. Ukoliko pregled pokaže bilo kakvu potrebu za dodatnim mišljenjem, korisnici su u mogucnosti da putem aplikacije dobijaju i ocenu lekara.


REDMOND, Vašington, 22. maj 2013.

Kompanija Microsoft, otkrila je novu viziju budućnosti i sadašnjosti predstavivši novi Xbox One - ulitimativni “all in one” sistem za video igre i druge vrste zabave.


Beograd, 24. maj 2013.

Četvoro studenata Elektrotehničkog fakulteta, na smeru softversko inženjerstvo i dvoje studenata Računarskog fakulteta u Beogradu, od jesenjeg semestra postaće stipendisti Microsoftovog Razvojnog centra u Srbiji.


Beograd, 29. maj 2013.

U kategoriji učenika osnovnih škola, prvo mesto su osvojili učenici OŠ “Branko Radičević” iz Sedlara kod Svilajnca, dok su među srednjoškolcima prvonagrađeni učenici SŠ “Svetozar Miletić” iz Novog Sada.


Redmond/Beograd, 30. maj 2013.

Zahvaljujući lojalnosti korisnika, Microsoft Office tim je tokom jučerašnjeg popodneva objavio informaciju da je novi Office 365 Home Premium i zvanično najbolje prodavana verzija ovog programa ikada, sa prosečno više od jedne prodate licence u sekundi.


Redmond/Beograd, 30. maj 2013.

Tokom današnjeg dana, kompanija Microsoft je na Windowsblogu objavila prve detalje i slike u vezi sa unapređenjima koje sa sobom donosi nedavno najavljeni Windows 8.1.


Novi Beogrаd, 31. maj 2013.

Konferencijа„Školа budućnosti 2“ nаmenjenа je direktorimа školа u Republici Srbiji koji žele dа sаznаju više o nаjvаžnijim аspektimа primene informаcionih i komunikаcionih tehnologijа u nаstаvi i školskim procesimа.

Jun

Nju Orleans, 3. jun 2013.

Novi talas proizvoda za 2013. godinu spaja rešenja namenjena zaposlenima koji rade u pokretu, modernom razvoju aplikacija i hibridnoj Cloud platformi.


Beograd, 4. jun 2013.

Konferencija o najvažnijim aspektima primene informаcionih i komunikаcionih tehnologijа u nаstаvi i školskim procesimа pod nazivom “Škola budućnosti 2”, održana je prošlog petka u svečanoj sali beogradskog hotela “Falkenštajner”.


Taipei, Tajvan, 5. jun 2013.

Potpredsednik kompanije Microsoft i rukovodilac odeljenja za odnose sa proizvođačima hardvera Nik Parker, predstavio je na konferenciji Computex 2013 u Taipeiju najsvežije hardverske inovacije za uređaje koje pokreće operativni sistem Windows, a koje su razvili brojni partneri ove kompanije.


Beograd, 10. jun 2013.

Iako se ime kompanije Microsoft tradicionalno nije vezivalo za dizajn, u poslednjih par godina je ovoj grani posvećeno značajno više pažnje što je rezultiralo formiranjem svojevrsnog Microsoft stila dizajna.


Beograd, 13. jun 2013.

Svečana ceremonija zatvaranja konkursa „Kreativna škola 2012/13” i dodela nagrada autorima najuspešnijih radova koji uvode inovaciju u nastavu, održana je danasu prostorijama kompanije Microsoft u Beogradu.


Beograd, 13. jun 2013.

Svečana ceremonija zatvaranja konkursa Kreativna škola 2012/2013 i dodela nagrada autorima najuspešnijih radova koji uvode inovaciju u nastavu održaće se u četvrtak 13. juna 2013.


Redmond/Beograd, 14. jun 2013.

Kompanija Microsoft, objavila je danas dostupnost Office Mobile paketa za sve korisnike iPhone uređaja koji su pretplaćeni na Office 365 Home Premium ili Office 365 ProPLus.


Beograd, 24. jun 2013.

Korisnici Microsoft Dynamics NAV 2013 i Microsoft Dynamics GP 2013 od sada na raspolaganju imaju pogodnosti koje omogućuju bezbedno i lako korišćenje Cloud infrastrukture bazirane na Windows Azureu.


Madrid, 25. jun 2013.

Bred Anderson, potpredsednik odeljenja za razvoj servera i alata u kompaniji Microsoft, predstavio je danas u okviru TechEd Europe konferencije portfolio proizvoda baziranih na Cloud platformi.


Beograd, 26. jun 2013.

Mladi inženjeri, zaposleni u Microsoft razvojnom centru Srbija, održali su dvodnevne pripreme za devet učenika srednjih škola koji će se na Prvom međunrodnom kupu Matematičke gimnazije takmičiti iz informatike.


San Francisko/Beograd, 26. jun 2013.

Kompanija Microsoft, objavila je danas globalnu dostupnost Windows 8.1 Preview verzije nadogradnje za najpoznatiji operativni sistem na svetu.


San Francisko/Beograd, 28. jun 2013.

Drugi dan Build 2013 konferencije, okupio je hiljade programera u Moskone centru, a stotine hiljada gledalaca su događaje pratili uživo putem video prenosa.

Jul

Hjuston - Beograd, 10. jul 2013.

Partnerska konferencija kompanije Microsoft, ovegodine se održavau centru Džordž R. Braun i hali Tojota centar u Hjustonu.


Beograd, 23. jul 2013.

Microsoft BizSpark je globalni program koji pomaže softverskim startap kompanijama kroz besplatan pristup alatima za razvoj softvera i povezujući ih sa ključnim činiocima u industriji, kao i pružanjem marketinške podrške.


Beograd, 29. jul 2013.

Da li sebe smatrate izuzetnim programerom? Da li ste ikada programirali letelicu? Samostalno ili u timu (najviše četiri člana), možete dobiti na korišćenje AR.Drone kompanije Parrot. Sve što treba da uradite je da pustite mašti na volju i prikažete nam svoju ideju.


Beograd, 29. jul 2013.

Manjak kreativnih ideja za pripremanje neodoljivih jela po svačijem ukusu, polako prestaje da bude svakodnevni problem ljudi zahvaljujući modernim tehnologijama.


Redmond/Beograd, 31. jul 2013.

Office Mobile za pametne telefone koje pokreće Android platforma, od danas je dostupan na tržištu Sjedinjenih Američkih Država dok se na još 117 tržšta očekuje u narednih nekoliko nedelja.


Redmond/Beograd, 31. jul 2013.

Kompanija Microsoft, objavila je sinoćglobalnudostupnost Windows 8.1 Enerprise Preview verzijezasvojekorisnike.

Avgust

Beograd, 05. avg 2013.

Šest meseci nakon objavljivanja globalne dostupnosti novog Windows 8 operativnog sistema, prodaja ovog softvera je premašila 100 miliona primeraka. Ovaj broj obuhvata licence koje su prodate uz nove PC ili tablet uređaje, kao i preuzeta unapređenja za već instalirane operativne sisteme Windows XP i Windows 7


Beograd, 05. avg 2013.

Preduzeće Florida Bel d.o.o. nedavno je obavilo prelazak sa postojećeg informacionog sistema na novo, svetski priznato ERP rešenje pod nazivom Microsoft Dynamic NAV (verzija NAV 2009).


Beograd, 10. avg 2013.

Kompanija Microsoft, predstavila je na svom Windows Phone Developer Blogu novi set alata, kreiranih da povećaju produktivnost i prošire mogućnosti za programere koji razvijaju proizvode za Windows Phone.


Beograd, 12. avg 2013.

International Airlines Group (IAG), jedno od najvećih svetskih udruženja aviokompanija u čijem su sastavu British Airways, Iberia i Vueling, odlučilo je da svoje poslovanje unapredi uz novi Microsoft Office 365.


Redmond/Beograd, 14. avg 2013.

Windows 8.1, besplatna nadogradnja Windows 8 operativnog sistema postaće globalno dostupna u petak, 18 oktobra 2013. godine.


Redmond/Beograd, 16. avg 2013.

Nakon zvanične najavelink da Windows 8.1 stiže na globalno tržište 18. oktobra, kompanija Microsoft je na svom Windows Expierience blogu, sinoć objavila kako izgleda njena vizija proširene baze aplikacija i servisa koji će biti integrisani u Windows 8.1.


Redmond/Beograd, 27. avg 2013.

Partneri kompanije Microsoft koji se bave proizvodnjom hardvera širom sveta, od danas će biti u mogućnosti da na nove uređaje instaliraju Windows 8.1 i Windows RT 8.1.


Beograd, 29. avg 2013.

Na današnji dan pre tačno deset godina, svet je dobio sredstvo komunikacije bez kojeg se danas teško mogu zamisliti privatni ali i poslovni odnosi na daljinu.


Beograd, 30. avg 2013.

Radni dani, neodložne i iznenadne obaveze ovog septembra neće smetati ljubiteljima košarke da budu uvek u toku sa dešavanjima na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Kao odgovor na veliku ljubav koju ljudi gaje prema magičnoj igri pod obručima, nastala je Windows Phone aplikacija EuroBasket 2013, čime je omogućeno da najsvežije informacije, statistike i rezultati sa borilišta u Sloveniji, budu uvek i svuda dostupni.


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti