Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Saopštenje za javnost
Beograd, 4. novembar, 2013.
СТИВ БАЛМЕР У ПОСЕТИ СРБИЈИ – Заједничко саопштење Владе РС и Мајкрософта

Сектор информационих технологија представља велики потенцијал за развој привреде у Србији. Влада Србије намерава да ту шансу искористи уз помоћ највећих светских ИТ компанија, оцењено је на данашњем састанку председника Владе Србије Ивице Дачића, првог потпредседника Владе Александра Вучића и генералног директора компаније Мајкрософт Стива Балмера.

„Влада Републике Србије означила је раст и развој ИТ сектора као један од главних економских приоритета, јер управо овај сектор може бити подстицај за економски опоравак земље. Србија поседује огроман потенцијал у овој области“, нагласио је председник Владе Србије Ивица Дачић.

Премијер Дачић је рекао да добра сарадња између Владе Србије и компаније Мајкрософт залази у другу деценију. Мајкрософт је истински партнер Владе Србије који подржава наше напоре у развоју ИТ индустрије и учествује у процесу повећавања стопе дигиталне писмености, као и заштите интелектуалне својине, оценио је премијер Дачић.

Генерални директор Мајкрософта Стив Балмер задовољан је посетом Србији и разговорима са представницима Владе, партнерима и клијентима. „Наша компанија је веома посвећена омогућавању квалитетног обављања различитих активности уз помоћ великог броја уређаја и сервиса који су намењени становништву и привреди из целог света. Та иста посвећеност се односи и на наше пословање у Србији где сарађујемо са локалним компанијама, стварамо нова партнерства и развијамо нове технологије у оквиру Мајкросфт развојног центра, чија решења користе милиони људи широм света. Пред нама су велике могућности и узбуђени смо јер можемо ове предности учинити доступним како људима, тако и привреди у Србији“, изјавио је генерални директор компаније Мајкрософт Стив Балмер.

На састанку са представницима Владе и члановима Националног савета за економски опоравак оцењено је да глобална ИТ индустрија бележи за око 60 одсто бржи раст у поређењу са остатком привреде, док у Србији овај сектор надмашује остатак привреде за скоро 200 одсто, што, како је речено, довољно говори о потенцијалу ове области у српској привреди. Адути Србије у ИТ сектору су стручни кадрови, добра инфраструктура, стратешки положај и подршка Владе развоју ове индуструје. Наглашено је да је компанија Мајкрософт 2005. године отворила свој развојни центар у Београду, један од првих у овом делу Европе. Развојни центар данас запошљава више од 150 амбициозних и стручних младих људи из Србије Поред тога, Мајкрософт активно подржава локалне кориснике захваљујући веома развијеној мрежи од преко 1000 партнера широм земље.

У Београду,
4. новембра 2013. године


©2018 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti