Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Microsoft globalno lansirao OneDrive

Besplatan servis koji vam omogućava da imate sve na jednom mestu – u oblaku


(Beograd, 19. februar 2014.)Kompanija Microsoft globalno je objavila dostupnost OneDrive, besplatnog Cloud servisa. Ovaj servis, nekada poznat pod imenom SkyDrive, pruža mogućnost korisnicima da na jednom mestu čuvaju fotografije, video zapise i dokumente, istovremeno im omogućavajući lak i jednostavan pristup sa bilo kog uređaja. Novi, OneDrive nudi sve ono što su korisnici voleli kod SkyDrive, ali i nove, unapređene opcije za deljenje video sadržaja, kao i aplikacije za Windows Phone, iOS, Android i Xbox. OneDrive nudi 7GB besplatnog prostora za skladištenje podataka ili (u svima poznatijim merama) preko 7000 fotografija.

Pored kompatibilnosti sa drugim platformama i jednostavnog pristupa, OneDrive omogućava korisnicima da zajedno rade na dokumentima, a da ne moraju fizički da budu jedni uz druge. Opcija OneNote je najpogodniji način za hvatanje važnih zabeležaka. Zahvaljujući ovom servisu u oblaku, svojim beleškama možete uvek pristupiti, sa gotovo bilo kog operativnog sistema.

Jedna od novih opcija koje nudi OneDrive uključuje i automatski backup kamere za Android, pružajući korisnicima ovog operativnog sistema mogućnost da jednostavno prebace video zapise i fotografije sa Android-a na druge uređaje. Opcija deljenja fotografija direktno sa servisa na društvene mreže poput Facebook-a, svakako jeste jedna od najpopularnijih opcija OneDrive-a

„ Kada korisnik uzme svoj telefon, tablet ili bilo koji drugi uređaj u ruku, želi da svoje fotografije ili bilo koji drugi dokument budu blizu na jedan dodir prstom,“ rekao je Kris Džons, Potpredsednik OS servisa kompanije Microsoft. On je dodao: „ Upravo to je osnovna zamisao OneDrive servisa koji će biti dostupan na svim Microsoft uređajima – od Xbox-a, preko Windows telefona i Windows 8.1 do Office paketa. Istovremeno, cilj nam je da servis bude dostupan i na Web-u i na svim drugim platformama, uključujući i iOS i Android, kako bi nam naše fotografije, video zapisi i fajlovi bili dostupni u svakom trenutku.“

Prema najnovijim istraživanjima, najmanje 77% korisnika koji znaju šta su Cloud servisi sve podatke čuvaju isključivo na jednom mestu – svojim uređajima. Oko 69% njih bi radije izgubilo uređaj nego sadržaj. Sa servisom OneDrive nismo primorani da se odlučujemo za jednu ili drugo. Od sada svojim uspomenama možete jednostvano pristupiti u bilo kom trenutku, bilo koje vreme i sa bilo kog uređaja, znajući da su u sigurnim rukama.

Više detalja o servisu i kako da ga koristite možete naći na www.onedrive.com


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti