Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Studije slučaja 

Posao IT sektora je postao lakši uz Office 2007

Studija slučaja primene Microsoft Office Systema 2007

Poslato: 17. avgust 2009.
*
**
Preuzmite Studiju slučaja
Preuzmite28 Office BVK B92.doc
60 KB
Microsoft Word datoteka

Pregled rešenja

Profil korisnika

Delatnost JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je proizvodnja i prerada vode i snabdevanje Grada Beograda vodom za piće, kao i prikupljanje gradskih otpadnih i atmosferskih voda

Poslovna situacija

Unapređenje IT infrastrukture u velikom komunalnom preduzeću nije nimalo lak zadatak, ali uprkos tome IT tim JKP BVK se odlučio da kontinuirano radi na uvođenju najsavremenijih softverskih rešenja

Rešenje

Microsoft Office System 2007 uveden je postepeno u sve segmente poslovanja JKP BVK

Prednosti

Broj intervencija podrške je smanjen

Korisnici su dobili alat koji lakše koriste

Tranzicija je prošla bez problema

Nove funkcionalnosti u softveru koji se svakodnevno koristi

Softver i usluge

Microsoft Office System 2007

Windows Server 2003 R2

Microsoft Exchange Server 2003

Windows XP Professional

**

Pregled preduzeća

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je zaduženo za snabdevanje vodom preko 2 miliona građana Beograda, prestonice Srbije, kao i odvođenje atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji Grada. Ovaj kompleksni vodoprivredni sistem zahteva i adekvatnu informatičku infrastrukturu, koja napreduje i širi se zajedno sa razvojem preduzeća. Zaključivanjem novog ugovora o količinskom licenciranju softvera pružila se prilika da se u rad preduzeća uvedu nova i napredna softverska rešenja, među kojima je značajno mesto zauzeo Office System 2007. Zahvaljujući uvođenju nove verzije Office Systema IT sektor ovog preduzeća je smanjio broj servisnih intervencija, a korisnici su dobili nove i interesantne funkcionalnosti softverskih alata koje koriste u svakodnevnom radu.

Savremeni vodovod u Beogradu počeo je da funkcioniše 12. jula 1892. godine, kada se prvi put prešlo na korišćenje podzemnih voda i upotrebu savremenih uređaja za crpljenje, potiskivanje i razvođenje vode do rezervoara i potrošača. Danas je Beogradski vodovod složen vodoprivredni sistem koji se sastoji iz niza kompleksnih hidrotehničkih objekata. Ukupna dužina vodovodne mreže je 3.654 km, sa preko 130.000 priključaka, i uključuje 27 rezervoara i 26 crpnih stanica, dok kanalizacioni sistem čini 1.580 km cevne mreže, preko 50.000 priključaka i 31 crpna stanica.

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ je javno komunalno preduzeće čija je delatnost proizvodnja i prerada vode i snabdevanje Grada Beograda higijenski i bakteriološki ispravnom vodom za piće, kao i prikupljanje gradskih otpadnih i atmosferskih voda sa urbanog i kanalisanog područja Beograda, koje obuhvata površinu od preko 320.000 hektara. U ovom preduzeću je zaposleno oko 3000 radnika.

Poslovni izazov

Unapređenje softverske infrastrukture u kompaniji sa skoro 3000 radnika i preko 1000 računara nije nimalo lak zadatak. Ipak, uprkos tome IT tim JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ se odlučio da prati trendove i kontinuirano radi na uvođenju najsavremenijih softverskih rešenja u poslovanje svog preduzeća. Jedna od važnih prilika za značajno unapređenje poslovne produktivnosti u kompaniji, ali i produktivnosti samog IT odeljenja, pružila se krajem 2006. godine, nakon potpisivanja novog ugovora o količinskom licenciranju Microsoftovog softvera. Jedno od softverskih rešenja koje je dobijeno novim ugovorom bio je i Microsoft Office System u verziji 2007, koji je samo nekoliko meseci pre toga doživeo svetsku premijeru.

Privučeni novim mogućnostima i opcijama koje su doneli novi Word, Excel i Outlook, kao i njihovom vezom sa ostalim aplikacijama (naročito serverskim), odlučili su se da isprobaju Office System 2007. „Naša mreža je konfigurisana tako da svaki korisnik u jednom trenutku mora da pristupi ključnim poslovnim aplikacijama kroz Terminal Server. Upravo zato je i naš glavni terminal server odabran kao početna tačka za implementaciju novog Office Systema“, objašnjava Mirjana Biočanin, zamenik šefa Računskog centra JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. Implementacija nove verzije Office Systema na nivou preduzeća je započeta početkom 2007. godine i rađena je na dobrovoljnoj bazi, prema željama korisnika. „Nismo želeli da na silu primenjujemo novo rešenje, već smo ga instalirali na računare kako su pristizali zahtevi od korisnika“, kaže Mirjana i dodaje da je na jednom broju računara Office System 2007 instaliran prilikom redovnog servisa. „Ja sam na novi Office prešao još u beta fazi, tako da mi je sada teško i da se prisetim prethodne verzije, ali mogu da kažem da sam zadovoljan što sam tako rano napravio taj prelaz i nijednu verziju Office paketa nisam savladao tako dobro kao verziju 2007“, ističe Milivoje Ognjanović, direktor sektora za informacioni sistem JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Rešenje


*
*Office 2007 ima dosta korisnih opcija, i do njih se lako stiže, sve što je potrebno je da se malo udubite.*
Dragana Miletić
šef službe za tehničke sisteme,
JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“
*

Nakon prvobitnog „korisničkog šoka“, uzrokovanog novim korisničkim interfejsom koji je doneo Office System 2007 u skoro svim svojim aplikacijama, korisnici su se brzo navikli na nov sistem zadavanja komandi. „U suštini, nije mi trebalo mnogo vremena da se naviknem na novi interfejs“, kaže Dragana Miletić, šef službe za tehničke sisteme BVK. Zahvaljujući sistemu u kojem je Office System 2007 instaliran prvo na server kojem pristupaju svi korisnici, zaposleni u ovom preduzeću su imali priliku da se postepeno upoznaju sa novim izgledom i funkcionalnostima, što je kasnije doprinelo većem broju njihovih zahteva za instalaciju novije verzije, pre svega zbog kompatibilnosti sa ostatkom sistema. „Korisnici su nas najčešće zvali do dva-tri dana nakon instalacije novog Office Systema sa pitanjima i nedoumicama, nakon čega bi se broj poziva osetno smanjio. Verovatno su uspeli da se sami snađu u novim opcijama“, kaže Mirjana Biočanin. Prema rečima zaposlenih u IT timu BVK novi formati dokumenata koje je doneo Office System 2007 nisu izazvali prevelike probleme i nakon prvobitnog upoznavanja svi korisnici su lako i brzo usvojili novi, napredniji format. „Sećam se da je pre oko 15 godina, kada smo prelazili sa verzije 2.0 na Word 6.0, bilo mnogo izgubljenih radnih sati i podataka iz dokumenata napisanih u prethodnim formatima. Ovaj put takve probleme nismo imali“, priseća se Dragana Miletić.

Okosnicu informacionog sistema BVK čine serveri koje pokreće operativni sistem Windows Server 2003 R2, za komunikaciju je zadužen Exchange Server 2003, kod kojeg je planirana migracija na verziju 2007, a korisnici na radnim stanicama u najvećem broju slučajeva koriste Windows XP Professional. Jedna od ključnih prednosti, barem iz perspektive IT odeljenja, koja ih je i motivisala da implementiraju Office 2007 na što većem broju računara, je mogućnost automatskog konfigurisanja Outlooka 2007 kao klijenta za Exchange Server. „Time smo omogućili da svi korisnici jednostavno pristupaju svojim e-mail porukama, bez potrebe da kontaktiraju naš tim za neophodne parametre, i bez obzira na to na koji računar su se ulogovali. Ova mogućnost je značajno olakšala naš rad i obezbedila nam prostor da svoje radno vreme usmerimo ka drugim, važnijim operacijama“, ističe Mirjana Biočanin, zamenik šefa Računskog centra BVK.

Prednosti poslovanja

Kao glavni alat za komunikaciju, Outlook 2007 predstavlja ključnu aplikaciju za sve zaposlene u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“. „Najviše koristimo Outlook, prvenstveno za komunikaciju e-mailom, ali i za distribuciju važnih informacija i dokumenata korisnicima, kao što su telefonski imenici, pravilnici i ostala dokumentacija, kroz opciju Public Folders“, kaže Dragana Miletić i dodaje: „Uz Public Folders uspeli smo da dokumenti koji su važne svima u preduzeću budu uvek lako dostupni i još lakše se ažuriraju.“ Opcije dodatnog označavanja pojedinačnih poruka (Flag), kao i raspodele poruka po kategorijama različitih boja (Color Categories), označene su kao korisne. „Uz pomoć ’zastavica’ lakše pronalazim važne poruke u mnoštvu e-mail poruka koje svakodnevno dobijam“, kaže Dragana Miletić, šef službe za tehničke sisteme u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, i dodaje: „Kao veoma korisnu opciju izdvojila bih i mogućnost prijema RSS Feedova u Outlooku 2007, a predefinisani ’Microsoft at Work’ RSS Feed izdvajam kao vrlo koristan alat za konstantnu edukaciju IT stručnjaka“. „Meni se dopada i unapređeni Rules Wizard – sada lakše kreiram pravila za e-mail poruke“, dodala je na to Mirjana Biočanin.

Microsoft Office Excel 2007 je izdvojen kao sledeći važan alat za poslovnu produktivnost u ovom preduzeću. On se najčešće koristi za obradu i analizu velike količine podataka (npr. listinga mobilnih telefona). Naravno, Word 2007 se koristi u svim službama BVK. Svako od sagovornika intervjuisanih za ovu studiju je izdvojio neku od opcija Worda 2007 koje smatra korisnim ili unapređenim: Milivoje Ognjanović je izdvojio Live Preview kao veoma korisnu opciju za brzo i efektno formatiranje tekstualnih dokumenata, Dragana Miletić je pohvalila unapređenje opcije Page Setup i izmeštanje opcije Fit to Page na vidljivije i logičnije mesto, dok je Mirjana Biočanin na primeru Worda opisala jednu od prednosti Office Ribbona: „Kod ranijih verzija dodavanje novih komandi ili aktivnih toolbarova je smanjivalo korisnu radnu površinu u programu. Uz Office Ribbon to više nije slučaj.“ Milivoje Ognjanović je spisku poboljšanja dodao i unapređeni SharePoint Designer u verziji 2007, kao i bolji rad aplikacije Microsoft Office Visio 2007 sa ODBC konektorima.

Dragana Miletić smatra da postoji određeni napredak u produktivnosti u preduzeću zahvaljujući uvođenju Office Systema 2007. „Ljudi sada lakše dolaze do informacija koje su im potrebne, pa i nas manje kontaktiraju“, kaže Dragana i napominje da najveći broj korisnika još uvek nije prepoznao sve prednosti novih aplikacija, tako da ima prostora za dalji napredak. „Office 2007 ima dosta korisnih opcija, i do njih se lako stiže, sve što je potrebno je da se malo udubite“, dodaje Dragana Miletić, šef službe za tehničke sisteme BVK. „Ukratko, novi Microsoft Office je doneo određeni napredak u celom našem informacionom sistemu, i naravno manje glavobolja za nas u IT sektoru“, istakao je na kraju Milivoje Ognjanović, direktor sektora za informacioni sistem JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Za više informacija o Microsoftovim proizvodima i uslugama pozovite Microsoft centar na broj telefona 0700 300 300 ili posetite Web lokaciju: www.microsoft.com/scg

Za više informacija o JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ posetite Web lokaciju: www.bvk.rs


©2017 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti