Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Studije slučaja 

Bankarski poslovni procesi se optimizuju uz pomoć SharePoint-a

Poslato: 13. septembar 2010.
Od početka svog poslovanja na tržištu Srbije, Findomestic banka je prepoznata po veoma povoljnim kreditima za stanovništvo, čija je osnovna karakteristika jednostavna i brza procedura odobravanja. Zahvaljujući tome ostvaren je nagli rast poslovanja, koji postojeća informatička infrastruktura nije bila u stanju da isprati na adekvatan i dovoljno efikasan način. Nakon konsolidacije više od 10 različitih baza podataka u samo jedno centralno skladište bazirano na Microsoft SQL Server-u pristupilo se izgradnji modernog Business Intelligence rešenja koje ispunjava sve zahteve menadžmenta banke za izveštavanjem. Za izradu tog rešenja iskorišćene su nove mogućnosti koje je doneo SharePoint 2010. Sada Findomestic banka ima sistem koji na brz i jednostavan način prikazuje sve ključne izveštaje o poslovanju svih segmenata banke, koji na ravnopravan način koriste i šalterski službenici i najviši menadžment banke.
*
**
Preuzmite Studiju slučaja
PreuzmiteFindomestic.docx
256 KB
Microsoft Word datoteka

Pregled rešenja

Profil korisnika

Findomestic Banka a.d. Beograd je deo BNP Paribas grupe, jedne od najvećih bankarskih grupacija na svetu. Kroz mrežu ekspozitura i kredit butika pokriva sve veće gradove i regionalne centre, a prisutna je i na više od 1900 maloprodajnih mesta širom Srbije.

Poslovna situacija

Od početka svog poslovanja na tržištu Srbije, Findomestic banka je prepoznata po veoma povoljnim kreditima za stanovništvo, čija je osnovna karakteristika jednostavna i brza procedura odobravanja. Zahvaljujući tome ostvaren je nagli rast poslovanja, koji postojeća informatička infrastruktura nije bila u stanju da isprati na adekvatan i dovoljno efikasan način.

Rešenje

Pre nego što se pristupilo izradi BI rešenja baziranog na Microsoft-ovoj platformi, bila je neophodna konsolidacija postojećih skladišta podataka. Za to je iskorišćena postojeća IT infrastruktura bazirana na Microsoft Windows Server operativnom sistemu, na kojem se izvršava Microsoft SQL Server 2008 R2 u čiju su bazu konsolidovani poslovni podaci iz svih 16 do tada korišćenih sistema.

Preuzmite video zapis studije slučaja:  149 MB

Softver i usluge

Microsoft Office SharePoint 2010

Microsoft Office PerformancePoint Server 2007

Microsoft SQL Server 2008 R2

Microsoft Windows Server 2008 R2

Microsoft Office System 2007

**

Pregled preduzeća

Findomestic Banka a.d. Beograd je deo BNP Paribas grupe, jedne od najvećih bankarskih grupacija na svetu. Kroz mrežu ekspozitura i kredit butika pokriva sve veće gradove i regionalne centre, a prisutna je i na više od 1900 maloprodajnih mesta širom Srbije. Findomestic je jedina banka u Srbiji koja je od samog početka 2006. godine specijalizovana za kreditiranje potrošača, i prepoznata je od strane korisnika kao banka koja nudi veoma povoljne i proceduralno vrlo jednostavne i brze kredite za stanovništvo. Jedna od najpopularnijih usluga su tzv. Web krediti, koji se odobravaju na licu mesta, u prodavnici, i ovo je segment poslovanja u kojem Findomestic banka ima značajan udeo na tržištu.

Poslovni izazov

Strelovit rast poslovanja i uvećanje broja klijenata predstavljali su ozbiljan izazov za informatičku funkciju unutar Findomestic banke. „Broj klijenata banke je stalno rastao, imali smo pravu eksploziju podataka, upiti su postajali sve složeniji, a odgovor je morao biti skoro trenutan, što je veliko opterećenje za IT infrastrukturu. Povrh toga, menadžment je tražio sve kompleksnije izveštaje i analize“, objašnjava situaciju Duško Marković, izvršni direktor Findomestic banke. Poslovni podaci su se nalazili u više međusobno nepovezanih baza podataka baziranih na različitim tehnologijama. „ U takvoj organizaciji podataka i zavisno od kompleksnosti upita i pogleda u vazduhu je uvek ’visilo’ pitanje koji podatak je tačan u tom trenutku. Poverenje u postojeće izveštaje i analize bilo je relativno nisko, a donošenje poslovnih odluka je bilo otežano. Zato je IT sektor tragao za rešenjem koje može da odgovori svim izazovima i svim zahtevima modernog bankarskog poslovanja. Cilj nam je bio da dobijemo sistem u kojem su podaci tačni i lako dostupni svima“, kaže Duško Marković.

Rešenje


*
*Sa novim BI rešenjem dobili smo potpuno nov pogled na naše ključne poslovne podatke, pa samim time i potpuno novi uvid u poslovanje.*
Duško Marković
izvršni direktor
Findomestic banka
*

Pre nego što se pristupilo izradi BI rešenja baziranog na Microsoft-ovoj platformi, bila je neophodna konsolidacija postojećih skladišta podataka. Za to je iskorišćena postojeća IT infrastruktura bazirana na Microsoft Windows Server operativnom sistemu, na kojem se izvršava Microsoft SQL Server 2008 R2 u čiju su bazu konsolidovani poslovni podaci iz svih 16 do tada korišćenih sistema. Tek nakon toga mogla se započeti izrada Business Intelligence rešenja kao centralnog mesta za sve podatke, izveštaje i analize, preko kojeg se može pristupati svim poslovnim podacima i kreirati proces izveštavanja koji ne ometa ostatak poslovanja. „Rešenje za zahteve koje je pred nas postavila Findomestic banka je pronađeno u Microsoft-ovoj platformi, konkretno data konektorima koje je doneo SharePoint 2010, ali i mogućnostima Windows Server platforme i SQL Server-a 2008 R2 na kojem se nalazi centralno skladište podataka“, kaže Goran Ličanin, direktor strategije i razvoja u kompaniji IT Excellence, Microsoft Gold Certified partneru koji je bio zadužen za kompletnu konsolidaciju postojeće informatičke infrastukture i izgradnju BI rešenja u Findomestic banci.

„Nakon analize zahteva odlučili smo se za Microsoft-ovu platformu, i po završetku inicijalne faze implementacije uvereni smo da smo izabrali rešenje koje najviše odgovara našoj banci“, ističe Duško Marković, izvršni direktor FIndomestic banke. Kao veliku prednost on izdvaja i jednostavnost i prepoznatljivost korisničkog interfejsa Microsoft Office aplikacija koje za dobijanje podataka i izveštaja koriste svi, od direktora do službenika. Zahvaljujući tome potreba za dodatnim obukama zaposlenih je svedena na minimum, čime su izbegnuti dodatni troškovi i pad produktivnosti. „Ipak, ključne prednosti se nalaze u informacijama koje su sada dostupne ključnim ljudima u našoj banci“, dodaje Marković.

Prednosti poslovanja

„Krajnji cilj svakoga ko vodi banku je da svakog jutra može, nakon pogleda na par biranih izveštaja, da kaže: da, to je to, radimo dobro; ili: postoji neki problem, gde se javio i kako možemo da ga otklonimo. Ovo je moguće postići isključivo uz dobar Business Intelligence sistem - svaki drugi pristup je težak, trom, i nepouzdan“, kaže Duško Marković, izvršni direktor Findomestic banke, i dodaje: „Sa novim BI rešenjem dobili smo potpuno nov pogled na naše ključne poslovne podatke, pa samim time i potpuno novi uvid u poslovanje. Pre svega, dobili smo podatke koji su tačni, i kojima sada svi veruju.“

Zahvaljujući rezultatima koje je donelo BI rešenje bazirano na Microsoft-ovoj platformi, planovi za dalje unapređenje IT infrastrukture banke uključuju uvođenje mehanizama za data mining. Krajnji cilj je da se kompletno poslovanje banke vidi u samo jednom prozoru, što je i osnovna ideja svakog Business Intelligence sistema.

Za više informacija o Microsoftovim proizvodima i uslugama pozovite 0700 300 300 ili posetite Web lokaciju: www.microsoft.com/scg

Za više informacija o Findomestic banci www.findomestic.rs

Preuzmite video zapis studije slučaja:  149 MB


©2014 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti