Kliknite ovde da biste instalirali Silverlight*
Srbija i Crna GoraPromeni| Sve Microsoft lokacije
Microsoft
Studije slučaja 

Globalni farmaceutski koncern značajno smanjio troškove komunikacije uz OCS

Poslato: 28. jul 2010.
*
**
Preuzmite Studiju slučaja
PreuzmiteHemofarm_OSC.docx
1,28 MB
Microsoft Word datoteka

Pregled rešenja

Profil korisnika

Hemofarm je međunarodna farmaceutska grupacija, osnovana 1960. godine, a od 2006. godine je u sastavu Stada grupe. U Hemofarmovim fabrikama se proizvode sve forme lekova, a od ukupne produkcije polovina se plasira na tržišta četiri kontinenta. Danas ima preko 3.000 zaposlenih koji na šest lokacija proizvode preko 160 miliona farmaceutskih proizvoda godišnje. Centrala koncerna i glavni proizvodni kompleks se nalaze u Vršcu (Srbija), proizvodni pogoni se nalaze u Dubovcu i Šapcu (Srbija), Podgorici (Crna Gora), Banja Luci (BiH) i Obninsku (Rusija), a predstavništva i firme u mnogim gradovima Evrope, Azije, Afrike, i u SAD.

Poslovna situacija

Ukupno 16 međusobno udaljenih proizvodnih pogona i poslovnih jedinica povezano je permanentnom Internet vezom sa centralom u Vršcu. Hemofarm ima skoro 1.400 korisnika računarske mreže, od čega se oko 600 nalazi na lokacijama van centrale u Vršcu.

Rešenje

Zahvaljujući dobroj saradnji Hemofarmovog IT sektora sa lokalnom kancelarijom Microsofta i stalnoj razmeni informacija o najnovijim proizvodima i tehnologijama i poslovnim potrebama, ova kompanija je 2006. godine kroz Enterprise Agreement po povoljnim uslovima nabavila i Live Communications Server.

Preuzmite video zapis studije slučaja:  74,6 MB

Softver i usluge

Microsoft Office Communications Server 2007 R2

Microsoft Office Communications Server 2007 R2Microsoft RoundTable

Microsoft Office Live Meeting

Microsoft Office System

Exchange Server 2007

**

Pregled preduzeća

Hemofarm je međunarodna farmaceutska grupacija, čijih 3.000 zaposlenih proizvodi lekove ili obavlja druge poslovne funkcije na ukupno 16 udaljenih lokacija sa kojih su u svakodnevnoj komunikaciji sa kolegama u centrali u Srbiji. Do uvođenja Unified Communications platforme to se svodilo na komunikaciju putem klasične telefonske infrastrukture i e-mail poruka. Nakon uvođenja platforme u kompaniji su značajno redukovani troškovi glasovne komunikacije, čemu je doprinela i Enterprise Voice usluga OCS-a, koja kompletnu komunikaciju svodi na samo jedan alat – Office Communicator klijent. Poslovni procesi unutar kompanije su ubrzani zahvaljujući razmeni instant poruka i upotrebi video-konferencija za interne obuke, dok su troškovi putovanja i sastanaka na udaljenim lokacijama dobrim delom redukovani upotrebom Live Meeting-a i Microsoft RoundTable uređaja. Posao pružanja IT podrške korisnicima na udaljenim lokacijama olakšan je primenom Desktop Sharing opcije koju je doneo Office Communications Server 2007 R2.

Hemofarm je međunarodna farmaceutska grupacija, osnovana 1960. godine, a od 2006. godine je u sastavu Stada grupe. U Hemofarmovim fabrikama se proizvode sve forme lekova, a od ukupne produkcije polovina se plasira na tržišta četiri kontinenta. Danas ima preko 3.000 zaposlenih koji na šest lokacija proizvode preko 160 miliona farmaceutskih proizvoda godišnje. Centrala koncerna i glavni proizvodni kompleks se nalaze u Vršcu (Srbija), proizvodni pogoni se nalaze u Dubovcu i Šapcu (Srbija), Podgorici (Crna Gora), Banja Luci (BiH) i Obninsku (Rusija), a predstavništva i firme u mnogim gradovima Evrope, Azije, Afrike, i u SAD

Poslovni izazov


*
*Ovo rešenje omogućuje značajne uštede, pošto sa bilo koje lokacije u svetu možemo nesmetano da komuniciramo sa kolegama po ceni Internet konekcije*
Dejan Ivanović
direktor proizvodnje
Hemofarm
*

Ukupno 16 međusobno udaljenih proizvodnih pogona i poslovnih jedinica povezano je permanentnom Internet vezom sa centralom u Vršcu. Hemofarm ima skoro 1.400 korisnika računarske mreže, od čega se oko 600 nalazi na lokacijama van centrale u Vršcu. Skoro sve funkcije su centralizovane i nalaze se u Vršcu – tu je i kompletan IT sektor koji pruža podršku korisnicima na svim lokacijama. „Istorija objedinjenih komunikacija je počela sa Instant Messaging servisima podignutim na Exchange Server-u 2000 – tada se uočila potreba za komunikaciju glasom ili instant porukama između prodajnih timova, koja je do tada tekla e-mail-om“, objašnjava Bojan Milićević, sistem-inženjer u centralnom Hemofarmovom IT timu koji je bio zadužen za implementaciju novog rešenja za objedinjene komunikacije. Nakon toga, od menadžmenta Koncerna je stigao novi izazovni zadatak – organizacija sednice upravnog odbora Hemofarma uz pomoć sistema za video konferencije. „Potpredsednik kompanije, koji se nalazi u Frankfurtu, je tražio da pronađemo lakši način za organizaciju sednice upravnog odbora. Odgovor smo pronašli u video konferenciji. Ako uzmete u obzir da je njegovo vreme jako skupo, neuporedivo je lakše i jeftinije da on provede produktivna dva sata na video konferenciji iz svoje kancelarije, tokom koje može da razmenjuje i dokumente sa sagovornicima, nego da provede dva dana u putu do Vršca i nazad kako bi proveo ta ista dva sata na sastanku“, ističe Bojan Milićević, navodeći ovo kao samo jednu od konkretnih prednosti implementirane Microsoft-ove Unified Communications platforme.

Rešenje

Zahvaljujući dobroj saradnji Hemofarmovog IT sektora sa lokalnom kancelarijom Microsofta i stalnoj razmeni informacija o najnovijim proizvodima i tehnologijama i poslovnim potrebama, ova kompanija je 2006. godine kroz Enterprise Agreement po povoljnim uslovima nabavila i Live Communications Server. Kroz Software Assurance pogodnost Hemofarm je konstantno unapređivao ovaj alat, pa tako danas koristi najnoviju verziju – Office Communications Server 2007 R2. U kompaniji funkcionišu dva domena, kojima upravlja klaster baziran na Windows Server-u (verzije 2003 i 2008), a kompletna OCS infrastruktura je virtuelizovana. Koriste se četiri servera i postoji gateway prema telefonskoj infrastrukturi (PBX-u) koji omogućuje jednu od najinteresantnijih funkcionalnosti – Enterprise Voice, uz pomoć koje je Office Communicator preuzeo i funkciju telefona – lokala na centrali. U poređenju sa rešenjima drugih referentnih proizvođača koja su razmatrana, Microsoft OCS platforma je Hemofarmu donosila jasne prednosti: manje troškove licenciranja, olakšani i ubrzani Single Sign-On način pristupa korisnika sistemu, kao i mogućnost korišćenja ovog rešenja bez obavezne upotrebe VPN konekcije za korisnike dok nisu priključeni na Hemofarmovu mrežu.

Za potrebe konferencijskih poziva sa eksternim saradnicima podignuta su i tri access point-a za telefonski pristup konferenciji u Live Meeting-u, sa lokalnim brojevima u Vršcu, u Frankfurtu i Obninsku. Zahvaljujući ovom rešenju i postojećoj VoIP infrastukturi, koja nije vezana za OCS, troškovi organizacije ovih konferencija su svedeni na troškove lokalnih telefonskih poziva.

Prednosti poslovanja

„U savremenom svetu razmena informacija je ključna za uspešno poslovanje. Upravo ova platforma, koja donosi niz pogodnosti, je vrlo bitna za Hemofarm i za dalje unapređenje rada i raznih poslovnih funkcija“, objašnjava Dejan Ivanović, direktor proizvodnje u Hemofarmu, i dodaje: „Kao direktor proizvodnje provodim dosta vremena na putu. Zato mi je opcija Enterprise Voice dragocena, jer mogu da koristim Communicator kao svoj telefonski lokal bilo gde da se nalazim, što mi olakšava donošenje adekvatnih poslovnih odluka. Osim praktičnosti, ovo rešenje omogućuje i značajne uštede, pošto sa bilo koje lokacije u svetu mogu nesmetano da komuniciram sa kolegama po ceni Internet konekcije, ali i sa eksternim sagovornicima po ceni lokalnog poziva.“

„Osnovna prednost ovog rešenja je smanjenje troškova putovanja i umanjenje gubitka produktivnosti za menadžere svih nivoa. Druga prednost je ubrzavanje poslovnih procesa zahvaljujući razmeni instant poruka između zaposlenih na svim nivoima, dok je treća mogućnost organizovanja video-konferencija i konferencijskih poziva sa ljudima unutar i van Hemofarma uz minimalne troškove“, ističe Bojan Milićević. Tu je i mogućnost upotrebe video konferencija za interne obuke prodajnih i drugih timova unutar Hemofarma, čiji se članovi nalaze i u različitim vremenskim zonama. Povrh svega, podrška korisnicima je značajno olakšana zahvaljujući opciji Sharing Desktop, zahvaljujući kojoj osoblje IT odeljenja može brzo i efikasno da otkloni probleme na bilo kojem od 1.400 računara u Hemofarmovoj mreži.

„Mislim da je presudni faktor za uspeh ovog rešenja u Hemofarmu bila lakoća korišćenja Communicator-a kao klijenta. On nije zahtevao dodatnu obuku, a podrazumeva i mogućnost lokalizacije interfejsa, što je u kompaniji čiji zaposleni govore nekoliko jezika veoma važno. Ukratko, ovo je tehnologija koju korisnik vrlo brzo prepozna kao prednost - ne menja mu navike, a olakšava mu nešto što je radio ranije“, podvlači Bojan Milićević, sistem-inženjer u Hemofarmovom IT odeljenju, koje je samostalno implementiralo Unified Communications platformu unutar cele kompanije.

Za više informacija o Hemofarmu www.hemofarm.com

Za više informacija o Microsoftovim proizvodima posetite www.microsoft.com/scg

Preuzmite video zapis studije slučaja:  74,6 MB


©2016 Microsoft Corporation. Sva prava zadržana. Obratite nam se |Uslovi korišćenja |Trademarks |Izjava o privatnosti