Објављено:
Важи од: 1. мај 2018.
Microsoft уговор о пружању услуга
Ваша приватностВаша приватност1_YourPrivacy
Резиме

1. Ваша приватност. Ваша приватност нам је важна. Прочитајте Изјаву о заштити приватности корпорације Microsoft ("Изјава о заштити приватности") јер описује врсте података које прикупљамо од вас и са ваших уређаја ("Подаци"), начин кориштења ваших Података, као и правни основ за обраду ваших Података. Изјава о заштити приватности описује и начин на који компанија Microsoft користи ваш садржај, што се односи на вашу комуникацију с другима; објаве или повратне информације које шаљете корпорацији Microsoft преко Услуга; као и фајлове, фотографије, документе, аудио садржај, дигиталне радове, токове уживо и видео записе које преносите, складиштите, емитујете или дијелите путем Услуга ("Ваш садржај"). Ако је обрада заснована на сагласности и у мјери у којој је то допуштено законом, прихватањем ових Услова пристајете на то да Microsoft прикупља, користи и открива Ваш садржај и Податке на начин описан у Изјави о заштити приватности. У неким случајевима, обезбиједићемо засебно обавјештење и од вас затражити пристанак како је наведено у Изјави о приватности.

Комплетан текст
Ваш садржајВаш садржај2_yourContent
Резиме

2. Ваш садржај. Многе наше Услуге омогућавају складиштење или дијељење Вашег садржаја или пријем материјала од других. Не захтијевамо власништво над Вашим садржајем. Ваш садржај остаје ваш и ви сте одговорни за њега.

 • а. Када дијелите Ваш садржај с другим особама, схватате да оне могу да глобално користе, чувају, снимају, репродукују, емитују, преносе, дијеле и приказују (и, у услузи HealthVault, бришу) Ваш садржај без обавезе да вам дају накнаду за то. Ако желите другима ускратити ту могућност, немојте користити Услуге за дијељење Вашег садржаја. Изјављујете и гарантујете да током важења ових Услова имате (и да ћете имати) сва потребна права на Ваш садржај који отпремите, складиштите или дијелите на Услугама или преко њих, као и да прикупљање, кориштење и задржавање Вашег садржаја не крши никакве законе нити права других. Microsoft не посједује, контролише, верификује, плаћа, одобрава нити на неки други начин преузима одговорност за Ваш садржај и не може се сматрати одговорним за Ваш садржај нити за материјал који други отпремају, складиште или дијеле помоћу Услуга.
 • б. У мјери у којој је то потребно за пружање Услуга вама и другим особама, заштиту вас и Услуга, као и за побољшање Microsoft производа и услуга, дајете корпорацији Microsoft лиценцу на интелектуалну својину која му даје право да широм свијета и без накнаде користи Ваш садржај, као и да прави копије, задржи, преноси, преобликује, приказује и дистрибуира Ваш садржај помоћу алатки за комуникацију у оквиру Услуга. Ако објавите Ваш садржај у дјеловима Услуге у којима он нашироко постаје доступан на мрежи без ограничења, Ваш садржај се може појавити у демонстрацијама или материјалу који промовишу Услуге. Неке Услуге су подржане оглашавањем. Контроле за начин на који Microsoft прилагођава оглашавање су доступне на страници Сигурност и приватност Microsoft веб локације за вођење рачуна. Не користимо оно што кажете у е-порукама, ћаскањима, видео позивима или говорној пошти, као ни ваше документе, фотографије или друге личне датотеке, да бисмо вас циљали оглашавањем. Наше смјернице за оглашавање су детаљно описане у Изјави о заштити приватности.
Комплетан текст
Правила понашањаПравила понашања3_codeOfConduct
Резиме

3. Правила понашања.

 • а. Прихватањем ових Услова прихватате да ћете, приликом кориштења Услуга, поштовати сљедећа правила:
  • i. Не радите ништа незаконито.
  • ii. Не учествујте у активностима које експлоатишу, повређују или пријете да повриједе дјецу.
  • iii. Не шаљите безвриједну пошту. Безвриједна пошта обухвата нежељену или непожељну масовну пошту, објаве, захтјеве за контакт, SMS (текстуалне поруке) или тренутне поруке.
  • iv. Немојте јавно приказивати нити користити Услуге да бисте дијелили неприкладан садржај или материјал (укључујући, на примјер, голотињу, бестијалност, порнографију, увредљиви језик, експлицитно насиље или криминалне активности), као ни Ваш садржај или материјал који није у складу са локалним законима и прописима.
  • v. Немојте учествовати у активностима које су обмањујуће, лажне или варљиве (нпр. како бисте тражили новац с лажним намјерама, лажно се представљали, манипулисали Услугама ради повећања броја репродукција или ради утицаја на рангирања, оцјене или коментаре), као ни активностима које су клеветничке.
  • vi. Немојте заобилазити ограничења приступа или доступности Услуга.
  • vii. Не учествујте у активностима које су штетне за вас, Услуге или друге особе (као што су преношење вируса, ухођење, објављивање терористичког садржаја, говор мржње или заговарање насиља над другима).
  • viii. Немојте кршити права других (нпр. тако што ћете неовлашћено дијелити музику или други материјал заштићен ауторским правима, препродавати или на други начин дистрибуирати Bing мапе или фотографије).
  • ix. Не учествујте у активностима које крше права на приватност или заштиту података других.
  • x. Не помажите другима да прекрше ова правила.
 • б. Примјена. Ако прекршите ове Услове, можемо, по сопственом нахођењу, престати да вам пружамо Услуге или вам можемо затворити Microsoft рачун. Можемо и блокирати комуникацију (попут е-порука, дијељења садржаја или тренутних порука) са Услугама у настојању да примијенимо ове Услове, а можемо и уклонити или одбити да објавимо Ваш садржај из било ког разлога. Током истраге наводних кршења ових Услова, Microsoft задржава право да прегледа Ваш садржај како би ријешио проблем и ви овим путем дајете овлаштење за тај преглед. Међутим, не можемо надгледати цјелокупне Услуге, нити то покушавамо.
 • в. Апликација за Xbox услуге. Кликните овдје за више информација о томе како се овај Кодекс понашања примјењује на Xbox Live, игре за Windows Live и Microsoft Studios игре, апликације, услуге и садржај које пружа Microsoft. Кршење Правила понашања путем Xbox услуга (дефинисано у одјељку 13(а)(i) може довести до обустављања или забране учешћа у Xbox услугама, укључујући одузимање лиценци за садржај, вријеме трајања Xbox златне чланарине и стање Microsoft рачуна који је повезан са рачуном.
Комплетан текст
Употреба Услуга и подршкаУпотреба Услуга и подршка4_usingTheServicesSupport
Резиме

4. Кориштење Услуга и подршка.

 • а. Microsoft рачун. За приступ многим Услугама биће вам потребан Microsoft рачун. Microsoft рачун вам омогућава пријављивање у производе, на веб локације и услуге које пружа Microsoft и неки Microsoft партнери.
  • i. Креирање рачуна. Можете креирати Microsoft рачун тако што ћете се уписати на мрежи. Прихватате да приликом уписивања за Microsoft рачун нећете користити лажне, нетачне нити обмањујуће информације. Могуће је да ће вам у неким случајевима треће лице, на примјер ваш добављач интернет услуга, додијелити Microsoft рачун. Ако сте Microsoft рачун добили од трећег лица, то треће лице можда има додатна права над вашим рачуном, као што је могућност приступа вашем Microsoft рачуну или његово брисање. Прегледајте додатне услове које сте добили од трећег лица јер Microsoft нема никакву одговорност у погледу ових додатних услова. Ако креирате Microsoft рачун у име неког правног лица, као што је ваше предузеће или послодавац, изјављујете да по закону имате овлаштење да обавежете то лице овим Условима. Не можете да пренесете акредитиве свог Microsoft рачуна на неког другог корисника или правно лице. Да бисте заштитили рачун, не откривајте детаље и лозинку рачуна другима. Ви сте одговорни за све активности које се одвијају у оквиру вашег Microsoft рачуна.
  • ii. Употреба рачуна. Морате користити Microsoft рачун да би остао активан. То значи да се морате пријавити најмање једном у пет година да би вам Microsoft рачун и повезане Услуге остали активни, осим ако није другачије наведено у некој понуди за плаћени дио Услуга. Ако се не пријавите током овог периода, претпоставићемо да је ваш Microsoft рачун неактиван и затворићемо га. Погледајте одјељак 4(a)(iv)(2) да бисте видјели које су посљедице затварања Microsoft рачуна. Морате се пријавити у Outlook.com пријемно поштанско сандуче и OneDrive (засебно) најмање једном годишње јер ћемо иначе затворити ваше Outlook.com пријемно поштанско сандуче и OneDrive. Морате се пријавити на Xbox услуге најмање једном у периоду од пет година да бисте задржали ознаку играча повезану са вашим Microsoft рачуном. Ако разумно посумњамо да ваш Microsoft рачун злонамјерно користи неко треће лице (на примјер, због тога што вам је рачун угрожен), Microsoft може обуставити рачун док не вратите власништво над њим. На основу природе угрожавања, можда ћемо морати да онемогућимо приступ вашем Садржају или неком његовом дијелу. Ако имате проблема с приступом Microsoft рачуну, посјетите ову веб локацију: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=238656.
  • iii. Дјеца и рачуни. Ако користите Услуге, изјављујете да сте достигли доба пунољетства или законске одговорности на локацији на којој живите или да имате важећи пристанак родитеља или законског старатеља да бисте могли бити обавезани овим Условима. Ако не знате да ли сте достигли доба пунољетства или "законске одговорности" на локацији на којој живите или ако не разумијете овај одјељак, затражите помоћ и сагласност од родитеља или законског старатеља прије него што креирате Microsoft рачун. Ако сте родитељ или законски старатељ малољетног лица које креира Microsoft рачун, ви и малољетно лице сагласни сте и прихватате да будете обавезани овим Условима и да сте одговорни за све употребе Microsoft рачуна или Услуга, укључујући куповине, независно од тога да ли је рачун малољетног лица сада отворен или ће бити креиран касније.
  • iv. Затварање рачуна.
   • 1. Можете отказати одређене Услуге или затворити Microsoft рачун у било ком тренутку и из било ког разлога. Да бисте затворили Microsoft рачун, посјетите https://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=618278. Када од нас затражите да вам затворимо Microsoft рачун, обуставићемо га на 60 дана за случај да се предомислите. Након 60 дана, Microsoft рачун ће бити затворен. У одјељку 4(a)(iv)(2) у наставку ћете пронаћи објашњење о томе шта се дешава када се Microsoft рачун затвори. Ако се током тог 60-дневног периода пријавите на Microsoft рачун, поново ћете га активирати.
   • 2. Ако вам Услуге буду отказане или вам Microsoft рачун буде затворен (било да то урадите ви или ми), догађа се неколико ствари. Као прво, ваше право да користите Microsoft рачун за приступ Услугама одмах престаје да важи. Друго, избрисаћемо Податке или Ваш садржај који је повезан са вашим Microsoft рачуном или ћемо на неки други начин раскинути везу између њих и вас и вашег Microsoft рачуна (осим ако закон од нас не захтијева да их задржимо, вратимо или пренесемо на треће лице које сте ви идентификовали). Требали бисте имати резервну копију ових података јер Microsoft неће моћи да преузме Ваш садржај или Податке када вам затворимо рачун. Треће, можете да изгубите приступ производима које сте набавили.
 • б. Пословни или школски рачуни. У одређене Microsoft услуге можете се пријавити помоћу пословне или школске е-адресе. Ако изгубите приступ, слажете се да власник домена који је повезан са вашом адресом е-поште може контролисати и администрирати ваш рачун, приступати вашим Подацима и обрађивати их, укључујући садржај ваше комуникације и датотека, као и да Microsoft може обавијестити власника домена ако рачун или Подаци постану угрожени. Такође се слажете да ваше кориштење Microsoft услуга може подлијегати уговорима које је Microsoft потписао с вама или вашом организацијом и да ови услови тада не важе. Ако већ имате Microsoft рачун и користите засебну пословну или школску е-адресу за приступ Услугама које ови Услови обухватају, од вас можe бити затражено да ажурирате е-адресу повезану с вашим Microsoft рачуном да бисте и даље могли приступати тим Услугама.
 • в. Додатна опрема/планови података. Да бисте могли користити многе од ових Услуга, биће вам потребна интернет веза и/или план за пренос података/мобилни тарифни план. Можда ће вам бити потребна и додатна опрема, као што су слушалице, камера или микрофон. Ваша је одговорност да обезбиједите све везе, планове и опрему који су потребни за кориштење Услуга и плаћање накнада добављачима тих веза, плановa и опреме. Те накнаде нису обухваћене накнадама које нам плаћате за Услуге и нећемо вам их надокнадити. Провјерите с добављачима да ли се неке такве накнаде односе на вас.
 • г. Обавјештења о Услугама. Када имамо нешто да вам саопштимо о Услузи коју користите, слаћемо вам обавјештења о Услузи. Ако сте нам дали своју е-адресу или свој број телефона у вези с Microsoft налогом, можемо вам слати обавјештења о Услузи путем е-поште или путем SMS-ова (текстуалних порука), између осталог, ради верификације вашег идентитета прије регистрације мобилног броја телефона. Обавјештењa о Услузи вам можемо слати и на друге начине (на примјер, порукама преко производа). Приликом пријема обавјештења путем SMS поруке могу се примјењивати накнаде за пренос података или размјену порука.
 • д. Подршка. Корисничка подршка за Услуге је доступна нa support.microsoft.com. Oдређене Услуге могу нудити одвојену или додатну корисничку подршку, што подлијеже условима који су доступни на www.microsoft.com/support-service-agreement, осим ако није другачије одређено. Подршка можда неће бити доступна за преглед, као ни бета верзије функција или Услуга. Услуге можда нису компатибилне са софтвером или услугама које пружају трећа лица, тако да је ваша одговорност да се упознате са захтјевима везаним за компатибилност.
 • ф. Престанак кориштења Услуга. Ако су ваше Услуге отказане (било да то урадите ви или ми), као прво, ваше право приступа Услугама престаје одмах, а ваша софтверска лиценца која се односи на Услуге престаје да важи. Друго, избрисаћемо Податке или Ваш садржај који је повезан са Услугама или ћемо на неки други начин раскинути везу између њих и вас и вашег Microsoft рачуна (осим ако закон од нас не захтијева да их задржимо, вратимо или пренесемо на треће лице које сте ви идентификовали). Као резултат тога, можда нећете моћи више да приступите некој од Услуга (или Садржају који сте похранили на ове Услуге). Потребно је да имате план редовне израде резервних копија. Треће, можете да изгубите приступ производима које сте набавили. Ако сте отказали свој Microsoft рачун и немате други рачун помоћу кога можете приступити Услугама, ваше Услуге могу бити одмах отказане.
Комплетан текст
Употреба Апликација и услуга трећих лицаУпотреба Апликација и услуга трећих лица5_usingThird-PartyAppsAndServices
Резиме

5. Кориштење Апликација и услуга трећих лица. Услуге могу да вам омогуће приступ или набавку производа, услуга, веб локација, веза, садржаја, материјала, игара, вјештина, интеграција, софтверских робота или апликација независних трећих лица (трећа лица су предузећа или особе које нису Microsoft) ("Апликације и услуге трећих лица"). Многе наше Услуге вам такође омогућавају да пронађете Апликације и услуге трећих лица, да им шаљете захтјеве или да с њима будете у комуникацији или вам омогућавају да дијелите Ваш садржај или Податке, и ви схватате да нашим Услугама дајете упутство да вам пружају Апликације и услуге трећих лица. Апликације и услуге трећих лица такође вам могу омогућити да складиштите Ваш садржај или Податке код издавача, добављача или оператера Апликација и услуга трећих лица. Апликације и услуге трећих лица могу вам приказати смјернице о приватности или вам затражити да прихватите додатне услове да бисте могли инсталирати или користити Апликације или услуге трећих лица. У одјељку 13(б) можете пронаћи додатне услове за апликације које сте набавили у Office продавници, Xbox продавници или Windows продавници. Потребно је да прегледате све додатне услове и смјернице приватности прије набављања, кориштења, захтијевања или повезивања свог Microsoft рачуна и Апликација и услуга трећих лица. Додатни услови не мијењају ове Услове. Microsoft вам у оквиру Апликација и услуга трећих лица не лиценцира никакву интелектуалну својину. Прихватате преузимање свих ризика и одговорности који проистичу из вашег кориштења ових Апликација и услуга трећих лица и да Microsoft није одговоран ни за какве проблеме који настану из тог кориштења. Microsoft не гарантује и није правно одговоран вама нити другима за информације или услуге које пружају било које Апликације или услуге трећих лица.

Комплетан текст
Доступност услугеДоступност услуге6_serviceAvailability
Резиме

6. Доступност услуге.

 • а. Услуге, Апликације и услуге трећих лица или материјал или производи који се нуде путем Услуга могу да буду недоступни с времена на вријеме, могу да се нуде уз одређена ограничења или могу да варирају у зависности од региона или уређаја. Ако промијените локацију повезану са Microsoft рачуном, можда ћете морати поново да набавите материјал или апликације које су вам биле доступне и које сте платили у претходном региону. Прихватате да нећете приступати нити користити материјале или Услуге који су незаконити или који нису лиценцирани за употребу у земљи из које приступате или користите такав материјал или Услуге, као и да нећете скривати нити лажно представљати своју локацију или идентитет да бисте приступали или користили такав материјал или Услуге.
 • б. Настојимо да Услуге раде нормално. Међутим, код свих услуга на мрежи повремено долази до прекида и недоступности, тако да Microsoft није одговоран за прекиде или губитак које усљед тога можете претрпјети. У случају недоступности, можда нећете моћи да вратите Ваш садржај или Податке које сте ускладиштили. Препоручујемо вам да редовно правите резервне копије Садржаја и Података које похрањујете на Услугама или похрањујете користећи Апликације и услуге трећих лица.
Комплетан текст
Исправке Услуга или Софтвера и измене ових УсловаИсправке Услуга или Софтвера и измене ових Услова7_updatesToTheServicesOrSoftwareAndChangesToTheseTerms
Резиме

7. Ажурирање Услуга или Софтвера и измјене ових Услова.

 • а. С времена на време можемо да променимо ове Услове, и обавестићемо вас кад то урадимо. Употреба Услуга након ступања промена на снагу значи да прихватате нове услове. Ако не прихватате нове услове, морате прекинути кориштење Услуга, затворити Microsoft рачун и, ако сте родитељ или старатељ, помоћи свом малољетном дјетету да затвори Microsoft рачун.
 • б. Понекад ће вам бити потребне исправке софтвера да бисте могли да наставите употребу Услуга. Можда ћемо аутоматски проверавати вашу верзију софтвера и преузимати исправке софтвера или конфигурационе промене. Од вас ће такође можда бити затражено да ажурирате софтвер да бисте наставили употребу Услуга. Те исправке подлежу овим Условима ако уз њих не добијете друге услове, у ком случају важе ти други услови. Microsoft није у обавези да пружа било каква ажурирања и не гарантује да ћемо обезбиједити подршку за верзију система за који сте купили или лиценцирали софтвер, апликацијe, садржај или другe производe или за које имате лиценцу. Такве исправке можда неће бити компатибилне са софтвером или услугама које пружају трећа лица. Увек можете да повучете пристанак на будуће исправке софтвера тако што ћете деинсталирати софтвер.
 • в. Поред тога, понекад се може догодити да морамо да уклонимо или променимо карактеристике или функције Услуге или да у потпуности престанемо да пружамо Услугу или обезбеђујемо приступ Апликацијама и услугама трећих лица. Изузев у мери у којој то захтева важећи закон, немамо обавезу да обезбедимо поновно преузимање или замену материјала, Дигиталних добара (дефинисаних у одељку 13(ј)) или апликација које сте раније купили. Можемо ставити на располагање Услуге или њихове функције у прелиминарној или бета верзији које можда неће функционисати исправно или на исти начин као коначна верзија.
 • г. Да бисте могли користити материјал заштићен управљањем дигиталним правима (DRM), као што су одређена музика, игре, филмови, књиге и друго, DRM софтвер може аутоматски ступити у контакт са сервером за права на мрежи и преузети и инсталирати DRM ажурирања.
Комплетан текст
Лиценца за софтверЛиценца за софтвер8_softwareLicense
Резиме

8. Лиценца за софтвер. Ако не добијете посебан Microsoft уговор о лиценцирању (на примјер, ако користите неку Microsoft апликацију која се добија уз Windows и представља његов дио, такав софтвер регулишу услови лиценцирања Microsoft софтвера за оперативни систем Windows), сав софтвер који од нас добијете у оквиру Услуга подлијеже овим Условима. Апликације које су набављене путем Office продавнице, Windows продавнице и Xbox продавнице подлијежу одјељку 13(б)(i) ниже.

 • а. Ако поштујете ове Услове, дајемо вам право да инсталирате и користите један примјерак софтвера по уређају на глобалном нивоу тако да у једном тренутку може да га користи једна особа у оквиру вашег кориштења Услуга. За одређене уређаје, тај софтвер може бити претходно инсталиран за вашу личну, некомерцијалну употребу Услуга. Софтвер или веб локација који су дио Услуга могу обухватати кôд трећег лица. Лиценцу за скрипте или кôд трећег лица до којих воде везе или на које упућују референце из софтвера или са веб локације добијате од трећих лица која су власници тог кода, а не од корпорације Microsoft. Обавјештења о коду трећих лица, ако постоје, наводе се искључиво у информативне сврхе.
 • б. Софтвер се лиценцира, не продаје, и Microsoft задржава сва права на софтвер која нису изричито дата од стране корпорације Microsoft, било подразумијевано, забраном порицања претходне изјаве или на неки други начин. Лиценца вам не даје право на сљедеће радње, нити смијете да их обављате:
  • i. заобилажење или прескакање технолошких мјера заштите које се налазе у софтверу или Услугама, или које су везане за њих;
  • ii. вршење растављања, вршење декомпилације, дешифровање, хаковање, емулирање, злоупотребљавање или вршење реверзног инжењеринга софтвера или других аспеката Услуга који су обухваћени Услугама или доступни преко њих, осим и искључиво у мјери у којој то изричито дозвољава примјењиви закон о ауторским правима;
  • iii. раздвајање компоненти софтвера или Услуга ради употребе на другим уређајима;
  • iv. објављивање, копирање, изнајмљивање, издавање, продаја, извоз, увоз, дистрибуција или позајмљивање софтвера или Услуга, осим у случају да вам Microsoft да изричито овлашћење за то;
  • v. пренос софтвера, софтверских лиценци или права на приступ или кориштење Услуга;
  • vi. кориштење Услуга на било какав неовлашћени начин који би могао да омета друге особе у њиховом кориштењу или им онемогући приступ некој услузи, подацима, рачуну или мрежи;
  • vii. омогућавање приступа Услугама или измјена уређаја који је овластио Microsoft (нпр. уређаја Xbox One, Xbox 360, Microsoft Surface итд.) од стране неовлашћених апликација трећих лица.
Комплетан текст
Услови плаћањаУслови плаћања9_paymentTerms
Резиме

9. Услови плаћања. Ако купите неку Услугу, за ту куповину важе ови услови плаћања и ви их прихватате.

 • а. Накнаде. Ако је са неким дијелом Услуга повезана нека накнада, прихватате да ћете је платити у наведеној валути. У цијену Услуга није укључен примјењиви порез ни разлике у курсу валуте, ако се не наведе другачије. Све цијене за плаћене Skype производе обухватају сав примјењиви порез, ако се не наведе другачије. Искључиво ви сте одговорни за плаћање тих пореза или других накнада. Skype израчунава порез на основу адресе становања повезане с информацијама о наплати. Ваша је обавеза да обезбиједите да та адреса буде ажурирана и тачна. Изузев за Skype производе, порез се израчунава на основу ваше локације у вријеме регистрације Microsoft рачуна, осим ако локални закон захтијева да се порез израчунава по другом основу. Можемо вам обуставити или отказати Услуге ако не добијемо благовремену и цјелокупну уплату од вас. Обустављање или отказивање Услуга због неплаћања може довести до губитка приступа рачуну и његовом садржају и немогућности њиховог кориштења. Ако се на интернет повезујете преко пословне или друге приватне мреже која маскира вашу локацију, могуће је да ће се накнаде разликовати од оних које су приказане за вашу стварну локацију. У зависности од ваше локације, неке трансакције могу захтијевати конверзију или обраду стране валуте у другој земљи. Ваша банка вам може наплатити додатне накнаде за те услуге када будете користили дебитну или кредитну картицу. Обратите се банци да бисте сазнали детаље.
 • б. Ваш рачун за наплату. Да бисте платили надокнаде за Услугу, од вас ће бити затражено да наведете начин плаћања у тренутку уписивања за Услугу. Информацијама о наплати и начину плаћања можете приступити и промијенити их на веб локацији за управљање Microsoft рачунима, док се за Skype можете пријавити на портал за рачун на https://skype.com/go/myaccount. Осим тога, прихватате да ћете корпорацији Microsoft омогућити кориштење ажуриране информације о рачуну које наводи ваша банка-издавалац или примјењива платна мрежа, везано за изабрани начин плаћања. Слажете се с тим да што прије ажурирате свој рачун и остале информације, укључујући е-адресу и детаље о начину плаћања, како бисмо могли довршити трансакције и обратити вам се по потреби у вези с вашим трансакцијама. Промјене рачуна за наплату неће утицати на накнаде које пошаљемо за наплату на ваш рачун за наплату прије него што смо разумно могли да реагујемо на те промјене налога за наплату.
 • в. Наплата. Навођењем начина плаћања корпорацији Microsoft (i) изјављујете да имате овлаштење да користите начин плаћања који сте навели и да су све информације о плаћању које наведете истините и тачне; (ii) овлашћујете Microsoft да вам наплаћује Услуге или доступан садржај помоћу вашег начина плаћања; и (iii) овлашћујете Microsoft да вам наплаћује за сваку функцију Услуга која се плаћа, а за коју изаберете да се упишете или је користите док су ови Услови на снази. Можемо вам наплатити (а) унапријед; (б) у тренутку куповине; (в) непосредно након куповине; или (г) на периодичној основи за претплатничке Услуге. Поред тога, можемо вам наплатити највише до износа који сте одобрили, а обавијестићемо вас унапријед о свакој промјени у износу за наплату за периодичне претплатничке Услуге. Можемо вам истовремено наплатити више од једног претходног периода наплате за износе који нису претходно обрађени.
 • г. Периодична плаћања. Када купите Услуге за које се плаћа претплата (нпр. мјесечно, свака 3 мјесеца или годишње), прихватате да дајете овлаштење за периодична плаћања, а плаћања ће се обављати корпорацији Microsoft на начин и у периодичним интервалима на које сте пристали, док ви или Microsoft не обуставите претплату на ту Услугу. Када дате овлаштење за периодична плаћања, дајете овлаштење корпорацији Microsoft да обрађује таква плаћања или као електронска задужења или пренос средстава или као електронске мјенице са наведеног рачуна (за Аутоматизовану клириншку кућу или слична плаћања) или као задужења наведеног рачуна (за кредитну картицу или слична плаћања) (једним именом „Електронска плаћања“). Накнаде за претплате се обично наплаћују унапријед у односу на примјењиви период претплате. Ако нека уплата не прође или ако дође до одбијања кредитне картице или сличне трансакције, Microsoft или његови добављачи услуга задржавају право да наплате одговарајућу накнаду за враћену ставку, одбијање или недостатак средстава и да такво плаћање обраде као Електронско плаћање.
 • д. Аутоматска обнова. Ако важећи закон дозвољава аутоматске обнове, можете одабрати аутоматско обнављање Услуге по истеку фиксног периода трајања услуге. Подсјетићемо вас путем е-поруке или на други рационалан начин прије него што се обнови период трајања било које услуге и обавијестићемо вас о промјенама цијене у складу с одјељком 9(ј). Када вас подсјетимо да сте изабрали аутоматску обнову Услуга, можемо аутоматски обновити Услуге на крају тренутног периода трајања услуге и вам наплатити тадашњу актуелну цијену за период обнове, осим ако сте одабрали да откажете Услугу као што је описано у наставку. Такође ћемо вас подсјетити да ћемо обавити наплату са вашег изабраног начина плаћања за обнављање Услуга, без обзира на то да ли је био у евиденцији на датум обнове или је наведен касније. Такође ћемо вам навести упутства о томе како можете отказати Услуге. Морате отказати Услуге прије датума обнове како бисте избјегли наплату за обнову.
 • ђ. Изводи на мрежи и грешке. Microsoft ће вам доставити извод о наплати на мрежи на веб локацији за управљање Microsoft рачунима, на којој можете погледати и одштампати извод. За Skype, изводу на мрежи можете приступити ако се пријавите на рачун на www.skype.com. Ово је једини извод о наплати који достављамо. Ако направимо грешку на рачуну, морате нас о томе обавијестити у року од 90 дана од када се грешка појави на рачуну. Након тога ћемо у најскоријем року истражити наплату. Ако нас не обавијестите у том року, ослобађате нас све одговорности и тужби за губитак настао због грешке и нећемо бити обавезни да исправимо грешку или рефундирамо средства, осим ако закон не налаже другачије. Ако Microsoft пронађе грешку у обрачуну, исправићемо је у року од 90 дана. Ове смјернице не утичу ни на каква законски прописана права која могу да важе.
 • е. Смјернице за рефундацију. Ако другачије не налаже закон или конкретна понуда Услуга, све куповине су коначне и не подлијежу рефундацији. Ако сматрате да вам је Microsoft нешто наплатио грешком, морате нам се обратити у року од 90 дана од такве наплате. Не вршимо рефундацију за наплате старије од 90 дана, осим ако закон не налаже другачије. Задржавамо право да по сопственом нахођењу извршимо рефундацију или додијелимо кредит. Ако извршимо рефундацију или додијелимо кредит, немамо никакву обавезу да извршимо сличну рефундацију у будућности. Ове смјернице за рефундацију не утичу ни на каква законски прописана права која могу да важе. Да бисте добили више информација о рефундирању, посјетите нашу тему помоћи. Ако живите на Тајвану, имајте у виду да су, у складу са Законом о заштити потрошача Тајвана и припадајућим прописима, све куповине које се односе на дигитални садржај који се пружа у неопипљивом облику и/или путем услуга на мрежи коначне и не рефундирају се када се такав садржај или услуга пружају на мрежи. Нисте квалификовани да захтијевате додатни период за размишљање нити рефундацију.
 • ж. Отказивање Услуга. Услуге можете отказати у било ком тренутку, са или без разлога. Да бисте отказали Услугу и затражили рефундацију, уколико сте квалификовани за њу, посјетите веб-локацију за управљање Microsoft рачунима. За Skype, попуните Образац за повлачење на основу информација наведених овдје. Требали бисте поново прегледати понуду која описује Услуге будући да (i) можда нећете добити рефундацију приликом отказивања; (ii) ћете можда имати обавезу да платите надокнаде за отказивање; (iii) ћете можда имати обавезу да платите све накнаде са налога за наплату за Услуге прије датума отказивања; и (iv) ћете можда изгубити приступ рачуну и могућност његовог кориштења када откажете Услуге; или, уколико живите на Тајвану, (v) можете добити рефундацију у износу једнаком неискориштеним накнадама које сте платили за Услугу, израчунату у тренутку отказивања. Ваше Податке ћемо обрадити као што је описано изнад у одјељку 4. Ако откажете, ваш приступ Услугама ће престати на крају вашег текућег периода кориштења Услуге или, ако ваш рачун теретимо периодично, на крају периода у коме сте извршили отказивање.
 • з. Понуде с пробним периодом. Ако користите неку понуду с пробним периодом, морате отказати пробне Услуге до краја пробног периода да не бисте имали нове трошкове, осим у случају да вас другачије обавијестимо. Ако не откажете пробне Услуге до краја пробног периода, можемо вам наплатити Услуге.
 • и. Промотивне понуде. С времена на вријеме, Microsoft може нудити Услуге бесплатно за вријеме пробног периода. Microsoft задржава право да вам наплати такве Услуге (по стандардној цијени) ако Microsoft утврди (по сопственом разумном нахођењу) да злоупотребљавате услове понуде.
 • ј. Промјене цијена. Можемо промијенити цијену Услуга у било ком тренутку и, ако имате производ са периодичном наплатом, обавијестићемо вас е-поруком или на други разуман начин најмање 15 дана прије промјене цијене. Ако не прихватите промјену цијене, морате отказати Услуге и престати с њиховим кориштењем прије него што промјена цијене ступи на снагу. Ако за вашу понуду Услуга постоји фиксни период и цијена, та цијена ће остати на снази током тог фиксног периода.
 • к. Плаћања извршена вама. Ако вам дугујемо неки износ, прихватате да нам на вријеме и прецизно доставите било које информације које су нам потребне да бисмо вам тај износ платили. Ви сте одговорни за све порезе и надокнаде који могу настати због ове уплате извршене вама. Такође, морате се придржавати свих других услова које поставимо на ваше право на било коју уплату. Ако грешком примите уплату, можемо је сторнирати или захтијевати њен повраћај. Прихватате да сарађујете с нама током нашег покушаја да ово остваримо. Такође, можемо смањити износ уплате извршене вама без обавјештења како бисмо прилагодили уплату било ком претходно преплаћеном износу.
 • л. Поклон-картице. Искориштавање и кориштење поклон-картица (изузев Skype поклон-картица) регулише се Microsoft одредбама и условима за поклон-картице. Информације о Skype поклон-картицама доступне су на Skype страници помоћи.
 • љ. Рачун у банци као начин плаћања. Можете регистровати рачун у банци који испуњава услове помоћу свог Microsoft рачуна да бисте га користили као начин плаћања. У рачуне у банци који испуњавају услове спадају рачуни финансијских институција које могу примати директна дебитна књижења (нпр., финансијска институција из Сједињених Држава која подржава књижења Аутоматизоване клириншке куће („ACH“), европска финансијска институција која подржава Јединствено подручје плаћања у еврима („SEPA“) или iDEAL у Холандији). Такође се примјењују услови које сте прихватили кад сте додали свој рачун у банци као начин плаћања на свој Microsoft рачун (нпр., „мандат“ у случају SEPA-е). Изјављујете и гарантујете да је ваш рачун у банци регистрован на ваше име или да сте овлаштени да региструјете и користите тај рачун у банци као начин плаћања. Тиме што региструјете и бирате свој рачун у банци као начин плаћања, овлашћујете Microsoft (или његовог агента) да покрене једно задужење или више њих за укупан износ ваше куповине или наплате претплате (у складу с условима претплате на услугу) с вашег рачуна у банци (и, ако је неопходно, да покрене један кредит или више њих на ваш рачун у банци да би се поправиле грешке, извршила рефундација или у сличне сврхе) и овлашћујете финансијску институцију која је власник вашег рачуна у банци да наплати та потраживања или да прихвати тај кредит. Схватате да ће овакво овлаштење остати на снази све док не уклоните информације о вашем рачуну у банци с вашег Microsoft рачуна. Обратите се корисничкој подршци како је наведено горе у одјељку 4 (д) што прије ако сматрате да вам је нешто грешком наплаћено. Примјењиви закони ваше државе такође могу ограничити вашу одговорност за било које обмањујуће, погрешне или неовлаштене трансакције с вашег рачуна у банци. Тиме што региструјете или бирате рачун у банци као начин плаћања, потврђујете да сте прочитали, разумјели и прихватили ове Услове.
Комплетан текст
Потписник уговора, избор закона и локација за рјешавање спороваПотписник уговора, избор закона и локација за рјешавање спорова10_11_contractingEntityChoiceOfLaw
Резиме

10. Потписник уговора, избор закона и локација за рјешавање спорова. За бесплатно и плаћено кориштење Услуга бренда Skype, уговор који склапате и све референце на "Microsoft" у смислу ових Услова, односе се на Skype Communications S.à.r.l, 23 – 29 Rives de Clausen, L-2165 Луксембург. И код бесплатних и код плаћених корисничких Услуга са брендом компаније Skype, закон Луксембурга регулише тумачење ових Услова и тужби поводом њиховог кршења, без обзира на сукоб законских принципа. Закони покрајине или земље у којој живите регулишу све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту). Ако сте прихватили ове Услове креирањем Skype рачуна или кориштењем програма Skype, ви и ми неопозиво пристајемо на искључиву јурисдикцију и надлежност судова у Луксембургу за све спорове произашле из ових Услова или корисничких Услуга са брендом компаније Skype, односно у вези са њима. За све друге Услуге, ако сте прихватили ове Услове креирањем Microsoft рачуна или кориштењем било које друге Услуге, правно лице са којим склапате уговор, важећи закон и локација за рјешавање спорова наведени су испод:

 • а. Канада. Ако живите у Канади (или, ако сте предузеће, имате тамо сједиште), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Закони покрајине у којој живите (или, ако сте предузеће, у којој имате сједиште) регулишу тумачење ових Услова, тужби поводом њиховог кршења, као и свих других тужби (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту), без обзира на сукоб законских принципа. Ви и ми неопозиво пристајемо на искључиву јурисдикцију и надлежност судова у Онтарију за све спорове произашле из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима.
 • б. Сјеверна или Јужна Америка, изузев Сједињених Америчких Држава и Канаде. Ако живите у Сјеверној или Јужној Америци, изузев Сједињених Америчких Држава и Канаде (или, ако сте предузеће, имате тамо сједиште), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Закон државе Вашингтон регулише тумачење ових Услова и тужби поводом њиховог кршења, без обзира на сукоб законских принципа. Закони земље у којој вам пружамо Услуге регулишу све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту).
 • в. Блиски исток или Африка. Ако живите на Блиском истоку или у Африци (или, ако сте предузеће, имате тамо сједиште) и ако користите бесплатни дио Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили дио Услуга, склапате уговор са компанијом Microsoft Ireland Operations Limited, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Ireland. За бесплатне и плаћене Услуге закони Ирске регулишу тумачење ових Услова и тужби поводом њиховог кршења, без обзира на сукоб законских принципа. Закони земље у којој вам пружамо Услуге регулишу све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту). Ви и ми неопозиво пристајемо на искључиву јурисдикцију и надлежност судова у Ирској за све спорове произашле из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима.
 • г. Азија или Јужни Пацифик, осим ако ваша земља није посебно наведена у наставку. Ако живите у (или, ако сте правно лице са сједиштем у) Азији (осим Кине, Јапана, Републике Кореје или Тајвана) или на Јужном Пацифику, и ако користите бесплатне дијелове Услуга (као што су Bing и MSN), уговор склапате са Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, САД. Ако плаћате кориштење дијела Услуга, или ако користите бесплатну Outlook.com услугу у Сингапуру или Хонг Конгу, уговор склапате са Microsoft Regional Sales Corp., корпорацијом која је основана у складу са законима државе Невада, САД, са подружницама у Сингапуру и Хонг Конгу, са сједиштем на адреси 438B Alexandra Road, #04-09/12, Block B, Alexandra Technopark, Сингапур, 119968; под условом да уколико живите у (или, ако сте правно лице са сједиштем у) Аустралији, уговор склапате са Microsoft Pty Ltd, 1 Epping Road, North Ryde, NSW 2113, Аустралија, а ако живите на (или, ако сте правно лице са сједиштем на) Новом Зеланду, уговор склапате са Microsoft New Zealand Limited, Level 5, 22 Viaduct Harbour Avenue, PO Box 8070 Symonds Street, Auckland, 1150 Нови Зеланд. И код бесплатних и код плаћених Услуга, закон државе Вашингтон регулише тумачење ових Услова и тужби поводом њиховог кршења, без обзира на сукоб законских принципа. Закони земље у којој вам пружамо Услуге регулишу све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту). Сваки спор који произилази из ових Услова или Услуга изузев програма Skype, као и у вези са њима, укључујући било каква питања везана за њихово постојање, важење или прекид, биће упућен на арбитражу у Сингапур и коначно ријешен тим поступком у складу са Правилима арбитраже Међународног центра за арбитражу у Сингапуру (енгл. Singapore International Arbitration Center, SIAC) и сматра се да су његова правила укључена у ову одредбу позивањем на њих. Трибунал ће се састојати од једног арбитра кога именује предсједник SIAC-а. Језик арбитраже ће бити енглески. Одлука арбитра ће се сматрати коначном, обавезујућом и неоспоривом и може да се користи као основа за пресуде у било којој земљи или региону.
 • д. Јапан. Ако живите у Јапану (или, ако сте предузеће, имате тамо сједиште) и ако користите бесплатни дио Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили дио Услуга, склапате уговор са компанијом Microsoft Japan Co., Ltd (MSKK), Shinagawa Grand Central Tower, 2-16-3 Konan Minato-ku, Tokyo 108-0075. За бесплатне и плаћене Услуге закони Јапана регулишу ове Услове и сва питања произашла из њих или из Услуга, односно у вези са њима. Ви и ми неопозиво пристајемо на искључиву оригиналну јурисдикцију и надлежност Окружног суда у Токију за све спорове произашле из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима.
 • ђ. Република Кореја. Ако живите у Републици Кореји (или, ако сте предузеће, имате тамо сједиште) и ако користите бесплатни дио Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили дио Услуга, склапате уговор са компанијом Microsoft Korea, Inc., 11th Floor, Tower A, K-Twin Tower, Jongro 1 gil 50, Jongro-gu, Seoul, Republic of Korea, 110-150. За бесплатне и плаћене Услуге закони Републике Кореје регулишу ове Услове и сва питања произашла из њих или из Услуга, односно у вези са њима. Ви и ми дајемо неопозив пристанак за искључиву оригиналну јурисдикцију и надлежност Централног окружног суда у Сеулу за све спорове произашле из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима.
 • е. Тајван. Ако живите у Републици Кореји (или, ако сте предузеће, имате тамо сједиште) и ако користите бесплатни дио Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили дио Услуга, склапате уговор са компанијом Microsoft Taiwan Corp., 18F, No. 68, Sec. 5, Zhongxiao E. Rd., Xinyi District, Taipei 11065, Taiwan. За бесплатне и плаћене Услуге закони Тајвана регулишу ове Услове и сва питања произашла из њих или из Услуга, односно у вези са њима. Више информација о компанији Microsoft Taiwan Corp. можете да пронађете на веб локацији Министарства економије Републике Кине. Ви и ми неопозиво одређујемо Окружни суд у Тајпеју за првостепени суд који има надлежност над свим споровима који произилазе из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима, у највећој мјери дозвољеној законима Тајвана.

Можда ће, на основу локалних закона о потрошачима бити потребно да неки локални закони регулишу или вам дају право на рјешавање спорова на неком другом суду независно од ових Услова. У том случају, одредбе везане за избор закона и суда из одјељка 10 важе у мјери у којој то дозвољава локални закон о потрошачима.

Комплетан текст
ГаранцијеГаранције12_Warranties
Резиме

11. Гаранције.

 • а. MICROSOFT И НАШЕ ФИЛИЈАЛЕ, ЛОКАЛНИ ПРОДАВЦИ, ДИСТРИБУТЕРИ И ПРОДАВЦИ НЕ ДАЈУ НИКАКВЕ ГАРАНЦИЈЕ, ИЗРИЧИТЕ НИ ПОДРАЗУМИЈЕВАНЕ, ЈАМСТВА ИЛИ УСЛОВЕ У ПОГЛЕДУ ВАШЕГ КОРИШТЕЊА УСЛУГА. СХВАТАТЕ ДА КОРИСТИТЕ УСЛУГЕ НА СОПСТВЕНИ РИЗИК И ДА ПРУЖАМО УСЛУГЕ „ТАКВЕ КАКВЕ ЈЕСУ“, „СА СВИМ ГРЕШКАМА“ И „ПРЕМА ДОСТУПНОСТИ“. MICROSOFT НЕ ГАРАНТУЈЕ ТАЧНОСТ И БЛАГОВРЕМЕНОСТ ОВИХ УСЛУГА. МОЖДА ИМАТЕ ОДРЕЂЕНА ПРАВА ПРЕМА ЛОКАЛНИМ ЗАКОНИМА. НИШТА У ОВОМ У УГОВОРУ НЕМА НАМЈЕНУ ДА УТИЧЕ НА ТА ПРАВА, АКО ПОСТОЈЕ. ПОТВРЂУЈЕТЕ ДА РАЧУНАРСКИ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНИ СИСТЕМИ НИСУ НЕПОГРЕШИВИ И ДА МОЖЕ ДА ДОЂЕ ДО ПОВРЕМЕНИХ ПЕРИОДА ПРЕКИДА ФУНКЦИОНИСАЊА. НЕ ГАРАНТУЈЕМО ДА ЋЕ УСЛУГЕ ФУНКЦИОНИСАТИ БЕЗ ПРЕКИДА, НА ВРИЈЕМЕ, БЕЗБЈЕДНО ИЛИ БЕЗ ГРЕШАКА НИТИ ДА НЕЋЕ ДОЛАЗИТИ ДО ГУБИТКА САДРЖАЈА. НЕ ГАРАНТУЈЕМО НИ ВЕЗУ СА РАЧУНАРСКИМ МРЕЖАМА НИТИ ПРЕНОС ПОДАТАКА СА ЊИХ.
 • б. У МЈЕРИ У КОЈОЈ ЈЕ ТО ДОЗВОЉЕНО ЛОКАЛНИМ ЗАКОНОМ, ИСКЉУЧУЈЕМО БИЛО КОЈЕ ПОДРАЗУМИЈЕВАНЕ ГАРАНЦИЈЕ, УКЉУЧУЈУЋИ ОНЕ О ПОДЕСНОСТИ ЗА ПРОДАЈУ, ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕМ КВАЛИТЕТУ, ПОДЕСНОСТИ ЗА ОДРЕЂЕНУ НАМЈЕНУ, ОБАВЕЗИ УЛАГАЊА СТРУЧНОГ ТРУДА И НЕКРШЕЊУ ПРАВА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ.
 • в. За клијенте који живе у Аустралији: Наша роба се испоручује уз гаранције које се не могу изузимати према Закону о заштити потрошача у Аустралији. Имате право на замјену или рефундацију у случају великог квара, као и на компензацију у случају неког другог разумно предвидивог губитка или штете. Такође имате право на поправку робе или замјену ако роба није прихватљивог квалитета и ако квар не може одмах да буде представљен као велики квар.
 • г. Корисници који живе на Новом Зеланду можда имају законски прописана права на основу Закона о гаранцијама за кориснике на Новом Зеланду и ништа у овом Уговору није намијењено да утиче на та права.
Комплетан текст
Ограничење одговорностиОграничење одговорности13_limitationOfLiability
Резиме

12. Ограничење одговорности.

 • а. Ако имате основ за надокнаду штете (укључујући кршење ових Услова), у мјери у којој то дозвољава примјењиво право, прихватате да је ваш једини правни лијек да од корпорације Microsoft или њених филијала, локалних продаваца, дистрибутера, добављача Апликација и услуга трећих лица, као и продаваца, добијете надокнаду за непосредну штету у износу који је једнак накнади за Услуге за мјесец током кога је дошло до губитка или кршења (или највише 10,00 USD ако су Услуге бесплатне).
 • б. У мјери дозвољеној примјењивим законом, не можете да надокнадите (i) посљедичне губитке и штете; (ii) губитак стварног или очекиваног профита (било директан или индиректан); (iii) губитак стварног или очекиваног прихода (било директан или индиректан); (iv) губитак уговора или посла или других губитака или штета који проистекну из вашег кориштења Услуга на начин који није личан; (v) посебне, посредне, случајне или казнене губитке или штете; и (vi) у мјери дозвољеној законом, директне губитке или штете који премашују ограничења наведена у одјељку 12(a) изнад. Ова ограничења и искључења се примјењују ако овај правни лијек не може у потпуности да вам надокнади губитке или не испуњава своју примарну сврху, односно ако смо знали или је требало да знамо о могућности настанка штета. У највећој мјери дозвољеној законом, ова ограничења и искључења се примјењују на све или све тужбе повезане са овим Условима, Услугама или софтвером везаним за Услуге.
 • в. Microsoft није одговоран за неиспуњавање или закашњело испуњавање својих обавеза на основу ових Услова уколико су то неиспуњавање или закашњење изазвани околностима ван разумне контроле корпорације Microsoft (као што су штрајкови, виша сила, рат или терористичке активности, злонамјерна штета, несрећни случајеви или поштовање неког важећег закона или званичног наређења). Microsoft ће настојати да умањи утицај ових догађаја и да испуни обавезе на које они не утичу.
Комплетан текст
Услови специфични за УслугеУслови специфични за Услуге14_service-SpecificTerms
Резиме

13. Услови специфични за Услуге. Услови прије и након одјељка 13 уопштено се односе на све Услуге. Овај одјељак садржи услове специфичне за услуге који важе поред општих услова. Ови Услови специфични за Услуге важе ако постоји било која неусаглашеност с општим условима.

Комплетан текст
Xbox Live и Microsoft Studios игре и апликацијеXbox Live и Microsoft Studios игре и апликације14a_XboxLive
Резиме
 • а. Xbox Live и Microsoft Studios игре и апликације.
  • i. Лична некомерцијална употреба. Xbox Live, Games for Windows Live и Microsoft Studios игре, апликације, услуге и садржај које добавља Microsoft (једним именом, „Xbox Services“) намијењене су за личну и некомерцијалну употребу.
  • ii. Xbox услуге. Када се пријавите на Xbox Live и/или добијете Xbox услуге, информације о вашем игрању, активностима и кориштењу игара и Xbox услуга ће бити праћене и дијељене са одговарајућим програмерима игара трећих лица, како би програмери корпорације Microsoft и трећих лица могли развијати своје игре и испоручивати Xbox услуге. Ако одлучите да повежете свој рачун Microsoft Xbox услуге са својим рачуном услуге која није Microsoft-ова (на примјер, неког издавача игара или апликација и услуга треће стране), прихватате да: (а) Microsoft може дијелити ограничене податке рачуна (укључујући без ограничења ознаку играча, резултат играча, резултате игре, историју игре и листу пријатеља), са таквом страном која није Microsoft као што је наведено у Microsoft Изјави о заштити приватности, и (б) ако ваше Xbox поставке приватности то дозвољавају, страна која није Microsoft може имати приступ вашем Садржају комуникације унутар игре када сте пријављени на свој рачун такве стране која није Microsoft. Поред тога, ако то дозвољавају Xbox поставке приватности, Microsoft може да објави ваше име, ознаку играча, слику играча, мото, аватар, исјечак из игре, као и игре које сте играли, у комуникацији послатој особама које сте ви одобрили.
  • iii. Ваш садржај. У оквиру изградње заједнице Xbox услуга, дајете корпорацији Microsoft, њеним филијалама и стицаоцима подлиценце бесплатно право да широм свијета користе, мијењају, репродукују, дистрибуирају, емитују, дијеле и приказују Ваш садржај или ваше име, ознаку играча, мото или аватар које сте објавили у Xbox услугама.
  • iv. Менаџери игара. Неке игре могу да користе менаџере и хостове за игре. Менаџери и хостови за игре нису овлашћени портпароли корпорације Microsoft. Њихови ставови не одражавају нужно ставове корпорације Microsoft.
  • v. Дјеца која користе Xbox. Ако сте малољетно лице које користи Xbox Live, ваш родитељ или старатељ можда има контролу над многим дјеловима рачуна и можда прима извјештаје о вашој употреби услуге Xbox Live.
  • vi. Валута или виртуелна добра за игру. Услуге могу да обухватају виртуелну валуту за игру (попут злата, новчића или поена) која се може купити од корпорације Microsoft помоћу правих новчаних средстава ако сте достигли доба „пунољетства“ локације на којој живите. Услуге могу да обухватају и виртуелне, дигиталне ствари или добра која се могу купити од корпорације Microsoft помоћу правих новчаних средстава или валуте за игру. Валута и виртуелна добра за игру се никада не могу замијенити за права новчана средства, добра или друге ствари од новчане вриједности код корпорације Microsoft ни код неке друге стране. Осим ограничене, личне, опозиве и непреносиве лиценце за коју није могуће дати подлиценцу, а која се издаје за кориштење валуте и виртуелних добара за игру искључиво у Услугама, немате право или власничко право у или над том валутом и виртуелним добрима за игру који се појављују у Услугама или потичу из њих, односно у или над било којим другим атрибутима који су повезани са кориштењем Услуга или су ускладиштени у Услугама. Microsoft може у било ком тренутку да регулише, контролише, мијења и/или елиминише валуту и/или виртуелну робу за игру по сопственом нахођењу.
  • vii. Софтверске исправке. За сваки уређај који се може повезати на Xbox услуге, можемо аутоматски провјерити вашу верзију софтвера Xbox конзоле или Xbox апликације и преузети ажурирања софтвера или промјене конфигурације за Xbox конзолу или Xbox апликацију, укључујући оне које спречавају приступ Xbox услугама, кориштење неовлаштених Xbox игара или Xbox апликација, или кориштење неовлаштених хардверских периферних уређаја са Xbox конзолом.
  • viii. Истек ознаке играча. Морате се пријавити у Xbox услуге најмање једном током периода од пет година, иначе можете изгубити приступ ознаци играча повезаној с вашим налогом, а та ознака играча може постати доступна другима за кориштење.
  • ix. Arena. Arena је Xbox услуга преко које вам Microsoft или треће лице може понудити могућност учешћа у такмичењима у видео играма, понекад за награду („Такмичење“). Ваше кориштење Arena услуге подлијеже овим Условима и од вас може захтијевати да прихватите додатне услове, одредбе и правила Такмичења које од вас захтијева Организатор такмичења у време уписивања („Услови такмичења“). Правила за испуњавање услова могу се примјењивати и могу се разликовати у зависности од правосуђа. Такмичења су ништавна кад су законом забрањена или ограничена. Кршење ових Услова (укључујући Правила понашања) или Услова такмичења може довести до казне или дисквалификације из Такмичења. Ако креирате Такмичење, не смијете захтијевати било која Правила такмичења која Microsoft (по сопственом нахођењу) сматра недослиједним у односу на ове Услове. Microsoft задржава право да у било ком тренутку откаже Такмичење.
  • x. Варање и неовлаштено мијењање софтвера. За сваки уређај који се може повезати са Xbox услугама, можемо аутоматски провјерити да ли ваш уређај има неовлаштени хардвер или софтвер који омогућава варање или неовлаштено мијењање којим се крше Правила понашања или ови Услови, и преузети ажурирања софтвера или конфигурационе промјене за Xbox апликацију, укључујући и оне које вас спречавају да приступите Xbox услугама или да користите неовлаштени хардвер или софтвер који омогућава варање или неовлаштено мијењање.
  • xi. Mixer.
   • 1. Mixer рачуни и Microsoft рачуни. Ако користите Mixer услугу с Mixer рачуном, онда је ваше кориштење обухваћено Условима кориштења Mixer услуге доступним на https://mixer.com/about/tos. Ако користите Mixer услугу с Microsoft рачуном, онда je ваше кориштење такође обухваћено овим Условима. У случају неусаглашености важе ови Услови.
   • 2. Ваш садржај на Mixer-у.Ваш садржај на Mixer-у“ односи се на сав садржај који ви или неко у ваше име креира на Mixer услузи, укључујући, али не ограничавајући се на преносе уживо преко интернета и снимљене преносе (и било који садржај, као што је аудио-визуелни садржај, који они садрже); називе робних марки, жигове, жигове услуга, комерцијалне називе, логотипе или знакове поријекла; ваше коментаре, емотиконе и активности на Mixer каналима (укључујући садржај који креира робот) и све повезане метаподатке. Свако, укључујући Microsoft и кориснике, може да види, користи, пружа услугу хостинга, репродукује, мијења, дистрибуира, објављује, јавно и дигитално изводи и приказује, преводи, адаптира или на други начин користи Ваш садржај на Mixer-у у било ком облику, формату, медију или каналима данас познатим или касније направљеним.
   • 3. Правила понашања која се односе на Mixer. Кликните овдје за више информација о Правилима понашања корпорације Microsoft која се односе на Mixer.
   • 4. Кориштење Mixer услуге.
    • а. Минимална старосна доб. Кориштењем Mixer услуге, изјављујете да имате најмање 13 година и да, ако нисте достигли доба пунољетства на локацији на којој живите, ваше кориштење надзире родитељ или законски старатељ.
    • б. Анонимно и неанонимно кориштење. Mixer можете користити анонимно ако само желите видјети садржај. У супротном, морате креирати налог, пријавити се и бићете идентификовани другим корисницима путем вашег Mixer имена.
    • в. Налози за неанонимно кориштење. Можете направити Microsoft и/или Mixer рачун за неанонимна кориштења Mixer услуге. Можете креирати Mixer налог тако што ћете се уписати на мрежи. Да би Mixer налог остао активан, морате га користити. Пријавите се на Mixer услуге најмање једном током периода од пет година да бисте задржали свој Mixer псеудоним који је повезан с вашим Microsoft рачуном.
   • 5. Обавјештења о Услузи. Када вам желимо нешто саопштити о Mixer услузи, послаћемо вам обавјештења о Услузи на е-адресу повезану с вашим Mixer рачуном и/или Microsoft рачуном.
   • 6. Подршка. Корисничка подршка за Mixer услугу је доступна на mixer.com/contact.
Комплетан текст
ПродавницаПродавница14b_Store
Резиме
 • б. Продавница. „Продавница“ се односи на Услугу која вам омогућава да прегледате, преузимате, купујете, оцјењујете и пишете коментаре за апликације (термин „апликација“ обухвата игре) и други дигитални садржај. Ови Услови се односе на употребу Office продавнице, Windows продавнице и Xbox продавнице. „Office продавница“ се односи на Продавницу за Office производе и апликације за Office, Office 365, SharePoint, Exchange, Access и Project (верзије 2013 или новије) или неки други производ који има бренд Office Store. „Windows продавница“ се односи на Продавницу за Windows уређаје као што су телефон, рачунар или таблет, или неки други производ који има бренд Windows продавнице. „Xbox продавница“ се односи на Продавницу за конзоле Xbox One и Xbox 360 или неки други производ који има бренд Xbox продавнице.
  • i. Услови лиценцирања. Идентификоваћемо издавача сваке апликације доступне у релевантној Продавници. Стандардни услови лиценцирања за апликације ("SALT") при крају ових Услова представљају уговор између вас и издавача апликације који наводи услове лиценцирања који се односе на ваше кориштење апликације коју преузмете из Windows продавнице или Xbox продавнице, осим ако уз апликацију не добијете неке друге услове лиценцирања. Због јасноће, ови Услови се односе на кориштење услуга и услуге које пружају Microsoft услуге. Одјељак 5 ових Услова такође важи за све Апликације и услуге трећих лица које набавите из Продавнице. Апликацијама преузетим из Office продавнице не руководи SALT и за њих важе засебни услови лиценцирања.
  • ii. Ажурирања. Microsoft ће аутоматски провјерити да ли има ажурирања апликација и преузети их, чак и ако нисте пријављени у релевантну Продавницу. Можете да промијените подешавања Продавнице или система ако не желите да примате аутоматска ажурирања апликација из Продавнице. Међутим, одређене апликације из Office продавнице које се у потпуности или дјелимично хостују на мрежи може у било ком тренутку да ажурира пројектант апликације и за то му можда није потребна ваша дозвола.
  • iii. Оцјене и коментари. Ако оцијените апликацију или друго Дигитално добро или оставите коментар на њима у Продавници, можда ћете од корпорације Microsoft добити е-поруку са садржајем од издавача апликације или Дигиталног добра. Све такве е-поруке потичу од корпорације Microsoft; не дијелимо вашу е-адресу са издавачима апликација или другог Дигиталног добра које набавите из Продавнице.
  • iv. Упозорење о безбједности. Да бисте избјегли могуће повреде, нелагодност или напрезање очију, требало би повремено да правите паузе приликом употребе игара или других апликација, нарочито ако осјећате болове или умор због њиховог кориштења. Ако осјећате нелагодност, направите паузу. Нелагодност се може испољити у виду мучнине, кинетозе, вртоглавице, дезоријентације, главобоље, умора, напрезања очију или сухоће очију. Кориштење апликација вас може збунити и ометати ваше окружење. Избјегавајте опасности на путовањима, степенице, ниске стропове, ломљиве или вриједне предмете који могу бити оштећени. Веома мали проценат људи може да доживи нападе када су изложени одређеним визуелним сликама као што су трепћућа свјетла или шаре које могу да се појаве у апликацијама. Чак и људи који никада нису имали нападе могу да имају недијагностиковани здравствени проблем који може да изазове ове нападе. Неки од симптома су вртоглавица, измијењен вид, грчеви, трзајеви или трешење екстремитета, дезоријентисаност, збуњеност, губитак свијести или конвулзије. Одмах прекините употребу и обратите се љекару ако имате иједан од ових симптома или се обратите љекару прије кориштења апликација ако сте икада имали симптоме повезане са нападима. Родитељи треба да провјеравају да ли дјеца која користе апликације имају икакве симптоме.
Комплетан текст
Функције Microsoft породицеФункције Microsoft породице14c_MicrosoftFamily
Резиме
 • в. Функције Microsoft породице. Родитељи и дјеца могу користити функције Microsoft породице да би изградили повјерење на основу заједничког разумијевања понашања, веб-локација, апликација, игара, физичких локација и трошкова присутних у породици. Родитељи могу направити породицу ако оду на https://account.microsoft.com/family (или ако прате упутства на Windows уређају или Xbox конзоли) и позову дјецу или друге родитеље да се придруже. Члановима породице је доступно доста функција и зато пажљиво прегледајте информације које се прикажу када прихватите да направите породицу или да јој се придружите и кад купите Дигитална добра за породични приступ. Ако направите породицу или јој се придружите, пристајете да користите породицу у складу с њеном сврхом и слажете се да је нећете користити на неовлаштени начин како бисте незаконито стекли приступ информацијама других особа.
Комплетан текст
Групне порукеГрупне поруке14d_GroupMessaging
Резиме
 • г. Групне поруке. Различите Microsoft услуге вам омогућавају да пошаљете гласовне или СМС ("поруке") поруке другима, и/или дозвољавају корпорацији Microsoft и Microsoft филијалама да шаљу такве поруке вама и другим корисницима у ваше име. КАДА ДАТЕ ИНСТРУКЦИЈЕ КОРПОРАЦИЈИ MICROSOFT И MICROSOFT ФИЛИЈАЛАМА ДА ШАЉУ ТАКВЕ ПОРУКЕ ВАМА И ДРУГИМА, ВИ ПРИСТАЈЕТЕ И ГАРАНТУЈЕТЕ НАМА ДА СТЕ, ВИ И СВАКА ОСОБА КОЈУ СТЕ НАВЕЛИ, ДАЛИ ПРИСТАНАК ДА ПРИМАТЕ ТАКВЕ ПОРУКЕ И СВЕ ДРУГЕ ПОВЕЗАНЕ АДМИНИСТРАТИВНЕ ТЕКСТУАЛНЕ ПОРУКЕ ОД КОРПОРАЦИЈЕ MICROSOFT И MICROSOFT ФИЛИЈАЛА. "Административне текстуалне поруке" су периодичне трансакцијске поруке од одређене Microsoft услуге, укључујући али се не ограничавајући на "поруку добродошлице" или упутства како престати примати поруке. Ви или чланови групе који више не желе примати такве поруке могу повући сагласност за даље примање порука од корпорације Microsoft или Microsoft филијала у свако доба пратећи дата упутства. Ако више не желите примати такве поруке или учествовати у групи, слажете се да ћете повући сагласност путем упута датих од стране примјењивог програма или услуге. Ако имате разлога вјеровати да члан групе више не жели примати такве поруке или учествовати у групи, слажете се да ћете га искључити из групе. Такођер пристајете и гарантујете нам да ви и свака особа коју сте навели за поруке разумијете да је сваки члан групе одговоран за трошкове порука које му наплати његов/њен мобилни оператер, укључујући све трошкове међународних порука који се могу појавити када је порука послана са броја у САД-у.
Комплетан текст
Skype и GroupMeSkype и GroupMe14e_Skype
Резиме
 • д. Skype и GroupMe
  • i. Нема приступа хитним службама. Постоје битне разлике између стандардних телефонских услуга и програма Skype. Skype није у обавези да нуди приступ хитним службама на основу било каквих важећих локалних или националних правила, прописа или закона. Skype софтвер и производи нису предвиђени да подржавају нити да се користе за упућивање хитних позива болницама, полицијским службама, медицинским установама ни другим врстама услуга које корисника повезују с особљем хитних служби или телефонским центрима за јавну безбједност („Хитне службе“). Прихватате и слажете се: (i) да је ваша одговорност да купите стандардне бежичне (мобилне) или фиксне телефонске услуге које нуде приступ Хитним службама, и (ii) да Skype није замјена за примарну телефонску услугу.
  • ii. API-ји или емитовање. Ако желите да користите Skype за емитовање, морате да поштујете „Услове кориштења услуге за емитовање“ на https://www.skype.com/go/legal.broadcast. Ако желите да користите неки програмски интерфејс апликације („API“) који Skype нуди или ставља на располагање, морате да поштујете важеће услове лиценцирања, који су доступни на www.skype.com/go/legal.
  • iii. Смјернице о спречавању злоупотреба. Смјернице о спречавању злоупотреба могу да важе за вашу употребу програма Skype. Прегледајте ове смјернице, које су осмишљене са циљем да вас заштите од преваре и злоупотребе и које могу да ограниче тип, трајање и број позива које можете да упутите или порука које можете да пошаљете. Ови Услови обухватају ове смјернице самим позивањем на њих. Ове смјернице можете да пронађете на https://www.skype.com/go/terms.fairusage/.
  • iv. Мапирање. Skype садржи функције које вам омогућавају да шаљете информације услузи мапирања или да се помоћу ње означите на мапи. Кориштењем тих функција, пристајете на ове Услове и услове услуге Google мапе доступне на https://www.google.com/intl/en_ALL/help/terms_maps.html или на услове услуге Google мапе доступне у вашој земљи.
  • v. Корисници који су владине агенције. Ако желите користити пословни налог или Skype Manager у име владе САД или неке од агенција владе САД, ови Услови се не односе на такво кориштење. За одговарајуће услове или додатне информације, контактирајте usgovusers@skype.net.
  • vi. Лична/некомерцијална употреба. Skype је намијењен личној и некомерцијалној употреби. Дозвољено вам је да користите Skype на послу за сопствену пословну комуникацију.
  • vii. Skype број/Skype To Go. Ако вам Skype обезбиједи Skype број или Skype To Go број, прихватате да нисте власник тог броја и да немате право да га задржите заувијек. У одређеним земљама ћете број можда добити од Skype партнера, а не од компаније Skype, тако да ћете можда морати да закључите засебан уговор са тим партнером.
  • viii. Skype Manager. Ви сте направили „Администраторски рачун за Skype Manager“ и ви управљате њим у улози појединачног администратора групе Skype Manager, а не правног лица. Можете повезати свој појединачни Microsoft рачун с групом Skype Manager („Повезани рачун“). Можете одредити додатне администраторе групе Skype Manager, који у том случају морају прихватити ове Услове. Ако додијелите Skype бројеве Повезаном рачуну, ви сте одговорни за поштовање захтјева везаних за мјесто боравка или локацију корисника Повезаних рачуна. Ако одлучите прекинути везу Повезаног рачуна с групом Skype Manager, све додијељене претплате, Skype кредит или Skype бројеви неће моћи да се преузму, а Ваш садржај или материјал повезан с рачуном с којим је прекинута веза неће вам више бити доступан. Прихватате да ћете личне податке корисника Повезаних рачуна обрађивати у складу са свим важећим законима о обради података.
  • ix. Skype трошкови. Све цијене за плаћене Skype производе обухватају сав примјењиви порез, ако се не наведе другачије. Трошкови који се плаћају за позивање телефона ван претплате обухватају накнаду за успостављање везе (наплаћује се једном по позиву) и цијену по минуту наведену на www.skype.com/go/allrates. Трошкови позива се одузимају од Skype кредита. Skype може промијенити цијене позива у било ком тренутку тако што ће ту промјену објавити на www.skype.com/go/allrates. Нова цијена ће важити почевши од позива који упутите након објављивања нових цијена. Провјерите најновије цијене прије него што упутите позив. Минути позива и трошкови који нису изражени цијелим бројевима биће заокружени на сљедећу већу цијелу јединицу. У неким земљама плаћене Skype производе обезбјеђује локални Skype партнер тако да за те трансакције важе партнерови услови кориштења.
  • x. Skype кредит. Skype вам не гарантује кориштење Skype кредита за куповину свих плаћених Skype производа. Ако не користите Skype кредит у периоду од 180 дана, Skype ће вашем Skype кредиту додијелити неактиван статус. Можете поново активирати Skype кредит ако пратите везу за поновну активацију на https://www.skype.com/go/store.reactivate.credit. Ако сте у Јапану, а купујете Skype кредит са Skype веб локације, претходне двије реченице се не односе на вас и ваш Skype кредит ће истећи 180 дана након датума куповине. Када вам кредит истекне, нећете моћи да га поново активирате нити да га више користите. Можете омогућити функцију аутоматске допуне приликом куповине Skype кредита ако означите одговарајуће поље. Ако је омогућите, Skype кредит ће се допунити истим износом и одабраним начином плаћања сваки пут када Skype стање пређе доњу границу коју Skype с времена на вријеме одређује. Ако претплату нисте купили помоћу кредитне картице, услуге PayPal или Moneybookers (Skrill), већ неким другим начином плаћања, а омогућили сте аутоматску допуну, Skype кредит ће се допунити износом који је потребан за куповину сљедеће периодичне претплате. Увијек можете онемогућити аутоматску допуну ако приступите поставкама на Skype порталу за налог и промијените их.
  • xi. Накнаде за међународне поруке. GroupMe тренутно користи бројеве из САД-а за сваку групу. Свака текстуална порука која се пошаље или прими са GroupMe броја се броји као међународна текстуална порука послана или примљена из Сједињених Држава. Провјерите међународне цијене са својим оператером.
  • xii. Слање и примање новца. Кориштењем функције слања и примања новца (ако вам је на располагању) примате к знању да Skype користи трећа лица да би пружио услуге плаћања и извршавао преносе. Skype не пружа услуге плаћања или вршења преноса и није предузеће за новчане услуге. Слање и примање новца на Skype-у може бити једино доступно корисницима који имају 18 година и старијим (или на неки други начин у складу с условима трећих лица) и који су регистровали рачун и којима је рачун одобрен од стране независних произвођача. Да бисте користили функцију слања новца, од вас се може захтијевати да се упишете за одредбе и услове трећих лица и да обезбиједите дозволе да можете дијелити податке с тим трећим лицима у сврхе пружања услуге. Ако Skype прими обавјештење да ваше кориштење функције слања новца крши услове и одредбе трећег лица, Skype ће можда морати да предузме мјере против вашег рачуна, као што је отказивање и обустављање рачуна. Skype или Microsoft неће бити одговоран за услуге плаћања које пружају трећа лица или било које радње предузете под условима и одредбама трећих лица. Skype не даје било каква јемства, изјаве или гаранције да ће функција слања и примања новца бити на располагању или да ће наставити да буде на располагању.
Комплетан текст
Bing и MSNBing и MSN14f_BingandMSN
Резиме
 • ђ. Bing и MSN.
  • i. Bing и MSN материјал. Чланци, текстови, фотографије, мапе, видео записи, видео плејери и материјали трећих лица који су доступни у услугама Bing и MSN, укључујући Microsoft софтверске роботе, апликације и програме, намијењени су искључиво за некомерцијалну, личну употребу. Остале употребе, укључујући преузимање, копирање и редистрибуирање ових материјала или кориштење ових материјала и производа да би се направили ваши сопствени производи, дозвољене су само у мјери у којој то изричито одобре Microsoft или други носиоци права или у мјери у којој је то дозвољено примјењивим законом о ауторским правима. Microsoft или други носиоци права задржавају сва права на материјал која Microsoft није изричито одобрио овим условима лиценцирања, било подразумијевано, забраном порицања претходне изјаве или на неки други начин.
  • ii. Bing мапе. Не можете да користите слике из птичје перспективе Сједињених Америчких Држава, Канаде, Мексика, Новог Зеланда, Аустралије или Јапана у званичне сврхе без нашег засебног писменог одобрења.
  • iii. Bing мјеста и Bing производни центар. Када пружите своје Податке или свој Садржај услузи Bing мјеста или Bing производном центру, дајете компанији Microsoft међународну бесплатну лиценцу интелектуалне својине за кориштење, репродукцију, снимање, модификовање, мијењање, промовисање, преношење, приказивање или дистрибуирање као дио услуге, и подлиценцу тих права трећим странама.
Комплетан текст
CortanaCortana14g_Cortana
Резиме
 • е. Cortana.
  • i. Лична некомерцијална употреба. Cortana је Услуга личног асистента корпорације Microsoft. Функције, услуге, садржај и Апликације и услуге трећих лица које пружа Cortana (једним именом, „Cortana услуге“) намијењене су једино за лично и некомерцијално кориштење.
  • ii. Функционалност и садржај. Cortana пружа велики избор функција, од којих су неке персонализоване. Cortana услуге вам могу омогућити приступ услугама, информацијама или функционалностима које пружају друге Microsoft услуге или Апликације и услуге трећих лица. Услови који се односе на услугу из одјељка 13 примјењују се и на вашу употребу одговарајућих Microsoft услуга којима приступате путем Cortana услуга. Cortana пружа информације које можете користити искључиво у сврху прављења личних планова тако да се требате ослонити на своје сопствено расуђивање приликом прегледања ових информација и ослањања на њих. Microsoft не гарантује поузданост, доступност ни благовременост закључака и персонализованих информација које пружа Cortana. Microsoft не сноси одговорност уколико Cortana функција за управљање комуникацијом касни или вам онемогућава примање, приказ или слање порука или обавјештења.
  • iii. Апликације и услуге трећих лица. Као дио пружања Cortana услуга, Cortana може размјењивати информације с Апликацијама и услугама трећих лица, као што су ваш поштански број и питања и одговори добијени од стране Апликација и услуга трећих лица, да би испунила ваш захтјев. Путем повезивања налога, Cortana може омогућити корисницима објављивање куповине путем Апликација и услуга трећих лица помоћу поставки и подешавања рачуна које је корисник утврдио директно с тим Апликацијама и услугама трећих лица. Корисници могу обуставити повезивање рачуна у било ком тренутку. Ваше кориштење Апликација и услуга трећих лица обухваћено је Одјељком 5 ових Услова. Издавачи Апликација и услуга трећих лица могу промијенити или укинути функционалност или карактеристике својих Апликација и услуга трећих лица или интеграцију са Cortana услугама. Microsoft није одговоран нити одговара за софтвер или фирмвер који је испоручио произвођач.
  • iv. Уређаји које омогућује Cortana. Услуге које подржавају агента Cortanа су производи или уређаји на којима је омогућен приступ Cortana услугама, или производи или уређаји који су компатибилни са Cortana услугама. Уређаји које омогућује Cortana укључују уређаје или производе трећих лица које корпорација Microsoft не посједује, не производи и не развија. Microsoft не гарантује и није правно одговоран за ове уређаје и производе трећих лица.
  • v. Софтверска ажурирања. За било који уређај који се може повезати на Cortana услуге, можемо аутоматски провјерити вашу верзију софтвера Cortana услуга и преузети ажурирања софтвера или промјене конфигурације или затражити од било ког произвођача уређаја које омогућује Cortana да ажурира софтвер Cortana услуга.
Комплетан текст
Outlook.comOutlook.com14h_Outlook_com
Резиме
 • ж. Outlook.com. Outlook.com (или @msn, @hotmail или @live) е-адреса коју користите за креирање Microsoft рачуна биће јединствена за вас све док су ваше Outlook.com пријемно поштанско сандуче или Microsoft рачун активни. У случају да затворите Outlook.com пријемно поштанско сандуче или Microsoft рачун, или да то уради Microsoft у складу са овим Условима, е-адреса или корисничко име се могу рециклирати у систему и додијелити другом кориснику.
Комплетан текст
Office uslugeOffice услуге14i_officeBasedServices
Резиме
 • з. Office услуге. Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 University, Office Online, Sway, OneNote.com и све друге Office 365 претплате или Услуге са брендом Office, намијењене су за вашу личну, некомерцијалну употребу, осим уколико имате корисничка права на комерцијалну употребу по основу посебног уговора са корпорацијом Microsoft.
Комплетан текст
Microsoft здравствене услугеMicrosoft здравствене услуге14j_MicrosoftHealthServices
Резиме
 • и. Microsoft здравствене услуге.
  • i. HealthVault. HealthVault је намијењен за складиштење личних здравствених информација и информација о другим особама (као што је ваша породица) уз њихов пристанак. HealthVault рачуне не треба да користе добављачи здравствених услуга нити их треба користити у друге комерцијалне сврхе нити потребе које нису личне природе. Информације са рачуна можда неће увијек бити тачне или ажуриране, тако да здравствени радници треба да их сматрају искључиво подацима информативне природе. Услуга HealthVault не садржи евиденцију коју могу да користе добављачи здравствених услуга ни евиденцију која се може користити у друге медицинске сврхе или у сврху вођења историје болести. На примјер, HealthVault евиденција не представља намјенску медицинску документацију дефинисану прописима САД. Ако добављач медицинских услуга одлучи да у своју евиденцију уврсти податке које пружа HealthVault, требало би да направи копију у сопственом систему. Ако на рачуну имате још једног чувара евиденције (зато што сте га позвали или је он позвао вас), прихватате да тај други чувар има пуну контролу над том евиденцијом и да може да вам откаже приступ евиденцији, управља приступ других особа евиденцији и прегледа податке из евиденције, укључујући начин и вријеме кориштења евиденције. Microsoft не подржава акредитиве за услуге које не припадају корпорацији Microsoft (као што су Facebook и OpenID), тако да HealthVault корисничка подршка неће моћи да вам помогне око проблема са пријављивањем помоћу њих. Ако изгубите акредитиве за пријављивање или ако се рачун преко кога сте добили акредитиве затвори, нећете моћи да вратите ускладиштене податке. Да не би долазило до прекида приступа, предлажемо да користите више акредитива за пријављивање уз HealthVault рачун. Microsoft не подржава нити контролише рад, подршку или безбједност акредитива за услуге које не припадају корпорацији Microsoft, и није одговоран за њих.
  • ii. Microsoft Band. Microsoft Band уређај и апликација нису медицинска средства и намијењени су само за фитнес и велнес. Нису пројектовани ни предвиђени за кориштење у дијагнози обољења ни других здравствених стања, као ни за лијечење, ублажавање, третман или превенцију обољења и других здравствених стања. Microsoft није одговоран ни за једну одлуку коју направите на основу информација које сте добили из Microsoft наруквице.
Комплетан текст
Дигитална добраДигитална добра14k_DigitalGoods
Резиме
 • j. Дигитална добра. Microsoft може да вам омогући да преко Microsoft Groove, Microsoft филмови и ТВ, продавнице и других повезаних и будућих услуга, набавите, слушате, приказујете, репродуцирате или читате (у зависности од случаја) музику, слике, видео, текст, књиге, игре или други материјал („Дигитална добра“) који можете да набавите у дигиталном облику. Дигитална добра су намијењена само за личну, некомерцијалну забаву. Слажете се да нећете дијелити, емитовати, јавно изводити или јавно приказивати или преносити копије Дигиталних добара. Дигитална добра могу бити у власништву компаније Microsoft или трећих страна. У свим околностима, разумијете и прихватате да су ваша права у вези Дигиталних добара ограничена овим Условима, законом о ауторским правима и правилима кориштења која се налазе на https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=723143. Прихватате да Дигитална добра која сте набавили од било које Услуге нећете покушавати да измијените ни из једног разлога, укључујући прикривање или промјену власништва или кода Дигиталних добара. Microsoft или власници Дигиталних добара могу с времена на вријеме да уклоне Дигитална добра са Услуга без обавјештења.
Комплетан текст
OneDriveOneDrive14l_OneDrive
Резиме
 • к. OneDrive.
  • i. Расподјела складишта. Ако имате више садржаја похрањеног на свом OneDrive рачуну него што вам је додијељено према условима бесплатне или плаћене претплате за OneDrive и ако не одговорите на обавијест од корпорације Microsoft да прилагодите рачун уклањањем вишка садржаја или пребацивањем на нови план претплате са више простора, задржавамо право да вам затворимо рачун и обришемо или онемогућимо приступ Вашем садржају путем услуге OneDrive.
  • ii. Изведба услуге. У зависности од фактора као што је ваша опрема, интернет веза и напори компаније Microsoft да одржи учинак и интегритет својих услуга, понекад може доћи до кашњења у пријеносу или синхронизацији садржаја путем услуге OneDrive.
Комплетан текст
Microsoft наградеMicrosoft награде14m_MicrosoftRewards
Резиме
 • л. Microsoft Rewards.
  • i. Програм. Програм Microsoft награде ("Програм") вам пружа могућност да зарадите откупиве бодове за активности као што су квалификоване претраге, аквизиције, вријеме које сте провели активно претражујући користећи Microsoft Edge, као и друге понуде из корпорације Microsoft. Понуде се могу разликовати у зависности од тржишта. Претраживање је активност којом појединачни корисник ручно уноси текст с намјером да добије резултате претраге у претраживачу Bing, у сврху истраживања, и не укључује упите које уносе софтверски роботи, макрои или који су унесени неким другим аутоматизованим или злонамјерним средствима било које врсте ("Претраживање"). Аквизиција је поступак набавке роба или преузимање и стицање лиценце за дигитални садржај из коропорације Microsoft, без обзира да ли он је бесплатан или плаћен ("Аквизиција"). Наградни бодови се не нуде за сваку куповину из корпорације Microsoft. Активно претраживати користећи Microsoft Edge значи имати у видном пољу прегледник на екрану свог уређаја (нпр. који је отворен и који се користи тако да је иконица Microsoft Edge освијетљена у траци задатака, што значи да је апликација тренутно у употреби), и користити прегледник за гледање веб локација, видео записа, провјеру е-поште или друге активности за које се прегледник користи. Да бисте зарадили бодове користећи Microsoft Edge, Bing мора бити подешен као задани претраживач у прегледнику и телеметрија мора бити омогућена у вашим Windows поставкама. Microsoft може, с времена на вријеме, нудити и додатне могућности да зарадите бодове, при чему неће свака понуда за стицање бодова бити трајно доступна. Бодовима које сте зарадили можете откупити ставке ("Награде") које су наведене на страници за откуп. За више информација, погледајте одјељак Награде на support.microsoft.com ("FAQ").
   • 1. Захтјеви Програма. Требаће вам важећи Microsoft рачун, а ваш уређај мора испуњавати минималне системске захтјеве. Програм је отворен за кориснике који имају мјесто боравка на тржиштима која су наведена у FAQ. Појединци не могу имати више од једног рачуна за Програм чак ни када појединац има више адреса е-поште, а домаћинства су ограничена на шест рачуна. Програм је намијењен искључиво за личну и некомерцијалну употребу.
   • 2. Бодови. Осим донирања ваших бодова непрофитним организацијама које су наведене у центру за откуп, бодови нису преносиви. Бодови нису ваше лично власништво и не можете их уновчити. Бодове вам додјељујемо у промотивне сврхе. Бодове не можете купити. Microsoft може ограничити количину бодова или Награда по особи, домаћинству или током одређеног времена (нпр. дневно). Не можете откупити више од 550.000 бодова током календарске године у Програму. Бодови које зарадите у Програму не вриједе нити се могу користити у комбинацији са било којим другим програмом који нуде Microsoft или трећа лица. Неоткупљени бодови ће истећи уколико не зарадите или откупите било који број бодова током периода од 18 мјесеци.
   • 3. Награде. Бодове можете откупити тако што ћете посјетити центар за откуп или их можете донирати наведеним непрофитним организацијама. Уколико буде постојао ограничен број одређених Награда, ове Награде ће бити испоручиване редослиједом пријема захтјева. Могуће је да ће се од вас тражити додатне информације као што су поштанска адреса и број телефона (не односи се на VOIP или бесплатни број), а од вас се такође може тражити да унесете кôд због заштите од преваре или да потпишете додатна правна документа како бисте искористили бодове за Награде. Након што сте наручили Награду, не можете је отказати или вратити због откупа бодова осим у случају да је производ неисправан или ако је тако прописано примјењивим законом. Ако наручите Награду које тренутно нема на стању или која није доступна из других разлога које Microsoft одређује по свом сопственом нахођењу, можемо одлучити да Награду замијенимо неком другом Наградом упоредиве вриједности или да вам извршимо поврат бодова. Microsoft може ажурирати Награде које се нуде у центру за откуп или престати да нуди одређене Награде. Неке Награде могу имати ограничење у вези са старосним узрастом корисника. Сви такви захтјеви ће бити укључени у одговарајућу понуду. Ви сте одговорни за све савезне, државне и локалне порезе, као и за све друге трошкове који проистекну из вашег прихватања и кориштења Награде. Награде ће бити послане на адресу е-поште коју сте доставили када сте наручивали своју Награду. Због тога је потребно да редовно ажурирате своју адресу. Награде које није било могуће испоручити, неће бити поново издаване и у складу с тим биће поништене. Награде нису намијењене за препродају.
   • 4. Отказивање вашег учешћа у Програму. Ваш рачун за Програм ће бити отказан ако се не пријавите бар једном током периода од 18 мјесеци. Осим тога, Microsoft задржава право да откаже одређеном кориснику рачун за Програм уколико је тај корисник вршио измјене, злоупотребљавао или лажирао Програм, или због кршења ових Услова. Након отказивања Програма (било да то урадите ви или ми) или ако је Програм обустављен, имаћете 90 дана на располагању за откуп својих бодова; у супротном, ти бодови ће бити поништени. У моменту отказивања се завршава ваше право на отказивање Програма и стицање будућих бодова.
   • 5. Остали услови. Microsoft задржава право да вас дисквалификује; онемогући приступ Програму или вашем рачуну за Награде; и/или повуче бодове, Награде и добровољне прилоге, уколико Microsoft сматра да мијењате или злоупотребљавате било који аспект Програма или уколико сте укључени у активности које нарушавају ове Услове.
Комплетан текст
РазноРазно16_17_18_miscellaneous
Резиме

14. Разно. Овај одјељак, одјељци 1, 9 (за износе остварене прије истека ових Услова), 10, 11, 12, 15, 17, као и они који на основу својих услова важе и након истека ових Услова, наставиће да важе и након раскида или отказивања ових Услова. У мјери дозовољеној примјењивим законом, можемо да додијелимо ове Услове, пребацимо своје обавезе на основу ових Услова својим подизвођачима или да подлиценцирамо своја права на основу ових Услова, у цјелости или дјелимично, у било ком тренутку и без обавјештења. Ви не смијете да додјељујете ове Услове ни да преносите права на кориштење Услуга. Ово представља цијели Уговор између вас и корпорације Microsoft у погледу вашег кориштења Услуга. Он замјењује било које претходне уговоре између вас и корпорације Microsoft у погледу вашег кориштења Услуга. Приликом потписивања ових Услова, не ослањате се ни на једну тврдњу, изјаву, гаранцију, споразум, обавезу, обећање или јемство које није изричито наведено у овим Условима. Сви дјелови ових Услова важе у највећој мјери дозвољеној важећим законом. Ако суд или арбитар донесе одлуку да не можемо да спроводимо дио ових Услова на начин на који је написан, можемо да замијенимо те услове сличним условима у мјери у којој их је могуће спровести по важећем закону, али остатак ових Услова се неће промијенити. Ови Услови су склопљени искључиво у вашу и нашу корист. Ови Услови нису склопљени у корист ниједне друге особе, осим правних насљедника корпорације Microsoft и лица којима је додијелила права. Наслови одјељака служе само као референца и немају правног ефекта.

15. Тужбе морају да се покрену у року од годину дана. Све тужбе које се односе на ове Услове или Услуге морају се покренути на суду (или се мора започети арбитража ако важи одјељак 10(г)) у року од једне године од датума када сте први пут стекли право да покренете тужбу, осим ако локални закон захтијева више времена за покретање тужби. Ако се не покрене током тог времена, трајно се забрањује.

16. Закони о извозу. Морате да поштујете све националне и интернационалне законе и прописе о извозу који важе за софтвер и/или Услуге и који обухватају ограничења одредишта, крајњих корисника и крајње употребе. Додатне информације о ограничењима локације и извоза потражите на https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=868968 и https://www.microsoft.com/exporting.

17. Задржавање права и Повратне информације. Осим ако није изричито наведено под овим Условима, Microsoft вам не даје лиценцу или било које друго право било које врсте под било којим патентима, практичним знањем, ауторским правима, пословним тајнама или другом интелектуалном својином коју посједује или контролише Microsoft или било које друго повезано правно лице, укључујући али не ограничавајући се на било који назив, заштићени изглед производа, логотип или еквиваленте. Ако пошаљете у Microsoft било коју идеју, понуду, приједлог или повратну информацију, укључујући без ограничења идеје за нове производе, технологије, промоције, називе производа, повратне информације о производима и унапређења производа ("Повратне информације"), ви дајете корпорацији Microsoft без накнаде, ауторских права или других обавеза према вама, право да направи, право да ангажује трећу страну да направи, креира изведене радове, користи, дијели и комерцијализује ваше Повратне информације на било који начин и за било коју намјену. Нећете пружати Повратне информације које подлијежу лиценци која захтијева да Microsoft лиценцира свој софтвер, технологије или документацију било којим трећим лицима зато што Microsoft укључује ваше Повратне информације у њима.

Комплетан текст
ОБАВЈЕШТЕЊАОБАВЈЕШТЕЊАNOTICES
Резиме

Обавјештења и поступак у случају тужби у вези с кршењем права на интелектуалну својину. Microsoft поштује права на интелектуалну својину трећих лица. Ако желите послати обавјештење о кршењу права на интелектуалну својину, укључујући тужбе о кршењу ауторских права, користите наше поступке за слање Обавјештења о кршењу ауторских права. ОДГОВОР ЋЕ БИТИ ДАТ САМО НА ЗАХТЈЕВЕ КОЈИ СУ РЕЛЕВАНТНИ ЗА ОВАЈ ПОСТУПАК.

Microsoft користи поступке наведене у члану 17 Кодекса Сједињених Држава, одјељак 512 како би одговорио на обавјештења о кршењу ауторских права. У одговарајућим околностима, Microsoft такође може да онемогући или избрише рачуне корисника Microsoft услуга који су више пута кршили ауторска права.

Обавјештења и поступци у вези са проблемима са ауторским правима приликом оглашавања. Прегледајте наше Смјернице о интелектуалној својини у вези са проблемима са интелектуалном својином на нашој мрежи за оглашавање.

Обавјештења о ауторским правима и трговачком жигу. Услуге су заштићене ауторским правима © 2018 корпорације Microsoft и/или њених добављача, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Сва права задржана. Microsoft и називи, логотипи и иконе свих Microsoft производа, софтвера и услуга могу бити жигови или регистровани жигови корпорације Microsoft у Сједињеним Државама и/или другим земљама. Називи стварних компанија и производа могу бити жигови својих одговарајућих власника. Задржана су сва права која у овим Условима нису изричито одобрена. Одређени софтвер који се користи на одређеним Microsoft серверима веб локација заснован је дјелимично на раду компаније Independent JPEG Group. Copyright © 1991-1996 Thomas G. Lane. Сва права задржана. Ауторско право на „gnuplot“ софтвер који се користи на одређеним серверима Microsoft веб локација © 1986‑1993 Thomas Williams, Colin Kelley. Сва права задржана.

Медицинско обавјештење. Microsoft не пружа медицинске нити икакве друге здравствене савјете, дијагнозе и третмане. Увијек тражите савјет љекара или неког другог квалификованог здравственог радника ако имате питања везана за неки медицински проблем, режим исхране, фитнес или велнес програм. Никада не занемарујте стручне медицинске савјете и немојте оклијевати да их затражите због информација које сте добили у Услугама или преко њих.

Вриједност акција на берзи и подаци о индексу (укључујући вриједности индекса). © 2013 Morningstar, Inc. Сва права задржана. Информације из овог одјељка: (1) припадају компанији Morningstar и/или њеним добављачима садржаја; (2) не смију се копирати ни дистрибуирати; и (3) могу да не буду тачне, потпуне или благовремене. Ни Morningstar ни његови добављачи садржаја нису одговорни ни за какве штете или губитке који проистекну из употребе ових информација. Претходни учинак не гарантује будуће резултате.

Не можете да користите ниједан Dow Jones индексSM, податке о индексу или Dow Jones ознаке у сврху издавања, креирања, спонзорисања, трговине, маркетинга или промовисања финансијских средстава или производа за инвестирање (на примјер, деривата, структурираних производа, инвестиционих фондова, индексних фондова, инвестиционих портфолија итд. код којих су цијена, повраћај и/или учинак средства или инвестиционог производа засновани на, повезани са или осмишљени са циљем да прате неки од индекса или замјену за неки од индекса) без засебног писменог уговора са компанијом Dow Jones.

Финансијско обавјештење. Microsoft није брокер/дилер нити регистровани инвестициони савјетник на основу савезног закона о хартијама од вриједности Сједињених Америчких Држава ни закона о хартијама од вриједности других судских надлежности и не даје савјете везане за препоручљивост улагања у, куповине или продаје хартија од вриједности или других финансијских производа или услуга. Ништа што је наведено у Услугама не представља понуду или захтјев за куповину или продају хартија од вриједности. Ни Microsoft ни његови даваоци лиценце за вриједност акција на берзи и података о индексу не подржавају нити препоручују неке одређене финансијске производе или услуге. Ништа што је наведено у Услугама није предвиђено да буде стручни савјет, укључујући али не ограничавајући се на савјете у вези с улагањем или порезом.

Обавјештење о H.264/AVC, MPEG-4 визуелном и VC-1 видео стандарду. Софтвер може да обухвата H.264/AVC, MPEG-4 визуелни стандард и/или VC-1 технологију кодека, које може да лиценцира MPEG LA, L.L.C. Ова технологија је формат компримовања информација видео записа. MPEG LA, L.L.C. захтијева ово обавјештење:

ОВАЈ ПРОИЗВОД ЈЕ ЛИЦЕНЦИРАН У СКЛАДУ СА H.264/AVC, MPEG-4 ВИЗУЕЛНИМ И VC-1 ПАТЕНТНИМ ПОРТФОЛИО ЛИЦЕНЦАМА ЗА ЛИЧНО И НЕКОМЕРЦИЈАЛНО КОРИШТЕЊЕ ОД СТРАНЕ КЛИЈЕНТА У СВРХУ (А) КОДИРАЊА ВИДЕО СИГНАЛА У СКЛАДУ СА СТАНДАРДИМА („ВИДЕО СТАНДАРДИ“) И/ИЛИ (Б) ДЕКОДИРАЊА H.264/AVC, MPEG-4 ВИЗУЕЛНОГ СИГНАЛА И VC-1 ВИДЕО СИГНАЛА КОЈИ ЈЕ КОДИРАО КЛИЈЕНТ АНГАЖОВАН У ЛИЧНОЈ И НЕКОМЕРЦИЈАЛНОЈ АКТИВНОСТИ И/ИЛИ КОЈИ ЈЕ ДОБИЈЕН ОД ДОБАВЉАЧА ВИДЕО УСЛУГА ЛИЦЕНЦИРАНОГ ЗА ОБЕЗБЈЕЂИВАЊЕ ТАКВОГ ВИДЕО ЗАПИСА. НИЈЕДНА ОД ЛИЦЕНЦИ СЕ НЕ ПРОШИРУЈЕ НА БИЛО КОЈИ ДРУГИ ПРОИЗВОД БЕЗ ОБЗИРА НА ТО ДА ЛИ ЈЕ ТАЈ ПРОИЗВОД УКЉУЧЕН ЗАЈЕДНО СА ОВИМ СОФТВЕРОМ У ЈЕДНОМ ЧЛАНКУ. НИЈЕДНА ЛИЦЕНЦА СЕ НЕ ДОДЈЕЉУЈЕ ИЛИ ПОДРАЗУМИЈЕВА ЗА БИЛО КОЈИ ДРУГИ ВИД КОРИШТЕЊА. ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СЕ МОГУ ДОБИТИ ОД КОМПАНИЈЕ MPEG LA, L.L.C. ПОГЛЕДАЈТЕ MPEG LA ВЕБ ЛОКАЦИЈУ.

Искључиво у циљу појашњења, ово обавјештење не ограничава нити спречава кориштење софтвера који се пружа на основу ових Услова у уобичајене пословне сврхе које су јединствене за то предузеће и које не обухватају (i) поновну дистрибуцију софтвера трећим лицима или (ii) креирање материјала помоћу технологија које подржавају ВИДЕО СТАНДАРДЕ ради дистрибуције трећим лицима.

Комплетан текст
СТАНДАРДНИ УСЛОВИ ЛИЦЕНЦИРАЊА ЗА АПЛИКАЦИЈЕСТАНДАРДНИ УСЛОВИ ЛИЦЕНЦИРАЊА ЗА АПЛИКАЦИЈЕSTANDARDAPPLICATIONLICENSETERMS
Резиме

СТАНДАРДНИ УСЛОВИ ЛИЦЕНЦИРАЊА ЗА АПЛИКАЦИЈЕ

MICROSOFT ПРОДАВНИЦА, WINDOWS ПРОДАВНИЦА И XBOX ПРОДАВНИЦА

Ови услови лиценцирања представљају уговор између вас и издавача апликације. Прочитајте их. Примјењују се на софтверске апликације које преузмете из Microsoft продавнице, Windows продавнице или Xbox продавнице (једним именом се у овим условима лиценцирања називају ("Продавница"), укључујући сва ажурирања или додатке за апликацију, осим ако апликација нема одвојене услове јер се у том случају они примјењују.

ПРЕУЗИМАЊЕМ ИЛИ КОРИШТЕЊЕМ АПЛИКАЦИЈЕ ИЛИ ПОКУШАЈЕМ ДА ИЗВРШИТЕ НЕКУ ОД ТИХ РАДЊИ ПРИХВАТАТЕ ОВЕ УСЛОВЕ. АКО ИХ НЕ ПРИХВАТАТЕ, НЕМАТЕ ПРАВА НИТИ СМИЈЕТЕ ДА ПРЕУЗМЕТЕ ИЛИ КОРИСТИТЕ АПЛИКАЦИЈУ.

Издавач апликације је правно лице које вам лиценцира апликацију, као што је наведено у Продавници.

Ако прихватите ове услове лиценцирања и придржавате их се, имате права која су наведена у наставку.

 • 1. ПРАВА НА ИНСТАЛАЦИЈУ И КОРИШТЕЊЕ; ИСТЕК. Можете инсталирати и користити апликацију на Windows уређајима или Xbox конзолама као што је описано у Правилима кориштења корпорације Microsoft. Microsoft задржава право да у било ком тренутку измијени Правила кориштења корпорације Microsoft.
 • 2. ИНТЕРНЕТ УСЛУГЕ.
  • а. Сагласност за интернет услуге или услуге бежичне мреже. Ако се апликација повезује са рачунарским системима преко интернета, што може да подразумијева повезивање преко бежичне мреже, кориштење апликације се сматра вашом сагласношћу за пренос стандардних информација о уређају (укључујући, без ограничења, техничке информације о уређају, софтверу система и апликација, као и периферијским уређајима) за интернет услуге и услуге бежичне мреже. Ако постоје неки други услови везани за ваше кориштење услуга којима приступате помоћу апликације, важе и они.
  • б. Злоупотреба интернет Услуга. Не можете да користите било коју интернет услугу на било који начин који би могао да је оштети или да онемогући било чије кориштење услуге или бежичне мреже. Не смијете да користите услугу да бисте покушали да неовлашћено приступите иједној услузи, подацима, рачуну или мрежи на било који начин.
 • 3. ОПСЕГ ЛИЦЕНЦЕ. Апликација се не продаје, већ се лиценцира. Овај уговор вам даје само одређена права на кориштење апликације. Ако Microsoft онемогући ваше кориштење апликације на уређајима због вашег уговора са корпорацијом Microsoft, сва повезана права из лиценце престају да важе. Издавачи апликација задржавају сва остала права. Ако вам важећи закон не даје додатна права упркос овом ограничењу, можете да користите апликацију само на начин који је изричито дозвољен у овом уговору. Ако то чините, морате да се придржавате било којих техничких ограничења у апликацији која вам омогућавају да је користите само на одређени начин. Не смијете да:
  • а. да заобилазите техничка ограничења у апликацији.
  • б. да вршите реверзни инжењеринг, декомпилацију и растављање апликације, осим и само у мјери у којој је то дозвољено примјењивим правом, упркос овом ограничењу.
  • в. да правите више примерака апликације него што је наведено у овом уговору или дозвољено примјењивим правом, упркос овом ограничењу.
  • г. да објављујете или на други начин учините апликацију доступном како би је друге особе копирале.
  • д. да изнајмљујете, издајете или позајмљујете апликацију.
  • ф. Пренос апликације или овог уговора на треће лице.
 • 4. ДОКУМЕНТАЦИЈА. Ако се уз апликацију доставља документација, можете да копирате и користите документацију као лични референтни материјал.
 • 5. ОГРАНИЧЕЊА ВЕЗАНА ЗА ТЕХНОЛОГИЈУ И ИЗВОЗ. Апликација може да подлијеже америчким или међународним законима и прописима за контролу технологије или извоза. Морате да поштујете све националне и интернационалне законе и прописе о извозу који важе за технологију коју апликација користи или подржава. Ови закони обухватају ограничења у погледу одредишта, крајњих корисника и крајњег кориштења. Да бисте добили информације о производима са брендом корпорације Microsoft, посјетите Microsoft веб локацију о извозу.
 • 6. УСЛУГЕ ПОДРШКЕ. Обратите се издавачу апликације да бисте утврдили које услуге подршке су доступне. Microsoft, произвођач хардвера и добављач бежичног интернета нису одговорни (осим у случају да је неко од њих издавач апликације) за пружање услуга подршке за апликацију.
 • 7. ЦИО УГОВОР. Овај уговор, примјењиве смјернице приватности, сви додатни услови уз апликацију и услови за додатке и ажурирања чине цио уговор о лиценцирању за апликацију између вас и издавача апликације.
 • 8. ВАЖЕЋИ ЗАКОН.
  • а. Сједињене Америчке Државе и Канада. Ако сте апликацију набавили у Сједињеним Америчким Државама или Канади, закони државе или покрајине у којој живите (или, ако сте правно лице, у којој се налази ваше сједиште) управљаће тумачењем овог уговора и примјењиваће се на тужбе за његово кршење, као и на остале тужбе (укључујући заштиту купаца, нефер конкуренцију и тужбе за прекршајe) без обзира на сукоб законских принципа.
  • б. Ван Сједињених Америчких Држава и Канаде. Ако сте апликацију набавили у било којој другој земљи, примјењују се закони те земље.
 • 9. ПРАВНИ ЕФЕКАТ. Овај уговор описује одређена законска права. Можда имате друга права по законима у својој држави или земљи. Овај Уговор не мијења ваша права на основу закона ваше државе или земље ако закони ваше државе или земље то не дозвољавају.
 • 10. ОДРИЦАЊЕ ОД ГАРАНЦИЈЕ. Апликација се лиценцира „таква каква јесте“, „са свим грешкама“ и „према доступности“. Ви сносите одговорност за њено кориштење. Издавач апликације, у своје име, као и у име корпорације Microsoft (ако Microsoft није издавач апликације), добављача бежичног интернета преко чије мреже се апликација доставља и свих њихових филијала, продаваца, агената и добављача („Покривене стране“), не даје изричите гаранције, јемства или услове у вези са апликацијом. Цјелокупни ризик у погледу квалитета, сигурности, поузданости и перформанси апликације сносите ви. Ако се покаже да је апликација неисправна, ви преузимате цјелокупни трошак свог неопходног сервисирања или поправке. Могуће је да према локалним законима имате додатна потрошачка права која овај уговор не може да промијени. У мјери у којој је то дозвољено локалним законом, Покривене стране искључују било које подразумијеване гаранције или услове, укључујући оне о подесности за продају, подесности за одређену намјену, сигурност, квалитет и некршењу права интелектуалне својине.
 • 11. ОГРАНИЧЕЊЕ ПРАВНИХ ЉЕКОВА И ШТЕТА, КАО И ЊИХОВО ИСКЉУЧЕЊЕ. У мјери у којој то није забрањено законом и ако имате основа за надокнаду штете, од издавача апликације можете да надокнадите само директну штету чија је највећа вриједност износ који сте платили за апликацију или 1,00 USD, који год је износ већи. Од издавача апликације нећете тражити надокнаду никаквих других штета, укључујући посљедичне штете, губитак профита, посебне, посредне или случајне штете, и одричете се права на то. Ако локални закони прописују да мора да постоји гаранција, јемство или услов чак и ако то у овим условима није наведено, њихово трајање је ограничено на период од 90 дана од дана када преузмете апликацију.

Ово ограничење се примјењује на:

 • било шта у вези са апликацијом или услугама који су доступни преко апликације; и
 • на тужбе за кршење уговора, гаранције, јемства или услова; стриктну одговорност, непажњу и друге деликте; кршење статута или прописа; неосновано богаћење; или друге теорије права; и све то у мјери дозвољеној примјењивим правом.

Такође се примјењује чак и ако:

 • овај правни лијек не може у потпуности да вам надокнади губитке; или
 • Ако је издавач апликације знао или је требало да зна о могућности настанка штета.
Комплетан текст
Обухваћене услугеОбухваћене услугеserviceslist
Резиме

Уговором компаније Microsoft о пружању услуга су обухваћени сљедећи производи, апликације и услуге, који можда нису доступни на вашем тржишту.

 • Account.microsoft.com
 • Advertising.microsoft.com
 • Bing App for Android
 • Bing Bots
 • Bing Business Bot
 • Bing for Business
 • Bing Image and News (iOS)
 • Bing Search APIs/SDKs
 • Bing Sportscaster
 • Bing Translator
 • Bing Webmaster
 • Bing Wikipedia прегледач
 • Bing апликација за претрагу
 • Bing апликације
 • Bing мапе
 • Bing радна површина
 • Bing рјечник
 • Bing трака са алаткама
 • Bing у учионици
 • Bing.com
 • Bing
 • Bingplaces.com
 • Citizen Next
 • Cortana skills by Microsoft
 • Cortana
 • Default Homepage and New Tab Page on Microsoft Edge
 • Dev Center App
 • Dictate
 • Docs.com
 • education.minecraft.net
 • Face Swap
 • Feedback Intake Tool for Azure Maps (aka “Azure Maps Feedback”)
 • Forms.microsoft.com
 • forzamotorsport.net
 • Groove Music Pass
 • Groove
 • GroupMe
 • HealthVault
 • LineBack
 • Microsoft Academic
 • Microsoft Add-Ins for Skype
 • Microsoft Bots
 • Microsoft Educator Community
 • Microsoft Health
 • Microsoft Pay
 • Microsoft Research Interactive Science
 • Microsoft Research Open Data
 • Microsoft Soundscape
 • Microsoft Translator
 • Microsoft XiaoIce
 • Microsoft позадина
 • Microsoft помоћник за подршку и опоравак за Office 365
 • Microsoft породица
 • Microsoft рачун
 • Microsoft филмови и ТВ
 • Mixer
 • MSN Dial Up
 • MSN Explorer
 • MSN Premium
 • MSN вијести
 • MSN вријеме
 • MSN здравље и фитнес
 • MSN новац
 • MSN путовања
 • MSN спорт
 • MSN храна и пиће
 • MSN.com
 • Next Lock Screen
 • Office 365 Consumer
 • Office 365 Home
 • Office 365 Personal
 • Office 365 Pro Plus optional connected experiences
 • Office 365 University
 • Office Sway
 • Office за веб (раније Office Online)
 • Office продавница
 • Office.com
 • OneDrive.com
 • OneDrive
 • OneNote.com
 • Outlook.com
 • Paint 3D
 • Picturesque Lock Screen
 • Presentation Translator
 • Remix 3D
 • Rinna
 • rise4fun
 • Ruuh
 • Seeing AI
 • Send
 • Skype in the Classroom
 • Skype Interviews
 • Skype Manager
 • Skype Qik
 • Skype.com
 • Skype
 • Snip Insights
 • Spreadsheet Keyboard
 • Sprinkles
 • Sway.com
 • to-do.microsoft.com
 • Translator for Microsoft Edge
 • Translator Live
 • UrWeather
 • Video Breakdown
 • Visio Online
 • Web Translator
 • Who’s In
 • Windows Live Writer
 • Windows Live Пошта
 • Windows Movie Maker
 • Windows игре, апликације и веб-сајтови које издаје Microsoft
 • Windows продавница
 • Windows фото-галерија
 • Xbox Game Pass
 • Xbox Game Studios игре, апликације и веб-сајтови
 • Xbox Live Gold
 • Xbox Live
 • Xbox Music
 • Xbox Store
 • Апликација за исправност уређаја
 • Апликација Мапе
 • Паметна претрага
 • Продавница
Комплетан текст
1. март 2018.0