Објављено:
Ступа на снагу: 1. мај 2018.
Microsoft уговор о пружању услуга
Ваша приватностВаша приватност1_YourPrivacy
Резиме

1. Ваша приватност. Ваша приватност нам је важна. Прочитајте Microsoft изјаву о приватности („Изјава о приватности“) зато што су у њој описани типови података које прикупљамо од вас и са ваших уређаја („Подаци“), начин на који користимо Податке и правне основе за обраду Података. Изјава о приватности такође описује начин на који Microsoft користи ваш садржај, а то су поруке које размењујете са другима, објаве које прослеђујете компанији Microsoft преко Услуга, као и датотеке, фотографије, документи, аудио садржај, дигитални радови, преноси уживо преко интернета и видео записи које отпремате, складиштите, емитујете или делите преко Услуга („Ваш садржај“). Када се обрада заснива на пристанку и у мери дозвољеној законом, прихватањем ових Услова пристајете на то да Microsoft прикупља, користи и открива Ваш садржај и Податке на начин описан у Изјави о приватности. У неким случајевима, обезбедићемо засебно обавештење и од вас затражити пристанак како је наведено у Изјави о приватности.

Комплетан текст
Ваш садржајВаш садржај2_yourContent
Резиме

2. Ваш садржај. Многе наше Услуге омогућавају складиштење или дељење Вашег садржаја или пријем материјала од других. Не захтевамо власништво над Вашим садржајем. Ваш садржај остаје ваш и ви сте одговорни за њега.

 • а. Када делите Ваш садржај са другим особама, схватате да оне могу да глобално користе, чувају, снимају, репродукују, емитују, преносе, деле и приказују (и, у услузи HealthVault, бришу) Ваш садржај без обавезе да вам дају накнаду за то. Ако желите да другима ускратите ту могућност, не користите Услуге за дељење Вашег садржаја. Изјављујете и гарантујете да током важења ових Услова имате (и да ћете имати) сва потребна права на Ваш садржај који отпремите, складиштите или делите на Услугама или преко њих, као и да прикупљање, коришћење и задржавање Вашег садржаја не крши никакве законе нити права других. Microsoft не поседује, контролише, верификује, плаћа, одобрава нити на неки други начин преузима одговорност за Ваш садржај и не може се сматрати одговорним за Ваш садржај нити за материјал који други отпремају, складиште или деле помоћу Услуга.
 • б. У мери у којој је то потребно за пружање Услуга вама и другим особама, заштиту вас и Услуга, као и за побољшање Microsoft производа и услуга, дајете корпорацији Microsoft лиценцу на интелектуалну својину која му даје право да широм света и без накнаде користи Ваш садржај, као и да прави копије, задржи, преноси, преобликује, приказује и дистрибуира Ваш садржај помоћу алатки за комуникацију у оквиру Услуга. Ако објавите Ваш садржај у деловима Услуге у којима он нашироко постаје доступан на мрежи без ограничења, Ваш садржај се може појавити у демонстрацијама или материјалу који промовишу Услуге. Неке Услуге су подржане оглашавањем. Контроле начина на који Microsoft персонализује рекламе доступне су на страници Безбедност и приватност на веб-локацији за управљање Microsoft налозима. Не користимо оно што кажете у е-порукама, ћаскањима, видео позивима или говорној пошти, као ни ваше документе, фотографије или друге личне датотеке, да бисмо вас циљали оглашавањем. Наше смернице за оглашавање су детаљно описане у Изјави о приватности.
Комплетан текст
Правила понашањаПравила понашања3_codeOfConduct
Резиме

3. Правила понашања.

 • а. Прихватањем ових Услова прихватате да ћете, приликом коришћења Услуга, поштовати следећа правила:
  • i. Не радите ништа незаконито.
  • ii. Не учествујте у активностима које експлоатишу, повређују или прете да повреде децу.
  • iii. Не шаљите безвредну пошту. Безвредна пошта обухвата нежељену или непожељну масовну пошту, објаве, захтеве за контакт, SMS (текстуалне поруке) или тренутне поруке.
  • iv. Немојте јавно приказивати ни користити Услуге да бисте делили неприкладан садржај или материјал (укључујући, на пример, голотињу, бестијалност, порнографију, увредљив језик, експлицитно насиље или криминалне активности), као ни Ваш садржај или материјал који није у складу са локалним законима и прописима.
  • v. Не учествујте у активностима које су обмањујуће, лажне или варљиве (нпр. како бисте тражили новац са лажним намерама, лажно се представљали, манипулисали Услугама ради повећања броја репродукција или ради утицаја на рангирања, оцене или коментаре), као ни активностима које су клеветничке.
  • vi. Немојте заобилазити ограничења приступа или доступности Услуга.
  • vii. Не учествујте у активностима које су штетне за вас, Услуге или друге особе (као што су преношење вируса, ухођење, објављивање терористичког садржаја, говор мржње или заговарање насиља над другима).
  • viii. Немојте кршити права других (нпр. тако што ћете неовлашћено делити музику или други материјал заштићен ауторским правима, препродавати или на други начин дистрибуирати Bing мапе или фотографије).
  • ix. Не учествујте у активностима које крше права на приватност или заштиту података других.
  • x. Не помажите другима да прекрше ова правила.
 • б. Примена. Ако прекршите ове Услове, можемо, по сопственом нахођењу, да престанемо да вам пружамо Услуге или можемо да вам затворимо Microsoft налог. Можемо и да блокирамо комуникацију (попут е-порука, дељења садржаја или тренутних порука) са Услугама у настојању да применимо ове Услове, а можемо и да уклонимо или одбијемо да објавимо Ваш садржај из било ког разлога. Током истраге наводних кршења ових Услова, Microsoft задржава право да прегледа Ваш садржај како би решио проблем и ви овим путем дајете овлашћење за тај преглед. Међутим, не можемо да надгледамо целокупне Услуге, нити то покушавамо
 • в. Пријава за Xbox услуге. Кликните овде да бисте добили више информација о томе како се ова Правила понашања примењују на Xbox Live, Games for Windows Live и Microsoft Studios игре, апликације, услуге и садржај које пружа Microsoft. Кршење Правила понашања при коришћењу Xbox услуга (дефинисаних у одељку 13(а)(i)) може да доведе до обустава или забрана учествовања у Xbox услугама, укључујући одузимање лиценци за садржај, време за премијум чланство за Xbox и стања на Microsoft налогу повезаних с тим налогом.
Комплетан текст
Употреба Услуга и подршкаУпотреба Услуга и подршка4_usingTheServicesSupport
Резиме

4. Употреба Услуга и подршка.

 • а. Microsoft налог. За приступ многим Услугама ће вам бити потребан Microsoft налог. Microsoft налог вам омогућава да се пријављујете у производе, на веб локације и услуге које пружа Microsoft и неки Microsoft партнери.
  • i. Креирање налога. Можете да креирате Microsoft налог тако што ћете се уписати на мрежи. Прихватате да приликом уписивања за Microsoft налог нећете користити лажне, нетачне нити обмањујуће информације. Могуће је да ће вам у неким случајевима треће лице, на пример ваш добављач интернет услуга, доделити Microsoft налог. Ако сте Microsoft налог добили од трећег лица, то треће лице можда има додатна права над вашим налогом, као што је могућност приступа вашем Microsoft налогу или његово брисање. Прегледате додатне услове које сте добили од трећег лица јер Microsoft нема никакву одговорност у погледу ових додатних услова. Ако креирате Microsoft налог у име неког правног лица, као што је ваше предузеће или послодавац, изјављујете да по закону имате овлашћење да обавежете то лице овим Условима. Не можете да пренесете акредитиве Microsoft налога на неког другог корисника или правно лице. Да бисте заштитили налог, не откривајте детаље и лозинку налога другима. Ви сте одговорни за све активности које се одвијају у оквиру вашег Microsoft налога.
  • ii. Употреба налога. Морате да користите Microsoft налог да би остао активан. То значи да морате да се пријавите најмање једном у пет година да би вам Microsoft налог и повезане Услуге остали активни, осим ако није другачије наведено у некој понуди за плаћени део Услуга. Ако се не пријавите током овог времена, претпоставићемо да вам је Microsoft налог неактиван и затворићемо га. Погледајте одељак 4(a)(iv)(2) да бисте видели које су последице затварања Microsoft налога. Морате да се пријавите у Outlook.com пријемно поштанско сандуче и OneDrive (засебно) најмање једном годишње јер ћемо иначе затворити ваше Outlook.com пријемно поштанско сандуче и OneDrive. Морате да се пријавите у Xbox услуге најмање једном током периода од пет година да бисте задржали ознаку играча повезану са вашим Microsoft налогом. Ако разумно посумњамо да ваш Microsoft налог злонамерно користи неко треће лице (на пример, због тога што вам је налог угрожен), Microsoft може да обустави налог док не вратите власништво над њим. На основу природе угрожавања, можда ћемо морати да онемогућимо приступ вашем Садржају или неком његовом делу. Ако имате проблема са приступом Microsoft налогу, посетите ову веб локацију: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=238656.
  • iii. Деца и налози. Ако користите Услуге, изјављујете да сте достигли доба пунолетства или законске одговорности на локацији на којој живите или да имате важећи пристанак родитеља или законског старатеља да бисте могли да будете обавезани овим Условима. Ако не знате да ли сте достигли доба пунолетства или законске одговорности на локацији на којој живите или ако не разумете овај одељак, затражите помоћ и пристанак од родитеља или законског старатеља пре него што креирате Microsoft налог. Ако сте родитељ или законски старатељ малолетног лица које креира Microsoft налог, ви и малолетно лице сагласни сте и прихватате да будете обавезани овим Условима и да сте одговорни за све употребе Microsoft налога или Услуга, укључујући куповине, независно од тога да ли је налог малолетног лица сада отворен или ће бити креиран касније.
  • iv. Затварање налога.
   • 1. Можете да откажете одређене Услуге или да затворите Microsoft налог у било ком тренутку и из било ког разлога. Да бисте затворили Microsoft налог, посетите https://go.microsoft.com/fwlink/p/?linkid=618278. Када од нас затражите да вам затворимо Microsoft налог, обуставићемо га на 60 дана за случај да се предомислите. Након 60 дана, Microsoft налог ће бити затворен. У одељку 4(a)(iv)(2) у наставку пронаћи ћете објашњење о томе шта се дешава када се Microsoft налог затвори. Ако се током тог 60-дневног периода пријавите на Microsoft налог, поново ћете га активирати.
   • 2. Ако вам Microsoft налог буде затворен (било да то урадите ви или ми), догодиће се неколико ствари. Прво, одмах губите право на коришћење Microsoft налога за приступ Услугама. Друго, избрисаћемо Податке или Ваш садржај повезан са Microsoft налогом или ћемо на неки други начин прекинути везу података и садржаја са вама и вашим Microsoft налогом (осим ако закон од нас не захтева да их задржимо, вратимо или пренесемо на вас или треће лице које ви одредите). Требало би да имате резервну копију ових података јер Microsoft неће моћи да преузме Ваш садржај или Податке када вам затворимо налог. Треће, можете да изгубите приступ производима које сте набавили.
 • б. Пословни или школски налози. У одређене Microsoft услуге можете да се пријавите помоћу пословне или школске е-адресе. Ако то урадите, слажете се са тим да власник домена повезаног са вашом е-адресом може да контролише ваш налог и управља њим, као и да приступи вашим Подацима, укључујући садржај комуникације и датотека, и да их обрађује, као и да Microsoft може да обавести власника домена уколико су налог или Подаци угрожени. Такође се слажете да ваше коришћење Microsoft услуга може да подлеже уговорима које је Microsoft потписао са вама или вашом организацијом и ови услови тада не важе. Ако већ имате Microsoft налог и користите засебну пословну или школску е-адресу за приступ Услугама које ови Услови обухватају, од вас можe бити затражено да ажурирате е-адресу повезану са вашим Microsoft налогом да бисте и даље могли да приступите тим Услугама.
 • в. Додатна опрема/планови података. Да бисте могли да користите многе од ових Услуга, биће вам потребна интернет веза и/или план за пренос података/мобилни тарифни план. Можда ће вам бити потребна и додатна опрема, као што су слушалице, камера или микрофон. Ваша је одговорност да обезбедите све везе, планове и опрему који су потребни за коришћење Услуга и плаћање накнада добављачима тих веза, плановa и опреме. Те накнаде нису обухваћене накнадама које нам плаћате за Услуге и нећемо вам их надокнадити. Проверите са добављачима да ли се неке такве накнаде односе на вас.
 • г. Обавештења о Услугама. Када имамо нешто да вам саопштимо о Услузи коју користите, послаћемо вам обавештења о Услузи. Ако сте нам дали своју е-адресу или свој број телефона у вези са Microsoft налогом, можемо вам слати обавештења о Услузи путем е-поште или путем SMS-ова (текстуалних порука), између осталог, ради верификације вашег идентитета пре регистрације мобилног броја телефона. Можемо вам такође послати обавештењa о Услузи другим начина (на пример, порукама преко производа). Приликом пријема обавештења путем SMS поруке могу да важе накнаде за пренос података или размену порука.
 • д. Подршка. Корисничка подршка за неке од Услуга је доступна на support.microsoft.com. Поједине Услуге можда имају засебну или додатну корисничку подршку, у складу са условима доступним на www.microsoft.com/support-service-agreement, осим ако није другачије наведено. Подршка можда неће бити на располагању за прелиминарне или бета верзије функција или Услуга. Услуге можда нису компатибилне са софтвером или услугама које пружају трећа лица, тако да је ваша одговорност да се упознате са захтевима везаним за компатибилност.
 • ђ. Уређивање Услуга. Ако вам Услуге буду отказане (било да то урадите ви или ми), пре свега одмах губите право на приступ Услугама и престаје да вам важи лиценца за коришћење софтвера везаног за Услуге. Друго, избрисаћемо Податке или Ваш садржај повезан са Услугама или ћемо на неки други начин прекинути везу података и садржаја са вама или вашим Microsoft налогом (осим ако закон од нас не захтева да их задржимо, вратимо или пренесемо на вас или треће лице које ви одредите). Услед тога можда нећете моћи да приступите ниједној Услузи (или Садржају који сте ускладиштили у тим Услугама). Требало би да имате план редовног прављења резервних копија. Треће, можете да изгубите приступ производима које сте набавили. Ако сте отказали Microsoft налог, а немате други налог који може да приступи Услугама, оне ће вам одмах бити отказане.
Комплетан текст
Употреба Апликација и услуга трећих лицаУпотреба Апликација и услуга трећих лица5_usingThird-PartyAppsAndServices
Резиме

5. Употреба Апликација и услуга трећих лица. Услуге могу да вам омогуће да приступате производима, услугама, веб сајтовима, везама, садржају, материјалу, играма, вештинама, интеграцијама, роботима или апликацијама независних трећих лица или да их набавите (трећа лица су предузећа или особе које нису Microsoft) („Апликације и услуге трећих лица“). Многе наше Услуге вам такође омогућавају да пронађете Апликације и услуге трећих лица, да им шаљете захтеве или да с њима будете у комуникацији или вам омогућавају да делите Ваш садржај или Податке и ви схватате да нашим Услугама дајете упутство да вам пружају Апликације и услуге трећих лица. Апликације и услуге трећих лица такође могу да вам омогуће да складиштите Ваш садржај или Податке код издавача, добављача или оператера Апликација и услуга трећих лица. Апликације и услуге трећих лица могу вам приказати смернице о приватности или вам затражити да прихватите додатне услове да бисте могли да инсталирате или користите Апликације или услуге трећих лица. У одељку 13(б) можете да пронађете додатне услове за апликације које сте набавили у Office продавници, Xbox продавници или Windows продавници. Требало би да прегледате све додатне услове и смернице приватности пре набављања, коришћења, захтевања или повезивања Microsoft налога са било којим Апликацијама и Услугама трећих лица. Додатни услови не мењају ове Услове. Microsoft вам у оквиру Апликација и услуга трећих лица не лиценцира никакву интелектуалну својину. Прихватате да ћете преузети све ризике и одговорност који проистичу из вашег коришћења ових Апликација и услуга трећих лица и да Microsoft није одговоран ни за какве проблеме који настану из тог коришћења. Microsoft не гарантује и није правно одговоран вама нити другима за информације или услуге које пружају било које Апликације или услуге трећих лица.

Комплетан текст
Доступност услугеДоступност услуге6_serviceAvailability
Резиме

6. Доступност услуге.

 • а. Услуге, Апликације и услуге трећих лица или материјал или производи који се нуде путем Услуга могу да буду недоступни с времена на време, могу да се нуде уз одређена ограничења или могу да варирају у зависности од региона или уређаја. Ако промените локацију повезану са Microsoft налогом, можда ћете морати поново да набавите материјал или апликације које су вам биле доступне и које сте платили у претходном региону. Прихватате да нећете приступати нити користити материјале или Услуге који су незаконити или који нису лиценцирани за употребу у земљи из које приступате или користите такав материјал или Услуге, као и да нећете скривати нити лажно представљати своју локацију или идентитет да бисте приступали или користили такав материјал или Услуге.
 • б. Настојимо да Услуге раде нормално. Међутим, код свих услуга на мрежи повремено долази до прекида и недоступности, тако да Microsoft није одговоран за прекиде или губитак које услед тога можете претрпети. У случају недоступности, можда нећете моћи да вратите Ваш садржај или Податке које сте ускладиштили. Препоручујемо да редовно правите резервне копије Садржаја и Података које складиштите у Услугама или помоћу Апликација и услуга трећих лица.
Комплетан текст
Исправке Услуга или Софтвера и измене ових УсловаИсправке Услуга или Софтвера и измене ових Услова7_updatesToTheServicesOrSoftwareAndChangesToTheseTerms
Резиме

7. Исправке Услуга или Софтвера и измене ових Услова.

 • а. С времена на време можемо да променимо ове Услове, и обавестићемо вас кад то урадимо. Употреба Услуга након ступања промена на снагу значи да прихватате нове услове. Ако не прихватате нове услове, морате да прекинете коришћење Услуга, затворите Microsoft налог и, ако сте родитељ или старатељ, помогнете свом малолетном детету да затвори Microsoft налог.
 • б. Понекад ће вам бити потребне исправке софтвера да бисте могли да наставите употребу Услуга. Можда ћемо аутоматски проверавати вашу верзију софтвера и преузимати исправке софтвера или конфигурационе промене. Од вас ће такође можда бити затражено да ажурирате софтвер да бисте наставили употребу Услуга. Те исправке подлежу овим Условима ако уз њих не добијете друге услове, у ком случају важе ти други услови. Microsoft није у обавези да пружа било која ажурирања и не гарантује да ћемо обезбедити подршку за верзију система за који сте купили или лиценцирали софтвер, апликацијe, садржај или другe производe или за које имате лиценцу. Такве исправке можда неће бити компатибилне са софтвером или услугама које пружају трећа лица. Увек можете да повучете пристанак на будуће исправке софтвера тако што ћете деинсталирати софтвер.
 • в. Поред тога, понекад се може догодити да морамо да уклонимо или променимо карактеристике или функције Услуге или да у потпуности престанемо да пружамо Услугу или обезбеђујемо приступ Апликацијама и услугама трећих лица. Изузев у мери у којој то захтева важећи закон, немамо обавезу да обезбедимо поновно преузимање или замену материјала, Дигиталних добара (дефинисаних у одељку 13(ј)) или апликација које сте раније купили. Можемо да ставимо на располагање Услуге или њихове функције у прелиминарној или бета верзији која можда неће функционисати исправно или на исти начин као коначна верзија.
 • г. Да бисте могли да користите материјал заштићен управљањем дигиталним правима (DRM), као што су одређена музика, игре, филмови, књиге и друго, DRM софтвер може аутоматски да ступи у контакт са сервером за права на мрежи и преузме и инсталира DRM ажурирања.
Комплетан текст
Лиценца за софтверЛиценца за софтвер8_softwareLicense
Резиме

8. Лиценца за софтвер. Осим уколико се не добија уз засебан Microsoft уговор о лиценцирању (на пример, ако користите Microsoft апликацију која се добија уз Windows и представља његов део, такав софтвер регулишу услови лиценцирања Microsoft софтвера за оперативни систем Windows), сав софтвер који од нас добијете у оквиру Услуга подлеже овим Условима. Апликације које сте набавили у Office продавници, Windows продавници или Xbox продавници подлежу одељку 13(б)(i) у наставку.

 • а. Ако поштујете ове Услове, дајемо вам право да инсталирате и користите један примерак софтвера по уређају на глобалном нивоу тако да у једном тренутку може да га користи једна особа у оквиру вашег коришћења Услуга. За одређене уређаје, тај софтвер може бити претходно инсталиран за вашу личнo, некомерцијалнo коришћење Услуга. Софтвер или веб локација који су део Услуга могу да обухватају кôд трећег лица. Лиценцу за скрипте или кôд трећег лица до којих воде везе или на које упућују референце из софтвера или са веб локације добијате од трећих лица која су власници тог кода, а не од корпорације Microsoft. Обавештења о коду трећих лица, ако постоје, наводе се искључиво у информативне сврхе.
 • б. Софтвер се лиценцира, не продаје, и Microsoft задржава сва права на софтвер која нису изричито дата од стране корпорације Microsoft, било подразумевано, забраном порицања претходне изјаве или на неки други начин. Лиценца вам не даје право на следеће радње, нити смете да их обављате:
  • i. заобилажење или прескакање технолошких мера заштите које се налазе у софтверу или Услугама, или које су везане за њих;
  • ii. вршење растављања, вршење декомпилације, дешифровање, хаковање, емулирање, злоупотребљавање или вршење реверзног инжењеринга софтвера или других аспеката Услуга који су обухваћени Услугама или доступни преко њих, осим и искључиво у мери у којој то изричито дозвољава примењиви закон о ауторским правима;
  • iii. раздвајање компоненти софтвера или Услуга ради употребе на другим уређајима;
  • iv. објављивање, копирање, изнајмљивање, издавање, продаја, извоз, увоз, дистрибуција или позајмљивање софтвера или Услуга, осим у случају да вам Microsoft да изричито овлашћење за то;
  • v. пренос софтвера, софтверских лиценци или права на приступ или коришћење Услуга;
  • vi. коришћење Услуга на било какав неовлашћени начин који би могао да омета друге особе у њиховом коришћењу или им онемогући приступ некој услузи, подацима, налогу или мрежи;
  • vii. омогућавање приступа Услугама или измена уређаја који је овластио Microsoft (нпр. уређаја Xbox One, Xbox 360, Microsoft Surface итд.) од стране неовлашћених апликација трећих лица.
Комплетан текст
Услови плаћањаУслови плаћања9_paymentTerms
Резиме

9. Услови плаћања. Ако купите неку Услугу, за ту куповину важе ови услови плаћања и ви их прихватате.

 • а. Накнаде. Ако је са неким делом Услуга повезана нека накнада, прихватате да ћете је платити у наведеној валути. У цену Услуга није укључен примењиви порез ни разлике у курсу валуте, ако се не наведе другачије. Све цене за плаћене Skype производе обухватају сав примењиви порез, ако се не наведе другачије. Искључиво сте ви одговорни за плаћање тих пореза или других накнада. Skype израчунава порез на основу адресе становања повезане с информацијама о наплати. Ваша је обавеза да обезбедите да та адреса буде ажурирана и тачна. Изузев за Skype производе, порез се израчунава на основу ваше локације у време регистрације Microsoft налога, осим у случају да локални закон захтева да се порез израчунава по другом основу. Можемо да вам обуставимо или откажемо Услуге ако не добијемо благовремену и целокупну уплату од вас. Обустављање или отказивање Услуга због неплаћања може да доведе до губитка приступа налогу и његовом садржају и немогућности њиховог коришћења. Ако се са интернетом повезујете преко пословне или друге приватне мреже која маскира вашу локацију, могуће је да ће се накнаде разликовати од оних које су приказане за вашу стварну локацију. У зависности од ваше локације, неке трансакције можда захтевају да се страна валута конвертује или обради у другој земљи. Ваша банка може да вам наплати додатне накнаде за те услуге кад будете користили дебитну или кредитну картице. Обратите се банци да бисте сазнали детаље.
 • б. Ваш налог за наплату. Да бисте платили надокнаде за Услугу, од вас ће бити затражено да наведете начин плаћања у тренутку уписивања за Услугу. Информацијама о наплати и начину плаћања можете да приступите и да их промените на веб локацији за управљање Microsoft налозима, док се за Skype можете пријавити на портал за налог на https://skype.com/go/myaccount. Поред тога, прихватате да ћете корпорацији Microsoft омогућити да користи ажуриране информације о налогу везане за изабрани начин плаћања које наводи ваша банка-издавалац или примењива мрежа за плаћање. Слажете се с тим да што пре ажурирате свој налог и остале информације, укључујући е-адресу и детаље о начину плаћања, како бисмо могли да довршимо трансакције и обратимо вам се по потреби у вези са вашим трансакцијама. Промене налога за наплату неће утицати на накнаде које пошаљемо за наплату на ваш налог за наплату пре него што смо разумно могли да реагујемо на те промене налога за наплату.
 • в. Наплата. Навођењем начина плаћања корпорацији Microsoft (i) изјављујете да имате овлашћење да користите начин плаћања који сте навели и да су све информације о плаћању које наведете истините и тачне; (ii) овлашћујете Microsoft да вам наплаћује Услуге или доступан садржај помоћу вашег начина плаћања; и (iii) овлашћујете Microsoft да вам наплаћује за сваку функцију Услуга која се плаћа, а за коју изаберете да се упишете или је користите док су ови Услови на снази. Можемо да вам наплатимо (а) унапред; (б) у тренутку куповине; (в) непосредно након куповине; или (г) на периодичној основи за претплатничке Услуге. Поред тога, можемо да вам наплатимо највише до износа који сте одобрили, а обавестићемо вас унапред о свакој промени у износу за наплату за периодичне претплатничке Услуге. Истовремено можемо да вам наплатимо више од једног претходног периода наплате на износе који нису претходно обрађени.
 • г. Периодична плаћања. Када купите Услуге за које се плаћа претплата (нпр. месечно, свака 3 месеца или годишње), прихватате да дајете овлашћење за периодична плаћања, а плаћања ће се обављати корпорацији Microsoft на начин и у периодичним интервалима на које сте пристали, док ви или Microsoft не обуставите претплату на ту Услугу. Када дате овлашћење за периодична плаћања, дајете овлашћење корпорацији Microsoft да обрађује таква плаћања или као електронска задужења или пренос средстава или као електронске менице са наведеног рачуна (за Аутоматизовану клириншку кућу или слична плаћања) или као задужења наведеног рачуна (за кредитну картицу или слична плаћања) (једним именом „Електронска плаћања“). Накнаде за претплате се обично наплаћују унапред у односу на примењиви период претплате. Ако нека уплата не прође или ако дође до одбијања кредитне картице или сличне трансакције, Microsoft или његови добављачи услуга задржавају право да наплате одговарајућу накнаду за враћену ставку, одбијање или недостатак средстава и да такво плаћање обраде као Електронско плаћање.
 • д. Аутоматска обнова. Ако важећи закон дозвољава аутоматске обнове, можете одабрати да се Услуге аутоматски обнове по истеку фиксног периода трајања услуге. Подсетићемо вас путем е-поруке или на други рационалан начин пре него што се обнови период трајања било које услуге и обавестићемо вас о променама цене у складу са одељком 9(ј). Када вас подсетимо да сте изабрали аутоматску обнову Услуга, можемо аутоматски да обновимо Услуге на крају тренутног периода трајања услуге и да вам наплатимо тадашњу актуелну цену за период обнове, осим ако сте одабрали да откажете Услугу као што је описано у наставку. Такође ћемо вас подсетити да ћемо обавити наплату са вашег изабраног начина плаћања за обнављање Услуга, без обзира на то да ли је био у евиденцији на датум обнове или је наведен касније. Такође ћемо вам навести упутства о томе како можете да откажете Услуге. Морате да откажете Услуге пре датума обнове како бисте избегли наплату за обнову.
 • ђ. Изводи на мрежи и грешке. Microsoft ће вам доставити извод о наплати на мрежи на веб локацији за управљање Microsoft налозима, на којој можете да погледате и одштампате извод. За Skype, изводу на мрежи можете да приступите ако се пријавите на налог на www.skype.com. Ово је једини извод о наплати који достављамо. Ако направимо грешку на рачуну, морате да нас обавестите у року од 90 дана од када се грешка појави на рачуну. Након тога ћемо у најскоријем року истражити наплату. Ако нас не обавестите у том року, ослобађате нас све одговорности и тужби за губитак настао због грешке и нећемо бити обавезни да исправимо грешку или рефундирамо средства, осим ако закон не налаже другачије. Ако Microsoft пронађе грешку у обрачуну, исправићемо је у року од 90 дана. Ове смернице не утичу ни на каква законски прописана права која могу да важе.
 • е. Смернице за рефундацију. Ако другачије не налаже закон или конкретна понуда Услуга, све куповине су коначне и не подлежу рефундацији. Ако сматрате да вам је Microsoft нешто наплатио грешком, морате да нам се обратите у року од 90 дана од такве наплате. Не вршимо рефундацију за наплате старије од 90 дана, осим ако закон не налаже другачије. Задржавамо право да по сопственом нахођењу извршимо рефундацију или доделимо кредит. Ако извршимо рефундацију или доделимо кредит, немамо никакву обавезу да извршимо сличну рефундацију у будућности. Ове смернице за рефундацију не утичу ни на каква законски прописана права која могу да важе. Да бисте добили више информација о рефундирању, посетите нашу тему помоћи. Ако живите на Тајвану, имају у виду да су, у складу са Законом о заштити потрошача Тајвана и припадајућим прописима, све куповине које се односе на дигитални садржај који се пружа у неопипљивом облику и/или путем услуга на мрежи коначне и не рефундирају се када се такав садржај или услуга пружају на мрежи. Нисте квалификовани за захтев за периода размишљања хладне главе нити рефундације.
 • ж. Отказивање Услуга. Услуге можете да откажете у било ком тренутку, са или без разлога. Да бисте отказали Услугу и затражили рефундацију, уколико сте квалификовани за њу, посетите веб-локацију за управљање Microsoft налозима. За Skype, попуните Образац за повлачење на основу информација наведених овде. Требало би да поново прегледате понуду која описује Услуге будући да (i) можда нећете добити рефундацију приликом отказивања; (ii) можда ћете имати обавезу да платите надокнаде за отказивање; (iii) можда ћете имати обавезу да платите све накнаде са налога за наплату за Услуге пре датума отказивања; и (iv) можда ћете изгубити приступ налогу и могућност његовог коришћења када откажете Услуге; или, уколико живите на Тајвану, (v) можете да добијете рефундацију у износу једнаком неискоришћеним накнадама које сте платили за Услугу, израчунату у тренутку отказивања. Ваше Податке ћемо обрадити на начин наведен раније у одељку 4. Ако откажете, ваш приступ Услугама престаје по завршетку актуелног периода Услуге или, ако вам периодично задужујемо налог, на крају периода у коме сте отказали.
 • з. Понуде са пробним периодом. Ако користите неку понуду са пробним периодом, морате да откажете пробне Услуге до краја пробног периода да не бисте имали нове трошкове, осим у случају да вас другачије обавестимо. Ако не откажете пробне Услуге до краја пробног периода, можемо вам наплатити Услуге.
 • и. Промотивне понуде. С времена на време, Microsoft може да нуди Услуге бесплатно за време пробног периода. Microsoft задржава право да вам наплати такве Услуге (по стандардној цени) ако Microsoft утврди (по сопственом разумном нахођењу) да злоупотребљавате услове понуде.
 • ј. Промене цена. Можемо да променимо цену Услуга у било ком тренутку и, ако имате производ за периодичном наплатом, обавестићемо вас е-поруком или на други разуман начин најмање 15 дана пре промене цене. Ако не прихватите промену цене, морате да откажете Услуге и престанете са њиховим коришћењем пре него што промена цене ступи на снагу. Ако за вашу понуду Услуга постоји фиксни период и цена, та цена ће остати на снази током тог фиксног периода.
 • к. Плаћања вама. Ако вам дугујемо неки износ, прихватате да нам на време и прецизно доставите било које информације које су нам потребне да бисмо вам тај износ платили. Ви сте одговорни за све порезе и надокнаде који могу да настану због ове уплате вама. Такође морате да се придржавате свих других услова које поставимо на ваше право на било коју уплату. Ако грешком примите уплату, можемо да је сторнирамо или да захтевамо њен повраћај. Прихватате да сарађујете са нама током нашег покушаја да ово остваримо. Такође можемо да смањимо износ уплате вама без обавештења како бисмо прилагодили уплату било ком претходно преплаћеном износу.
 • л. Поклон-картице. Искоришћавање и коришћење поклон-картица (изузев Skype поклон-картица) регулише се Microsoft одредбама и условима за поклон-картице. Информације о Skype поклон-картицама доступне су на Skype страници помоћи.
 • љ. Рачун у банци као начин плаћања. Можете регистровати рачун у банци који испуњава услове помоћу свог Microsoft налога да бисте га користили као начин плаћања. У рачуне у банци који испуњавају услове спадају рачуни финансијских институција које могу да примају директна дебитна књижења (нпр., финансијска институција из Сједињених Држава која подржава књижења Аутоматизоване клириншке куће („ACH“), европска финансијска институција која подржава Јединствено подручје плаћање у еврима („SEPA“) или iDEAL у Холандији). Такође се примењују услови које сте прихватили кад сте додали свој рачун у банци као начин плаћања на свој Microsoft налог (нпр., „мандат“ у случају SEPA-е). Изјављујете и гарантујете да је ваш рачун у банци регистрован на ваше име или да сте овлашћени да региструјете и користите тај рачун у банци као начин плаћања. Тиме што региструјете и бирате свој рачун у банци као начин плаћања, овлашћујете Microsoft (или његовог агента) да покрене једно задужење или више њих за укупан износ ваше куповине или наплате претплате (у складу с условима претплате на услугу) с вашег рачуна у банци (и, ако је неопходно, да покрене један кредит или више њих на ваш рачун у банци да би се поправиле грешке, извршила рефундација или у сличне сврхе) и овлашћујете финансијску институцију која је власник вашег рачуна у банци да наплати та потраживања или да прихвати тај кредит. Схватате да ће овакво овлашћење остати на снази све док не уклоните информације о вашем рачуну у банци с вашег Microsoft налога. Обратите се корисничкој подршци како је наведено горе у одељку 4 (д) што пре ако сматрате да вам је грешком нешто наплаћено. Примењиви закони ваше државе такође могу ограничити вашу одговорност за било које обмањујуће, погрешне или неовлашћене трансакције с вашег рачуна у банци. Тиме што региструјете или бирате рачун у банци као начин плаћања, потврђујете да сте прочитали, разумели и прихватили ове Услове.
Комплетан текст
Потписник уговора, избор закона и локација за решавање спороваПотписник уговора, избор закона и локација за решавање спорова10_11_contractingEntityChoiceOfLaw
Резиме

10. Потписник уговора, избор закона и локација за решавање спорова. У вези са коришћењем бесплатних и плаћених потрошачких Услуга са брендом компаније Skype, уговор склапате са компанијом Skype Communications S.à.r.l, 23 – 29 Rives de Clausen, L-2165 Luxembourg, и сва помињања корпорације „Microsoft“ у овим Условима се односе на ту компанију. И код бесплатних и код плаћених потрошачких Услуга са брендом компаније Skype, закон Луксембурга регулише тумачење ових Услова и тужби поводом њиховог кршења, без обзира на сукоб законских принципа. Закони покрајине или земље у којој живите регулишу све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту). Ако сте прихватили ове Услове креирањем Skype налога или коришћењем програма Skype, ви и ми неопозиво пристајемо на искључиву јурисдикцију и надлежност судова у Луксембургу за све спорове произашле из ових Услова или потрошачких Услуга са брендом компаније Skype, односно у вези са њима. За све друге Услуге, ако сте прихватили ове Услове креирањем Microsoft налога или коришћењем било које друге Услуге, правно лице са којим склапате уговор, важећи закон и локација за решавање спорова наведени су испод:

 • а. Канада. Ако живите у Канади (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Закони покрајине у којој живите (или, ако сте предузеће, у којој имате седиште) регулишу тумачење ових Услова, тужби поводом њиховог кршења, као и свих других тужби (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту), без обзира на сукоб законских принципа. Ви и ми неопозиво пристајемо на искључиву јурисдикцију и надлежност судова у Онтарију за све спорове произашле из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима.
 • б. Северна или Јужна Америка, изузев Сједињених Америчких Држава и Канаде. Ако живите у Северној или Јужној Америци, изузев Сједињених Америчких Држава и Канаде (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Закон државе Вашингтон регулише тумачење ових Услова и тужби поводом њиховог кршења, без обзира на сукоб законских принципа. Закони земље у којој вам пружамо Услуге регулишу све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту).
 • в. Блиски исток или Африка. Ако живите на Блиском истоку или у Африци (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште) и ако користите бесплатни део Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили део Услуга, склапате уговор са компанијом Microsoft Ireland Operations Limited, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, Ireland. За бесплатне и плаћене Услуге закони Ирске регулишу тумачење ових Услова и тужби поводом њиховог кршења, без обзира на сукоб законских принципа. Закони земље у којој вам пружамо Услуге регулишу све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту). Ви и ми неопозиво пристајемо на искључиву јурисдикцију и надлежност судова у Ирској за све спорове произашле из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима.
 • г. Азија или Јужни Пацифик, осим ако ваша земља није посебно наведена у наставку. Ако живите у Азији (изузев Кине, Јапана, Републике Кореје и Тајвана) или Јужном Пацифику (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште) и ако користите бесплатни део Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили део Услуга, или користите бесплатну услугу Outlook.com у Сингапуру или Хонгконгу, склапате уговор са корпорацијом Microsoft Regional Sales Corp., која је организована по законима државе Невада у САД, а која има огранке у Сингапуру и Хонгконгу, са седиштем на адреси 438B Alexandra Road, #04-09/12, Block B, Alexandra Technopark, Singapore, 119968, под условом да, ако живите у Аустралији (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште), склапате уговор са компанијом Microsoft Pty Ltd, 1 Epping Road, North Ryde, NSW 2113, Australia, а ако живите на Новом Зеланду (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште), склапате уговор са компанијом Microsoft New Zealand Limited, Level 5, 22 Viaduct Harbour Avenue, PO Box 8070 Symonds Street, Auckland, 1150 New Zealand Код бесплатних и плаћених Услуга, закон Државе Вашингтон регулише тумачење ових Услова и тужби поводом њиховог кршења, без обзира на сукоб законских принципа. Закони земље у којој вам пружамо Услуге регулишу све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту). Сваки спор који произилази из ових Услова или Услуга изузев програма Skype, као и у вези са њима, укључујући било каква питања везана за њихово постојање, важење или прекид, биће упућен на арбитражу у Сингапур и коначно решен тим поступком у складу са Правилима арбитраже Међународног центра за арбитражу у Сингапуру (енгл. Singapore International Arbitration Center, SIAC) и сматра се да су његова правила укључена у ову одредбу позивањем на њих. Трибунал ће се састојати од једног арбитра кога именује председник SIAC-а. Језик арбитраже ће бити енглески. Одлука арбитра ће се сматрати коначном, обавезујућом и неоспоривом и може да се користи као основа за пресуде у било којој земљи или региону.
 • д. Јапан. Ако живите у Јапану (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште) и ако користите бесплатни део Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили део Услуга, склапате уговор са компанијом Microsoft Japan Co., Ltd (MSKK), Shinagawa Grand Central Tower, 2-16-3 Konan Minato-ku, Tokyo 108-0075. За бесплатне и плаћене Услуге закони Јапана регулишу ове Услове и сва питања произашла из њих или из Услуга, односно у вези са њима. Ви и ми неопозиво пристајемо на искључиву оригиналну јурисдикцију и надлежност Окружног суда у Токију за све спорове произашле из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима.
 • ђ. Република Кореја. Ако живите у Републици Кореји (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште) и ако користите бесплатни део Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили део Услуга, склапате уговор са компанијом Microsoft Korea, Inc., 11th Floor, Tower A, K-Twin Tower, Jongro 1 gil 50, Jongro-gu, Seoul, Republic of Korea, 110-150. За бесплатне и плаћене Услуге закони Републике Кореје регулишу ове Услове и сва питања произашла из њих или из Услуга, односно у вези са њима. Ви и ми дајемо неопозив пристанак за искључиву оригиналну јурисдикцију и надлежност Централног окружног суда у Сеулу за све спорове произашле из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима.
 • е. Тајван. Ако живите у Републици Кореји (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште) и ако користите бесплатни део Услуга (нпр. Bing и MSN), склапате уговор са корпорацијом Microsoft, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Ако сте платили да бисте користили део Услуга, склапате уговор са компанијом Microsoft Taiwan Corp., 18F, No. 68, Sec. 5, Zhongxiao E. Rd., Xinyi District, Taipei 11065, Taiwan. За бесплатне и плаћене Услуге закони Тајвана регулишу ове Услове и сва питања произашла из њих или из Услуга, односно у вези са њима. Више информација о компанији Microsoft Taiwan Corp. можете да пронађете на веб локацији Министарства економије Републике Кине. Ви и ми неопозиво одређујемо Окружни суд у Тајпеју за првостепени суд који има надлежност над свим споровима који произилазе из ових Услова или Услуга, односно у вези са њима, у највећој мери дозвољеној законима Тајвана.

Можда ће, на основу локалних закона о потрошачима бити потребно да неки локални закони регулишу или вам дају право на решавање спорова на неком другом суду независно од ових Услова. У том случају, одредбе везане за избор закона и суда из одељка 10 важе у мери у којој то дозвољава локални закон о потрошачима.

Комплетан текст
ГаранцијеГаранције12_Warranties
Резиме

11. Гаранције.

 • а. MICROSOFT И НАШЕ ФИЛИЈАЛЕ, ЛОКАЛНИ ПРОДАВЦИ, ДИСТРИБУТЕРИ И ПРОДАВЦИ НЕ ДАЈУ НИКАКВЕ ГАРАНЦИЈЕ, ИЗРИЧИТЕ НИ ПОДРАЗУМЕВАНЕ, ЈАМСТВА ИЛИ УСЛОВЕ У ПОГЛЕДУ ВАШЕГ КОРИШЋЕЊА УСЛУГА. СХВАТАТЕ ДА КОРИСТИТЕ УСЛУГЕ НА СОПСТВЕНИ РИЗИК И ДА ПРУЖАМО УСЛУГЕ „ТАКВЕ КАКВЕ ЈЕСУ“, „СА СВИМ ГРЕШКАМА“ И „ПРЕМА ДОСТУПНОСТИ“. MICROSOFT НЕ ГАРАНТУЈЕ ТАЧНОСТ НИ БЛАГОВРЕМЕНОСТ УСЛУГА. МОЖДА ИМАТЕ ОДРЕЂЕНА ПРАВА ПРЕМА ЛОКАЛНИМ ЗАКОНИМА. НИШТА У ОВОМ У УГОВОРУ НЕМА НАМЕНУ ДА УТИЧЕ НА ТА ПРАВА, АКО ПОСТОЈЕ. ПОТВРЂУЈЕТЕ ДА РАЧУНАРСКИ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОНИ СИСТЕМИ НИСУ НЕПОГРЕШИВИ И ДА МОЖЕ ДА ДОЂЕ ДО ПОВРЕМЕНИХ ПЕРИОДА ПРЕКИДА ФУНКЦИОНИСАЊА. НЕ ГАРАНТУЈЕМО ДА ЋЕ УСЛУГЕ ФУНКЦИОНИСАТИ БЕЗ ПРЕКИДА, НА ВРЕМЕ, БЕЗБЕДНО ИЛИ БЕЗ ГРЕШАКА НИТИ ДА НЕЋЕ ДОЛАЗИТИ ДО ГУБИТКА САДРЖАЈА. НЕ ГАРАНТУЈЕМО НИ ВЕЗУ СА РАЧУНАРСКИМ МРЕЖАМА НИТИ ПРЕНОС ПОДАТАКА СА ЊИХ.
 • б. У МЕРИ У КОЈОЈ ЈЕ ТО ДОЗВОЉЕНО ЛОКАЛНИМ ЗАКОНОМ, ИСКЉУЧУЈЕМО БИЛО КОЈЕ ПОДРАЗУМЕВАНЕ ГАРАНЦИЈЕ, УКЉУЧУЈУЋИ ОНЕ О ПОДЕСНОСТИ ЗА ПРОДАЈУ, ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕМ КВАЛИТЕТУ, ПОДЕСНОСТИ ЗА ОДРЕЂЕНУ НАМЕНУ, ОБАВЕЗИ УЛАГАЊА СТРУЧНОГ ТРУДА И НЕКРШЕЊУ ПРАВА ИНТЕЛЕКТУАЛНЕ СВОЈИНЕ.
 • в. За клијенте који живе у Аустралији: Наша роба се испоручује уз гаранције које се не могу изузимати према Закону о заштити потрошача у Аустралији. Имате право на замену или рефундацију у случају великог квара, као и на компензацију у случају неког другог разумно предвидивог губитка или штете. Такође имате право на поправку робе или замену ако роба није прихватљивог квалитета и ако квар не може одмах да буде представљен као велики квар.
 • г. Корисници који живе на Новом Зеланду можда имају законски прописана права на основу Закона о гаранцијама за кориснике на Новом Зеланду и ништа у овом Уговору није намењено да утиче на та права.
Комплетан текст
Ограничење одговорностиОграничење одговорности13_limitationOfLiability
Резиме

12. Ограничење одговорности.

 • а. Ако имате основа за надокнаду штете (укључујући кршење ових Услова), у мери у којој то дозвољава примењиво право, прихватате да је ваш једини правни лек да од корпорације Microsoft или њених филијала, локалних продаваца, дистрибутера, добављача Апликација и услуга трећих лица, као и продаваца добијете надокнаду за непосредну штету у износу који је једнак накнади за Услуге за месец током кога је дошло до губитка или кршења (или највише 10,00 USD ако су Услуге бесплатне).
 • б. У мери у којој то дозвољава важећи закон, не можете да надокнадите (i) последичне губитке и штете; (ii) губитак стварног или очекиваног профита (било директан или индиректан); (iii) губитак стварног или очекиваног прихода (било директан или индиректан); (iv) губитак уговора или посла или других губитака или штета који проистекну из вашег коришћења Услуга на начин који није личан; (v) посебне, посредне, случајне или казнене губитке или штете; и (vi) у мери дозвољеној законом, директне губитке или штете који премашују ограничења наведена у одељку 12(a) изнад. Ова ограничења и искључења се примењују ако овај правни лек не може у потпуности да вам надокнади губитке или не испуњава своју примарну сврху, односно ако смо знали или је требало да знамо о могућности настанка штета. У највећој мери дозвољеној законом, ова ограничења и искључења се примењују на све или све тужбе повезане са овим Условима, Услугама или софтвером везаним за Услуге.
 • в. Microsoft није одговоран за неиспуњавање или закаснело испуњавање својих обавеза на основу ових Услова уколико су то неиспуњавање или закашњење изазвани околностима ван разумне контроле корпорације Microsoft (као што су штрајкови, виша сила, рат или терористичке активности, злонамерна штета, несрећни случајеви или поштовање неког важећег закона или званичног наређења). Microsoft ће настојати да умањи утицај ових догађаја и да испуни обавезе на које они не утичу.
Комплетан текст
Услови специфични за УслугеУслови специфични за Услуге14_service-SpecificTerms
Резиме

13. Услови специфични за Услуге. Услови пре и после одељка 13 уопштено се односе на све Услуге. Овај одељак садржи услове специфичне за услуге који важе поред општих услова. Ови Услови специфични за Услуге важе ако постоји било која неусаглашеност с општим условима.

Комплетан текст
Xbox Live и Microsoft Studios игре и апликацијеXbox Live и Microsoft Studios игре и апликације14a_XboxLive
Резиме
 • а. Xbox Live и Microsoft Studios игре и апликације.
  • i. Лична некомерцијална употреба. Xbox Live, Games for Windows Live и Microsoft Studios игре, апликације, услуге и садржај које добавља Microsoft (једним именом, „Xbox Services“) намењене су за личну и некомерцијалну употребу.
  • ii. Xbox Услуге. Када се региструјете за Xbox Live и/или добијете Xbox услуге, информације о вашем напретку игре, активностима и коришћењу игара и Xbox услуга ће се пратити и слати применљивим независним пројектантима игара да би Microsoft и независни пројектанти игара могли да управљају играма и да испоручују Xbox услуге. Ако одаберете да повежете свој налог Microsoft Xbox услуга са налогом у некој услузи која није Microsoft (на пример издавач Независних апликација и услуга које нису Microsoft игре), слажете се с тим да: (a) Microsoft може да дели ограничене информације о налогу (укључујући без ограничења ознаку играча, резултат играча, резултат из игре, историју игара и листу пријатеља) са тим трећим лицем које није Microsoft као што је наведено у Microsoft изјави о приватности и (б) ако ваше Xbox поставке приватности то дозвољавају, треће лице које није Microsoft такође може имати приступ вашем Садржају из комуникације у игри кад сте пријављени у свој налог код тог трећег лица које није Microsoft. Такође, ако ваше Xbox поставке приватности то дозвољавају, Microsoft може да објави ваше име, ознаку играча, слику играча, мото, аватар, клипове игара и игре које сте играли у оквиру комуникације са људима који су вам на листи дозвољених контаката.
  • iii. Ваш садржај. У оквиру изградње заједнице Xbox услуга, дајете корпорацији Microsoft, њеним филијалама и стицаоцима подлиценце бесплатно право да широм света користе, мењају, репродукују, дистрибуирају, емитују, деле и приказују Ваш садржај или ваше име, ознаку играча, мото или аватар које сте објавили у Xbox услугама.
  • iv. Менаџери игара. Неке игре могу да користе менаџере и хостове за игре. Менаџери и хостови за игре нису овлашћени портпароли корпорације Microsoft. Њихови ставови не одражавају нужно ставове корпорације Microsoft.
  • v. Деца која користе Xbox. Ако сте малолетно лице које користи Xbox Live, ваш родитељ или старатељ можда има контролу над многим деловима налога и можда прима извештаје о вашој употреби услуге Xbox Live.
  • vi. Валута или виртуелна добра за игру. Услуге могу да обухватају виртуелну валуту за игру (попут злата, новчића или поена) која се може купити од корпорације Microsoft помоћу правих новчаних средстава ако сте достигли доба „пунолетства“ локације на којој живите. Услуге могу да обухватају и виртуелне, дигиталне ствари или добра која се могу купити од корпорације Microsoft помоћу правих новчаних средстава или валуте за игру. Валута и виртуелна добра за игру се никада не могу заменити за права новчана средства, добра или друге ствари од новчане вредности код корпорације Microsoft ни код неке друге стране. Осим ограничене, личне, опозиве и непреносиве лиценце за коју није могуће дати подлиценцу, а која се издаје за коришћење валуте и виртуелних добара за игру искључиво у Услугама, немате право или власничко право у или над том валутом и виртуелним добрима за игру који се појављују у Услугама или потичу из њих, односно у или над било којим другим атрибутима који су повезани са коришћењем Услуга или су ускладиштени у Услугама. Microsoft може у било ком тренутку да регулише, контролише, мења и/или елиминише валуту и/или виртуелну робу за игру по сопственом нахођењу.
  • vii. Софтверске исправке. За сваки уређај који може да се повеже са Xbox услугама можемо аутоматски да вам проверимо верзију софтвера Xbox конзоле или софтвер Xbox апликације и да преузмемо софтверске исправке или конфигурационе промене за Xbox конзолу или Xbox апликацију, укључујући и оне које вас спречавају да приступите Xbox услугама, користите неовлашћене Xbox игре или Xbox апликације или користите неовлашћене хардверске периферне уређаје са Xbox конзолом.
  • viii. Истек ознаке играча. Морате да се пријавите у Xbox услуге најмање једном током периода од пет година, иначе можете да изгубите приступ ознаци играча повезаној са вашим налогом, а та ознака играча може да постане доступна другима за коришћење.
  • ix. Arena. Arena је Xbox услуга преко које вам Microsoft или треће лице може понудити могућност да учествујете у такмичењима у видео играма, понекад за награду („Такмичење“). Ваше коришћење Arena услуге подлеже овим Условима и од вас може захтевати да прихватите додатне услове, одредбе и правила Такмичења које од вас захтева Организатор такмичења у време уписивања („Услови такмичења“). Правила за испуњавање услова могу се примењивати и могу се разликовати у зависности од правосуђа. Такмичења су ништавна кад су законом забрањена или ограничена. Кршење ових Услова (укључујући Правила понашања) или Услова такмичења може да доведе до казне или дисквалификације из Такмичења. Ако креирате Такмичење, не смете захтевати било која Правила такмичења која Microsoft (по сопственом нахођењу) сматра недоследним у односу на ове Услове. Microsoft задржава право да у било ком тренутку откаже Такмичење.
  • x. Варање и неовлашћено мењање софтвера. За сваки уређај који може да се повеже са Xbox услугама, можемо аутоматски да проверимо да ли ваш уређај има неовлашћени хардвер или софтвер који омогућава варање или неовлашћено мењање којим се крше Правила понашања или ови Услове и да преузмемо ажурирања софтвера или конфигурационе промене за Xbox апликацију, укључујући и оне које вас спречавају да приступите Xbox услугама или да користите неовлашћени хардвер или софтвер који омогућава варање или неовлашћено мењање.
  • xi. Mixer.
   • 1. Mixer налози и Microsoft налози. Ако користите Mixer услугу с Mixer налогом, онда је ваше коришћење обухваћено Условима коришћења Mixer услуге доступним на https://mixer.com/about/tos. Ако користите Mixer услугу с Microsoft налогом, онда je ваше коришћење такође обухваћено овим Условима. У случају неусаглашености важе ови Услови.
   • 2. Ваш садржај на Mixer-у.Ваш садржај на Mixer-у“ односи се на сав садржај који ви или неко у ваше име креира на Mixer услузи, укључујући, али не ограничавајући се на преносе уживо преко интернета и снимљене преносе (и било који садржај, као што је аудио-визуелни садржај, који они садрже); називе робних марки, жигове, жигове услуга, комерцијалне називе, логотипе или знакове порекла; ваше коментаре, емотиконе и активности на Mixer каналима (укључујући садржај који креира робот) и све повезане метаподатке. Свако, укључујући Microsoft и кориснике, може да види, користи, пружа услугу хостинга, репродукује, мења, дистрибуира, објављује, јавно и дигитално изводи и приказује, преводи, адаптира или на други начин користи Ваш садржај на Mixer-у у било ком облику, формату, медију или каналима данас познатим или касније направљеним.
   • 3. Правила понашања која се односе на Mixer. Кликните овде за више информације о Правилима понашања корпорације Microsoft која се односе на Mixer.
   • 4. Коришћење Mixer услуге.
    • а. Минимална старост. Коришћењем Mixer услуге, изјављујете да имате најмање 13 година и да, ако нисте достигли доба пунолетства на локацији на којој живите, ваше коришћење надзире родитељ или законски старатељ.
    • б. Анонимно и неанонимно коришћење. Можете да користите Mixer анонимно ако желите само да видите садржај. У супротном, морате да креирате налог, да се пријавите и бићете идентификовани другим корисницима путем вашег Mixer имена.
    • в. Налози за неанонимно коришћење. Можете да направите Microsoft и/или Mixer налог за неанонимна коришћења Mixer услуге. Можете да креирате Mixer налог тако што ћете се уписати на мрежи. Да би Mixer налог остао активан, морате да га користите. Пријавите се на Mixer услуге најмање једном током периода од пет година да бисте задржали свој Mixer псеудоним који је повезан с вашим Microsoft налогом.
   • 5. Обавештења о Услузи. Када имамо нешто да вам саопштимо о Mixer услузи, послаћемо вам обавештења о Услузи на е-адресу повезану с вашим Mixer налогом и/или Microsoft налогом.
   • 6. Подршка. Корисничка подршка за Mixer услугу је доступна на mixer.com/contact.
Комплетан текст
ПродавницаПродавница14b_Store
Резиме
 • б. Продавница. „Продавница“ се односи на Услугу која вам омогућава да прегледате, преузимате, купујете, оцењујете и пишете коментаре за апликације (термин „апликација“ обухвата игре) и други дигитални садржај. Ови Услови се односе на употребу Office продавнице, Windows продавнице и Xbox продавнице. „Office продавница“ се односи на Продавницу за Office производе и апликације за Office, Office 365, SharePoint, Exchange, Access и Project (верзије 2013 или новије) или неки други производ који има бренд Office Store. „Windows продавница“ се односи на Продавницу за Windows уређаје као што су телефон, рачунар или таблет, или неки други производ који има бренд Windows продавнице. „Xbox продавница“ се односи на Продавницу за конзоле Xbox One и Xbox 360 или неки други производ који има бренд Xbox продавнице.
  • i. Услови лиценцирања. Идентификоваћемо издавача сваке апликације доступне у релевантној Продавници. Осим ако се уз апликацију добијају другачији услови лиценцирања, Стандардни услови лиценцирања за апликације („SALT“) при крају ових Услова представљају уговор између вас и издавача апликације који наводи услове лиценцирања који се односе на апликацију коју преузмете из Windows продавнице или Xbox продавнице. Да би било јасније, ови Услови регулишу употребу Microsoft услуга, као и услуга које се добијају путем њих. Одељак 5 ових Услова важи и за све Апликације и услуге трећих лица које набавите из Продавнице. Апликацијама преузетим из Office продавнице не руководи SALT и за њих важе засебни услови лиценцирања.
  • ii. Исправке. Microsoft ће аутоматски проверити да ли има исправки апликација и преузети их, чак и ако нисте пријављени у релевантну Продавницу. Можете да промените подешавања Продавнице или система ако не желите да примате аутоматске исправке апликација из Продавнице. Међутим, одређене апликације из Office продавнице које се у потпуности или делимично хостују на мрежи може у било ком тренутку да ажурира пројектант апликације и за то му можда није потребна ваша дозвола.
  • iii. Оцене и коментари. Ако оцените апликацију или друго Дигитално добро или оставите коментар на њима у Продавници, можда ћете од корпорације Microsoft добити е-поруку са садржајем од издавача апликације или Дигиталног добра. Све такве е-поруке потичу од корпорације Microsoft; не делимо вашу е-адресу са издавачима апликација или другог Дигиталног добра које набавите из Продавнице.
  • iv. Упозорење о безбедности. Да бисте избегли могуће повреде, непријатност или напрезање очију, требало би повремено да правите паузе приликом употребе игара или других, нарочито ако осећате болове или умор због њиховог коришћења. Уколико осетите непријатност, направите паузу. Непријатност може да обухвата осећај мучнине, мучнину током вожње, вртоглавицу, дезоријентацију, главобољу, умор, напрезање или сувоћу очију. Коришћење апликација вам одвраћа пажњу и омета поимање окружења. Избегавајте препреке при кретању, степениште, ниске таванице, ломљиве или драгоцене предмете који могу да се оштете. Веома мали проценат људи може да доживи нападе када су изложени одређеним визуелним сликама као што су трепћућа светла или шаре које могу да се појаве у апликацијама. Чак и људи који никада нису имали нападе могу да имају недијагностиковани здравствени проблем који може да изазове ове нападе. Неки од симптома су вртоглавица, измењен вид, грчеви, трзајеви или трешење екстремитета, дезоријентисаност, збуњеност, губитак свести или конвулзије. Одмах прекините употребу и обратите се лекару ако имате иједан од ових симптома или се обратите лекару пре коришћења апликација ако сте икада имали симптоме повезане са нападима. Родитељи треба да проверавају да ли деца која користе апликације имају икакве симптоме.
Комплетан текст
Функције Microsoft породицеФункције Microsoft породице14c_MicrosoftFamily
Резиме
 • в. Функције Microsoft породице. Родитељи и деца могу да користе функције Microsoft породице да би изградили поверење на основу заједничког разумевања понашања, веб-локација, апликација, игара, физичких локација и трошкова присутних у породици. Родитељи могу да направе породицу ако оду на https://account.microsoft.com/family (или ако прате упутства на Windows уређају или Xbox конзоли) и позову децу или друге родитеље да се придруже. Члановима породице је доступно доста функција и зато пажљиво прегледајте информације које се прикажу када прихватите да направите породицу или да јој се придружите и кад купите Дигитална добра за породични приступ. Ако направите породицу или јој се придружите, пристајете да користите породицу у складу са њеном сврхом и да је нећете користити на неовлашћени начин како бисте незаконито стекли приступ информацијама других особа.
Комплетан текст
Групна размена порукаГрупна размена порука14d_GroupMessaging
Резиме
 • г. Групна размена порука. Разне Microsoft услуге вам омогућавају да шаљете другима гласовне или SMS поруке („поруке“), и/или омогућавају корпорацији Microsoft и филијалама које контролише Microsoft да шаљу такве поруке вама или другим корисницима у ваше име. КАДА УПУЋУЈЕТЕ MICROSOFT И ФИЛИЈАЛЕ КОЈЕ КОНТРОЛИШЕ MICROSOFT ДА ШАЉУ ТАКВЕ ПОРУКЕ ВАМА ИЛИ ДРУГИМА, ИЗЈАВЉУЈЕТЕ И ГАРАНТУЈЕТЕ НАМ ДА СТЕ ВИ И СВЕ ОСОБЕ НА КОЈЕ СТЕ НАС УПУТИЛИ ДА ШАЉЕМО ПОРУКЕ САГЛАСНИ СА ПРИЈЕМОМ ТАКВИХ ПОРУКА И СВИМ ОСТАЛИМ СРОДНИМ АДМИНИСТРАТИВНИМ ТЕКСТУАЛНИМ ПОРУКАМА ОД КОРПОРАЦИЈЕ MICROSOFT И ФИЛИЈАЛА КОЈЕ КОНТРОЛИШЕ MICROSOFT. „Административне текстуалне поруке“ су периодичне трансакционе поруке од одређене Microsoft услуге, укључујући али се не ограничавајући на „поруку добродошлице“ или упутства за заустављање добијања порука. Ви или чланови групе који више не желе да добијају такве поруке могу да одбију сагласност за даље добијање порука од корпорације Microsoft или филијале коју контролише Microsoft у било ком тренутку пратећи наведена упутства. Ако више не желите да добијате такве поруке или да будете у групи, пристајете на то да одбијете сагласност помоћу упутстава која наводе применљиви програм или услуга. Ако оправдано сматрате да члан групе више не жели да добија такве поруке или да буде у групи, пристајете на то да га уклоните из групе. Такође изјављујете и гарантујете нам да ви и свака особа на коју сте нас упутили да шаљемо поруке разумете да је сваки члан групе одговоран за плаћање свих трошкова порука које одређује мобилни оператер те особе, укључујући све међународне цене порука које се можда примењују кад се поруке преносе са бројева у САД.
Комплетан текст
Skype и GroupMeSkype и GroupMe14e_Skype
Резиме
 • д. Skype и GroupMe.
  • i. Нема приступа хитним службама. Постоје битне разлике између стандардних телефонских услуга и програма Skype. Skype није у обавези да нуди приступ хитним службама на основу икаквих важећих локалних или националних правила, прописа или закона. Skype софтвер и производи нису предвиђени да подржавају нити да се користе за упућивање хитних позива болницама, полицијским службама, медицинским установама ни другим врстама услуга које корисника повезују са особљем хитних служби или телефонским центрима за јавну безбедност („Хитне службе“). Потврђујете да сте свесни и пристајете (i) да је ваша одговорност да купите стандардне бежичне (мобилне) или фиксне телефонске услуге које нуде приступ Хитним службама, и (ii) да Skype није замена за примарну телефонску услугу.
  • ii. API-ји или емитовање. Ако желите да користите Skype за емитовање, морате да поштујете „Услове коришћења услуге за емитовање“ на https://www.skype.com/go/legal.broadcast. Ако желите да користите неки програмски интерфејс апликације („API“) који Skype нуди или ставља на располагање, морате да поштујете важеће услове лиценцирања, који су доступни на www.skype.com/go/legal.
  • iii. Смернице о спречавању злоупотреба. Смернице о спречавању злоупотреба могу да важе за вашу употребу програма Skype. Прегледајте ове смернице, које су осмишљене са циљем да вас заштите од преваре и злоупотребе и које могу да ограниче тип, трајање и број позива које можете да упутите или порука које можете да пошаљете. Ови Услови обухватају ове смернице самим позивањем на њих. Ове смернице можете да пронађете на https://www.skype.com/go/terms.fairusage/.
  • iv. Мапирање. Skype садржи функције које вам омогућавају да шаљете информације услузи мапирања или да се помоћу ње означите на мапи. Употребом тих функција прихватате ове Услове и услове Google мапа доступне на https://www.google.com/intl/en_ALL/help/terms_maps.html или одговарајуће услове Google мапа доступне у вашој земљи.
  • v. Корисници који су владине агенције. Ако желите да користите пословни налог или Skype Manager у име владе САД или неке од агенција владе САД, ови Услови се не односе на такво коришћење. За применљиве услове или додатне информације пошаљите поруку на адресу usgovusers@skype.net.
  • vi. Лична/некомерцијална употреба. Skype је намењен личној и некомерцијалној употреби. Дозвољено вам је да користите Skype на послу за сопствену пословну комуникацију.
  • vii. Skype број/Skype To Go. Ако вам Skype обезбеди Skype број или Skype To Go број, прихватате да нисте власник тог броја и да немате право да га задржите заувек. У одређеним земљама ћете број можда добити од Skype партнера, а не од компаније Skype, тако да ћете можда морати да закључите засебан уговор са тим партнером.
  • viii. Skype Manager. Ви сте направили „Администраторски налог за Skype Manager“ и ви управљате њим у улози појединачног администратора групе Skype Manager, а не правног лица. Можете да повежете свој појединачни Microsoft налог с групом Skype Manager („Повезани налог“). Можете да одредите додатне администраторе групе Skype Manager, који у том случају морају да прихвате ове Услове. Ако доделите Skype бројеве Повезаном налогу, ви сте одговорни за поштовање захтева везаних за место боравка или локацију корисника Повезаних налога. Ако одлучите да прекинете везу Повезаног налога са групом Skype Manager, све додељене претплате, Skype кредит или Skype бројеви неће моћи да се преузму, а Ваш садржај или материјал повезан с налогом с којим је прекинута веза неће вам више бити доступан. Прихватате да ћете личне податке корисника Повезаних налога обрађивати у складу са свим важећим законима о обради података.
  • ix. Skype трошкови. Све цене за плаћене Skype производе обухватају сав примењиви порез, ако се не наведе другачије. Трошкови који се плаћају за позивање телефона ван претплате обухватају накнаду са успостављање везе (наплаћује се једном по позиву) и цену по минуту наведену на www.skype.com/go/allrates. Трошкови позива се одузимају од Skype кредита. Skype може да промени цене позива у било ком тренутку тако што ће ту промену објавити на www.skype.com/go/allrates. Нова цена ће важити почев од позива који упутите након објављивања нових цена. Проверите најновије цене пре него што упутите позив. Минути позива и трошкови који нису изражени целим бројевима биће заокружени на следећу већу целу јединицу. У неким земљама плаћене Skype производе обезбеђује локални Skype партнер, тако да за те трансакције важе партнерови услови коришћења.
  • x. Skype кредит. Skype не гарантује да ћете моћи да користите Skype кредит за куповину свих плаћених Skype производа. Ако не користите Skype кредит у периоду од 180 дана, Skype ће вашем Skype кредиту доделити неактиван статус. Можете поново да активирате Skype кредит ако пратите везу за поновну активацију на https://www.skype.com/go/store.reactivate.credit. Ако сте у Јапану, а купујете Skype кредит са Skype веб локације, претходне две реченице се не односе на вас и ваш Skype кредит ће истећи 180 дана након датума куповине. Кад вам кредит истекне, нећете више моћи да га поново активирате или да га користите. Можете да омогућите функцију аутоматске допуне приликом куповине Skype кредита ако означите одговарајуће поље. Ако је омогућите, Skype кредит ће се допунити истим износом и одабраним начином плаћања сваки пут када Skype стање пређе доњу границу коју Skype с времена на време одређује. Ако претплату нисте купили помоћу кредитне картице, услуге PayPal или Moneybookers (Skrill), већ неким другим начином плаћања, и омогућили сте аутоматску допуну, Skype кредит ће се допунити износом који је потребан за куповину следеће периодичне претплате. Увек можете да онемогућите аутоматску допуну ако приступите поставкама на Skype порталу за налог и промените их.
  • xi. Накнаде за међународне поруке. GroupMe тренутно за сваку направљену групу користи бројеве у САД. Свака текстуална порука која се пошаље на GroupMe број или добије са њега рачуна се као међународна текстуална порука послата у САД или добијена одатле. Проверите повезане међународне цене са својим добављачем услуга.
  • xii. Слање и примање новца. Коришћењем функције слања и примања новца (ако вам је на располагању) примате к знању да Skype користи трећа лица да би пружио услуге плаћања и извршавао преносе. Skype не пружа услуге плаћања или вршења преноса и није предузеће за новчане услуге. Слање и примање новца на Skype-у може бити једино доступно корисницима који имају 18 година и старијим (или на неки други начин у складу с условима трећих лица) и који су регистровали налог и којима је налог одобрен од стране независних произвођача. Да бисте користили функцију слања новца, од вас се може захтевати да се упишете за одредбе и услове трећих лица и да обезбедите дозволе да можете да делите податке с тим трећим лицима у сврхе пружања услуге. Ако Skype прими обавештење да ваше коришћење функције слања новца крши услове и одредбе трећег лица, Skype ће можда морати да предузме мере против вашег налога, као што је отказивање и обустављање налога. Skype или Microsoft неће бити одговоран за услуге плаћања које пружају трећа лица или било које радње предузете под условима и одредбама трећих лица. Skype не даје било каква јемства, изјаве или гаранције да ће функција слања и примања новца бити на располагању или да ће наставити да буде на располагању.
Комплетан текст
Bing и MSNBing и MSN14f_BingandMSN
Резиме
 • ђ. Bing и MSN.
  • i. Bing и MSN материјал. Чланци, текст, слике, мапе, видео записи, видео плејери и материјал трећих лица доступан у услугама Bing и MSN, укључујући путем Microsoft робота, апликација и програма, намењени су искључиво за некомерцијалну, личну употребу. Остала коришћења, укључујући преузимање, копирање и редистрибуирање ових материјала или коришћење ових материјала и производа да би се направили ваши сопствени производи дозвољене су само у мери у којој то изричито одобре Microsoft или други носиоци права или у мери у којој је то дозвољено примењивим законом о ауторским правима. Microsoft или други носиоци права задржавају сва права на материјал која Microsoft није изричито одобрио овим условима лиценцирања, било подразумевано, забраном порицања претходне изјаве или на неки други начин.
  • ii. Bing мапе. Не можете да користите слике из птичје перспективе Сједињених Америчких Држава, Канаде, Мексика, Новог Зеланда, Аустралије или Јапана у званичне сврхе без нашег засебног писменог одобрења.
  • iii. Bing Places и Bing Manufacturer Center. Када наведете своје Податке или Садржај услузи Bing Places или Bing Manufacturer Center, дајете корпорацији Microsoft лиценцу да широм света и без накнаде користи, репродукује, чува, модификује, сабира, промовише, преноси, приказује или дистрибуира интелектуалну својину као део услуге, као и да даје та права у подлиценцу трећим лицима.
Комплетан текст
CortanaCortana14g_Cortana
Резиме
 • е. Cortana.
  • i. Лична некомерцијална употреба. Cortana је Услуга личног асистента корпорације Microsoft. Функције, услуге, садржај и Апликације и услуге трећих лица које пружа Cortana (једним именом, „Cortana услуге“) намењене су једино за лично и некомерцијално коришћење.
  • ii. Функционалност и садржај. Cortana пружа велики избор функција, неке од њих су персонализоване. Cortana услуге могу вам омогућити да приступате услугама, информацијама и функционалностима које пружају друге Microsoft услуге или Апликације и Услуге трећих лица. Услови специфични за услуге из одељка 13 односе се и на ваше коришћење применљивих Microsoft услуга којима се приступа путем Cortana услуга. Cortana пружа информације које можете да користите искључиво у сврху прављења личних планова, тако да би приликом прегледања ових информација и ослањања на њих служите сопственим расуђивањем. Microsoft не гарантује поузданост, доступност ни благовременост персонализованих информација које пружа Cortana. Microsoft не сноси одговорност у случају да Cortana функција за управљање комуникацијом касни или да вам онемогућава пријем, приказ или слање порука или обавештења.
  • iii. Апликације и услуге трећих лица. Као део пружања Cortana услуга, Cortana може да размењује информације с Апликацијама и услугама трећих лица, као што су ваш поштански број и питања и одговори добијени од стране Апликација и услуга трећих лица, да би испунила ваш захтев. Путем повезивања налога, Cortana може омогућити корисницима да обављају куповину путем Апликација и услуга трећих лица помоћу поставки и подешавања налога које је корисник утврдио директно с тим Апликацијама и услугама трећих лица. Корисници могу да обуставе повезивање налога у било ком тренутку. Ваше коришћење Апликација и услуга трећих лица обухваћено је Одељком 5 ових Услова. Издавачи Апликација и услуга трећих лица могу да промене или обуставе функционалности или функције Апликација и услуга трећих лица, као и интеграцију са Cortana услугама. Microsoft не гарантује и није правно одговоран за софтвер или фирмвер које обезбеђује произвођач.
  • iv. Уређаји које омогућује Cortana. Уређаји на којима је омогућена Cortana су производи или уређаји на којима је омогућен приступ Cortana услугама, односно производи или уређаји који су компатибилни са Cortana услугама. Уређаји које омогућује Cortana укључују уређаје или производе трећих лица које корпорација Microsoft не поседује, не производи и не развија. Microsoft не гарантује и није правно одговоран за ове уређаје и производе трећих лица.
  • v. Софтверска ажурирања. За било који уређај који се повезује на Cortana услуге можемо аутоматски да проверимо вашу верзију софтвера Cortana услуга и преузмемо ажурирања софтвера или промене конфигурације или да затражимо од било ког произвођача уређаја које омогућује Cortana да ажурира софтвер Cortana услуга.
Комплетан текст
Outlook.comOutlook.com14h_Outlook_com
Резиме
 • ж. Outlook.com. Outlook.com (или @msn, @hotmail или @live) е-адреса коју користите за креирање Microsoft налога биће јединствена за вас све док су ваше Outlook.com пријемно поштанско сандуче или Microsoft налог активни. У случају да затворите Outlook.com пријемно поштанско сандуче или Microsoft налог, или да то уради Microsoft у складу са овим Условима, е-адреса или корисничко име се могу рециклирати у систему и доделити другом кориснику.
Комплетан текст
Office услугеOffice услуге14i_officeBasedServices
Резиме
 • з. Office услуге. Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 University, Office Online, Sway, OneNote.com, као и све друге претплате на Office 365 или услуге са Office брендом, предвиђене су за вашу личну, некомерцијалну употребу, осим ако немате права на комерцијално коришћење по основу засебног уговора са компанијом Microsoft.
Комплетан текст
Microsoft здравствене услугеMicrosoft здравствене услуге14j_MicrosoftHealthServices
Резиме
 • и. Microsoft здравствене услуге.
  • i. HealthVault. HealthVault је намењен за складиштење личних здравствених информација и информација о другим особама (као што је ваша породица) уз њихов пристанак. HealthVault налоге не треба да користе добављачи здравствених услуга нити их треба користити у друге комерцијалне сврхе нити потребе које нису личне природе. Информације са налога можда неће увек бити тачне или ажуриране, тако да здравствени радници треба да их сматрају искључиво подацима информативне природе. Услуга HealthVault не садржи евиденцију коју могу да користе добављачи здравствених услуга ни евиденцију која се може користити у друге медицинске сврхе или у сврху вођења историје болести. На пример, HealthVault евиденција не представља наменску медицинску документацију дефинисану прописима САД. Ако добављач медицинских услуга одлучи да у своју евиденцију уврсти податке које пружа HealthVault, требало би да направи копију у сопственом систему. Ако на налогу имате још једног чувара евиденције (зато што сте га позвали или је он позвао вас), прихватате да тај други чувар има пуну контролу над том евиденцијом и да може да вам откаже приступ евиденцији, управља приступ других особа евиденцији и прегледа податке из евиденције, укључујући начин и време коришћења евиденције. Microsoft не подржава акредитиве за услуге које не припадају корпорацији Microsoft (као што су Facebook и OpenID), тако да HealthVault корисничка подршка неће моћи да вам помогне око проблема са пријављивањем помоћу њих. Ако изгубите акредитиве за пријављивање или ако се налог преко кога сте добили акредитиве затвори, нећете моћи да вратите ускладиштене податке. Да не би долазило до прекида приступа, предлажемо да користите више акредитива за пријављивање уз HealthVault налог. Microsoft не подржава нити контролише рад, подршку или безбедност акредитива за услуге које не припадају корпорацији Microsoft, и није одговоран за њих.
  • ii. Microsoft Band. Microsoft Band уређај и апликација нису медицинска средства и намењени су само за фитнес и велнес. Нису пројектовани ни предвиђени за коришћење у дијагнози обољења ни других здравствених стања, као ни за лечење, ублажавање, третман или превенцију обољења и других здравствених стања. Microsoft није одговоран за одлуке које донесете на основу информација које сте добили од компаније Microsoft Band.
Комплетан текст
Дигитална добраДигитална добра14k_DigitalGoods
Резиме
 • ј. Дигитална добра. Microsoft може да вам омогући да путем услуга Microsoft Groove, Microsoft филмови и ТВ, Продавнице и свих других сродних и будућих услуга набављате, слушате, гледате, репродукујете или читате (у зависности од садржаја) музику, слике, видео, текст, књиге, игре или други материјал („Дигитална добра“) који можете да добијете у дигиталном облику. Дигитална добра су предвиђена само за вашу личну, некомерцијалну употребу ради забаве. Слажете се да нећете да редистрибуирате, емитујете, јавно изводите или јавно приказујете или пренесете ниједну копију Дигиталних добара. Дигитална добра могу да припадају корпорацији Microsoft или трећем лицу. У свим околностима разумете и прихватате да су ваша права у погледу Дигиталних добара ограничена овим Условима, законом о ауторским правима и правилима коришћења која се налазе на https://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=723143. Прихватате да Дигитална добра која сте набавили путем било које од Услуга нећете покушавати да измените ни из једног разлога, укључујући прикривање или промену власништва или кода Дигиталних добара. Microsoft и/или власници Дигиталних добара могу с времена на време да уклоне Дигитална добра из Услуга без обавештења.
Комплетан текст
OneDriveOneDrive14l_OneDrive
Резиме
 • к. OneDrive.
  • i. Додела складишта. Ако у OneDrive налогу имате ускладиштено више садржаја него што вам је додељено у оквиру услова ваше услуге бесплатне или плаћене претплате за OneDrive и не одговорите на обавештење од корпорације Microsoft да средите налог уклањањем вишка садржаја или преласком на нови план претплате са више простора за складиштење, задржавамо право да вам затворимо налог и избришемо ваш Садржај у услузи OneDrive или вам онемогућимо приступ том Садржају.
  • ii. Перформансе услуге. У зависности од фактора као што су опрема, интернет веза и настојање корпорације Microsoft да одржава перформансе и интегритет своје услуге, можда ћете повремено наилазити на задршке у отпремању или синхронизовању садржаја у услузи OneDrive.
Комплетан текст
Microsoft RewardsMicrosoft Rewards14m_MicrosoftRewards
Резиме
 • л. Microsoft Rewards.
  • i. Програм. Microsoft Rewards („Програм“) омогућава вам да стекнете употребљиве поене за одређене активности, као што су квалификоване претраге, стицање, време проведено у активном прегледању помоћу прегледача Microsoft Edge и друге понуде корпорације Microsoft. Понуде се разликују у зависности од тржишта. Претрага је активност у којој појединачни корисник ручно уноси текст са циљем да у доброј намери добије Bing резултате претраге који ће таквом кориснику послужити у истраживању, и не обухвата упите који се извршавају помоћу робота, макроа ни било ког другог аутоматизованог или обмањујућег средства („Претрага“). Стицање је процес куповине добара или преузимање и стицање лиценце за дигитални садржај корпорације Microsoft, бесплатан или плаћен („Стицање“). Наградни поени нису понуђени за сваку куповину од корпорације Microsoft. Активно прегледање путем прегледача Microsoft Edge подразумева да вам је прегледач видљив на екрану уређаја (нпр. отворен је и користи се тако да је икона прегледача Microsoft Edge истакнута на траци задатака, што указује да је апликација тренутно у употреби), и да користите прегледач за прегледање веб-локација, гледање видео записа у прегледачу, проверу е-поште или друге намене за које се користе прегледачи. За бисте зарадили поене за коришћење прегледача Microsoft Edge, Bing мора да буде подешен као подразумевани претраживач у прегледачу и телеметрија мора да буде подешена у Windows поставкама. Microsoft ће можда с времена на време нудити и додатне могућности за стицање поена, али неће свака понуда за стицање поена бити трајно доступна. Стечени поени могу да се искористе за артикле („Награде“) на страници за искоришћавање. Више информација потражите у одељку Награде на support.microsoft.com („Најчешћа питања“).
   • 1. Захтеви програма. Потребан вам је важећи Microsoft налог, а уређаји морају да испуњавају минималне системске захтеве. Програм је отворен за кориснике са пребивалиштем на територији тржишта наведених у најчешћим питањима. Физичка лица не могу да имају више од једног налога за Програм, чак и ако особа има више е-адреса, а домаћинства су ограничена на шест налога. Програм је намењен искључиво личној и некомерцијалној употреби.
   • 2. Поени. Поене не можете да преносите, осим у виду донације поена непрофитним организацијама наведеним у центру за искоришћавање. Поени нису ваше лично власништво и у замену за њих не можете да добијете готовину или новчана средства. Поени вам се додељују на основу промоција. Поене не можете да купите. Microsoft може да ограничи количину поена или Награда по особи, по домаћинству или током одређеног периода (нпр. један дан). Не можете да искористите више од 550.000 поена по календарској години учешћа у Програму. Поени који се стекну у оквиру Програма можда неће важити у другим програмима које нуде Microsoft или трећа лица и можда неће моћи да се искористе у комбинацији са њима. Неискоришћени поени истичу након 18 месеци ако у том периоду не стекнете или не искористите ниједан поен.
   • 3. Награде. Поене можете да искористите ако одете у центар за искоришћавање, а можете и да поклоните поене некој од наведених непрофитних организација. Одређена Награда је можда доступна у ограниченом броју и те Награде ће се додељивати том броју корисника по редоследу пристизања. Од вас ће се можда тражити да наведете додатне информације, на пример адресу за слање или број телефона (осим VOIP или бесплатног телефона), а можда ће бити потребно и да унесете кôд за спречавање преваре или потпишете додатне правне документе да бисте искористили поене од Награда. Када наручите Награду, не можете да је откажете или вратите уз рефундацију поена, осим у случају неисправних производа или ако то захтева применљиви закон. Ако наручите Награду која више није на стању или је недоступна из других разлога које Microsoft може да наведе по сопственом нахођењу, можда ћемо вам понудити заменску Награду упоредиве вредности или рефундирати поене. Microsoft може да ажурира Награде понуђене у центру за искоришћавање или да обустави понуду одређених Награда. За добијање неких Награда можда постоји старосни услов. Сви такви захтеви ће бити укључени у релевантну понуду. Ви сте одговорни за све федералне, државне и локалне порезе и друге трошкове прихватања и коришћења Награде. Награде се шаљу на е-адресу коју сте навели при наручивању Награде и зато је важно да вам е-адреса буде ажурна. Награде које су неиспоручиве неће се поново издавати и самим тим се губи право на њих. Награде нису предвиђене за даљу продају.
   • 4. Отказивање учешћа у Програму. Налог за Програм ће бити отказан ако се не пријавите најмање једном током периода од 18 месеци. Осим тога, Microsoft задржава право да откаже налог за Програм одређеном кориснику због неовлашћене измене, злоупотребе или проневере Програма, или због кршења ових Услова. По отказивању Програма (било да то урадите ви или ми) или у случају обуставе Програма, имаћете рок од 90 дана за искоришћавање поена. У супротном, губите право на њих. У тренутку отказивања престаје ваше право на коришћење Програма и накнадно скупљање поена.
   • 5. Други услови. Microsoft задржава право да вас дисквалификује, онемогући вам приступ Програму или налогу за Награде и/или да задржи поене, Награде и добротворне прилоге уколико сматра да неовлашћено мењате или злоупотребљавате било који део Програма или да сте укључени у активности које крше ове Услове.
Комплетан текст
РазноРазно16_17_18_miscellaneous
Резиме

14. Разно. Овај одељак, одељци 1, 9 (за износе остварене пре истека ових Услова), 10, 11, 12, 15, 17, као и они који на основу својих услова важе и након истека ових Услова, наставиће да важе и након раскида или отказивања ових Услова. У мери у којој то дозвољава важећи закон, можемо да доделимо ове Услове, пребацимо своје обавезе на основу ових Услова својим подизвођачима или да подлиценцирамо своја права на основу ових Услова, у целости или делимично, у било ком тренутку и без обавештења. Ви не смете да додељујете ове Услове ни да преносите права на коришћење Услуга. Ово представља цео Уговор између вас и корпорације Microsoft у погледу вашег коришћења Услуга. Он замењује било које претходне уговоре између вас и корпорације Microsoft у погледу вашег коришћења Услуга. Приликом потписивања ових Услова, не ослањате се ни на једну тврдњу, изјаву, гаранцију, споразум, обавезу, обећање или јемство које није изричито наведено у овим Условима. Сви делови ових Услова важе у највећој мери дозвољеној важећим законом. Ако суд или арбитар донесе одлуку да не можемо да спроводимо део ових Услова на начин на који је написан, можемо да заменимо те услове сличним условима у мери у којој их је могуће спровести по важећем закону, али остатак ових Услова се неће променити. Ови Услови су склопљени искључиво у вашу и нашу корист. Ови Услови нису склопљени у корист иједне друге особе, осим правних наследника корпорације Microsoft и лица којима је доделила права. Наслови одељака служе само као референца и немају правног ефекта.

15. Тужбе морају да се покрену у року од годину дана. Све тужбе које се односе на ове Услове или Услуге морају се покренути на суду (или се мора започети арбитража ако важи одељак 10(г)) у року од једне године од датума када сте први пут стекли право да покренете тужбу, осим ако локални закон захтева више времена за покретање тужби. Ако се не покрене током тог времена, трајно се забрањује.

16. Закони о извозу. Морате да поштујете све националне и интернационалне законе и прописе о извозу који важе за софтвер и/или Услуге и који обухватају ограничења одредишта, крајњих корисника и крајње употребе. Додатне информације о ограничењима локације и извоза потражите на https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=868968 и https://www.microsoft.com/exporting.

17. Задржавање права и Повратне информације. Осим ако није изричито наведено под овим Условима, корпорација Microsoft вам не даје лиценцу или било које друго право било које врсте под било којим патентима, практичним знањем, ауторским правима, пословним тајнама или другом интелектуалном својином коју поседује или контролише корпорација Microsoft или било које друго повезано правно лице, укључујући али не ограничавајући се на било који назив, заштићени изглед производа, логотип или еквиваленте. Уколико корпорацији Microsoft дате било коју идеју, сугестију, предлог или повратне информације, укључујући али не ограничавајући се на нове производе, технологије, промоције, називе производа, повратне информације о производу и побољшања производа („Повратне информације“), тиме корпорацији Microsoft, без трошкова, накнаде или друге обавезе према вама, дајете право да ствара, право што је створила, право да креира изведена дела, користи, дели и комерцијализује ваше Повратне информације на било који начин и у било које сврхе. Нећете пружати Повратне информације које подлежу лиценци која захтева да Microsoft лиценцира свој софтвер, технологије или документацију било којим трећим лицима зато што Microsoft укључује ваше Повратне информације у њима.

Комплетан текст
ОБАВЕШТЕЊАОБАВЕШТЕЊАNOTICES
Резиме

Обавештења и поступак у случају тужби у вези са кршењем права на интелектуалну својину. Microsoft поштује права на интелектуалну својину трећих лица. Ако желите да пошаљете обавештење о кршењу права на интелектуалну својину, укључујући тужбе о кршењу ауторских права, користите наше поступке за слање Обавештења о кршењу ауторских права. ОДГОВОР ЋЕ БИТИ ДАТ САМО НА ЗАХТЕВЕ КОЈИ СУ РЕЛЕВАНТНИ ЗА ОВАЈ ПОСТУПАК.

Microsoft користи поступке наведене у члану 17 Кодекса Сједињених Држава, одељак 512 како би одговорио на обавештења о кршењу ауторских права. У одговарајућим околностима, Microsoft такође може да онемогући или избрише налоге корисника Microsoft услуга који су више пута кршили ауторска права.

Обавештења и поступци у вези са проблемима са ауторским правима приликом оглашавања. Прегледајте наше Смернице о интелектуалној својини у вези са проблемима са интелектуалном својином на нашој мрежи за оглашавање.

Обавештења о ауторским правима и трговачком жигу. Услуге су заштићене ауторским правима © 2018 корпорације Microsoft и/или њених добављача, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052, U.S.A. Сва права задржана. Microsoft и називи, логотипи и иконе свих Microsoft производа, софтвера и услуга могу бити жигови или регистровани жигови корпорације Microsoft у Сједињеним Државама и/или другим земљама. Називи стварних компанија и производа могу бити жигови својих одговарајућих власника. Задржана су сва права која у овим Условима нису изричито одобрена. Одређени софтвер који се користи на одређеним Microsoft серверима веб локација заснован је делимично на раду компаније Independent JPEG Group. Copyright © 1991-1996 Thomas G. Lane. Сва права задржана. Ауторско право на „gnuplot“ софтвер који се користи на одређеним серверима Microsoft веб локација © 1986‑1993 Thomas Williams, Colin Kelley. Сва права задржана.

Медицинско обавештење. Microsoft не пружа медицинске нити икакве друге здравствене савете, дијагнозе и третмане. Увек тражите савет лекара или неког другог квалификованог здравственог радника ако имате питања везана за неки медицински проблем, режим исхране, фитнес или велнес програм. Никада не занемарујте стручне медицинске савете и немојте оклевати да их затражите због информација које сте добили у Услугама или преко њих.

Вредност акција на берзи и подаци о индексу (укључујући вредности индекса). © 2013 Morningstar, Inc. Сва права задржана. Информације из овог одељка: (1) припадају компанији Morningstar и/или њеним добављачима садржаја; (2) не смеју се копирати ни дистрибуирати; и (3) могу да не буду тачне, потпуне или благовремене. Ни Morningstar ни његови добављачи садржаја нису одговорни ни за какве штете или губитке који проистекну из употребе ових информација. Претходни учинак не гарантује будуће резултате.

Не можете да користите ниједан Dow Jones индексSM, податке о индексу или Dow Jones ознаке у сврху издавања, креирања, спонзорисања, трговине, маркетинга или промовисања финансијских средстава или производа за инвестирање (на пример, деривата, структурираних производа, инвестиционих фондова, индексних фондова, инвестиционих портфолија итд. код којих су цена, повраћај и/или учинак средства или инвестиционог производа засновани на, повезани са или осмишљени са циљем да прате неки од индекса или замену за неки од индекса) без засебног писменог уговора са компанијом Dow Jones.

Финансијско обавештење. Microsoft није брокер/дилер нити регистровани инвестициони саветник на основу савезног закона о хартијама од вредности Сједињених Америчких Држава ни закона о хартијама од вредности других судских надлежности и не даје савете везане за препоручљивост улагања у, куповине или продаје хартија од вредности или других финансијских производа или услуга. Ништа што је наведено у Услугама не представља понуду или захтев за куповину или продају хартија од вредности. Ни Microsoft ни његови даваоци лиценце за вредност акција на берзи и података о индексу не подржавају нити препоручују неке одређене финансијске производе или услуге. Ништа што је наведено у Услугама није предвиђено да буде стручни савет, укључујући али не ограничавајући се на савете у вези са улагањем или порезом.

Обавештење о H.264/AVC, MPEG-4 визуелном и VC-1 видео стандарду. Софтвер може да обухвата H.264/AVC, MPEG-4 визуелни стандард и/или VC-1 технологију кодека, које може да лиценцира MPEG LA, L.L.C. Ова технологија је формат компримовања информација видео записа. MPEG LA, L.L.C. захтева ово обавештење:

ОВАЈ ПРОИЗВОД ЈЕ ЛИЦЕНЦИРАН У СКЛАДУ СА H.264/AVC, MPEG-4 ВИЗУЕЛНИМ И VC-1 ПАТЕНТНИМ ПОРТФОЛИО ЛИЦЕНЦАМА ЗА ЛИЧНО И НЕКОМЕРЦИЈАЛНО КОРИШЋЕЊЕ ОД СТРАНЕ КЛИЈЕНТА У СВРХУ (А) КОДИРАЊА ВИДЕО СИГНАЛА У СКЛАДУ СА СТАНДАРДИМА („ВИДЕО СТАНДАРДИ“) И/ИЛИ (Б) ДЕКОДИРАЊА H.264/AVC, MPEG-4 ВИЗУЕЛНОГ СИГНАЛА И VC-1 ВИДЕО СИГНАЛА КОЈИ ЈЕ КОДИРАО КЛИЈЕНТ АНГАЖОВАН У ЛИЧНОЈ И НЕКОМЕРЦИЈАЛНОЈ АКТИВНОСТИ И/ИЛИ КОЈИ ЈЕ ДОБИЈЕН ОД ДОБАВЉАЧА ВИДЕО УСЛУГА ЛИЦЕНЦИРАНОГ ЗА ОБЕЗБЕЂИВАЊЕ ТАКВОГ ВИДЕО ЗАПИСА. НИЈЕДНА ОД ЛИЦЕНЦИ СЕ НЕ ПРОШИРУЈЕ НА БИЛО КОЈИ ДРУГИ ПРОИЗВОД БЕЗ ОБЗИРА НА ТО ДА ЛИ ЈЕ ТАЈ ПРОИЗВОД УКЉУЧЕН ЗАЈЕДНО СА ОВИМ СОФТВЕРОМ У ЈЕДНОМ ЧЛАНКУ. НИЈЕДНА ЛИЦЕНЦА СЕ НЕ ДОДЕЉУЈЕ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВА ЗА БИЛО КОЈИ ДРУГИ ВИД КОРИШЋЕЊА. ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СЕ МОГУ ДОБИТИ ОД КОМПАНИЈЕ MPEG LA, L.L.C. ПОГЛЕДАЈТЕ MPEG LA ВЕБ ЛОКАЦИЈУ.

Искључиво у циљу појашњења, ово обавештење не ограничава нити спречава коришћење софтвера који се пружа на основу ових Услова у уобичајене пословне сврхе које су јединствене за то предузеће и које не обухватају (i) поновну дистрибуцију софтвера трећим лицима или (ii) креирање материјала помоћу технологија које подржавају ВИДЕО СТАНДАРДЕ ради дистрибуције трећим лицима.

Комплетан текст
СТАНДАРДНИ УСЛОВИ ЛИЦЕНЦИРАЊА ЗА АПЛИКАЦИЈЕСТАНДАРДНИ УСЛОВИ ЛИЦЕНЦИРАЊА ЗА АПЛИКАЦИЈЕSTANDARDAPPLICATIONLICENSETERMS
Резиме

СТАНДАРДНИ УСЛОВИ ЛИЦЕНЦИРАЊА ЗА АПЛИКАЦИЈЕ

MICROSOFT ПРОДАВНИЦА, WINDOWS ПРОДАВНИЦА, XBOX ПРОДАВНИЦА

Ови услови лиценцирања представљају уговор између вас и издавача апликације. Прочитајте их. Примењују се на софтверске апликације које преузмете из Microsoft продавнице, Windows продавнице и Xbox продавнице (свака од њих се у овим условима лиценцирања помиње као „Продавница“), укључујући и сва ажурирања или додатке за апликацију, осим ако апликација има одвојене услове и у том случају се примењују ти услови.

ПРЕУЗИМАЊЕМ ИЛИ КОРИШЋЕЊЕМ АПЛИКАЦИЈЕ ИЛИ ПОКУШАЈЕМ ДА ИЗВРШИТЕ НЕКУ ОД ТИХ РАДЊИ ПРИХВАТАТЕ ОВЕ УСЛОВЕ. АКО ИХ НЕ ПРИХВАТАТЕ, НЕМАТЕ ПРАВА НИТИ СМЕТЕ ДА ПРЕУЗМЕТЕ ИЛИ КОРИСТИТЕ АПЛИКАЦИЈУ.

Издавач апликације је правно лице које вам даје лиценцу за апликацију, као што је наведено у Продавници.

Ако прихватите ове услове лиценцирања и придржавате их се, имате права која су наведена у наставку.

 • 1. ПРАВА НА ИНСТАЛАЦИЈУ И КОРИШЋЕЊЕ; ИСТЕК. Можете инсталирати и користити апликацију на Windows уређајима или Xbox конзолама као што је описано у Правилима коришћења корпорације Microsoft. Microsoft задржава право да у било ком тренутку измени Правила коришћења корпорације Microsoft.
 • 2. ИНТЕРНЕТ УСЛУГЕ.
  • а. Сагласност за интернет услуге или услуге бежичне мреже. Ако се апликација повезује са рачунарским системима преко интернета, што може да подразумева повезивање преко бежичне мреже, коришћење апликације се сматра вашом сагласношћу за пренос стандардних информација о уређају (укључујући, без ограничења, техничке информације о уређају, софтверу система и апликација, као и периферијским уређајима) за интернет услуге и услуге бежичне мреже. Ако постоје неки други услови везани за ваше коришћење услуга којима приступате помоћу апликације, важе и они.
  • б. Злоупотреба интернет Услуга. Не можете да користите било коју интернет услугу на било који начин који би могао да је оштети или да онемогући било чије коришћење услуге или бежичне мреже. Не смете да користите услугу да бисте покушали да неовлашћено приступите иједној услузи, подацима, налогу или мрежи на било који начин.
 • 3. ОПСЕГ ЛИЦЕНЦЕ. Апликација се не продаје, веће се лиценцира. Овај уговор вам даје само одређена права на коришћење апликације. Ако Microsoft онемогући ваше коришћење апликације на уређајима због вашег уговора са корпорацијом Microsoft, сва повезана права из лиценце престају да важе. Издавач апликације задржава сва остала права. Ако вам важећи закон не даје додатна права упркос овом ограничењу, можете да користите апликацију само на начин који је изричито дозвољен у овом уговору. Ако то чините, морате да се придржавате било којих техничких ограничења у апликацији која вам омогућавају да је користите само на одређени начин. Не смете:
  • а. да заобилазите техничка ограничења у апликацији.
  • б. да вршите реверзни инжењеринг, декомпилацију и растављање апликације, осим и само у мери у којој је то дозвољено примењивим правом, упркос овом ограничењу.
  • в. да правите више примерака апликације него што је наведено у овом уговору или дозвољено примењивим правом, упркос овом ограничењу.
  • г. да објављујете или на други начин учините апликацију доступном како би је друге особе копирале.
  • д. да изнајмљујете, издајете или позајмљујете апликацију.
  • ђ. пренос апликације или овог уговора на треће лице.
 • 4. ДОКУМЕНТАЦИЈА. Ако се уз апликацију доставља документација, можете да копирате и користите документацију као лични референтни материјал.
 • 5. ОГРАНИЧЕЊА ВЕЗАНА ЗА ТЕХНОЛОГИЈУ И ИЗВОЗ. Апликација може да подлеже америчким или међународним законима и прописима за контролу технологије или извоза. Морате да поштујете све националне и интернационалне законе и прописе о извозу који важе за технологију коју апликација користи или подржава. Ови закони обухватају ограничења у погледу одредишта, крајњих корисника и крајњег коришћења. Да бисте добили информације о производима са брендом корпорације Microsoft, посетите Microsoft веб локацију о извозу.
 • 6. УСЛУГЕ ПОДРШКЕ. Обратите се издавачу апликације да бисте утврдили које услуге подршке су доступне. Microsoft, произвођач хардвера и добављач бежичног интернета нису одговорни (осим у случају да је неко од њих издавач апликације) за пружање услуга подршке за апликацију.
 • 7. ЦЕО УГОВОР. Овај уговор, примењиве смернице приватности, додатни услови који прате апликацију и услови за додатке и исправке чине цео уговор о лиценцирању за апликацију између вас и издавача апликације.
 • 8. ПРИМЕЊИВО ПРАВО.
  • а. Сједињене Америчке Државе и Канада. Ако сте апликацију набавили у САД или Канади, закони државе или покрајине у којој живите (или, ако сте предузеће, имате тамо седиште) управљају тумачењем овог уговора и примењују се на тужбе због кршења његових одредби, као и на све друге тужбе (укључујући тужбе о заштити потрошача, непоштеној конкуренцији и деликту) без обзира на сукоб законских принципа.
  • б. Ван Сједињених Америчких Држава и Канаде. Ако сте апликацију набавили у било којој другој земљи, примењују се закони те земље.
 • 9. ПРАВНИ ЕФЕКАТ. Овај уговор описује одређена законска права. Можда имате друга права по законима у својој држави или земљи. Овај Уговор не мења ваша права на основу закона ваше државе или земље ако закони ваше државе или земље то не дозвољавају.
 • 10. ОДРИЦАЊЕ ОД ГАРАНЦИЈЕ. Апликација се лиценцира „таква каква јесте“, „са свим грешкама“ и „према доступности“. Ви сносите одговорност за њено коришћење. Издавач апликације, у своје име, као и у име корпорације Microsoft (ако Microsoft није издавач апликације), добављача бежичног интернета преко чије мреже се апликација доставља и свих њихових филијала, продаваца, агената и добављача („Покривене стране“), не даје изричите гаранције, јемства или услове у вези са апликацијом. Целокупни ризик у погледу квалитета, безбедности, угодности и перформанси апликације сносите ви. Ако се покаже да је апликација неисправна, ви преузимате целокупни трошак свег неопходног сервисирања или поправке. Могуће је да према локалним законима имате додатна потрошачка права која овај уговор не може да промени. У мери у којој је то дозвољено локалним законом, Покривене стране искључују било које подразумеване гаранције или услове, укључујући оне о подесности за продају, подесности за одређену намену, безбедности, угодности и некршењу права интелектуалне својине.
 • 11. ОГРАНИЧЕЊЕ ПРАВНИХ ЛЕКОВА И ШТЕТА, КАО И ЊИХОВО ИСКЉУЧЕЊЕ. У мери у којој то није забрањено законом и ако имате основа за надокнаду штете, од издавача апликације можете да надокнадите само директну штету чија је највећа вредност износ који сте платили за апликацију или 1,00 USD, који год је износ већи. Од издавача апликације нећете тражити надокнаду никаквих других штета, укључујући последичне штете, губитак профита, посебне, посредне или случајне штете, и одричете се права на то. Ако локални закони прописују да мора да постоји гаранција, јемство или услов чак и ако то у овим условима није наведено, њихово трајање је ограничено на период од 90 дана од дана када преузмете апликацију.

Ово ограничење се примењује:

 • на било шта у вези са апликацијом или услугама који су доступни преко апликације; и
 • на тужбе за кршење уговора, гаранције, јемства или услова; стриктну одговорност, непажњу и друге деликте; кршење статута или прописа; неосновано богаћење; или друге теорије права; и све то у мери дозвољеној примењивим правом.

Примењује се чак и у следећим случајевима:

 • Ако овај правни лек не може у потпуности да вам надокнади губитке; или
 • Ако је издавач апликације знао или је требало да зна о могућности настанка штета.
Комплетан текст
Обухваћене услугеОбухваћене услугеserviceslist
Резиме

Microsoft уговором о пружању услуга су обухваћени следећи производи, апликације и услуге, који можда нису доступни на вашем тржишту.

 • Account.microsoft.com
 • Advertising.microsoft.com
 • Bing
 • Bing App for Android
 • Bing Bots
 • Bing Business Bot
 • Bing for Business
 • Bing Image and News (iOS)
 • Bing Search APIs/SDKs
 • Bing Sportscaster
 • Bing Translator
 • Bing Webmaster
 • Bing Wikipedia прегледач
 • Bing апликација за претрагу
 • Bing апликације
 • Bing мапе
 • Bing радна површина
 • Bing речник
 • Bing трака са алаткама
 • Bing у учионици
 • Bing.com
 • Bingplaces.com
 • Citizen Next
 • Cortana
 • Cortana skills by Microsoft
 • Default Homepage and New Tab Page on Microsoft Edge
 • Dev Center App
 • Dictate
 • Docs.com
 • education.minecraft.net
 • Face Swap
 • Forms.microsoft.com
 • forzamotorsport.net
 • Groove
 • Groove Music Pass
 • GroupMe
 • HealthVault
 • LineBack
 • Microsoft Academic
 • Microsoft Add-Ins for Skype
 • Microsoft Bots
 • Microsoft Educator Community
 • Microsoft Health
 • Microsoft Pay
 • Microsoft Research Interactive Science
 • Microsoft Research Open Data
 • Microsoft Soundscape
 • Microsoft Translator
 • Microsoft XiaoIce
 • Microsoft налог
 • Microsoft позадина
 • Microsoft помоћник за подршку и опоравак за Office 365
 • Microsoft породица
 • Microsoft филмови и ТВ
 • Mixer
 • MSN Dial Up
 • MSN Explorer
 • MSN Premium
 • MSN вести
 • MSN време
 • MSN здравље и фитнес
 • MSN новац
 • MSN путовања
 • MSN спорт
 • MSN храна и пиће
 • MSN.com
 • Next Lock Screen
 • Office 365 Consumer
 • Office 365 Home
 • Office 365 Personal
 • Office 365 University
 • Office Online
 • Office Sway
 • Office продавница
 • Office.com
 • OneDrive
 • OneDrive.com
 • OneNote.com
 • Outlook.com
 • Paint 3D
 • Picturesque Lock Screen
 • Presentation Translator
 • Remix 3D
 • Rinna
 • rise4fun
 • Ruuh
 • Seeing AI
 • Send
 • Skype
 • Skype in the Classroom
 • Skype Manager
 • Skype Qik
 • Skype разговори за посао
 • Skype.com
 • Snip Insights
 • Spreadsheet Keyboard
 • Sprinkles
 • Sway.com
 • to-do.microsoft.com
 • Translator for Microsoft Edge
 • Translator Live
 • UrWeather
 • Video Breakdown
 • Visio Online
 • Web Translator
 • Who’s In
 • Windows Live Writer
 • Windows Live Пошта
 • Windows Movie Maker
 • Windows продавница
 • Windows фото-галерија
 • Xbox Game Pass
 • Xbox Game Studios игре, апликације и веб локације
 • Xbox Live
 • Xbox Live Gold
 • Xbox Music
 • Xbox Store
 • Апликација за исправност уређаја
 • Апликација Мапе
 • Игре, апликације и веб локације за Windows чији је издавач Microsoft
 • Паметна претрага
 • Продавница
Комплетан текст
1. март 2018.0