Softver u paketu
Xbox igre
Digitalna preuzimanja
COA nalepnica na maloprodajnoj kutiji
Nalepnica certifikata o autentičnosti se nalazi na spoljnoj strani maloprodajne kutije softvera i na njoj je navedeno objašnjenje o tome kakav je to proizvod, iz koje zemlje potiče i za koju zemlju je namenjen. Nalepnica ima sledeće bezbednosne zaštite od falsifikovanja:
  • Linijska duboka štampa – specijalni metod štampanja koji dovodi do ispupčenja ivica mastila na površini nalepnice. To možete da osetite ako prstom pređete preko površine nalepnice. Desna strana nalepnice je ravnija u odnosu na linijsku duboku štampu na levoj strani.
  • Latentna slika – gledajte u nalepnicu pod pravim uglom, a zatim okrenite proizvod tako da nalepnica bude pod oštrim uglom, na primer, tako što ćete nagnuti nalepnicu unazad, i videćete „M“ direktno ispod Windows logotipa.
Nalepnica sa šifrom proizvoda
Nalepnica sa šifrom proizvoda je bela ili narandžasta nalepnica koja se dobija uz instalacioni CD/DVD/USB i certifikat o autentičnosti (COA) za proizvod, a koja sadrži šifru proizvoda od 25 znakova. Nalepnica sa šifrom proizvoda se ne sme kupovati posebno.

Ova nalepnica sa šifrom proizvoda je bela nalepnica koja se dobija uz instalacioni CD/DVD/USB i certifikat o autentičnosti (COA) za proizvod, a koja sadrži šifru proizvoda od 25 znakova. Osim bar koda i šifre proizvoda možete da vidite kraći štampani tekst duž leve ivice i u gornjem desnom uglu nalepnice. Ako pažljivo pogledate (možda će vam biti potrebna lupa), možete da vidite ime „MICROSOFT“ u plavoj boji na levoj strani, a u zelenoj na desnoj strani. Nalepnica sa šifrom proizvoda se ne sme kupovati posebno.

Medijum
Mnogi Microsoft proizvodi na CD-u, DVD-u i USB jedinici imaju hologramsku zaštitu na osnovu koje možete biti sigurni da ste dobili autentični proizvod i koja štiti od falsifikovanja.
Windows 10
Microsoft softverski proizvod u paketu za Windows 10 se isporučuje sa uz Windows na USB uređaju na kojem, kada ga okrećete, možete da vidite jarke boje i 3D efekte. Ovaj hologram je ugrađen u plastičnu komponentu USB jedinice; to nije nalepnica.
Office 2016
U ograničenom broju zemalja i regiona u svetu možete da dobijete softver sa rezervnom kopijom sistema Office 2016 na USB uređaju sa živopisnom bojom i 3D efektima pošto je USB uređaj izbočen. Ovaj hologram je ugrađen u plastičnu komponentu USB jedinice; to nije nalepnica.
Ranija verzija operativnog sistema Windows
Microsoft softverski proizvod u paketu stariji od verzije Windows 10 kao što su Windows, Office i Windows Server se isporučuju na CD-u ili DVD-u, na čijem unutrašnjem središtu, kada okrećete disk, možete da vidite jarke boje i 3D efekte. Ovaj hologram je ugrađen u disk; to nije nalepnica.
Takođe postoji hologram na unutrašnjem krugu diska koji se nalazi na unutrašnjem delu zadnje strane (sa podacima) DVD-a. Njegova boja se menja kada okrećete disk.
Napomena: Bakarni holografski materijal je ugrađen u DVD i nije nalepnica. Ako se hologram oljušti, onda je moguće da ste dobili falsifikovani softver (prijavite falsifikovani softver korporaciji Microsoft).
Nalepnica sa hologramom
U slučaju najnovijih izdanja proizvoda na CD-u ili DVD-u korporacije Microsoft, može se videti dodatna optička zaštita sa obe strane diska, u blizini unutrašnjeg otvora diska i duž spoljašnje ivice. Ta zaštita je ugrađena u disk; to nije nalepnica. Kada se disk okrene, sav tekst ili brojevi će se videti kao preslikani sa druge strane.
Na tankom spoljašnjem prstenu diska (Outer Mirror Band, OMB) nalazi se oblast na kojoj je napisana reč „Microsoft“ koja se menja u reč „Genuine“ kada blago nagnete disk sleva nadesno.
U oblasti unutrašnjeg prstena diska (Inner Mirror Band, IMB) nalazi se strelica indikatora okrenuta prema spoljašnjoj ivici diska. Tu je i odgovarajuća mala strelica indikatora na tankom spoljašnjem prstenu koji je okrenut prema mnogo većoj verziji na unutrašnjem prstenu. Ta dva elementa treba da budu direktno poravnata jedan sa drugim.
Pakovanje
Proste sitnice kao što su pravopisne greške, zamućeni tekst i nejasne slike, ili slab kvalitet štampe mogu da vam pomognu da identifikujete falsifikovani softver prilikom pregledanja pakovanja. Netačni logotipi i fotografije koje ne odgovaraju u potpunosti proizvodu koji kupujete takođe mogu da pruže dokaz da nešto nije u redu.
Nazad na vrh

Podeli ovu stranicu