Windows

Komplet alatki Blokator Windows servisnih paketa

Promena jezika:
Alatka za blokiranje je dostupna za organizacije koje žele da privremeno spreče instalaciju ispravki servisnog paketa putem lokacije Windows Update.
 • Verzija:

  SPBlockerToolKit

  Naziv datoteke:

  SPBlockerTools.EXE

  Datum objavljivanja:

  11.11.2010.

  Veličina datoteke:

  96 KB

   Alatka za blokiranje je dostupna za organizacije koje žele da privremeno spreče instalaciju ispravki servisnog paketa putem lokacije Windows Update.

   Ova alatka može da se koristi sa:
   • Windows 7 servisni paket 1 (važi do 22.02.2012.)
   • Windows Server 2008 R2 servisni paket 1 (važi do 22.02.2012.)


   Komplet alatki sadrži tri komponente. Sve rade tako da podese i obrišu određeni ključ registratora koji se koristi za otkrivanje i blokiranje preuzimanja servisnih paketa sa lokacije Windows Update. Treba samo da koristite komponentu koja najbolje služi infrastrukturi upravljanja računarima vaše organizacije.
   • Izvršna datoteka sa potpisom korporacije Microsoft
   • Skripta
   • ADM predložak
   1. Izvršna datoteka kreira ključ registratora na računaru na kome je pokrenuta koji blokira ili deblokira (u zavisnosti od upotrebljene opcije komandne linije) isporuku servisnog paketa na taj računar preko lokacije Windows Update. Upotrebljeni ključ je HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate.

    Kada se koristi opcija komandne linije '/B', kreira se ime vrednosti ključa „DoNotAllowSP“ i njegova vrednost se postavlja na 1. Ova vrednost blokira isporuku servisnog paketa na računar preko usluge automatskog ažuriranja ili lokacije Windows Update.

    Kada se koristi opcija komandne linije „/U“, uklanja se prethodno kreirana vrednost registratora koja je privremeno blokirala isporuku servisnog paketa na računar preko usluge Automatsko ažuriranje i lokacije Windows Update. Ako ova vrednost ne postoji na računaru na kome je pokrenuta, nikakva radnja se ne poduzima.


   2. Skripta radi isto što i izvršna datoteka, ali vam dozvoljava da navedete ime udaljene mašine na kojoj treba blokirati ili deblokirati isporuku servisnih paketa.


   3. Imajte na umu da su izvršna datoteka i skripta testirane samo kao alatke komandne linije, ali ne i zajedno sa drugim alatkama za upravljanje sistemima ili mehanizmima za daljinsko izvršavanje.

   4. ADM predložak omogućava administratorima da uvezu postavke smernica grupe za blokiranje ili deblokiranje isporuke servisnih paketa u svoje okruženje smernica grupe. Administratori mogu zatim koristiti smernice grupe da centralno izvrše radnju na više sistema u svom okruženju.


   Imajte na umu da ovaj komplet alatki neće sprečiti instalaciju servisnog paketa sa CD/DVD diska ili iz samostalnog paketa za preuzimanje. On jednostavno sprečava da servisni paket bude isporučen putem lokacije Windows Update.
 • Podržani operativni sistemi:

  Windows 7; Windows Server 2008 R2   1. Da biste pokrenuli preuzimanje, kliknite na dugme Preuzmi i izvršite neku od sledećih radnji ili sa liste Promena jezika izaberite neki drugi jezik, a zatim kliknite na dugme Promeni.


    • Da biste odmah pokrenuli instalaciju, kliknite na dugme Pokreni.

    • Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sadržaj za preuzimanje kopirali na računar radi kasnije instalacije.


Popularna preuzimanja

Učitavanje rezultat, sačekajte...

Besplatne ispravke za računar

 • Bezbednosne zakrpe
 • Ispravke softvera
 • Servisni paketi
 • Upravljački programi za hardver