Paul
Pavle
Vlasnik građevinskog preduzeća

Uz pomoć SharePoint Servera Pavle se oslobodio papirologije.

Kao i mnogi profesionalci, Pavle je godinama koristio kombinaciju e-pošte, elektronskih i papirnih dokumenata za upravljanje poslom. Međutim, građevinski projekti koje vodi u poslednje vreme postajali su sve veći i sada mora da kontroliše nekoliko njih odjednom. To znači da istovremeno mora da kontroliše više ljudi i više informacija – i uvek se brine da će izgubiti tu kontrolu. U međuvremenu, njegovi klijenti su i dalje očekivali jedan, usaglašen izveštaj koji će im redovno davati ažurne informacije o toku posla. Bila mu je potrebna pomoć. A nju je pronašao u programskom paketu Microsoft Office 2010 Professional Plus.

Umesto da čeka da dobije informacije u različitim formatima i putem različitih kanala, Pavle je počeo da koristi InfoPath 2010 da bi preuzeo kontrolu nad tokom informacija. Kako to funkcioniše?

Pavle je prvo kreirao vlastiti prilagođeni obrazac profesionalnog izgleda koristeći poznati Microsoft Office interfejs.

Zatim je putem programa SharePoint 2010 jednim klikom objavio obrazac u deljenom radnom prostoru, gde svi relevantni zaposleni i dobavljači mogu da mu pristupe. Pošto svako od njih može da koristi SharePoint biblioteku van mreže, mogu da ažuriraju informacije kad to njima odgovara, znajući da će ispravke biti sinhronizovane sa SharePoint serverom kad sledeći put budu na mreži.

Kakav je krajnji rezultat? Pavle mnogo brže dobija informacije koje su mu potrebne na jednom centralnom mestu nego kada bi morao da čeka na desetine e-poruka i faksova. Pored toga, kreiranje važnih izveštaja za klijente je lakše, brže i tačnije nego ikada ranije. A što je najbolje od svega za Pavla, nema više papirologije.

Da li je i vama kao Pavlu potrebno unapređenje prikupljanja informacija i izveštavanja?

Budite kao Pavle!