10 znakova koji ukazuju da je potrebno da pređete na novi Microsoft Office

Novi Microsoft Office može da promeni način na koji poslujete. On predstavlja kombinaciju najnovijih verzija poznatih Microsoft aplikacija, kao što su Word i Excel, sa e-poštom i kalendarima, kao i alatkama za skladištenje dokumenata i saradnju, a sve to je hostovano u oblaku. Evo deset znakova koji ukazuju da je potrebno da obavite nadogradnju:

Koristite pametni telefon ili tablet

Novi Office vam omogućava da proveravate e-poštu, koristite kalendar i radite na dokumentima sa praktično bilo kog mesta i sa skoro svih uređaja, od računara do pametnih telefona i tableta. Na primer, možete da otvorite prezentaciju u programu PowerPoint na računaru, a da zatim nastavite sa njenim uređivanjem na laptop računaru dok putujete do mesta sastanka sa klijentom.

Ne radite uvek na istom mestu

Poslovni zadaci ne bi trebalo da budu vezani za radni sto u kancelariji. Ako biste mogli da radite gde god želite, mogli biste da budete produktivni i dok putujete autobusom ujutru, kada ste kod kuće uveče ili u klijentovoj kancelariji nakon sastanka. Pošto je zasnovan na oblaku, novi Office funkcioniše na praktično bilo kom mestu, čime vam daje značajnu fleksibilnost.

Potrebno je da delite dnevne planove rada

Zaposleni i menadžeri često moraju da proveravaju dnevne planove rada jedni drugima kako bi koordinisali sastanke ili zakazivali pozive. Saradnici na projektima moraju da pristupaju dnevnim planovima rada svog rukovodioca, a centri za podršku moraju da zakazuju pozive za prodaju ili intervencije tehničara. Novi Office vam pruža mogućnost upravljanja dnevnim planovima rada na nivou velikih kompanija, što znači da bezbedno možete da delite dnevne planove rada i kontrolišete ko može da ih pregleda i uređuje.

Želite da sarađujete na dokumentima

Prilikom samostalnog rada na tabeli, dokumentu ili prezentaciji retko kada dolazi do problema, ali ako želite da dobijete dodatne informacije od kolega, konstantna razmena ovih dokumenata preko e-pošte predstavlja prilično neefikasno rešenje. Novi Office vam omogućava da pravite centralizovane i deljene biblioteke dokumenata. To znači da možete da pratite različite verzije i sarađujete na uređivanju dokumenata, u realnom vremenu, dok više ljudi istovremeno radi na istom dokumentu.

Koristite Windows 8

Microsoft Windows 8 je elegantan, moderan i bezbedan. Zbog njega osoblje postaje efikasnije, a pruža i moćne nove funkcije, kao što je sjajna podrška za uređaje sa ekranima osetljivim na dodir. Novi Office sa svojim aplikacijama savršeno funkcioniše sa operativnim sistemom Windows 8, a takođe podržava dodirne komade i deli novi i elegantni dizajn ovog operativnog sistema.

Koristite zastareli softver

Microsoft obustavlja podršku za Office 2003 i Windows XP aprila 2014. Ako koristite starije verzije Microsoft softvera, novi Office je sjajna opcija za nadogradnju. Posebna povoljnost je to što vam pruža opciju plaćanja modelom pretplate za usluge u oblaku, što smanjuje direktne troškove.

Želite da vaše osoblje postane produktivnije

Novi Office obuhvata desetine funkcija koje su osmišljene da pomognu osoblju da obavi više radnih zadataka na efikasniji način. Na primer, možete da kreirate timske lokacije kako biste delili informacije i dokumente, a možete i da koristite Lync 2013 kako biste ostali u međusobnom kontaktu pomoću razmene trenutnih poruka, Veba i video konferencija.

Želite da vam podaci budu bezbedni i da postoje njihove rezervne kopije

Kada čuvate dokumente u skladištu u oblaku novog paketa Office, oni se bezbedno skladište u mreži centara podataka korporacije Microsoft, gde se automatski pravi njihova rezervna kopija. Ista je situacija sa e-poštom, kalendarima i kontaktima. To je još jedna stvar o kojoj ne morate da brinete.

Želite da predstavite kompaniju na najbolji mogući način

Pomoću novog paketa Office možete da kreirate profesionalne dokumente pomoću sjajnih novih templatea i grafičkih funkcija, kao i funkcija vizuelizacije podataka. Uz PowerPoint 2013 možete da delite prezentacije sa drugim ljudima, čak i ako nemaju PowerPoint.

Želite da podesite website kompanije ili intranet

Novi Office olakšava podešavanje javnog websitea i internih sajtova za kompaniju i tim, gde možete da delite dokumente i druge važne informacije, kao što su liste klijenata. Zapravo vam novi Office pruža snagu i fleksibilnost usluge SharePoint Online, koja predstavlja jedan od intranet sistema sa najširom primenom u poslovnom svetu.

Pročitajte: Office za mala i srednja preduzeća