Kako mogu oporavim/resetujem/vratim softver telefona?

Software Recovery Tool može da vam pomogne da resetujete i oporavite softver telefona kod kuće ako telefon ima softverske probleme ili probleme sa ažuriranjem softvera. Za modele sa operativnim sistemom Windows Phone 8 telefon možete da i da oporavite ukoliko on ne reaguje, ako se blokirao ili ako neće da se uključi.

 • Važno! Upotrebom alatke Software Recovery Tool izbrisaćete sav sadržaj na telefonu, uključujući aplikacije i igre (zajedno sa podacima aplikacija i dostignućima u igrama), tekstualne poruke, istoriju poziva, muziku, fotografije i još mnogo toga. Ako je moguće, preporučuje se da najpre napravite rezervne kopije sadržaja sa telefona (Podešavanja > rezervna kopija). Kada se oporavak bude gotov, moći ćete da vratite rezervnu kopiju.
 • Napomena: Proces oporavka može da potraje, u zavisnosti od brzine internet veze, a telefon nećete moći da koristite tokom instalacije. Na telefonu će biti instalirana najnovija odobrena verzija softvera za vaš model.

Sistemski zahtevi za računar (PC):

 • Microsoft Windows 7 ili novija verzija.
 • USB kabl kojim ćete povezati telefon sa računarom.
 • Najmanje 4 GB slobodnog skladišnog prostora.

Koju alatku treba da koristim?

Koristite Windows Phone Recovery Tool za HTC One i sve Lumia telefone sa operativnim sistemom Windows Phone 8 ili novijom verzijom. Za sve druge Nokia telefone koristite Lumia Software Recovery Tool. Da biste proverili koja je verzija operativnog sistema (OS) Windows Phone trenutno instalirana na telefonu, izaberite Podešavanja > o proizvodu.

Windows Phone Recovery Tool (za Lumia telefone i HTC One pod operativnim sistemom Windows Phone 8 ili novijom verzijom)

 1. Preuzmite i instalirajte Windows Phone Recovery Tool na računar. Ako je moguće, pobrinite se da baterija telefona bude do kraja napunjena.
 2. Kad se instalacija završi, pokrenite aplikaciju i pojaviće se glavni ekran:

 1. Ako telefon nije automatski prepoznat, isključite sve telefone iz računara i pritisnite Moj telefon nije prepoznat pri dnu glavnog ekrana.
 2. Ako bude zatraženo, izaberite proizvođača telefona.
 3. Povežite telefon sa računarom pomoću kompatibilnog USB kabla.
 4. Sačekajte da računar prepozna priključeni telefon, pa pratite uputstva na ekranu. Ako se u roku od jednog minuta telefon ne poveže, možete da pokušate da isključite, a zatim ponovo uključite telefon: Ne isključujte USB, istovremeno pritisnite i držite taster za napajanje i taster za smanjivanje jačine zvuka. Sklonite prste sa tastera kad telefon zavibrira.
 5. Pritisnite Instaliraj softver da biste započeli instalaciju softvera na telefonu.

Lumia Software Recovery Tool (za starije Lumia i druge Nokia telefone)

 1. Preuzmite i instalirajte Lumia Software Recovery Tool na računar. Ako je moguće, pobrinite se da baterija telefona bude do kraja napunjena.
 2. Pokrenite Lumia Software Recovery Tool i povežite telefon sa računarom pomoću kompatibilnog USB kabla. Ako bude zatraženo, izaberite odgovarajući režim za USB na telefonu: Nokia Suite ili Modem.
 3. Pratite uputstva u alatki.