Nokia C7-00 - Kako da ažuriram softver Nokia telefona sa Symbian ili Belle platformom?

IZVRŠITE AŽURIRANJE KORISTEĆI APLIKACIJU ZA AŽURIRANJE SOFTVERA NA TELEFONU

Telefon možete da ažurirate bežično (Over the Air – OTA). Za bežično ažuriranje nisu vam potrebni nikakvi kablovi, niti računar; ažuriranu verziju možete jednostavno da preuzmete i instalirate koristeći samo telefon. Ažuriranje je besplatno, ali da biste preuzeli ažuriranu verziju, potrebna vam je internet veza. Najbolje je da koristite Wi-Fi vezu da biste izbegli troškove prenosa mobilnih podataka.

Ažurirane verzije softvera koje vam Microsoft obezbeđuje možete bezbedno da instalirate – vaša podešavanja, aplikacije, fotografije i tekstualne poruke ostaće bezbedne i netaknute.

Korak 1. Na većini telefona potrebno je da odaberete Meni > Aplikacije > (Alatke >) Ažuriranje softvera.

Korak 2. Odaberite ažurirane verzije koje želite da instalirate, potom pratite uputstva na telefonu.

Korak 3. Ažuriranje traje oko 15–30 minuta i nećete moći da koristite telefon tokom instalacije ažurirane verzije.

IZVRŠITE AŽURIRANJE PUTEM PROGRAMA NOKIA SUITE

Pre ažuriranja napravite rezervnu kopiju sadržaja na telefonu pomoću programa Nokia Suite da biste bili sigurni da su vaši kontakti, poruke, stavke na kalendaru, web izvodi i drugi bitan sadržaj bezbedni. Ažuriranje ne utiče na sadržaj memorije telefona ili memorijske kartice, na primer na fotografije i video snimke, tako da ne morate da brinete da će se išta od toga izbrisati.

Korak 1.

Da biste ažurirali telefon, morate da imate Nokia Suite softver na računaru.

Preuzmite Nokia Suite

 

Korak 2.

Povežite telefon sa računarom pomoću kompatibilnog USB kabla.

Korak 3.

Pokrenite Nokia Suite i odaberite Tools > Software updates. Nakon toga odaberite ažurirane verzije koje želite da preuzmete, zatim odaberite Install.