Hvordan løser jeg skærmproblemer med skrivebordsapps?

Brug disse løsninger, hvis teksten og andre elementer i en skrivebordsapp ser for stor eller lille på din Surface, eller hvis appen ikke reagerer, når du klikker eller trykker på skærmen.

Operativsystem:

Løsning 1: Opdater Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1

Funktionsforbedringer i Windows 8.1 forbedrer den måde, som tekst og skrivebordsapps skalerer med højopløsningsskærme.
Opdatering fra Windows 8 til Windows 8.1 kan løse mange skærmskaleringsproblemer.

Bemærk!
Hvis du allerede bruger Windows 8.1, og du har skærmproblemer, kan du se Få det bedste skærmbillede på skærmen.

Hvis det ikke løser problemet at opdatere til Windows 8.1, kan du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Deaktiver skærmskalering for appen

Hvis du ikke er klar til at opdatere til Windows 8.1, kan du deaktivere skærmskalering for en enkelt computerapp i
Windows 8. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv navnet på appen i søgefeltet.
Trin 3:  Vælg appfeltet (stryg nedad i feltet, eller højreklik på det), og tryk eller klik på Åbn filplacering
for at åbne Stifinder på skrivebordet.
Trin 4:  Tryk på og hoId appens eksekverbare fil (.exe) nede, eller højreklik på den i Stifinder, og vælg Egenskaber.
Trin 5:  Vælg fanen Kompatibilitet.
Trin 6:  Markér Deaktiver skærmskalering ved højopløsningsindstillinger i sektionen Indstillinger.
Trin 7:  Tryk eller klik på OK.
Trin 8:  Start app'en.

Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Reducer skærmskalering for Windows

Du kan også prøve at reducere skærmskaleringen i Windows 8. Sådan gør du:

Bemærk!
Ændring af denne indstilling gælder for Windows og alle apps på din Surface Pro.
Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk eller klik på Søg.
Trin 2:  Skriv tekst i søgefeltet.
Trin 3:  Tryk eller klik på Indstillinger i søgeresultaterne, og vælg Gør tekst og andre elementer større.
Trin 4:  Under indstillingen Ret størrelse på alle elementer skal du vælge Mellem (125 %).
Trin 5:  Tryk eller klik på Anvend.
Trin 6:  Vælg enten Log af nu eller Log af senere for at anvende den nye indstilling.
Trin 7:  Åbn skrivebordsappen igen for at se, om skærmproblemet er løst.

Hvis dette ikke fungerer, kan du gentage trinnene i Løsning 3 og vælge Mindre (100 %) i trin 4.

Løsning 1: Før du begynder, skal du hente de seneste opdateringer

Hvis du downloader og installerer de seneste opdateringer til Windows og din Surface, løses dette problem i de fleste tilfælde. Få mere at vide under Installere Surface- og Windows-opdateringer.

Løsning 2: Kør fejlfindingsværktøjet Programkompatibilitet

Dette vil hjælpe med at finde og løse almindelige kompatibilitetsproblemer. Se Gøre ældre programmer kompatible med denne version af Windows for at få mere at vide.

Når du har kørt fejlfindingsværktøjet, skal du i nogle apps muligvis logge af og derefter på igen for at se ændringerne.

Løsning 3: Skift din hovedskærm

Hvis du har tilsluttet mere end én skærm, skaleres nogle skrivebordsapps bedre, hvis du ændrer din hovedskærm. Ældre skrivebordsapps bruger hovedskærmen til at bestemme skaleringen.

Bemærk!

Hvis du ændrer denne indstilling, gælder den for Windows og alle apps på din Surface.

Trin 1:

Vælg Start-knappen Windows-logo, og vælg derefter Indstillinger > System > Skærm.

Trin 2: Vælg den skærm, du vil bruge, markér Gør denne til min hovedskærm og vælg derefter Anvend.

Du ser muligvis ingen skaleringsændringer i visse apps, indtil næste gang du logger på med din Surface.

Løsning 4: Kontakt udgiveren af appen

Kontakt appudgiveren for at sikre, at du kører den nyeste version af app, og få mere at vide om alle kendte problemer med skalering eller appindstillinger, du kan ændre.

Trin 1:

Gå til Indstillinger for at se en liste over de apps, du har installeret. Få mere at vide under Reparere eller fjerne programmer.

Trin 2: Vælg navnet på appen på listen over installerede programmer, og kig derefter efter udgiverens navn. Kontakt derefter udgiveren for at få mere hjælp.