Surface Pro.

Operativsystem:

Hvordan løser jeg skærmproblemer med skrivebordsapps?

Hvis tekst eller andre elementer i en skrivebordsapp ser for stort eller for småt ud på Surface Pro, eller hvis appen ikke reagerer, når du trykker eller klikker på skærmen, har du muligvis problemer med skærmskaleringen. Skærmskalering påvirker den måde, indhold og kontrolelementer i apps vises på skærmen.

Løsning 1: Opdater Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1

Funktionsforbedringer i Windows 8.1 forbedrer den måde, som tekst og skrivebordsapps skalerer med højopløsningsskærme.
Opdatering fra Windows 8 til Windows 8.1 kan løse mange skærmskaleringsproblemer. Du kan finde flere oplysninger under Opdatere til Windows 8.1 på Surface.

Bemærk!
Hvis du allerede bruger Windows 8.1, og du har skærmproblemer, kan du se Få det bedste skærmbillede på skærmen.

Hvis det ikke løser problemet at opdatere til Windows 8.1, kan du prøve Løsning 2.

Løsning 2: Deaktiver skærmskalering for appen

Hvis du ikke er klar til at opdatere til Windows 8.1, kan du deaktivere skærmskalering for en enkelt computerapp i
Windows 8. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Søg.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
Trin 2:  Skriv navnet på appen i søgefeltet.
Trin 3:  Vælg appfeltet (stryg nedad i feltet, eller højreklik på det), og tryk eller klik på Åbn filplacering
for at åbne Stifinder på skrivebordet.
Trin 4:  Tryk på og hoId appens eksekverbare fil (.exe) nede, eller højreklik på den i Stifinder, og vælg Egenskaber.
Trin 5:  Vælg fanen Kompatibilitet.
Trin 6:  Markér Deaktiver skærmskalering ved højopløsningsindstillinger i sektionen Indstillinger.
Trin 7:  Tryk eller klik på OK.
Trin 8:  Start app'en.

Hvis det ikke løser problemet, kan du prøve Løsning 3.

Løsning 3: Reducer skærmskalering for Windows

Du kan også prøve at reducere skærmskaleringen i Windows 8. Sådan gør du:

Bemærk!
Ændring af denne indstilling gælder for Windows og alle apps på din Surface Pro.
Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk eller klik på Søg.
Trin 2:  Skriv tekst i søgefeltet.
Trin 3:  Tryk eller klik på Indstillinger i søgeresultaterne, og vælg Gør tekst og andre elementer større.
Trin 4:  Under indstillingen Ret størrelse på alle elementer skal du vælge Mellem (125 %).
Trin 5:  Tryk eller klik på Anvend.
Trin 6:  Vælg enten Log af nu eller Log af senere for at anvende den nye indstilling.
Trin 7:  Åbn skrivebordsappen igen for at se, om skærmproblemet er løst.

Hvis dette ikke fungerer, kan du gentage trinnene i Løsning 3 og vælge Mindre (100 %) i trin 4.

Hvis der stadig er problemer med skrivebordsapp'en, skal du muligvis opdatere eller installere app'en igen. Få flere oplysninger under Foretage fejlfinding i forbindelse med skrivebordsapps på Surface Pro eller Surface 3.