Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Konfigurere og bruge mail

Brug appen Mail eller Outlook, hvis du har dem, til at læse og besvare mails fra dine mailkonti.

Tilføje mailkonti

Appen Mail

Første gang du starter appen Mail:

• Hvis du er logget på Surface via en Microsoft-konto, er din mailkonto allerede konfigureret. Du kan derefter tilføje andre konti fra Outlook, Gmail, AOL, Yahoo! og sågar din arbejdsmail (Exchange ActiveSync).
  • Hvis du er logget på Surface med en lokal konto, er din mailkonto ikke blevet konfigureret endnu. Du skal have en Microsoft-konto og bruge mailadressen på din Microsoft-konto for at begynde at bruge appen Mail på dit Surface. Når du har oprettet den første mailkonto, kan du tilføje andre konti.

Sådan tilføjes en mailkonti:

Trin 1:  Tryk eller klik på Mail på startskærmen.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 3:  Tryk eller klik på Konti.
Trin 4:  Tryk eller klik på Tilføj en konto, vælg den type konto, du vil tilføje, og følg instruktionerne på skærmen.
Du skal kun bruge dit brugernavn (mailadresse) og din adgangskode til at konfigurere de fleste mailkonti. Nogle gange skal du angive flere oplysninger, som du normalt kan finde på din mailkontos website.

Gentag trin 2 til og med 4 for hver af dine mailkonti.

Når du har tilføjet en mailkonto:

Bemærk!
Hvis du har den nyeste version af Mail, vil din Google-kalender muligvis ikke synkronisere med appen Kalender. Der er imidlertid en alternativ løsning. Få flere oplysninger under Sådan ser du Google-hændelser i appen Kalender.

Outlook 2013

Surface RT og Surface 2: Outlook 2013 RT fås forudinstalleret på Surface 2 og på nyere Surface RT-enheder. Hvis du har en ældre Surface RT, vil du få Outlook 2013 RT, når du opdaterer fra Windows RT til Windows RT 8.1.

Surface Pro og Surface 3: Du kan finde ud af alle dine muligheder for at bruge Outlook på Surface Pro og Surface 3 under Installere og brug af Microsoft Office på Surface Pro og Surface 3.

Sådan tilføjer du en mailkonto i Outlook 2013:

Trin 1:  Klik på Outlook 2013 på startskærmen.
Kontokonfigurationen starter første gang, du starter Outlook.
Trin 2:  På kontokonfigurationens første side skal du trykke eller klikke på Næste.
Trin 3:  På siden Tilføj en mailkonto skal du trykke eller klikke på Ja og derefter trykke eller klikke på Næste.
Trin 4:  På siden Automatisk kontoopsætning skal du indtaste de nødvendige kontooplysninger (navn, mailadresse og adgangskode) og derefter trykke eller klikke på Næste.
Trin 5:

Når Outlook har fuldført din kontoopsætning, kan du enten:

• Trykke eller klikke på Installér.
  • eller
  • Trykke eller klikke på Tilføj en anden konto.
Bemærkninger
  • Tilføj en anden konto. Hvis kontokonfigurationen ikke starter, når du trykker eller klikker på Outlook 2013, har du allerede en konfigureret konto. Hvis du vil tilføje en anden konto i Outlook, skal du trykke eller klikke på Filer og derefter vælge Tilføj konto (lige over Kontoindstillinger).
  • Gmail. Hvis du har problemer, når du forsøger at tilføje en Gmail-konto, kan det være nødvendigt at aktivere grundlæggende godkendelse for din Gmail-konto. Få flere oplysninger om dette under Foretage fejlfinding af mail.

Skifte kontoindstillinger

Appen Mail

Sådan ændrer du indstillinger for din mailkonto:

Trin 1:  Tryk eller klik på Mail på startskærmen.
Trin 2:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 3:  Tryk eller klik på Konti, og vælg derefter den konto, du vil ændre.
Indstillinger vises i et vindue i højre side. Du kan ændre ting såsom adgangskoden til din mail, hvor mange mails der downloades, og din mailsignatur. Se Mailapp til Windows for at finde oplysninger om specifikke indstillinger.
Trin 4:  Tryk eller klik på pilen Tilbage.
Bemærk!
Få flere oplysninger om indstillinger til appen Mail under Foretage fejlfinding af mail.

Outlook 2013

Det kan være en god idé at opdatere dine mailkontoindstillinger, når adgangskoden til din mailkonto ændres, eller når du vil tilpasse indstillinger, som f.eks. hvordan dit navn vises for andre brugere. Sådan foretager du en ændring:

Trin 1:  På startskærmen skal du trykke eller klikke på Outlook.
Hvis du ikke ser Outlook på din startskærm, kan du fastgøre den her. Stryg indad fra skærmens højre kant, og tryk eller klik på Søg. Skriv Outlook i søgefeltet, tryk og hold nede (eller højreklik) på Outlook 2013, og tryk eller klik på Fastgør til Start.
Trin 2:  Tryk eller klik på Filer, tryk eller klik på Kontoindstillinger, og tryk eller klik på Kontoindstillinger.
Trin 3:  Vælg den mailkonto, du vil redigere, og tryk eller klik på Rediger.

Få flere oplysninger under Redigere indstillinger for mailkonto.

POP-mail

Appen Mail understøtter ikke mailkonti, der anvender POP (Post Office Protocol).

Du kan bruge en Outlook.com-konto til at sende og modtage mails fra en anden konto (endda fra én, der anvender POP). Føj derefter din Outlook.com-konto til appen Mail for at læse og sende mails fra din POP-konto. Se under Føje alle dine mailkonti til Outlook.com for at få mere at vide.

Du kan også sende og modtage mails fra POP-konti ved hjælp af Outlook. Hvis du anvender Surface RT eller Surface 2, følger Outlook med Windows 8.1. Du kan også købe Outlook til Surface Pro og Surface 3.

Brug din mailkontoudbyders website til at modtage meddelelser. Hvis din mailkonto f.eks. er fra Contoso, skal du gå til www.contoso.com og logge ind.

Brug af appen Mail til at administrere beskeder, mapper og mere

Appen Mail har tre ruder:

• I venstre rude kan du se dine mailmapper og -konti (nederst til venstre).
    Tryk eller klik på en mappe eller en konto for at skifte til det.
  • I midterste rude kan du se meddelelser for den valgte mailkonto.
  • Højre rude er læseruden, hvor du kan se indholdet af den valgte mail.
Her kan du se, hvad du kan med appen Mail:
Opgave
Sådan gør du

Markere flere meddelelser

Touch. Stryg fra venstre mod højre hen over alle meddelelser (i den midterste rude), som du vil vælge.

Mus eller touchpad. Højreklik på hver meddelelse, du vil vælge.

Hvis du vil vælge en gruppe fortløbende meddelelser, skal du holde tasten Skift nede og trykke på tasterne Pil op eller Pil ned.

Du kan fjerne markeringen af en meddelelse ved at stryge hen over meddelelsen eller ved at højreklikke på den.

Besvar, Svar til alle eller Videresend

Tryk eller klik på ikonet Besvar i øverste højre hjørne.

Slette meddelelser

Markér en eller flere meddelelser, og tryk eller klik derefter på ikonet Slet øverst til højre.

Søge efter meddelelser

Tryk eller klik på ikonet Søg (eller åbn amuletten Søg), og skriv det, du vil søge efter, i søgefeltet (et navn eller noget tekst fra en mail), og tryk på Enter (eller tryk eller klik på ikonet Søg).

Kopiere og indsætte tekst

Touch. Tryk på et ord, og træk cirklerne i hver ende af ordet for at udvide markeringen.
Tryk på og hold nede på den markerede tekst, og tryk på Kopiér.

Mus eller touchpad. Markér tekst, og højreklik for at vælge Kopiér eller Sæt ind.

Tastatur. Tryk på Ctrl+C for at kopiere eller Ctrl+V for at indsætte.

Formatere tekst

Markér tekst i en ny mail for at se grundlæggende formateringsindstillinger som skrifttype, humørikoner eller en opstilling med punkttegn.

Du kan også bruge tastaturgenveje til at formatere tekst. Tryk f.eks. på Ctrl+B for at gøre skriften fed eller Ctrl+Skift+F for at vælge skrifttype. Du kan finde en liste over tastaturgenveje i Mail under Tastaturgenveje.

Udskrive en meddelelse

Markér en mail, og åbn derefter amuletten Enheder, tryk eller klik på Udskriv, vælg en printer, og vælg derefter Udskriv. Få flere oplysninger under Udskrive og scanne fra Surface.

Besked via mail

Nye mailbeskeder vises i feltet Mail og i nederste venstre hjørne af låseskærmen. Du kan se, hvordan du ændrer den måde, du får besked om nye mails på, under Sådan håndteres meddelelser i Mail, Kalender, Personer og Beskeder.

Synkroniser mail

Du kan manuelt synkronisere din mail ved at åbne appkommandoer og trykke eller klikke på Synk (eller F5).

Appen Mail downloader som standard ny mail, når den ankommer, og downloader mail fra de seneste to uger. Du kan ændre, hvornår og hvor mange mail der downloades, ved at åbne amuletten Indstillinger, trykke eller klikke på Konti og vælge den konto, du vil redigere.

Ændre din mailsignatur

Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på Konti, vælg en mailkonto, find indstillingen Brug en signatur, og rediger teksten i feltet.

Sende vedhæftede filer

I en ny mailmeddelelse skal du trykke eller klikke på ikonet Vedhæftede filer. Vælg de filer, du vil vedhæfte i meddelelsen, og tryk eller klik på Vedhæft.

Markere meddelelser som ulæst, uønsket mail eller med flag

Markér en eller flere meddelelser, stryg nedad fra toppen af skærmen, og vælg Flag, Uønsket eller Markér som ulæst.

Sende mail fra et Outlook.com-alias

Hvis du bruge aliasser med din Outlook.com-konto, skal du se Mailapp til Windows for at få oplysninger om, hvordan du sender mail fra et Outlook.com-alias.

Oprette mapper og flytte meddelelser

Stryg nedad fra toppen af skærmen, og tryk eller klik på Mappeindstillinger for at oprette en ny mappe eller Flyt for at flytte de markerede meddelelser.

Tilføje en kontakt

Tryk eller klik på en mailadresse i en mail. Appen Personer åbner. Tryk eller klik på ikonet Gem i øverste højre hjørne. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du tilføjer kontakter, under: Hjælp til appen Personer.

Brug af andre mailapps

Du kan også bruge Internet Explorer til at få adgang til dine webmailkonti. Fastgør webmailsiden til startskærmen, så du har nem adgang. Få flere oplysninger om, hvordan du fastgør websider til Start, under Bruge favoritter til at gemme de websites, du kan lide.

Surface RT og Surface 2: Søg efter en mailapp i Windows Store. Du kan finde flere oplysninger under Installere og fjerne apps på Surface RT og Surface 2.

Surface Pro og Surface 3: Du kan installere Outlook eller en anden mailapp fra Windows Store eller fra en anden kilde. Få flere oplysninger under Installere og fjerne apps på Surface Pro eller Surface 3.