Introduktion til Surface RT eller Surface 2

Surface RT og Surface 2 er tynde og lette og lige til at tage med på farten.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Der er meget at udforske med Surface RT og Surface 2. Når du har konfigureret Surface (valgt dine standardindstillinger for Windows, oprettet en konto osv.), følger her nogle tips til at komme i gang:

Surface RT
Surface RT
Surface 2
Surface 2
Bemærkninger

Berøring, tastatur, mus og pen

Du kan nemt skifte mellem berøring, tastatur, mus og pen.

• Berøring. Du kan interagere med Surface ved hjælp af berøring. Træk f.eks. din finger ned over skærmen for at rulle. Du kan finde flere oplysninger om brug af berøring under Berøring: Trykke, stryge og mere
  • Tastatur. Du har flere muligheder for at bruge et tastatur med Surface. Du kan bruge et af de Surface Covers, der er designet specielt til Surface. Du kan også bruge et USB- eller Bluetooth®-tastatur i fuld størrelse. Tastaturer og covers sælges separat.
  • Mus. Du kan bruge berøringspladen på tastaturcoverene eller tilslutte en USB- eller Bluetooth-mus.
  • Pen. Tag noter, tegn og markér dokumenter ved hjælp af den kapacitive pen (sælges separat). En kapacitiv pen er en pen, der fungerer som erstatning for din finger på en berøringsskærm.

Sådan kommer du omkring

Start er dit udgangspunkt, og du kan tilpasse den, så den er, som du vil have den. Hvert felt på Start er forbundet med en kontakt, en app, et website, en afspilningsliste eller andet, som er vigtigt for dig. Vælg et felt for at åbne det.

Uanset hvor du er i Windows, kan du altid komme tilbage til startskærmen. Sådan gør du:

• Berøring. Tryk på Windows-logoknappen på Surface, eller stryg indad fra skærmens højre kant, og tryk på Start.
  • Tastatur. Tryk på Windows-logotasten Windows-logotasten.
  • Mus eller berøringsplade. Flyt markøren til nederste venstre hjørne. Når Start vises, skal du klikke på hjørnet.

Du kan finde ud af, hvordan du tilføjer felter, omarrangerer dem og tilpasser dem under Tilpasse startskærmen.

Stryg ind fra kanten

Når du stryger indad fra en af kanterne på skærmen, sker der forskellige ting.

Højre kant: Amuletter
Stryg indad fra skærmens højre kant for at se amuletterne. De er altid tilgængelige – du skal blot stryge indad for at se dem.
Amuletterne hjælper dig med at søge, dele, udskrive og skifte indstillinger. Hvad du kan gøre med amuletterne, afhænger af, om du befinder dig på startskærmen eller bruger en app – så prøv dig frem.
Få mere at vide om amuletterne.

Stryg ind fra højre

Øverste eller nederste kant: App-kommandoer
Stryg opad fra bunden eller nedad fra toppen af skærmen for at se de kommandoer, der er relevante for det sted, du er, og for de ting, du foretager dig.
Hvis du f.eks. er i en app, kan du se kommandoer for den pågældende app.

Stryg opad nedefra

Venstre kant: Skift apps
Stryg indad fra skærmens venstre kant for at skifte mellem apps. Du kan finde flere oplysninger under Skifte mellem åbne apps.

Stryg ind fra venstre

Alt om apps

Surface RT og Surface 2 leveres med mange indbyggede apps – du kan se felterne for dem på startskærmen, når du er logget på Surface. Her er nogle apps:

• Flisen OneDrive

OneDrive

Gem dine filer i skyen, og få adgang til dem, uanset hvor du er.
  • Feltet Mail

Mail

Du kan hente mail fra alle dine konti, herunder Outlook, Gmail og Yahoo!, på ét sted.
  • Feltet Kalender

Kalender

Saml dine kalendere på ét sted.
  • Feltet Personer

Personer

Bevar forbindelsen til og start samtaler med kontakter fra din mailkonto, Facebook og LinkedIn.
  • Feltet Foto

Fotos

Se alle dine fotos og hjemmevideoer ét sted.
  • Feltet Kamera

Kamera

Tag fotos, panoramaer, eller optag video ved hjælp af kameraerne på Surface.
  • Feltet Musik

Musik

Find, hent og lyt til de nyeste sange, og del dine afspilningslister med andre.
  • Feltet Video

Video

Se film og tv-udsendelser samt dine videoer.
  • Feltet Spil

Spil

Find og installér en række spil ved hjælp af den indbyggede app Xbox Games.
  • Feltet Skype

Skype

Brug Skype til at ringe til eller chatte med venner og familier.

• Feltet Store

Der er mange flere apps i Windows Store. Du kan se, hvad der er i Store, ved at vælge feltet Store i Start eller på proceslinjen. Du kan finde flere oplysninger under Alt om apps. Nogle apps er måske ikke tilgængelige i dit land eller dit område.

Tændt, standby, slukket, genstart

Hvis du vil slukke og tænde din Surface, genstarte den eller sætte den i standbytilstand, skal du gøre følgende:

Tænd eller væk
Tryk på og slip tænd/sluk-knappen. Hvis der ikke sker noget, skal du tilslutte strømforsyningen igen trykke på tænd/sluk-knappen.
Standby
Luk coveret, eller tryk på og slip tænd/sluk-knappen. Hvis du ikke bruger din Surface i nogle få minutter, går den automatisk i standbytilstand.
Sluk
Åbn amuletten Indstillinger, og vælg Tænd/sluk > Luk (der er også et strømikon i nederste højre hjørne på logonskærmen og i toppen af Start).
Genstart
Åbn amuletten Indstillinger, og vælg Tænd/sluk > Genstart.

Gør den til din egen

• Tilføj dine ting. Du kan let kopiere eller flytte musik, billeder, videoer og dokumenter til din Surface. Du kan få flere oplysninger om dette under Flytte filer til Surface.
  • Få adgang til netværksfiler og -enheder. Du kan få adgang til filer og printere, der er en del af dit hjemmenetværk. Du kan finde flere oplysninger under Installere filer og mapper.
  • Tilpas Start. Start kan reflektere, hvem du er, og hvad der betyder noget for dig. Få flere oplysninger under Se, hvad der er på menuen.
  • Vælg farver og billeder. Du kan finde oplysninger om ændring af baggrund, farver og kontoens billede under Tilpasse din pc.
  • Opret flere konti. Du kan dele Surface med alle de personer, der har deres egen konto. På denne måde kan personerne tilpasse Windows, som de ønsker det, og dine filer og indstillinger forbliver private. Du kan finde flere oplysninger under Oprette en brugerkonto.
  • Brug forældrekontrol. Familiesikkerhed er en integreret del af Windows, så det er nemmere end nogensinde før at holde styr på, hvornår og hvordan dine børn bruger Surface. Du kan finde flere oplysninger under Konfigurere Familiesikkerhed.

Tilslut en printer, en mus, højttalere eller en ekstra skærm

Surface RT og Surface 2 er kompatible med enheder, der er kompatibelt med Windows RT 8.1. Se Windows Compatibility Center for at kontrollere kompatibliteten med den enhed, du vil bruge sammen med Surface.

Gå online, og søg på internettet

• Feltet Internet Explorer

Uanset om du arbejder, spiller, lytter til musik, eller chatter med venner, skal du være online og tilsluttet.

Hvis du bruger mobilbredbånd, skal du sørge for, at SIM-kortet er isat. Se Konfigurere Surface 2 (4G) for at få flere oplysninger. Hvis du ikke har et aktivt dataabonnement til SIM-kortet, bliver du muligvis bedt om at aktivere en konto hos mobiloperatøren, når du forsøger at oprette forbindelse.

Sådan kommer du online:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og vælg Indstillinger.
Trin 2:  Vælg trådløst netværk ikon for trådløst netværk.
Trin 3:  Vælg dit netværk, og vælg Opret forbindelse under Wi-Fi eller mobilbredbånd.
(Mobilbredbånd (4G) findes til visse Surface 2-modeller. Du kan få flere oplysninger under Surface 2-funktioner.)
Trin 4:

Søg nu på internettet ved at gøre ét af følgende:

• Tryk eller klik på Internet Explorer på startskærmen.
  • Stryg opad fra midten af skærmen på Startskærmen for at se appvisningen, tryk eller klik på Skrivebord, og tryk eller klik på ikonet Internet Explorer på proceslinjen on the taskbar (dette starter Internet Explorer til skrivebordet).

Du kan finde flere oplysninger under Søge på internettet med Internet Explorer.

Download brugervejledningen

Vil du have flere oplysninger? Download brugervejledningen til Surface.

Når den er hentet, kan du åbne eller udskrive vejledningen ved hjælp af den indbyggede app Reader.

Appen Hjælp + Tips

Åbn appen Hjælp + Tips fra Start for at få mere at vide om Windows.