Gælder for

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Gælder for

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gælder for

Surface 2, Surface RT.

Operativsystem:

Batteri og strøm til Surface

Din Surface anvender et indbygget lithium-ion-batteri. Batteriets levetid varierer, afhængigt af hvad du foretager dig på din Surface.


Hvor meget batteri er der tilbage?

Batteristatus vises flere steder:
 • Låseskærm. Når du vækker Surface, vises batteristatus på låseskærmen nederst til højre.
Batteriikonet på låseskærmen
 • Skrivebordets proceslinje. Batteristatus vises i højre side af proceslinjen. Vælg batteriikonet for at få oplysninger om opladning og batteristatus, herunder hvor mange procent der er tilbage.
Batteriikonet på proceslinjen

Windows advarer dig, når batteriniveauet bliver lavt. Når du får en advarsel, skal du sørge for at tilslutte strømforsyningen. Hvis du ikke oplader batteriet, gemmer Surface til sidst dit arbejde og lukker ned.

Oplade din Surface

Når batteriniveauet er lavt, skal du oplade din Surface ved hjælp af den medfølgende strømforsyning.

Vigtigt!
Din Surface er designet til at virke bedst med den strømforsyning, der følger med. Hvis du bruger en tredjepartsstrømforsyning, kan det medføre en langsom opladning.

Oplade Surface Pro-modeller og Surface Book

Trin 1:  Tilslut de to dele i strømkablet.
Trin 2:  Slut strømforsyningen sikkert til opladerporten på din Surface.
Trin 3:  Sæt strømforsyningen i en stikkontakt.

Opladning af Surface 3

Trin 1:  Sæt Micro USB-stikket i Micro USB-opladningsporten med strømledningen nedad og med lampen på stikket mod dig.
Trin 2:  Sæt USB-stikket i fuld størrelse i den anden ende af kablet ind i strømforsyningen.
Trin 3:  Sæt strømforsyningen i en stikkontakt.
Surface 3 Micro USB-opladningsport og stik med lys

Oplader den?

Når din Surface oplades, vises der et lille lys på stikket for at angive, at din Surface får strøm. Hvis lyset ikke vises, kan du se under Surface vil ikke tænde, Windows vil ikke starte, eller batteriet vil ikke oplade.

Du kan kontrollere, om Surface oplader ved at se batteristatus i nederste venstre hjørne på proceslinjen. Når din Surface oplades, vises batteriikonet med et elektrisk stik. Når batteriet er fuldt opladet, kan du trække strømledningen ud af opladerporten.

Hvor længe er Surface om at oplade?

Det tager nogle få timer at oplade batteriet fuldt ud, hvis det har været helt dødt. Det kan tage længere, hvis du bruger Surface til strømkrævende aktiviteter som f.eks. spil eller videostreaming, mens du oplader den.

Batterierne i Surface Book kan også oplades i forskellige hastigheder afhængigt af strømtilstanden for hvert enkelt batteri. Det batteri, der har under 20 procent opladning tilbage, oplades først. Når begge batterier, når dette niveau, ændres clipboardet til 85 procent, hvorefter begge batterierne oplades til 100 procent.

Har du problemer med batteriet eller strømmen?

Hvis din Surface ikke tændes, batteriet ikke oplader, eller hvis du ser en advarsel om, at batteriet snart er opbrugt, kan du se under Surface vil ikke tænde, Windows vil ikke starte, eller batteriet vil ikke oplade.

USB-opladerport (kun Surface Book- og Surface Pro-modeller)

Strømforsyningen, der leveres med Surface Book og Surface Pro-modeller, indeholder en USB-port. Du kan bruge den til at oplade andre enheder, f.eks. en telefon, mens Surface oplader.

Bemærk!

Surface Pro 4 med Core M-processor har ikke en USB-port på opladeren.

USB-porten på strømforsyningen er kun til opladning, ikke til overførsel af data. Din Surface registrerer ikke enheder, der tilsluttet USB-porten på strømforsyningen. Hvis du vil bruge en USB-enhed, skal du sætte den i USB-porten på din Surface. Du kan finde flere oplysninger under Tilslutte en USB-mus, en printer m.m.

Tændt, slukket, slumring og genstart

Hvis du ikke bruger Surface et stykke tid, kan skærmen nedtones, eller din Surface kan gå i strømbesparende tilstand for at spare på batteriet. Under indstillinger kan du ændre, hvornår din Surface går i denne strømsparetilstand.

Skift, hvornår skærmen skal nedtones og slukkes

Trin 1:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Indstillinger > System > Strøm og slumring.
Trin 2:  Under Skærm skal du vælge, hvornår skærmen skal nedtones, når din Surface kører på batteri, og når den er sluttet til en strømforsyning.

Sluk Surface

 • Gå til Start Windows-logo, og vælg Tænd/sluk > Luk.

Få dit batteri til at holde

Du kan forlænge batteriets levetid på følgende måder:

Reducer skærmens lysstyrke. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Indstillinger > System > Skærm.
Trin 2:  Flyt skyderen under Lysstyrkeniveau. Jo lysere skærmen er, des mere strøm bruger den.
Du kan også ændre lysstyrken ved at stryge ind fra højre side af skærmen eller vælge Handlingscenter ikonet for Handlingscenter på proceslinjen på proceslinjen og vælge Lysstyrke ikonet for lysstyrke i Beskeder.

Slå Wi-Fi fra. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi i et stykke tid, kan du slå det fra, så du forlænger batteriets levetid. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Indstillinger > Netværk og internet > Wi-Fi.
Trin 2:  Under Wi-Fi skal du flytte til/fra-funktionen til Fra.

Slå flytilstand til. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi og Bluetooth i et stykke tid, kan du spare på batteriet ved at slå Flytilstand til. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til Start Windows-logo, og vælg Indstillinger > Netværk og internet > Flytilstand.
Trin 2:  Under Flytilstand skal du flytte til/fra-funktionen til Til.

Aktivér batterisparefunktionen. Hvis din Surface er næsten opbrugt, skal du aktivere batterisparefunktionen for at spare på energien. Sådan gør du:

Trin 1:  Vælg Batteri Windows-logo i nederste venstre hjørne på proceslinjen.
Trin 2:  Vælg Batterisparefunktion.

Sluk eller fjern de enheder, du ikke bruger. Mange USB-enheder bruger strøm bare ved at være tilsluttet, så det er en god idé at tage stikket ud af disse enheder, når du ikke bruger dem.

Brug en strømført USB-hub. Hvis du bruger en ikke-strømført USB-enhed, kan batteriet hurtigt aflades. Slut tilbehøret til en strømført USB-hub, som er tilsluttet en stikkontakt, og slut derefter hubben til din Surface.

Batterivedligeholdelse

Omgivende temperatur. Surface er udviklet til at fungere mellem 0-35 °C. Lithium-ion-batterier er følsomme over for høje temperaturer, så hold Surface væk fra solen, og efterlad den ikke i en varm bil.

Oplad når som helst. Batteriniveauet behøver ikke at være tomt eller lavt, før du oplader. Du kan oplade batteriet, når du har lyst. Det er dog bedst at lade batteriet aflade til under 10 % mindst én gang om måneden, før du oplader det igen.

Batterigaranti. Hvis dit Surface-batteri er defekt under garantiperioden, dækkes den af Surface-standardgarantien. Få flere oplysninger om Surface-garanti og udvidet garantidækning under Surface-standardgaranti og Microsoft Complete til Surface.

Pleje af strømledning

Strømledninger kan som andre metalledninger eller -kabler blive svækket eller beskadiget, hvis de gentagne gange bliver snoet eller bøjet det samme sted. Her er nogle ting, du kan gøre, for at forhindre, at din strømledning bliver beskadiget:

 • Undgå at sno eller sammenpresse din strømledning.
 • Rul ikke din strømledning for tæt sammen, især omkring strømklodsen. Rul den i stedet sammen i løse ringe i stedet for tætte vinkler.
Korrekt: Ledning rullet løst sammen
Korrekt: Ledning rullet løst sammen
Forkert: Ledning rullet for tæt sammen
Forkert: Ledning rullet for tæt sammen
 • Efterse regelmæssigt strømledningen, især hvor den er forbundet til strømklodsen.
 • Undgå at trække i strømledningen, når du trækker stikket på din Surface ud. Hvis stikket forsigtigt fjernes fra opladningsstikket, kan forhindre, at din strømledning bliver beskadiget.
Korrekt: Træk forsigtigt ud
Korrekt: Træk forsigtigt ud
Forkert: Trække i ledningen for at trække den ud
Forkert: Trække i ledningen for at trække den ud

Hvis du finder en skade på en del af opladerledningen til din Surface, skal du stoppe med at bruge ledningen og kontakte os for at få hjælp.


Batteri og strøm til Surface

Din Surface anvender et indbygget lithium-ion-batteri, der er udviklet til at tage med, uanset hvor du skal hen. Batteriets levetid varierer, afhængigt af hvad du foretager dig på din Surface.


Hvor meget batteri er der tilbage?

Batteristatus vises et par steder.
 • Låseskærm. Når du vækker Surface, vises batteristatus på låseskærmen nederst til venstre.
 • Amuletter. Når du stryger indad fra skærmens højre kant, vises batteristatus nederst til venstre på skærmen.
Batteriikonet i menuen Amuletter
 • Skrivebordets proceslinje. Batteristatus vises i højre side af proceslinjen. Vælg batteriikonet for at få oplysninger om opladning og batteristatus, herunder hvor mange procent der er tilbage.
 • Du kan få mere at vide om batteriikon og -status under Batteri: Ofte stillede spørgsmål .
Batteristatus på skrivebordet

Windows advarer dig, når batteriniveauet bliver lavt. Når du får en advarsel, skal du sørge for at tilslutte strømforsyningen. Hvis du ikke oplader batteriet, gemmer Surface til sidst dit arbejde og lukker ned.

Oplad Surface

Når batteriniveauet er lavt, skal du oplade din Surface med den medfølgende 24-watts strømforsyning. Sådan gør du:

Trin 1:  Sæt stikket i en stikkontakt eller i en samledåse.
Trin 2:  Slut strømledningen til opladerporten på din Surface. Den klikker på plads (kan vende begge veje).
Når den er tilsluttet, lyser en lille lampe i enden af stikket, som viser, at din Surface får strøm.
Lys på Surface 2-strømforsyning
Surface 2

Hvis lyset ikke vises, kan du se under Surface vil ikke tænde, Windows vil ikke starte, eller batteriet vil ikke oplade.

Du kan sikre dig, at Surface oplades, ved at stryge indad fra skærmens højre kant og se efter batteristatus nederst til venstre. Når batteriet oplades, vises batteriikonet med et elektrisk stik. Når batteriet er fuldt opladet, kan du trække strømledningen ud af opladerporten.

Bemærk!
Du kan ikke oplade din Surface RT eller Surface 2 ved hjælp af den indbyggede USB-port. Du kan i stedet bruge den medfølgende strømforsyning. Du kan også bruge Surface-bilopladeren med USB-port til at oplade Surface samt en anden USB-enhed (f.eks. din telefon), mens du kører bil. Du kan finde flere oplysninger om bilopladeren under Surface-tilbehør.

Hvor lang tid tager det at oplade min Surface?

Det tager 2-3 timer at oplade Surface RT- eller Surface 2-batteriet fuldt ud, hvis det har været helt dødt.

Har du problemer med batteriet eller strømmen?

Hvis din Surface ikke tændes, batteriet ikke oplader, eller hvis du ser en advarsel om, at batteriet snart er opbrugt, kan du se under Surface vil ikke tænde, Windows vil ikke starte, eller batteriet vil ikke oplade.

Yderligere strømforsyninger

Du kan købe en ekstra 24-watts strømforsyning eller en 48-watts strømforsyning med en USB-opladerport. Den 48-watts strømforsyning oplader ikke Surface RT eller Surface 2 hurtigere end 24-watts strømforsyningen, men USB-porten er praktisk, når du vil oplade en mobiltelefon eller en anden USB-enhed, samtidig med at din Surface oplades.

Få mere at vide under Surface-tilbehør.

Tændt, slukket, InstantGo, genstart

Der er ingen grund til at slukke Surface helt. Hvis du ikke bruger din Surface i nogle få minutter, skifter den til InstantGo, som er en strømbesparende slumretilstand, hvor skærmen slukkes og låses. Når det sker, bevarer Surface forbindelsen til dit trådløse netværk, og der vises appbeskeder, f.eks. hvor mange nye mails du har, på låseskærmen.

Skift slumreindstillinger for Surface

Du kan ændre, hvornår Surface går i slumretilstand. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og vælg Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter vælge Indstillinger.
Trin 2:  Vælg Skift pc-indstillinger > Pc og enheder > Strøm og slumring.
Trin 3:  Under Slumre skal du vælge, hvornår Surface skal gå i slumretilstand, når den er kører på batteri, og når den er sluttet til en strømforsyning.

Bemærk!

En strømstyringsplan er en samling hardware- og systemindstillinger, der styrer, hvordan din Surface bruger strøm. Du kan finde flere oplysninger om strømstyringsplaner under Strømstyringsplaner: Ofte stillede spørgsmål (Surface RT og Surface 2 understøtter InstantGo.)

Sluk Surface

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og vælg Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter vælge Indstillinger.
Trin 2:  Vælg Tænd/sluk > Luk.

Du kan finde flere oplysninger under Surface-strømtilstande.

Batteri: Sådan forlænges levetiden

Du kan forlænge batteriets levetid på følgende måder:

 • Reducer skærmens lysstyrke. Åbn amuletten Indstillinger, vælg Skærm, og flyt derefter skyderen. Jo lysere skærmen er, des mere strøm bruger den.
 • Slå Wi-Fi fra. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi i et stykke tid, kan du slå det fra, så du forlænger batteriets levetid. Det kan du gøre ved at åbne amuletten Indstillinger, vælge ikonet trådløst netværk ikonet til trådløst netværk og skubbe Wi-Fi til Fra.
 • Slå flytilstand til. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi og Bluetooth i et stykke tid, kan du spare på batteriet ved at slå Flytilstand til. Åbn amuletten Indstillinger, vælg ikonet til trådløst netværk ikonet for trådløst netværk, og skub Flytilstand til Til.
 • Sluk eller fjern de enheder, du ikke bruger. Mange USB-enheder bruger strøm bare ved at være tilsluttet, så det er en god idé at tage stikket ud af disse enheder, når du ikke bruger dem.
 • Slå mobilbredbånd fra. Hvis du har en Surface 2-model med mobilbredbånd (4G), kan du slukke forbindelsen til mobilbredbåndet for at spare på batteriet. Åbn amuletten Indstillinger, vælg ikonet til trådløst netværk Ikon for trådløst netværk, og skub Mobilbredbånd til Fra.
 • Brug en strømført USB-hub. Hvis du bruger en ikke-strømført USB-enhed, kan batteriet hurtigt aflades. Slut tilbehøret til en strømført USB-hub, som er tilsluttet en stikkontakt, og slut derefter hubben til din Surface.

Batterivedligeholdelse

 • Omgivende temperatur. Surface er udviklet til at fungere mellem 0-35 °C. Lithium-ion-batterier er følsomme over for høje temperaturer, så hold Surface væk fra solen, og efterlad den ikke i en varm bil.
 • Oplad til hver en tid. Batteriniveauet behøver ikke at være tomt eller lavt, før du oplader. Du kan oplade batteriet når som helst. Det er dog bedst at lade batteriet aflade til under 10 % mindst én gang om måneden, før du oplader det igen.
 • Batterigaranti. Hvis dit Surface-batteri er defekt under garantiperioden, dækkes den af Surface-standardgarantien. Få flere oplysninger om Surface-garanti og udvidet garantidækning under Surface-standardgaranti og Microsoft Complete til Surface.


Batteri og strøm til Surface

Din Surface anvender et indbygget lithium-ion-batteri, der er udviklet til at tage med, uanset hvor du skal hen. Batteriets levetid varierer, afhængigt af hvad du foretager dig på din Surface.


Hvor meget batteri er der tilbage?

Batteristatus vises et par steder.
 • Låseskærm. Når du vækker Surface, vises batteristatus på låseskærmen (nederst til venstre).
 • Amuletter. Når du stryger indad fra skærmens højre kant, vises batteristatus nederst til venstre på skærmen.
Batteriikonet på låseskærmen
 • Skrivebordets proceslinje. Batteristatus vises nederst til højre på proceslinjen. Tryk eller klik på batteriikonet for at få oplysninger om opladning og batteristatus, herunder hvor mange procent der er tilbage.
 • Du kan få mere at vide om batteriikon og -status under Batteri: Ofte stillede spørgsmål .
Batteristatus på skrivebordet

Windows advarer dig, når batteriniveauet bliver lavt. Når du får en advarsel, skal du sørge for at tilslutte strømforsyningen. Hvis du ikke oplader batteriet, gemmer Surface til sidst dit arbejde og lukker ned.

Oplad Surface

Når batteriniveauet er lavt, skal du oplade din Surface ved hjælp af den medfølgende strømforsyning.

Vigtigt!
Din Surface er designet til at virke bedst med den strømforsyning, der følger med. Hvis du bruger en tredjepartsstrømforsyning, kan det medføre en langsom opladning.

Oplade Surface Pro, Surface Pro 2 eller Surface Pro 3

Trin 1:  Tilslut de to dele i strømkablet.
Trin 2:  Slut strømforsyningen sikkert til opladerporten.
Trin 3:  Sæt strømforsyningen i en stikkontakt.

Surface Pro 3: Når dit Surface Pro 3-batteri er fuldt opladet, burde det kunne holde til op til 9 timers surfing på internettet.1

1 Testen bestod af fuld batteriafladning, mens der blev surfet på internettet via Wi-Fi. Internetbrowsing blev testet ved at browse 25 populære websider. Alle indstillinger var standardindstillinger, undtagen: Wi-Fi var tilknyttet et netværk, automatisk lysstyrke var deaktiveret, og Bluetooth-radioen var slået fra. Batteriets levetid varierer med indstillinger, anvendelse og andre faktorer. Spil, film og musik sælges separat.

Oplade Surface 3

Trin 1:  Sæt Micro USB-stikket i Micro USB-opladningsporten med strømledningen nedad og med lampen på stikket mod dig.
Trin 2:  Sæt USB-stikket i fuld størrelse i den anden ende af kablet ind i strømforsyningen.
Trin 3:  Sæt strømforsyningen i en stikkontakt.
Surface 3 Micro USB-opladningsport og stik med lys

Når dit Surface 3-batteri er fuldt opladet, burde det kunne holde til op til 10 timers videoafspilning.2

2 Testen blev udført af Microsoft i marts 2015 ved at bruge 128 GB og 64 GB enheder med 4 GB RAM. Testen blev udført ved at aflade et fuldt batteri under videoafspilning. Alle indstillinger var standardindstillinger, undtagen: Wi-Fi blev knyttet til et netværk, og automatisk lysstyrke var deaktiveret. Batteriets levetid varierer betydeligt med indstillinger, anvendelse og andre faktorer.

Oplader den?

Når Surface oplades, vises der et lille lys på stikket for at angive, at Surface får strøm. Hvis lyset ikke vises, kan du se under Surface vil ikke tænde, Windows vil ikke starte, eller batteriet vil ikke oplade.

Du kan sikre dig, at Surface oplades, ved at stryge indad fra skærmens højre kant og se efter batteristatus nederst til venstre. Når Surface oplades, vises batteriikonet med et elektrisk stik. Når batteriet er fuldt opladet, kan du trække strømledningen ud af opladerporten.

Hvor lang tid tager det at oplade Surface?

Det tager 2-4 timer at oplade batteriet fuldt ud, hvis det har været helt dødt. Det kan tage længere, hvis du bruger Surface aktivt til strømkrævende aktiviteter som f.eks. spil eller videostreaming.

Har du problemer med batteriet eller strømmen?

Hvis din Surface ikke tændes, batteriet ikke oplader, eller hvis du ser en advarsel om, at batteriet snart er opbrugt, kan du se under Surface vil ikke tænde, Windows vil ikke starte, eller batteriet vil ikke oplade.

USB-opladerport (kun Surface Pro-modeller)

Den strømforsyning, der leveres med Surface Pro-modeller, indeholder en USB-port. Du kan bruge den til at oplade andre enheder, f.eks. en telefon, mens Surface oplader.

USB-porten på strømforsyningen er kun til opladning, ikke til overførsel af data. Enheder, der er sluttet til USB-porten, genkendes ikke af Surface. Hvis du vil bruge en USB-enhed, skal du sætte den i USB-porten på Surface. Du kan finde flere oplysninger under Tilslutte en USB-mus, en printer m.m.

Tændt, slukket, slumretilstand, genstart

Hvis du ikke bruger Surface et stykke tid, kan skærmen nedtones, eller Surface kan gå i strømbesparende tilstand for at spare på batteriet. Du kan ændre indstillingerne for, hvornår skærmen skal nedtones eller slukkes.

Skift, hvornår skærmen skal nedtones og slukkes

Du kan ændre, hvornår skærmen skal nedtones eller slukkes. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik på Pc og enheder.
Trin 3:  Tryk og klik på Strøm og slumre, og vælg derefter under Skærm, om du vil have skærmen nedtonet, når Surface kører på batteri, og når den er tilsluttet.
Bemærk!

En strømstyringsplan er en samling hardware- og systemindstillinger, der styrer, hvordan din Surface bruger strøm. Du kan finde flere oplysninger om strømstyringsplaner under Strømstyringsplaner: Ofte stillede spørgsmål.

Sluk Surface

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik på Luk computeren.

Batteri: Sådan forlænges levetiden

Du kan forlænge batteriets levetid på følgende måder:

 • Reducer skærmens lysstyrke. Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på Skærm, og flyt derefter skyderen. Jo lysere skærmen er, des mere strøm bruger den.
 • Slå Wi-Fi fra. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi i et stykke tid, kan du slå det fra, så du forlænger batteriets levetid. Det kan du gøre ved at åbne amuletten Indstillinger, trykke eller klikke på ikonet til trådløst netværk ikonet til trådløst netværk og skubbe Wi-Fi til Fra.
 • Slå flytilstand til. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi og Bluetooth i et stykke tid, så er dette endnu en handling, du kan slå fra for at spare på batteriet. Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på trådløst netværk Ikonet til trådløst netværk, og skub Flytilstand over på Til.
 • Sluk eller fjern de enheder, du ikke bruger. Mange USB-enheder bruger strøm bare ved at være tilsluttet, så det er en god idé at tage stikket ud af disse enheder, når du ikke bruger dem.
 • Vælg en strømstyringsplan, der sparer strøm. En strømstyringsplan er en samling indstillinger, der styrer, hvordan din Surface bruger strøm. Du kan få mere at vide om strømstyringsplaner under Strømstyringsplaner: Ofte stillede spørgsmål.
 • Brug en strømført USB-hub. Hvis du bruger en ikke-strømført USB-enhed, kan batteriet hurtigt aflades. Slut tilbehøret til en strømført USB-hub, som er tilsluttet en stikkontakt, og slut derefter hubben til din Surface.

Batterivedligeholdelse

 • Omgivende temperatur. Surface er udviklet til at fungere mellem 0-35 °C. Lithium-ion-batterier er følsomme over for høje temperaturer, så hold Surface væk fra solen, og efterlad den ikke i en varm bil.
 • Oplad til hver en tid. Batteriniveauet behøver ikke at være tomt eller lavt, før du oplader. Du kan oplade batteriet når som helst. Det er dog bedst at lade batteriet aflade til under 10 % mindst én gang om måneden, før du oplader det igen.
 • Batterigaranti. Hvis dit Surface-batteri er defekt under garantiperioden, dækkes den af Surface-standardgarantien. Få flere oplysninger om Surface-garanti og udvidet garantidækning under Surface-standardgaranti og Microsoft Complete til Surface.

Pleje af strømledning

Strømledninger kan som andre metalledninger eller -kabler blive svækket eller beskadiget, hvis de gentagne gange bliver snoet eller bøjet det samme sted. Her er nogle få ting, du kan gøre for at passe på din strømledning:

 • Undgå at sno eller sammenpresse din strømledning.
 • Rul ikke din strømledning for tæt sammen, især omkring strømklodsen. Rul den i stedet sammen i løse ringe i stedet for tætte vinkler.
Korrekt: Ledning rullet løst sammen
Korrekt: Ledning rullet løst sammen
Forkert: Ledning rullet for tæt sammen
Forkert: Ledning rullet for tæt sammen
 • Efterse regelmæssigt strømledningen, især hvor den er forbundet til strømklodsen.
Korrekt: Træk forsigtigt ud
Korrekt: Træk forsigtigt ud
Forkert: Trække i ledningen for at trække den ud
Forkert: Trække i ledningen for at trække den ud
 • Hvis du finder en skade på en del af opladerledningen til din Surface, skal du stoppe med at bruge ledningen og kontakte os for at få hjælp.

Batteri og strøm til Surface

Din Surface anvender et indbygget lithium-ion-batteri, der er udviklet til at tage med, uanset hvor du skal hen. Batteriets levetid varierer, afhængigt af hvad du foretager dig på din Surface.


Hvor meget batteri er der tilbage?

Batteristatus vises et par steder.
 • Låseskærm. Når du vækker Surface, vises batteristatus på låseskærmen (nederst til venstre).
 • Amuletter. Når du stryger indad fra skærmens højre kant, vises batteristatus nederst til venstre på skærmen.
Batteriikonet på låseskærmen
 • Skrivebordets proceslinje. Batteristatus vises nederst til højre på proceslinjen. Tryk eller klik på batteriikonet for at få oplysninger om opladning og batteristatus, herunder hvor mange procent der er tilbage.
 • Du kan få mere at vide om batteriikon og -status under Batteri: Ofte stillede spørgsmål .
Batteristatus på skrivebordet

Windows advarer dig, når batteriniveauet bliver lavt. Når du får en advarsel, skal du sørge for at tilslutte strømforsyningen. Hvis du ikke oplader batteriet, gemmer Surface til sidst dit arbejde og lukker ned.

Oplad Surface

Når batteriniveauet er lavt, skal du oplade din Surface med den medfølgende 24-watts strømforsyning. Sådan gør du:

Trin 1:  Sæt stikket i en stikkontakt eller i en samledåse.
Trin 2:  Slut strømledningen til opladerporten på din Surface. Den klikker på plads (kan vende begge veje).
Når den er tilsluttet, lyser en lille lampe i enden af stikket, som viser, at Surface tilføres strøm.

Hvis lyset ikke vises, kan du se under Surface vil ikke tænde, Windows vil ikke starte, eller batteriet vil ikke oplade.

Surface 2
Surface 2

Du kan sikre dig, at Surface oplades, ved at stryge indad fra skærmens højre kant og se efter batteristatus nederst til venstre. Når batteriet oplades, vises batteriikonet med et elektrisk stik. Når batteriet er fuldt opladet, kan du trække strømledningen ud af opladerporten.

Bemærk!
Du kan ikke oplade Surface RT eller Surface 2 ved hjælp af den indbyggede USB-port. Du kan i stedet bruge den medfølgende strømforsyning. Du kan også bruge Surface-bilopladeren med USB-port til at oplade Surface samt en anden USB-enhed (f.eks. din telefon), mens du kører. Du kan finde flere oplysninger om bilopladeren under Surface-tilbehør.

Hvor lang tid tager det at oplade min Surface?

Det tager 2-3 timer at oplade Surface RT- eller Surface 2-batteriet fuldt ud, hvis det har været helt dødt.

Har du problemer med batteriet eller strømmen?

Hvis din Surface ikke tændes, batteriet ikke oplader, eller hvis du ser en advarsel om, at batteriet snart er opbrugt, kan du se under Surface vil ikke tænde, Windows vil ikke starte, eller batteriet vil ikke oplade.

Yderligere strømforsyninger

Du kan købe en ekstra 24-watts strømforsyning eller en 48-watts strømforsyning med en USB-opladerport. Den 48-watts strømforsyning oplader ikke Surface RT eller Surface 2 hurtigere end 24-watts strømforsyningen, men USB-porten er praktisk, når du vil oplade en mobiltelefon eller en anden USB-enhed, samtidig med at din Surface oplades.

Få mere at vide under Surface-tilbehør.

Tændt, slukket, InstantGo, genstart

Der er ingen grund til at slukke Surface helt. Hvis du ikke bruger din Surface i nogle få minutter, skifter den til InstantGo, som er en strømbesparende slumretilstand, hvor skærmen slukkes og låses. Når det sker, bevarer Surface forbindelsen til dit trådløse netværk, og der vises appbeskeder, f.eks. hvor mange nye mails du har, på låseskærmen.

Skift slumreindstillinger for Surface

Du kan ændre, hvornår Surface går i slumretilstand. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik på Pc og enheder.
Trin 3:  Tryk eller klik på Strøm og slumre.
Trin 4:  Under Slumre skal du vælge, hvornår Surface skal gå i slumretilstand, når den er kører på batteri, og når den er sluttet til en strømforsyning.

Bemærk!

En strømstyringsplan er en samling hardware- og systemindstillinger, der styrer, hvordan din Surface bruger strøm. Du kan finde flere oplysninger om strømstyringsplaner under Strømstyringsplaner: Ofte stillede spørgsmål (Surface RT og Surface 2 understøtter InstantGo.)

Sluk Surface

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik på Luk computeren.

Du kan finde flere oplysninger under Surface-strømtilstande.

Batteri: Sådan forlænges levetiden

Du kan forlænge batteriets levetid på følgende måder:

 • Reducer skærmens lysstyrke. Åbn amuletten Indstillinger, og tryk eller klik på Skærm, og flyt derefter skyderen. Jo lysere skærmen er, des mere strøm bruger den.
 • Slå Wi-Fi fra. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi i et stykke tid, kan du slå det fra, så du forlænger batteriets levetid. Det kan du gøre ved at åbne amuletten Indstillinger, trykke eller klikke på ikonet til trådløst netværk ikonet til trådløst netværk og skubbe Wi-Fi til Fra.
 • Slå flytilstand til. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi og Bluetooth i et stykke tid, kan du gøre følgende for at spare på batteriet. Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på ikonet til trådløst netværk ikonet trådløst netværk, og skub Flytilstand til Til.
 • Sluk eller fjern de enheder, du ikke bruger. Mange USB-enheder bruger strøm bare ved at være tilsluttet, så det er en god idé at tage stikket ud af disse enheder, når du ikke bruger dem.
 • Slå mobilbredbånd fra. Hvis du har en Surface 2-model med mobilbredbånd (4G), kan du slukke forbindelsen til mobilbredbåndet for at spare på batteriet. Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på ikonet til trådløst netværk ikonet til trådløst netværk, og skub Mobilbredbrånd til Fra.
 • Brug en strømført USB-hub. Hvis du bruger en ikke-strømført USB-enhed, kan batteriet hurtigt aflades. Slut tilbehøret til en strømført USB-hub, som er tilsluttet en stikkontakt, og slut derefter hubben til din Surface.

Batterivedligeholdelse

 • Omgivende temperatur. Surface er udviklet til at fungere mellem 0-35 °C. Lithium-ion-batterier er følsomme over for høje temperaturer, så hold Surface væk fra solen, og efterlad den ikke i en varm bil.
 • Oplad til hver en tid. Batteriniveauet behøver ikke at være tomt eller lavt, før du oplader. Du kan oplade batteriet når som helst. Det er dog bedst at lade batteriet aflade til under 10 % mindst én gang om måneden, før du oplader det igen.
 • Batterigaranti. Hvis dit Surface-batteri er defekt under garantiperioden, dækkes den af Surface-standardgarantien. Få flere oplysninger om Surface-garanti og udvidet garantidækning under Surface-standardgaranti og Microsoft Complete til Surface.


Kontakt os

Answer Desk
Answer Tech kan hjælpe.
Tal med en medarbejder