Surface RT, Surface 2, Windows RT 8.1.

Batteri og strøm til Surface RT og Surface 2

Din Surface anvender et indbygget lithium-ion-batteri, der er udviklet til at tage med, uanset hvor du skal hen. Batteriets levetid varierer afhængigt af, hvad du foretager dig på din Surface.

Hvor meget batteri er der tilbage?

Du kan se batteristatus et par forskellige steder.

Låseskærm. Når du vækker Surface, vises batteristatus på låseskærmen (nederst til venstre).

Amuletter. Når du stryger indad fra skærmens højre kant, vises batteristatus nederst til venstre på skærmen.

Batteriikonet på låseskærmen

Skrivebordets proceslinje. Når du er på skrivebordet, vises batteristatus på proceslinjen (nederst til højre). Tryk eller klik på batteriikonet for at få oplysninger om opladning og batteristatus, herunder hvor mange procent der er tilbage.

Du kan få mere at vide om batteriikon og -status under Batteri: Ofte stillede spørgsmål .

Batteristatus på skrivebordet

Windows advarer dig, når batteriniveauet bliver lavt. Når du får en advarsel, skal du sørge for at tilslutte strømforsyningen. Hvis du ikke oplader batteriet, gemmer Surface til sidst dit arbejde og lukker ned.

Oplad Surface

Når batteriniveauet er lavt, skal du oplade din Surface med den medfølgende 24-watts strømforsyning. Sådan gør du:

Trin 1:  Sæt stikket i en stikkontakt eller i en samledåse.
Trin 2:  Slut strømledningen til opladerporten på din Surface. Den klikker på plads (kan vende begge veje).
Når den er tilsluttet, lyser en lille lampe i enden af stikket, som viser, at Surface tilføres strøm.

Hvis lampen ikke lyser, kan du gå til Surface-batteriet oplades ikke.

Lys på Surface 2-strømforsyning
Surface 2

Du kan sikre dig, at Surface oplades, ved at stryge indad fra skærmens højre kant og se efter batteristatus nederst til venstre. Når batteriet oplades, vises batteriikonet med et elektrisk stik. Når batteriet er fuldt opladet, kan du trække strømledningen ud af opladerporten.

Bemærk!
Du kan ikke oplade Surface R eller Surface 2 ved hjælp af den indbyggede USB-port. Du kan i stedet bruge den medfølgende strømforsyning. Du kan også bruge Surface-bilopladeren med USB-port til at oplade Surface samt en anden USB-enhed (f.eks. din telefon), mens du kører. Du kan finde flere oplysninger om bilopladeren under Surface-tilbehør.

Hvor lang tid tager det at oplade Surface?

Det tager 2-3 timer at oplade Surface RT- eller Surface 2-batteriet fuldt ud, hvis det har været helt dødt.

Har du problemer med batteriet eller strømmen?

Yderligere strømforsyninger

Du kan købe en ekstra 24-watts strømforsyning eller en 48-watts strømforsyning med en USB-opladerport. Den 48-watts strømforsyning oplader ikke Surface RT eller Surface 2 hurtigere end den 24-watts strømforsyning, men USB-porten er praktisk, når du vil oplade en mobiltelefon eller en anden USB-enhed, samtidig med at din Surface oplades.

Få mere at vide under Surface-tilbehør.

Tændt, slukket, InstantGo, genstart

Der er ingen grund til at slukke Surface helt. Hvis du ikke bruger Surface i nogle få minutter, skifter den til InstantGo, som er en strømbesparende slumretilstand, hvor skærmen slukkes og låses. Når det sker, bevarer Surface forbindelsen til dit trådløse netværk, og der vises appbeskeder, f.eks. hvor mange nye mails du har, på låseskærmen.

Skift slumreindstillinger for Surface

Du kan ændre, hvornår Surface går i slumretilstand. Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, og tryk eller klik derefter på Pc og enheder.
Trin 3:  Tryk eller klik på Strøm og slumre.
Trin 4:  Under Slumre skal du vælge, hvornår Surface skal gå i slumretilstand, når den er kører på batteri, og når den er sluttet til en strømforsyning.

Bemærk!
En strømstyringsplan er en samling hardware- og systemindstillinger, der styrer, hvordan din Surface bruger strøm. Du kan få mere at vide om strømstyringsplaner under Strømstyringsplaner: Ofte stillede spørgsmål (Surface RT og Surface 2 understøtter InstantGo.)

Sådan slukkes Surface

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på nederste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren opad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Strøm, og tryk eller klik derefter på Genstart.

Du kan få flere oplysninger under Surface RT- og Surface 2-strømtilstande.

Batteri: Sådan forlænges levetiden

Du kan forlænge batteriets levetid på følgende måder:

• Reducer skærmens lysstyrke. Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på Skærm, og flyt derefter skyderen. Jo lysere skærmen er, des mere strøm bruger den.
  • Slå Wi-Fi fra. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi i et stykke tid, kan du slå det fra, så du forlænger batteriets levetid. Det kan du gøre ved at åbne amuletten Indstillinger, trykke eller klikke på ikonet til trådløst netværk ikon til trådløst netværk og derefter skubbe Wi-Fi til Fra.
  • Slå flytilstand til. Hvis du ikke har brug for Wi-Fi og Bluetooth i et stykke tid, kan du gøre følgende for at spare på batteriet. Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på ikonet for Trådløst netværk ikon for trådløst netværk og skub derefter Flytilstand til Til.
  • Sluk eller fjern de enheder, du ikke bruger. Mange USB-enheder bruger strøm bare ved at være tilsluttet, så det er en god idé at tage stikket ud af disse enheder, når du ikke bruger dem.
  • Slå mobilbredbånd fra. Hvis du har en Surface 2-model med mobilbredbånd (4G), kan du slukke forbindelsen til mobilbredbåndet for at spare på batteriet. Åbn amuletten Indstillinger, tryk eller klik på ikonet for trådløst netværk ikon for trådløst netværk, og skub derefter Mobilbredbånd til Fra.

Vedligeholdelse af batteri

• Omgivende temperatur. Surface er udviklet til at fungere mellem 0-35 °C. Lithium-ion-batterier er følsomme over for høje temperaturer, så hold Surface væk fra solen, og efterlad den ikke i en varm bil.
  • Oplad til hver en tid. Batteriniveauet behøver ikke at være tomt eller lavt, før du oplader. Du kan oplade batteriet når som helst. Det er dog bedst at lade batteriet aflade til under 10 % mindst én gang om måneden, før du oplader det igen.
  • Batterigaranti. Hvis dit Surface-batteri er defekt under garantiperioden, dækkes den af Surface-standardgarantien. Få flere oplysninger om Surface-garanti og udvidet garantidækning under Surface-standardgaranti og Microsoft Complete til Surface.

Mandag til fredag
09:00 - 18:00 (UTC+1)

Mandag til fredag
09:00 - 18:00 (UTC+1)