Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface 2, Surface Pro, Surface RT.

Operativsystem:

Brug af din Surface USB-port

Hvis du vil vide mere om din Surface USB-port, eller du har problemer med USB-enheder, der er tilsluttet din Surface, skal du følge vejledningen på denne side.

USB-portplacering

USB-portplacering på Surface Pro og Surface Pro 2

Surface Pro og Surface Pro 2

USB-portplacering på Surface Pro 3

Surface Pro 3

USB-portplacering på Surface 3

Surface 3

USB-portplacering på Surface Pro 4
Surface Pro 4
USB-portplacering på Surface Book
Surface Book
Bemærkninger
  • Hvis du vil tilslutte med end ét USB-tilbehør ad gangen – f.eks. en mus og en printer – kan du bruge en USB-hub (sælges separat) med sin egen strømforsyning, f.eks. Surface Pro 3-dockingstation, Surface 3-dockingstation eller Surface Dock.
  • Strømforsyningen, der følger med Surface Book- og Surface Pro-modeller (undtagen Surface Pro 4 med Core M-processor) har en USB-opladningsport, som du kan bruge til at oplade andre USB-enheder, mens du oplader din Surface. Du kan få mere at vide under Batteri og strøm til Surface.

Installere et USB-tilbehør

Du kan bruge USB-porten på din Surface til at oprette forbindelse til forskellige enheder, herunder mus, tastaturer, printere og eksterne harddiske. Nogle enheder har dog muligvis brug for mere strøm, end din Surface kan levere. Du kan se, hvor meget strøm USB-porten på din Surface leverer, i følgende tabel:
Enhed
Udgangsspænding
Surface Pro og Pro 2
5 V/1,1 A
Surface Pro 3
5 V/950 mA
Surface 3
5 V/0,9 A
Surface Pro 4
5 V/1,45 A
Surface Book
5 V/1,48 A

Sådan installerer du et USB-tilbehør på din Surface:

Trin 1: Ved hjælp af ovenstående tabel kan du kontrollere, at din Surface overholder din USB-enheds strømkrav. Hvis din enhed har brug for mere strøm, end din Surface kan levere, er din USB-enhed muligvis ikke kompatibel.
Bemærk!
Hvis din USB-enhed har sin egen netledning, kan du prøve at bruge den for at opnå det bedste resultat.
Trin 2:

Tilslut USB-kablet eller USB-enden på din enhed til USB-porten på din Surface.

Trin 3: Tænd tilbehøret (hvis det er nødvendigt). Første gang du tilslutter USB-tilbehør, installerer Windows den software, som tilbehøret kræver.

Se enheder, der er installeret på Surface

Sådan kan du se de enheder, der er installeret på din Surface:

Trin 1:

Gå til Start Windows-logo, og vælg Indstillinger.

Trin 2: Vælg Enheder > Tilsluttede enheder for at få vist en liste over tilgængelige enheder.

Ting, du kan gøre fra tilsluttede enheder

Fra tilsluttede enheder kan du:

• Tilføje og fjerne enheder.
  • Se status over en enhed for at se, om der er et problem, f.eks. at enheden ikke kan starte eller er offline.
  • Tillade, at forbundne enheder kan downloade software over forbrugsbaserede forbindelser.

Løse USB-problemer

Hvis din Surface har problemer med at genkende din USB-enhed, skal du følge disse trin.

Trin 1: Tilslut din USB-enhed

Du bør høre en lyd, når enheden tilsluttes (hvis lyden på din Surface er slået til), eller se, at enheden er aktiveret på din Surface. Hvis du vil vide mere om, hvordan du kontrollerer, om din USB-enhed er tilsluttet, skal du gå til producentens supportwebsted.

Hvis du ikke hører en lyd eller ser enheden aktiveret på din Surface, skal du gå til Trin 2.

Trin 2: Prøv en anden USB-enhed, f.eks en mus eller et miniaturedrev

Hvis en anden USB-enhed fungerer, er den oprindelige USB-enhed sandsynligvis årsag til problemet. Kontakt producenten for at få hjælp til fejlfinding af enheden. Eller fortsæt til Trin 3.

Hvis ingen andre USB-enheder fungerer, skal du fortsætte til Trin 3.

Trin 3: Kontrollér, at din Surface leverer tilstrækkelig strøm til din USB-enhed

Kontrollér ved hjælp af tabellen nedenfor, at din Surface kan levere tilstrækkelig strøm til din USB-enhed.

Enhed
Udgangsspænding
Surface Pro og Pro 2
5 V/1,1 A
Surface Pro 3
5 V/950 mA
Surface 3
5 V/0,9 A
Surface Pro 4
5 V/1,45 A
Surface Book
5 V/1,48 A

Hvis du ikke er sikker på, hvor meget strøm din USB-enhed har brug for, kan du få flere oplysninger af producenten af USB-enheden.

Hvis din USB-enhed skal bruge mere strøm, end din Surface kan give, er USB-enheden muligvis ikke kompatibel med din Surface.

Hvis din USB-enhed har en netledning eller en ekstern strømkomponent, skal du sørge for, at den er tilsluttet, og gå tilbage til Trin 1.

Hvis USB-enheden er inden for de ovenstående specifikationer, skal du fortsætte til Trin 4.

Trin 4: Kontrollér, om der er fejl i Enhedshåndtering

Hvis der opstår en fejl med din USB-enhed, vises der et gult advarselstegn ved siden af driveren til den pågældende enhed på din Surface. Følg disse trin for at finde fejlkoden:

Trin 1: Vælg pilen ved siden af den node, der har det gule advarselstegn.
Trin 2: Tryk på den specifikke driver med det gule advarselstegn, og hold den nede (eller højreklik), og vælg derefter Egenskaber.
Trin 3: I dialogboksen Enhedsstatus under fanen Generelt kan Windows vise en besked med en fejlkode som f.eks. "Kode 10".
Trin 4: Kopiér fejlkoden, og gå derefter til Fejlkoder i Enhedshåndtering i Windows for at finde løsningen på fejlen.

Hvis løsningen for din fejlkode ikke løser problemet, eller hvis der ikke er angivet nogen fejl i Enhedshåndtering, skal du fortsætte til Trin 5.

Trin 5: Genstart din Surface

Hvis du genstarter din Surface, kan det genaktivere den driver, der er knyttet til din USB-enhed.

• Gå til Start Windows-logo, og vælg Tænd/sluk > Genstart.

Hvis USB-enheden stadig ikke virker, kan du gå til Trin 6.

Trin 6: Kør en systemgendannelse

Hvis USB-enheden fungerede tidligere, kan en ændring i Windows eller på enheden påvirke funktionaliteten af USB-enheden. Forsøg at gendanne din Surface til et punkt, hvor USB-enheden fungerede. Du kan få mere at vide om, hvordan du kører en systemgendannelse, under Gendanne eller nulstille Surface.

Hvis systemgendannelse ikke løser problemet, skal du gå til Trin 7.

Trin 7: Nulstille din Surface

Hvis du nulstiller din Surface, geninstalleres Windows. Du kan vælge, om du vil bevare dine personlige filer eller ej. Se, hvordan du nulstiller din Surface, under Gendanne eller nulstille Surface.

Hvis USB-enheden stadig ikke virker, kan du gå til Trin 8.

Trin 8: Kontakt producenten af enheden

Hvis du stadig har problemer med din USB-enhed, kan du forsøge at kontakte producenten af enheden eller besøge supportsiden for enheden.

Tilslutte en USB-mus, en printer og meget mere

Du kan slutte USB-tilbehør, f.eks. en printer, et kamera, en musikafspiller, en smartphone, en mus eller en ekstern harddisk til din Surface.

USB-portplacering

USB-portplacering på Surface RT og Surface 2

Surface RT og Surface 2

Bemærk!
Hvis du vil tilslutte mere end ét stk. USB-tilbehør ad gangen, f.eks. en mus og en printer, kan du bruge en USB-hub (sælges separat) med sin egen strømforsyning.

Installere et USB-tilbehør

Trin 1:  Hvis dit USB-tilbehør har en strømledning, kan du sætte den i elstik.
Trin 2: Sæt det USB-kabel, der hører til tilbehøret, ind i Surface.
Trin 3: Tænd tilbehøret (hvis det er nødvendigt). Første gang du tilslutter USB-tilbehør, installerer Windows den software, som tilbehøret kræver.

Enhedskompatibilitet

Surface RT og Surface 2 er kompatible med enheder, der er certificeret til Windows 8.1 RT Update 3. Du kan kontrollere kompatibiliteten af din enhed under Windows Compatibility Center.

Fejlfinding

Hvis Windows ikke genkender dit USB-tilbehør, kan du se under "Løs problemer med USB-enheder" under Installere USB 3.0 og andre USB-enheder. Du kan læse mere om problemer med installation i Hvad nu, hvis en kablet enhed ikke er installeret korrekt

Se enheder, der er installeret på Surface

Sådan kan du se de enheder, der er installeret på din:

Trin 1:  Gå til Start Windows logo, og vælg Indstillinger.
Trin 2:  Vælg Skift pc-indstillinger > Pc og enheder > Enheder.

Ting, du kan gøre fra Enheder

Fra Enheder kan du:

• Tilføj og fjern enheder.
  • Se status over en enhed for at se, om der er et problem, f.eks. at enheden ikke kan starte eller er offline.
  • Tillad, at forbundne enheder kan downloade software over forbrugsbaserede forbindelser.
  • Konfigurer din Surface til som standard at gemme filer på et flytbart USB-drev.

Du kan også administrere dine enheder under Enheder og printere i Kontrolpanel. Få flere oplysninger under "Administrere enheder" i Tilføje, fjerne og administrere enheder og printere.

Tilslutte en USB-mus, en printer og meget mere

Du kan slutte USB-tilbehør, f.eks. en printer, et kamera, en musikafspiller, en smartphone, en mus eller en ekstern harddisk til din Surface.

USB-portplacering

USB-portplacering på Surface Pro og Surface Pro 2

Surface Pro og Surface Pro 2

USB-portplacering på Surface Pro 3

Surface Pro 3

USB-portplacering på Surface 3

Surface 3

Bemærkninger
  • Hvis du vil tilslutte mere end ét stk. USB-tilbehør ad gangen, f.eks. en mus og en printer, kan du bruge en USB-hub (sælges separat) med sin egen strømforsyning.
  • Den strømforsyning, der følger med Surface Pro-modeller, har en USB-opladningsport, som du kan bruge til at strømforsyne andre USB-enheder, mens du oplader din Surface. Du kan få flere oplysninger i Surface-batteri og strøm.

Installere et USB-tilbehør

Trin 1:  Hvis dit USB-tilbehør har en strømledning, kan du sætte den i elstik.
Trin 2:  Sæt det USB-kabel, der hører til tilbehøret, ind i Surface.
Trin 3:  Tænd tilbehøret (hvis det er nødvendigt). Første gang du tilslutter USB-tilbehør, installerer Windows den software, som tilbehøret kræver.

Enhedskompatibilitet

Surface Pro-modeller og Surface 3 er kompatible med enheder, der er certificeret til Windows 8.1. Du kan se din enheds kompatibilitet på Windows Compatibility Center.

Fejlfinding

Hvis Windows ikke genkender dit USB-tilbehør, kan du se under "Løs problemer med USB-enheder" under Installere USB 3.0 og andre USB-enheder. Du kan læse mere om problemer med installation i Hvad nu, hvis en kablet enhed ikke er installeret korrekt

Se enheder, der er installeret på Surface

Sådan kan du se de enheder, der er installeret på din:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Pc og enheder > Enheder.

Ting, du kan gøre fra Enheder

Fra Enheder kan du:

• Tilføj og fjern enheder.
  • Se status over en enhed for at se, om der er et problem, f.eks. at enheden ikke kan starte eller er offline.
  • Tillad, at forbundne enheder kan downloade software over forbrugsbaserede forbindelser.
  • Konfigurer din Surface til som standard at gemme filer på et flytbart USB-drev.

Du kan også administrere dine enheder under Enheder og printere i Kontrolpanel. Få flere oplysninger under "Administrere enheder" i Tilføje, fjerne og administrere enheder og printere.

Tilslutte en USB-mus, en printer og meget mere

Du kan slutte USB-tilbehør, f.eks. en printer, et kamera, en musikafspiller, en smartphone, en mus eller en ekstern harddisk til din Surface.

USB-portplacering

USB-portplacering på Surface RT og Surface 2

Surface RT og Surface 2

Bemærk!

Hvis du vil tilslutte mere end ét stk. USB-tilbehør ad gangen, f.eks. en mus og en printer, kan du bruge en USB-hub (sælges separat) med sin egen strømforsyning.

Installere et USB-tilbehør

Trin 1:  Hvis dit USB-tilbehør har en strømledning, kan du sætte den i elstik.
Trin 2:  Sæt det USB-kabel, der hører til tilbehøret, ind i Surface.
Trin 3:  Tænd tilbehøret (hvis det er nødvendigt). Første gang du tilslutter USB-tilbehør, installerer Windows den software, som tilbehøret kræver.

Enhedskompatibilitet

Surface RT og Surface 2 er kompatible med enheder, der er certificeret til Windows RT 8.1. Du kan se din enheds kompatibilitet på Windows Compatibility Center.

Fejlfinding

Hvis Windows ikke genkender dit USB-tilbehør, kan du se under "Løs problemer med USB-enheder" under Installere USB 3.0 og andre USB-enheder. Du kan læse mere om problemer med installation i Hvad nu, hvis en kablet enhed ikke er installeret korrekt

Se enheder, der er installeret på Surface

Sådan kan du se de enheder, der er installeret på din:

Trin 1:  Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
(Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og klikke på Indstillinger.)
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger > Pc og enheder > Enheder.

Ting, du kan gøre fra Enheder

Fra Enheder kan du:

• Tilføj og fjern enheder.
  • Se status over en enhed for at se, om der er et problem, f.eks. at enheden ikke kan starte eller er offline.
  • Tillad, at forbundne enheder kan downloade software over forbrugsbaserede forbindelser.
  • Konfigurer din Surface til som standard at gemme filer på et flytbart USB-drev.

Du kan også administrere dine enheder under Enheder og printere i Kontrolpanel. Få flere oplysninger under "Administrere enheder" i Tilføje, fjerne og administrere enheder og printere.