Surface-batteriet oplades ikke

Hvis du har problemer med at oplade Surface, eller hvis du får et fejlikon om lavt batteri under opstart, eller hvis din Surface slukkes, når du fjerner strømforsyningen, skal du prøve følgende løsninger.

Bemærkninger

Inden du starter

Visse problemer kan løses med et par enkle trin, eller det kan hjælpe med at finde kilden til problemet.

Trin 1: Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk på Indstillinger.
Hvis du bruger en mus, skal du pege på øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Indstillinger.
Trin 2: Tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Luk computeren.
Trin 3:

Tag Surface-ledningen ud af stikkontakten, og hvis du har følgende, skal du fjerne eller trække dem ud af Surface:

• Strømforsyning
  • Surface Cover
  • microSD-kort
  • USB-enheder, f.eks. printere, tastaturer eller mus
  • Video- eller lydkabler eller -adaptere
Trin 4:

Derefter skal du kontrollere et par ting:

• Fungerer strømudtaget?
    Prøv at tilslutte noget andet i stikkontakten for at se, om det fungerer.
  • Er betingelserne for opladning gode?
    Det er bedst at oplade batteriet omkring rumtemperatur. Surface er udviklet til at fungere mellem 0 og 35 °C.
  • Er opladerstikkene rene og ikke beskadigede?
    Kontrollér stikkene på både strømforsyningens stik og ladeporten (på siden af Surface). Når strømledningen er taget ud af stikkontakten, skal Surface-stikket og på ladeporten rengøres med en blød klud og lidt isopropylalkohol.

Prøv derefter løsningerne nedenfor.

Løsning 1: Tag strømforsyningen ud, og tilslut den igen

Trin 1:  Sæt ledningen tilbage i stikkontakten, og slut strømforsyningen til Surface igen.
Trin 2:

Kontrollér, at lyset i stikket er tændt.

sørg for, at strømstikket er korrekt placeret

Hvis tilslutningen er sikker og:

Lyset ikke lyser Strømforsyningen skal muligvis udskiftes. Du kan få flere oplysninger ved at kontakte os.

Lyset er tændt

Surface får strøm.

Gå til løsning 2.

Løsning 2: Kontrollér batteriets opladningsstatus

Sådan kan du se batteristatus på din Surface og se, og om den oplader:

Trin 1: Kontrollér, at strømforsyningen er tilsluttet, og at lyset på stikket lyser.
Trin 2: Tryk på tænd/sluk-knappen for at tænde Surface.
Trin 3: Stryg indad fra højre side på startskærmen.

Batteristatus vises ved siden af klokkeslæt og dato.

Batteriet oplades

Tilsluttet, oplader

Hvis du ser:
  • Et strømstik ved siden af batteriet.
Det betyder, at:
  • Surface registrerer, at strømforsyningen er tilsluttet, og at batteriet oplades.
  • Hvis din Surface slukkes med det samme, når du frakobler strømforsyningen, skal du gå til Løsning 4.
Batteriet oplades ikke

Ikke er tilsluttet

Hvis du ser:
  • Der vises ingen strømstik.
Det betyder, at:
  • Surface registrerer ikke, at strømforsyningen er tilsluttet.
  • Gå til løsning 3.
Batterifejl

Batteri ikke registreret

Hvis du ser:
  • Et strømstik ved siden af batteriet.
  • Der vises et rødt kryds (X) på batteriet.
Det betyder, at:
  • Der kan være problemer med batteriet.
  • Surface Pro 3: Din Surface skal repareres. Gå til Få min Surface fikset.
  • Alle andre Surface-modeller: Gå til løsning 4.
Tilsluttet, oplader ikke

Tilsluttet, oplader ikke

Hvis du ser:
  • Et strømstik ved siden af batteriet.
  • Batteriikonet er tomt, og batteriet oplades ikke, når det er sat i.
Det betyder, at:
  • Surface registrerer, at strømforsyningen er tilsluttet, men batteriet oplades ikke.
  • Hvis din Surface slukkes med det samme, når du frakobler strømforsyningen, skal du gå til Løsning 4.

Løsning 3: Skift retningen på strømstikket (kun Surface Pro 3)

Hvis din Surface ikke oplades, også selvom lyset på strømstykket er tændt, skal du prøve dette:

Trin 1:  Fjern strømstikket fra Surface, vend den, og sæt stikket i igen. Sørg for, at stikket sidder ordentligt i, og at LED'en lyser.
Trin 2:  Vent 10 minutter, og kontrollér, om din Surface oplades.

Hvis din Surface stadig ikke oplades, kan du gå til Løsning 4.

Løsning 4: Installér Surface- og Windows-opdateringer

Hvis du installerer alle de seneste opdateringer til din Surface, herunder den seneste firmware, kan det være en hjælp til at få rettet problemerne med Surface-batteriet. Sådan installerer du opdateringerne:

Trin 1:  Stryg indad fra skærmens højre kant, og tryk eller klik derefter på Indstillinger.
Trin 2:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse, og tryk eller klik derefter på Windows Update.
Trin 3:  Tryk eller klik på Kontrollér nu.
Trin 4:  Hvis der er tilgængelige opdateringer, skal du trykke eller klikke på Vis detaljer.
Trin 5:  Tryk eller klik for at vælge de opdateringer, du vil installere, og tryk eller klik derefter på Installér.
Trin 6:  Gentag disse trin, indtil du ser Din pc er opdateret, når du har trykket eller klikket på Kontrollér nu i trin 3.

Når du har installeret alle tilgængelige opdateringer, skal du bekræfte, at du har den seneste Surface-firmwareopdatering. Sådan gør du:

Trin 1:  Gå til siden med Opdateringsoversigt for Surface, og vælg din Surface-model.
Trin 2:  Find navnet på den seneste "opdatering af systemfirmware", som er tilgængelig til din Surface.
Trin 3:  Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.
Trin 4:  Tryk eller klik på Skift pc-indstillinger, tryk eller klik på Opdatering og genoprettelse, og tryk eller klik derefter på Windows Update.
Trin 5:  Tryk eller klik på Se din opdateringsoversigt, og sørg for, at den seneste firmwareopdatering er installeret på din Surface.

Hvis opdateringen af systemfirmwaren mislykkedes, kan du kontakte os.

Hvis det ikke løser problemet at opdatere Surface, kan du prøve Løsning 5.

Løsning 5: Genstart Surface

Du kan genstarte Surface (ikke lukke) for at prøve at løse problemet.

Trin 1: Kontrollér, at strømforsyningen er tilsluttet, og at LED-lyset på stikket lyser.
Trin 2: Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.
Trin 3: Tryk eller klik på Tænd-/sluk, og tryk eller klik derefter på Genstart.
Trin 4:  Når Surface er genstartet, og du er logget på, skal du stryge indad fra højre side af skærmen og kontrollere batteristatus igen.

Hvis det ikke løser problemet at genstarte Surface, kan du prøve Løsning 6.

Løsning 6: Luk og oplad Surface

Du kan lukke Surface (ikke genstarte) og genoplade den i et stykke tid for at prøve at løse problemet.

Trin 1: Kontrollér, at strømforsyningen er tilsluttet, og at LED-lyset på stikket lyser.
Trin 2: Stryg indad fra skærmens højre side, og tryk eller klik på Indstillinger.
Trin 3: Tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Luk computeren.
Trin 4: Oplad Surface i mindst 30 minutter.
Trin 5: Tryk på tænd/sluk-knappen for at tænde Surface.

Surface RT eller Surface 2: Hvis problemet stadig fortsætter, skal din Surface til service. Gå til Få min Surface fikset.

Surface Pro, Surface Pro 2 eller Surface Pro 3: Hvis det ikke løser problemet at lukke Surface, kan du prøve Løsning 7.

Løsning 7: Nedlukning med to knapper (kun på Surface Pro-modeller)

Vigtigt!

Brug ikke denne proces på Surface RT eller Surface 2.

Brug nedlukning med to knapper for at sikre, at Surface slukker fuldstændigt.
Sådan gør du:

Trin 1:  Stryg indad fra højre, og tryk eller klik på Indstillinger, tryk eller klik på Tænd/sluk, og tryk eller klik derefter på Luk computeren for at slukke Surface.
Hvis du ikke kan slukke Surface på normal vis, skal du trykke på og holde tænd/sluk-knappen på din Surface nede i 30 sekunder.
Trin 2:  Når Surface er slukket, skal du trykke på og holde lydstyrkeknappen (op) og tænd/sluk-knapperne nede samtidig i mindst 15 sekunder og derefter slippe dem begge.
Trin 3:  Surface-logoet blinker måske på skærmen, men fortsæt med at holde knapperne nede i mindst 15 sekunder.
Trin 4:  Når du har sluppet knapperne, skal du vente i ti sekunder.
Trin 5:  Tryk på tænd/sluk-knappen for at tænde Surface igen.

Hvis nedlukning med to knapper ikke hjælper, skal din Surface til service. Gå til Få min Surface fikset.